IPB

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

65 Pagini V  « < 51 52 53 54 55 > »   
Reply to this topicStart new topic
> PRAJITURI,TORTURI,FURSECURI,BISCUITI...
Imagine Atasata

Atenţie PREMII!

Trimite un SMS în perioada 6.09–31.12.2010, care să conÅ£ină codul de pe flacoanele UNIVER la numărul scurt 1867, cu taxă normală.
Zilnic 1 card DOMO de 300 RON.
Săptămânal un LCD LG 107 cm.
MARELE PREMIU, un autoturism Dacia Duster la 15.01.2011 prin tragere la sorţi din toate codurile înregistrate prin SMS.

Informaţii detaliate şi regulamentul concursului pe www.univer.ro

Afrodite
mesaj Dec 29 2006, 12:49 PM
Trimis la #1041

Master of disaster

Grup: Members
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050

OCHI MIRATI
(Kulleraugen)

Ingrediente.
- hirtie pentr copt
- 250g faina
- 1 lc rasa praf copt
- 100g zahar(eu pun pudra)
- 1pac zahar vaniliat
- 1 priza sare
- 3 galbenusuri gr.m
- 150g unt/marg temp. camerei
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- 2 albusuri gr.
- 75g migdale descozite taiate sau zdrobite
- 6-7ls gem/jeleu rosu
- 1ls apa
Mod preparare:
Faina se amesteca cu praful de copt ,sarea,zaharul si restul ingredientelor.
Cind acestea au fost framintate bine impreuna,aluatul obtinut se impacheteaza in folie de nailon alimentara si se pune la rece pt. 30 min.
Intr-e timp cuptorul se incinge la -E-180°C
-E ventilat-160°C
-Gaz.treapta-2-3
Iar tavile se captusesc cu hirtie de copt.
Aluatul se imparte in 7 bucati.
Din diecare bucata se formeaza cite un sul cu lungimea de ca. 40cm. din care se taie bucati cu gr. de 2cm.
Din aceste bucati se formeaza bilute.
Albusul de ou se bate putin cu furculita si bilutele obtinute din aluat se scufunda pe jumatate in acest albus.
Bilutele scufundate pe jumatate in albus se introduc in migdalele taiate/zdrobite dupa care se aseaza pe tavile captusite cu hirtie de copt.
Cu coada lingurii de lemn sau ceva asemanator se formeaza gropite in mijlocul fiecarei bilute.dupa care se intriduc in cuptor pt. ca 15 min.
Dupa ce s-au copt se lasa la racit,iar gemul/jeleul sa amesteca cu apa si se infierbinta putin,dupa care cu el se umple fiecare gropita a acestor fursecuri si se lasa sa se intareasca

Imagini Atasate
Imagine Atasata

Go to the top of the page

+Quote Post
Afrodite
mesaj Dec 29 2006, 12:51 PM
Trimis la #1042

Master of disaster

(adi69 @ Dec 29 2006, 02:48 PM) [snapback]286941[/snapback]

Ti-am trimis pm..

Adi ,sa sti ca nu ma supar ,poti sa postezi reteta linistita aici,deoarece poate sint si alte fete care o gasesc faina . smile.gif

+Quote Post
dana3262
mesaj Dec 30 2006, 09:43 PM
Trimis la #1043

Big Chef

Postari: 768
Inregistrat pe: 21-November 06
De la: Ardeal
Membrul Nr.: 34,997

De Craciun am facut urmatoarele prajituri:

mai de aproape fiecare (am facut 7 feluri):

De pe culinar sunt islerul, fursecuri de Craciun si prajitura Craciunita, au fost foarte bune si foarte aspectuoase, asa ca va multumesc pentru retete.
Pentru prima data am folosit hartia de copt, pana acum nu am stiut de ea, usureaza foarte mult munca, va multumesc inca odata!
In stanga sus sunt biscuiti facuti cu forma si cu pistolul ,
cumparat din magazinele "totul la 39000 lei", are 20 forme.

