5 Pagini V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Preparate traditionale din porc
Mama Celeste
mesaj Dec 3 2004, 11:09 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,714
Inregistrat pe: 20-November 04
Membrul Nr.: 18,817



mate=intestine

Si specifici animalul smile.gif)) pork intestines or sheep intestines
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mon
mesaj Dec 3 2004, 11:14 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401



QUOTE(Mama Celeste)
mate=intestine

Si specifici animalul icon_smile.gif)) pork intestines or sheep intestines


laugh.gif laugh.gif
Multzam' m-ai scos din ceatza laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dana_P
mesaj Dec 4 2004, 02:08 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 864
Inregistrat pe: 20-September 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 17,128



Vezi sa nu-ti dea intestine de ... chicken, ca ai o problema maaaaare !!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anat
mesaj Dec 4 2004, 02:43 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 737
Inregistrat pe: 13-August 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 16,264




Dana, multam pentru oferta de spionaj laugh.gif

Daca însa nu ai drum pe acolo nu te duce special pentru mine, zi-mi doar la ce magazin ai vazut (eu nu prea cunosc le Marché 440) si o sa dau eu o fuga.
Si daca-l gasesc, îl cumpar tot icon_razz.gif

---------

Mon, poti sa ceri pork bowels.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dana_P
mesaj Dec 4 2004, 03:04 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 864
Inregistrat pe: 20-September 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 17,128



Anat, nu-i nici un deranj. Stau la 5 minute de locul cu pricina, asa ca nu-i bai. Problema e ca tocmai m-am intors de la Adonis asta din Laval (si vezi si tu ce vreme e afara... brrrrr... !!!) si nu au nici un fel de matze, cred ca nici in ei laugh.gif Ba, pustiulica ala care m-a servit (ca tot m-am atins de cate ceva, sa nu zic ca m-am intors cu mana goala ...) mi-a declarat candid: "Nu avem intestine, dar va putem servi cu niste cotlete !!!!!" Asa ca trimite matale reteta de caltaboshi ambalati in ... cotlete !

Maine il trimit pe sefu' casei in expeditie la Mtl. dupa matze groase, ca eu sunt la un curs toata ziua. Cunosc zona de la Marché Central, ca am stat in St-Laurent 5 ani. Pentru ghiudem ma duc eu personal ca in al meu om nu prea am incredere la finetzuri tongue.gif Urmarea in episodul urmator, pe acelasi canal.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anat
mesaj Dec 4 2004, 07:12 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 737
Inregistrat pe: 13-August 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 16,264



Deci n-ai vrut sa faci caltabosi cu cotlete icon_razz.gif
Rigolo vânzatorul, da' nu te-a convins smile.gif

Astept urmarea, multumesc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monika@USA
mesaj Dec 4 2004, 08:41 AM


Eye of the Storm


Grup: Membri
Postari: 837
Inregistrat pe: 19-May 04
De la: Pacific NorthWest USA
Membrul Nr.: 14,337



QUOTE(mon)
cum s-o zice matze in engleza? Ca la magazinul italian pe care eu il stiu trebuie sa cer cumva... icon_redface.gif  :roll:


Ori de cite ori cumpar mate pentru cirnati cer "Sausage hog casings" se vind la punga de 8oz ~250 gr., congelate cu sare, se pun in apa calduta cam 45 minute- 1ora, pina devin pliabile. Sint taiate lungi cam de 1 m.

icon_redface.gif "Pig intestines" nu am cerut decit o singura data. icon_redface.gif icon_redface.gif icon_lol.gif Prima data cind am avut nevoie de mate, pentru cirnati. icon_redface.gif


--------------------
Nihil Sine Deo
user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mama Celeste
mesaj Dec 4 2004, 09:28 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,714
Inregistrat pe: 20-November 04
Membrul Nr.: 18,817



[/quote]
Ori de cite ori cumpar mate pentru cirnati cer "Sausage hog casings"
[/quote]

Better safe than sorry.
Monika@USA de cite ori am cerut Sausage hog casings mi-au dat din alea sintetice. Au gust de plastic ieftin.
De unde le cumpar eu scrie "Pigs intestines" pe eticheta.
La supermarket-ul din zona mea ...am facut comanda de stomac de porc...le-am specificat sa nu-l taie...cind l-am dezghetat era taiat in 4. De atunci cumpar numai de la fermieri si de la chinezi.

Si eu nu sint departe de zona ta.
Spune-mi te rog de la ce supermarket le-ai luat?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mama Celeste
mesaj Dec 4 2004, 07:24 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,714
Inregistrat pe: 20-November 04
Membrul Nr.: 18,817



Am intrat in panica...acum am sunat la macelar meu si mi-a dat vestea cea mai proasta...nu mai au voie sa vinda stomac de porc...din cauza restrictiilor USDA. Anul asta iar o sa fac toba la punga.
Astia ma omoara...acum 2 ani au retras creierul de pe piata...acuma si stomacul.
Cel putin au inca mate de pork...oare pt cit timp?

Aveti idee cit timp as putea sa le tin la congelator?
Sint sarate, deshidratate si congelate.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monika@USA
mesaj Dec 5 2004, 01:47 AM


Eye of the Storm


Grup: Membri
Postari: 837
Inregistrat pe: 19-May 04
De la: Pacific NorthWest USA
Membrul Nr.: 14,337



Mama Celeste,
Matele pe care le-am cumparat eu sint "naturale" (le lipseste doar mirosul icon_redface.gif ), le-am cumparat de la Winco, (de la Gateway, vis-a vis de Fred Meyer) sint in pungi, dar uneori au si la cutii, adica spui cit iti trebuie, in functie de cantitatea de "cirnat", si iti umple o cutie de plastic cu ele. De asemenea au si la OTTO's pe Woodstock cu 43 (au un purcel desenat pe cladire.
De pastrat se pastreaza vreme indelungata. Eu le-am tinut 1 an in congelator, cu sare, si erau OK.
"Directiile" ti le-am dat daca stai aproape de Portland, dar daca stai in "tara vacilor" esti cumva pe la Tilamook?


--------------------
Nihil Sine Deo
user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mama Celeste
mesaj Dec 5 2004, 02:01 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,714
Inregistrat pe: 20-November 04
Membrul Nr.: 18,817



Acum 3 ani la Winco mi-au dat matele alea din collagen...m-am facut de rusine ca am avut musafiri la masa si dupa ce le-am impuiat capul cu bunatatile noastre de carnati, va dati seama cum m-am simtit cind au inceput sa traga de ele...mai mult incercau sa scoata umplutura din ei.
Ce m-a uimit era ca nu se deosebeau prea mult de matele naturale insa mi s-a parut ciudat dupa ce le-am hidratat aratau tare lucioase si nu prea fine...dar am crezut ca e Din cauza "preservativului" cine stie.
Acum le iau de la un fermier particular care are si macelarie. Dar partea proasta ca nu vrea sa-mi dea stomacul cu nici un pret.
Partea cu tinutul e ca vreau sa cumpar o cantitate mai mare de mate si sa le congelez...pt ca nu stiu cit o sa mai permita si vinzarea astora...cu atitea restrictii.
Cel putin ma mai aleg cu cite un creier ori de cite ori socru-meu mai taie o vaca:)))

Monika sintem vecini la est icon_smile.gif))
Si am fost luna trecuta la Portland sad.gif(( acum cine stie cind mai ajung pe-acolo...poate cu ocazia unui drum la Seattle.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dana_P
mesaj Dec 5 2004, 11:59 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 864
Inregistrat pe: 20-September 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 17,128



Anat, am deja doua vesti, una buna si una proasta, cu care sa incep ??? laugh.gif

Am fost azi si la Adonis de pe Sauvé si nu aveau nici un fel de matz. Lume, in schimb, de ar fi trebuit sa puna semne de circulatie pentru carucioare.

Am trecut si pe la 440 pentru ghiudem si nu am nimerit magazinul pe care il stiam eu. Cum azi nu am avut timp sa iau tot marchéul la picior, am lasat-o balta temporar. Marti am drum iarasi pe acolo si atunci o sa stau sa caut pe indelete.