In dreapta sus sunt gandacei, reteta dintr-o carticica din 1977, sunt doua fursecuri lipite intre ele cu gem de caise si un capat este glazurat si dat prin nuca, reteta poate fi facuta si de post, sunt foarte bune, mai ales pentru cei care nu agreeaza cremele.

Jos in mijloc este o prajitura "LUX" dintr-o revista din 1997, prajitura este foarte buna si foarte aspectuoasa: intre doua foi de dobos se pune (cu crema intre ele) un blat din albusuri care are visine, nuca si rahat.

Ultima din dreapta-jos, prajitura Dorina din aceeasi revista, a fost premiata atunci (1997) cu 100.000 lei, are un blat de pandispan si unul din albusuri cu nuca taiata marunt, crema din unt cu oua (ouale cu zaharul pe aburi) este impartita in doua jumate cu ness si jumate cu vanilie. Crema cu ness se pune peste pandispan si cea de vanilie peste blatul din albusuri, dupa care se suprapun. Si prajitura asta este foarte buna, de cand am revista le fac si de Pasti si de Craciun, ne plac foarte mult.

Daca o sa doriti, o sa va scriu retetele, eu nu am folosit coloranti, imi place foarte mult cand le vad, (ati facut niste aranjamente deosebite cu dulciurile voastre) dar n-am putut niciodata manca aluaturi, glazuri, creme verzi, roz, etc.

Asta a fost bradutul nostru:

Va doresc un An Nou Fericit, sanatate si sa va realizati toate visele!

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

Imagine Atasata

Imagine Atasata

Imagine Atasata

--------------------
Nimeni nu e judecat pe drept cat traieste: abia dupa moarte este pomenit sau dat uitarii. Regina Maria

+Quote Post
Afrodite
mesaj Dec 30 2006, 10:09 PM
Trimis la #1044

Master of disaster

Hallo Dana,
Ma bucur ca ai venit printre noi si sper sa te simti bine1
Prajiturile tale arata f. fainssi bradutul imi place la fel de mult,felicitari si sa va fie de bine!
Eu sint interesata de ori si ce reteta.
Cind ai timp,vrei si poti ,poate postezi ceva din ele.
Eu iti multumesc de pe acum si iti doresc atit tie ,
cit si Fam. tale ,
Un An Nou fericit si sa va aduca numai bucurii!!!!

Acest mesaj a fost editat de Afrodite: Dec 30 2006, 10:10 PM
Imagini Atasate
Imagine Atasata

+Quote Post
Afrodite
mesaj Jan 6 2007, 09:02 PM
Trimis la #1045

Master of disaster

Hallölchen fetele!
Am primt zilele aceste de la Dr.Oetker acesta reteta si pare faina,cel putin pentru mine.
Ma gindesc ca poate intereseaza si pe altii de aceea am tradus-o si voalá! ,aici estedraguta biggrin.gif