Acum, o sa zici, care e vestea buna ? Ei bine, am gasit la mama o carte despre preparate de porc. Se cheama "Taiem porcul, cum il preparam". E in colectia Caleidoscop si are vreo 30 de ani, dar e OK. Are o multime de retete de carnati, sunci (inclusiv sunca de Praga), lebar, salamuri. O sa le citesc si o sa vi le trimit pe cele mai interesante.

In alta ordine de idei, am gasit o ferma de unde se poate cumpara porc (au si vitel, pui). Dai telefon si il comanzi, si ti-l prepara cum vrei tu. Poti cere, de ex. cotletele taiate si puse cate 5-6 la punga, slanina o poti schimba pentru bacon dublu afumat (iti dau cantitate mai mica, normal). Daca te intereseaza, iti pot da adresa si nr. de telefon unde sa suni.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dana_P
mesaj Dec 6 2004, 03:37 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 864
Inregistrat pe: 20-September 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 17,128



Iata prima reteta din cartea pomenita:

CABANOS

Pentru fiecare kg din acest preparat se socotesc 600 g carne macra de porc, 200 g carne manzat si 200 g slanina fara soric. Se toaca carnea de manzat marunt, se framanta tocatura si se lasa la o parte. Apoi se toaca carnea de porc impreuna cu slanina, pentru o tocatura mai ptuin fina. Se amesteca cele doua tocaturi impreuna cu 20 g sare si 1,5 g silitra. Se umplu in mate de oaie (sunt mai subtiri). Dupa zvantare se pun la fum slab apoi intr-o incapere care se aeriseste bine, la uscat, pentru 2-3 saptamani.

("Taiem porcul, cum il preparam" - V.Suciu & G.Szekely)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dana_P
mesaj Dec 6 2004, 03:49 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 864
Inregistrat pe: 20-September 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 17,128



SALAM DE IARNA

Salamul de iarna se prepara din carne de porc batran. (Jur ca am copiat exact din carte !) Se curata 4 kg de carne de pielite si tendoane si se taie bucatele mici. Se amesteca cu 100 g sare si se aseaza rasfirat pe o planseta intr-o incapere la 4-5 C pentru 2-3 zile. Dupa aceea bucatelele de carne se sterg cu o carpa curata, se usuca si se toaca mare. Impreuna cu carnea se toaca si 1,8 kg slanina tare, luata de pe spatele porcului (N.T. ala batran, of course !). Tocatura se amesteca bine cu 50 g sare, 20 g piper pisat mare, 7 g silitra si &ucirc;tin usturoi. Se umple bine indesat in mat de vita (N.T Nu scrie daca si vita trebuie sa fie batrana). Salamul format se leaga strans la capete in asa fel incat sa nu ramana aer in umplutura, cat si imprejur, la o distanta de 3-4 degete. Se mai inteapa cu un ac din loc in loc, se zvanta si se da la fum. Se pastreaza intr-o incapere uscata, bine aerisita, unde salamul se "coace" 3-4 saptamani.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dana_P
mesaj Dec 6 2004, 03:54 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 864
Inregistrat pe: 20-September 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 17,128



SALAM VANATORESC

Se prepara din carne de porc striata de grasime. Se iau 2 parti carne de porc si 1 parte carne de vita. Se sareaza carnea de porc (24 g sare la 1 kg carne), se taie fasii de jumatate de deget grosime si se condimenteaza cu piper, enibahar, boia de ardei dulce si coriandru. Carnea de vita se toaca foarte fin si se framanta foarte bine, pana ajunge aproape spumoasa. Se pune la odihnit atata timp cat a stat si carnea de porc in sare. Se amesteca bine tocatura cu bucatile de carne, se umple indesat in mat de vita si, dupa zvantare, afuma.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mari-Ana
mesaj Dec 6 2004, 04:00 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,044
Inregistrat pe: 10-December 02
De la: Canada
Membrul Nr.: 5,749



QUOTE(mon)
Eu va citesc mereu si iata ca ma si pregatesc pentru facut carnatzi. M-am inarmat cu paprika, dar am o maaare problema. Matzele... icon_lol.gif ..
Am fost la magazinul romanesc (la unul din ele) si nu aveau. Datzi-mi o sugestie... Gasesc oare la chinezi? si unde exact, la produse congelate sau la raionul de carne.... sau unde?
Eu sunt in toronto