TORTULETE SACHER

Ingrediente pt. 12 buc.
- grasime si faina pt. uns formele de mauffins
- 150g ciocolata amaruie
- 4 albusuri gr. M
- 160g unt/mar. Temp. Camerei
- 160g zahar(eu pun in general la asemena aluaturi,pudra)
- 1 pac. zahar vaniliat
- 4 galbenusuri gr. M
- 100g pesmet
Ingrediente umplutura
- ca.3 ls gem/marmelada caise
Ingrediente glazura:
- 60g zahar
- ca.90ml apa
- 200g ciocolata amaruie
Decor:- 50g ciocolata amaruie
- 100g frisca lichida
- 1 pac. zahar vaniliat
- 1 lc ras cu praf de cacao neindulcita
Mod preparare:
Ciocolata pt. aluat se face bucatele si se topeste pe baie de abur la tem. Minima ,dupa care se lasa putin sa se racesca.
Cuptorul se incinge la E-180°C
E ventilat-160°C
Gaz-treapta 2/3
Tava pt. muffins se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina.
Albusul se bate spuma intr-o spuma tare ,in asa fel incit taietura unui cutit sa se cunoasca.
Untul/marg. se freaca spuma intr-un castron,in care se adaoha zaharul vaniliat,zaharul(de preferinta pudra)si se mixeaza totul pina devine omogen.
In continuare se adaoga galebusurile pe rind,ciocolata topita si pesmetul.
La sfirsit se amesreca usor cu lingura spuma din albus de ou.
Acest aluat se imparte in cele 12 forme de muffins si se introduc in cuptorul preincins pt. ca 35 min.
Dupa copt ,tortuletele se lasa la racit in forma ca. 10 min. dupa care se rastoarna pe gratarul de bucatarie captusit in prealabil cu hirtie de copt.
Dupa ce sint complet racite se taie pe orizontala in doua .
Gemul/marmelada de caise se mixeaza bine ,iar partea de sus a tortuletelor se unge cu acest gem si se plaseaza inapoi peste partea inferioara.
Mod preparare glazura:
Zaharul se fierbe cu apa pina ce zaharul sa topitt ,se trage jos de pe foc si se lasa ca. 5 min. la racit.
La acest amestec se introduc pe rind bucatele din ciocolata amaruie ,ametecindu-se in continuu pina ce cioclata sa topit in totalitate ,curge usor din lingura si luceste..
Cu o libgura se supa se imparte glazura pe ste tortulete si se lasa sa se usuce/intareasca.
Intr-e timp se pregateste decorul;
Cele 50g ciocolata amaruie se farimiteaza si se pun intr-o punga stabila,se inchide(face un nod) dupa care se pune intr-o cana cu apa fierbinte la topit..
Cind ciocolata este fluida dstul si glazura sa intarit se decoreaza tortuletele,deexemplu >>Sacher>>S<<...
Smintina pentru frisca s fate pina devine frisca,se adaoga zaharul vaniliat si cacaoa.
In final se pune intr-un sac pt. decorat si se dreseaza pe fiecare tortulet cite o florcica de frisca.
Totul se tine la frigider pina la servire.
Tipps:
- Se pot decora si cu ceva cacao deasupra.
- In momentul servirii tortuletele se pot decora cu figurine din ciocolata,si/sau frisca.
- Daca glazura este prea tare se mai poate adaoga mixind pe rind cite o longura de apa.
- Pt. ca glazura sa aiba un gust deosebit se pot inlocui 2-3 ls din apa cu 2-3 ls cogniac,lichior....
- Aceste tortulete se tin bine impachetate pina la 5 zile.
- Aceste tortulete se pot si congela(metoda f. bine venita pentru cei si cele care pregatesc un Party)

Acest mesaj a fost editat de Afrodite: Jan 6 2007, 09:04 PM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

+Quote Post
alice-andrada
mesaj Jan 7 2007, 07:06 AM
Trimis la #1046

micro Bucatar

Postari: 34
Inregistrat pe: 15-December 06
Membrul Nr.: 35,456

(Afrodite @ Jan 6 2007, 07:02 PM) [snapback]289571[/snapback]

Hall�lchen fetele!
Am primt zilele aceste de la Dr.Oetker acesta reteta si pare faina,cel putin pentru mine.
Ma gindesc ca poate intereseaza si pe altii de aceea am tradus-o si voal�! ,aici estedraguta biggrin.gif

TORTULETE SACHER

Ingrediente pt. 12 buc.
- 150g ciocolata amaruie
- 4 albusuri gr. M
- 1 pac. zahar vaniliat
- 4 galbenusuri gr. M
- 100g pesmet
Ingrediente umplutura
Ingrediente glazura:
- 60g zahar
- ca.90ml apa
- 200g ciocolata amaruie
- 100g frisca lichida
- 1 pac. zahar vaniliat
Mod preparare:
Ciocolata pt. aluat se face bucatele si se topeste pe baie de abur la tem. Minima ,dupa care se lasa putin sa se racesca.
Cuptorul se incinge la E-180�C
E ventilat-160�C
Gaz-treapta 2/3
Albusul se bate spuma intr-o spuma tare ,in asa fel incit taietura unui cutit sa se cunoasca.
Untul/marg. se freaca spuma intr-un castron,in care se adaoha zaharul vaniliat,zaharul(de preferinta pudra)si se mixeaza totul pina devine omogen.
Acest aluat se imparte in cele 12 forme de muffins si se introduc in cuptorul preincins pt. ca 35 min.
Dupa copt ,tortuletele se lasa la racit in forma ca. 10 min. dupa care se rastoarna pe gratarul de bucatarie captusit in prealabil cu hirtie de copt.
Gemul/marmelada de caise se mixeaza bine ,iar partea de sus a tortuletelor se unge cu acest gem si se plaseaza inapoi peste partea inferioara.
Mod preparare glazura:
Zaharul se fierbe cu apa pina ce zaharul sa topitt ,se trage jos de pe foc si se lasa ca. 5 min. la racit.
La acest amestec se introduc pe rind bucatele din ciocolata amaruie ,ametecindu-se in continuu pina ce cioclata sa topit in totalitate ,curge usor din lingura si luceste..
Cu o libgura se supa se imparte glazura pe ste tortulete si se lasa sa se usuce/intareasca.
Cele 50g ciocolata amaruie se farimiteaza si se pun intr-o punga stabila,se inchide(face un nod) dupa care se pune intr-o cana cu apa fierbinte la topit..
Cind ciocolata este fluida dstul si glazura sa intarit se decoreaza tortuletele,deexemplu >>Sacher>>S<<...
Smintina pentru frisca s fate pina devine frisca,se adaoga zaharul vaniliat si cacaoa.
In final se pune intr-un sac pt. decorat si se dreseaza pe fiecare tortulet cite o florcica de frisca.
Tipps:
- In momentul servirii tortuletele se pot decora cu figurine din ciocolata,si/sau frisca.
- Daca glazura este prea tare se mai poate adaoga mixind pe rind cite o longura de apa.
- Pt. ca glazura sa aiba un gust deosebit se pot inlocui 2-3 ls din apa cu 2-3 ls cogniac,lichior....
- Aceste tortulete se pot si congela(metoda f. bine venita pentru cei si cele care pregatesc un Party)

LAURA,merci pt. reteta.Arata foarte bine prajiturelele si se pare foarte usor de facut.MERCI

+Quote Post
Afrodite
mesaj Jan 7 2007, 03:47 PM
Trimis la #1047

Master of disaster

biggrin.gif Cu multa placere Andrada si daca ai intrebari ceva,cu placere te ajut daca pot.
O zi mununata in contiunare ,iar daca cumva te aventurezi sa faci reteta,SUCCES!
Imagini Atasate
Imagine Atasata

+Quote Post
Afrodite
mesaj Jan 7 2007, 03:51 PM
Trimis la #1048

Master of disaster

Am gasit iarsi un link fain cu retete de tot felul si cu timpul o sa mai traduc cite veva,
Unele retete au si poze pt. orientere si ce vi-se pare fain spuneti-mi si eu incerc sa va traduc.

http://www2.onleben.t-online.de/dyn/c/50/8...chen&.html=

+Quote Post
Afrodite
mesaj Jan 8 2007, 10:01 PM
Trimis la #1049

Master of disaster

pentru interese si cunoscatoare de lb. engleza un link f. fain cu retete;
http://www.cadbury.com.au/sites/cadbury/index.php?pageId=41
Iar daca cineva se incumeta si prepara cite ceva,poate este dragut/draguta sa ne traduca si nou astea,
-NEENGLEZOAICE- biggrin.gif cite ceva ,asa printr-e picatele si timp.
De pe acum un mare
Imagini Atasate
Imagine Atasata

+Quote Post
Afrodite
mesaj Jan 9 2007, 08:05 AM
Trimis la #1050

Master of disaster

BETISOARE CU CAISE SI MIGDALE
(Mandel-Aprikosen-Stangen)

Ingrediente pt. ca. 80 buc.
- hirtie de copt
- 100 g caise uscate
- 200 marzipan
- 3 albusuri ou gr.M
- 1 ls miere de albine
- 100 g zahar(de preferinta pudra)
- 1pac. zahar vaniliat
- 2 picaturi de esenta de migdale amare, din fiola
- 20 g faina
- 250 g migdale descojite si macinate
Decor:
- 200g migdale(macinate/taiate sub forma de petale-vezi.foto)
- 150g ciocolata alba
Mod preparare:
Cuptorul se incinge la;
- E-280°C
- E-ventilat-160°C
- Gaz- treapta 2-3
Tava/-vile se captusesc ci hirtie pt. copt.
Caisele uscate se taie/toaca in bucati f.f.f.mici
Martipanul se taie in bucatele mici.
Cu ajutorul mixerului malaxam cite un albus dupa altul cu martipanul,dupa ce albusul este omogenizat bine cu martipanul se adaoga pe rind restul ingredientelor pina la decor si se malaxeaza bine pina se obtine un aluat nici moale dar nici prea tare.
Migdalele pentru decor se pun pe masa de lucru sau pe o farfurie intinsa.
Din aluat se ia cu lingura portii mici de aluat si cu ajutorul miinilor se face primadata o biluta din care in final se fac betisoare de grosimea unui creion.
Acestea se taie in lungime de ca. 5 cm se tavalesc prin migdale si se aseaza pe tava de copt.
Aceste fursecuri astfel pregatite se introduc in cuptorul preincins pt. ca.12 min.
Dupa copt se scot si se lasa la racit.
Iar intr-e timp ciocolata alba se topeste intr-un recipient nu prea mare ,pe baie de abur si se scufunda pina la jumatate fiecare fursec,dupa care se lasa sa se raceasca/intareasca.

Imagini Atasate
Imagine Atasata

+Quote Post
Afrodite
mesaj Jan 9 2007, 10:46 AM
Trimis la #1051

Master of disaster

MINI GUGULUFURI MARMORATE

Ingrediente pt. ca 10-12 buc.
- 180 g unt
- 150 g zahar
- 1 pac. zahar vaniliat
- 3 oua proaspete gr.M
- 325 g faina alba
- 0.5 pac. praf copt
- 6ls lapte
- 2ls cacao
- unt si faina sau hirtie/capse de copt
Mod preparare:
Untul,zaharul,zaharul vaniliat se freaca pina devine precum o crema,in care se pune cite un ou pe rind.
Faina se amesteca cu praful de copt si se malaxeaza in masa de unt/oua,adaougind treptat si cele 6ls lapte.
Formele de guguluf se ung cu unt si se infaineaza sau se captusesc cu hirtie sau capse de hirtie de copt.
Cuptorul se incinge la;
E-180°C,
E-ventilat-160°C
Gaz-treapta 2-3
Formele se umple cu acesta masa c-am 1/3,iar in restul aluatului se amesteca cele 2ls cacao si eventual cu 2ls lapte,dupa care la fel se imparte in fiecare forma deasupra.
Cu furculita sau cu o scobitoare se amesteca putin cele doua culori de aluat si se introduc la copt pt. ca 35-40 sau chiar 45 ,depinde de marimea formelor si cuptor.
Dupa coacere se scoate ,se lasa citeva minute sa se raceasca in forma,dupa care se rastoarna pe gratarul de bucatarie.
Cine doreste poate sa glazureze ceste gugulufuri ,care la fel pot fii muffinsuri cu ciocolata...sau numai cu zahar pudra.

Imagini Atasate
Imagine Atasata

+Quote Post
alice-andrada
mesaj Jan 10 2007, 09:21 PM
Trimis la #1052

micro Bucatar

Postari: 34
Inregistrat pe: 15-December 06
Membrul Nr.: 35,456

(Afrodite @ Jan 6 2007, 07:02 PM) [snapback]289571[/snapback]

Hall�lchen fetele!
Ma gindesc ca poate intereseaza si pe altii de aceea am tradus-o si voal�! ,aici estedraguta biggrin.gif

TORTULETE SACHER

Ingrediente pt. 12 buc.
- 150g ciocolata amaruie
- 4 albusuri gr. M
- 1 pac. zahar vaniliat
- 4 galbenusuri gr. M
- 100g pesmet
Ingrediente umplutura
Ingrediente glazura:
- 60g zahar
- ca.90ml apa
- 200g ciocolata amaruie
- 100g frisca lichida
- 1 pac. zahar vaniliat
Mod preparare:
Cuptorul se incinge la E-180�C
E ventilat-160�C
Gaz-treapta 2/3
Mod preparare glazura:
Tipps:

Laura, multumesc muuuuuuuuult pt. reteta.
Am facut-o astazi de dimineata si am avut mare succes cu tortuletele.Ca aspect nu mi-au iesit cum sunt cele din poza pusa de tine, dar sunt foaaaarte bune.
Soacra mea are diabet si nu prea mananca ciocolata,dar a mancat trei tortulete-sunt super...

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

+Quote Post
Afrodite
mesaj Jan 11 2007, 09:04 AM
Trimis la #1053

Master of disaster

Andrada,este fenomenala.
Arata EXCELENT si decorul!!!!
Felicitari pentru reusita!
Nu ti-a iesit chiar ca in poza,cred ca din faptul ca forma in care le-ai copt este putin altfel.
Andrada,sa va fie de bine si succes in continuare in toate planurile!
Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata

+Quote Post
seima
mesaj Jan 11 2007, 12:00 PM
Trimis la #1054

Academic Chef

Postari: 1,470
Inregistrat pe: 29-December 05
De la: Warsaw
Membrul Nr.: 29,623

alice-andrada! arata superb tortuletzul tau! Mie mai mult imi place forma pe care i-ai dat-o tu.
Felicitari!

--------------------

+Quote Post
Afrodite
mesaj Jan 12 2007, 03:53 PM
Trimis la #1055

Master of disaster

Aici va traduc iarasi o praji care mi-a facut pofta biggrin.gif
dar cum sint la dieta ~SERIOASA~ nu mai produc nimic dulce in bucatariea mea momentan,dar incerc sa va traduc voua,cine stie poate va incinta?! biggrin.gif

PRAJITURA CU FRUCTE-KARIBIK

Ingrediente:- 4 oua,
- 300 g zahar,
- 700 g iaurt (1,5 % grasime),
- 1/4 lc scortisoara,
- 400 g faina
- 1 pac.praf copt,
- 50 g fulgi de cocos,
- grasime pt. tava de copt,
- 10 foi gelatina,
- 1 dosa compot de ananas in buc.(strecurate ca. 140g)
- 500 g fructe exotice din compot,
- 500 g brinza de vaci proaspata(,mai cremoasa(Sahnequark)
~~~~~~~~~~~~~
- 1/2 nuca de cocos,eventual fulgi
- zahar pudra
Mod preparare:
Cuptorul se incinge la 175°C.
O tava mai adinca si mare se unge cu grasime si se pregateste blatul:
Ouale,200g zahar,300g iaurt si scortisoara,se amesteca si mixeaza bine ,adaogindu-se faina amestecata cu praful de copt si fulgii de cocos.

Aluatul se intinde uniform in tava unsa si se introduce pt. ca 30 nim .la copt.
Intr-e timp se inmoaie gelatina in apa rece pt. ca 5 min.

Fructele din compot se scurg si 300ml din sucul lor se pune deoparte.
Eventual se taie mai marunt daca sint prea mari.
200 ml.de suc se amesteca cu restul de iaurt ,cu restul de zahar si brinza de vaci.
100 ml. de suc se incalzeste putin,gelatina se scurge si se amesteca cu sucul cald pina se topeste.
In amestecul de suc/gelatina se amesteca 2-3 ls din amestecul se brinza/iaurt ,dupa care totul se mixeaza bine in toata masa de brunza/iaurt ,impreuna cu fructele scurse bine.

Acesta crema de brinza cu fructe se toarna peste blatul din tava