Mon, daca nu e prea tirziu incearca la :
Highland Farms Supermarkets
416-298-1999

850 Ellesmere Road,
Scarborough, ON

sau la locatia asta

Highland Farms Supermarkets
416-736-6606

4750 Dufferin Street,
North York, ON


--------------------
Mari
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mon
mesaj Dec 6 2004, 05:02 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401



Uraaaa, am gasit matze.
Multzumesc mult tuturor pentru ajutor. Am gasit la Loblaws, acum ii zice Real Canadian Superstore. Am intrebat de pig intestines si mi-a zis ca nu are... dupa care, a facut un scurt efort de logica si mi-a zis: "do you mean casings?" Mi-a sclipit si mie mintea amintindu-mi de Monika@USA si am zis yesss. Si mi-a indicat locul unde, in frigider am gasit pungutze albastre pe care scrie "natural sausage casings", sunt sarate si inghetzate, costa $2.79 si sunt aproximativ 60 feet in fiecare punga.
Acum abia astept sa primim retzeta de carnatzi ardelenesti... ne-a promis-o cineva la celalalt subiect despre carnatzi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anat
mesaj Dec 6 2004, 05:29 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 737
Inregistrat pe: 13-August 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 16,264



Dana, daca înteleg eu bine mai ramâne sa vezi doar la Marché Palumbo daca au mate pentru caltabosi. O sa am în curând drum pe acolo, vrei sa ma uit si sa-ti spun?
Sau eventual, le iau si pe urma vedem cum facem sa ajunga la tine.

E de mirare ca nu aveau de nici un fel la Adonis, or avea doar din când în când?

Cu ghiudemul nu-i nici o problema, când ai timp.

Sânt interesante retetele, mai ales aia cu porcul batrân icon_wink.gif
O fi adaptata la porc zicala "gaina batrâna face zeama buna" tongue.gif

Eu n-am stiut niciodata ce este silitra, ai vreo idee cu ce se înlocuieste? Banuiesc ca aici nu ai de unde s-o procuri.

Cu ferma este interesant intr-adevar dar noi nu consumam atât de mult porc ca sa merite sa-l comand la ei. Banuiesc ca trebuie sa iei o jumatate sau cel putin un sfert, ca doar nu vând la kilogram.

Noi mâncam mai mult pui si încerc sa-i fac sa manânce si peste macar o data pe saptamâna. Din când în când mai cumpar muschi de porc si mai rar cotlete.

Când fac sarmale iau carne de porc si o toc eu iar chiftele fac din pulpe de pui dezosate, pe care le toc si carnea o amestec cu o cutie de tofu plus multa verdeata, ceapa si alune taiate bucati mici sau seminte de floarea soarelui sau de dovleac.

Asta toamna am cumparat 10 pui mari, crescuti în curte (adica liberi sa se miste unde pana lor voia) pe care i-am portionat si congelat.

Tu ai cumparat de la ferma asta sau abia ai gasit-o?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
n_puiu
mesaj Dec 6 2004, 09:44 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,562
Inregistrat pe: 1-September 03
De la: DĂŽn Corleone
Membrul Nr.: 8,842



Daca tin bine minte, silitra e pe post de conservant.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dana_P
mesaj Dec 6 2004, 05:58 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 864
Inregistrat pe: 20-September 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 17,128



Silitra este salpetru (m-am interesat intre timp) si se pare ca o putem gasi la farmacii. Este, intr-adevar, un conservant. Daca gasesc cum se cheama exact, va spun si voua.

Merci Anat, vreau sa ma duc deseara la IGA-ul ala cu pricina, dupa mate, dupa ce o sa trec pe la in magazin vietnamez chiar langa statia de metro de la Cote-Vertu (poate au si acolo, si scap de un drum mai lung).

De la ferma poti cumpara si cantitati mai mici pentru ca au tot acolo si magazin de desfacere (cum se zicea in Romania). N-am fost niciodata, dar am cunostinte care au fost si au ramas f incantate. Ele cumpara de acolo de cativa ani. E langa Hemmingford. Cred ca o sa dau si eu o raita, de control, poate sambata urmatoare (pe 18).

Deseara va mai pot trimite retete.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

5 Pagini V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 17th April 2014 - 08:26 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare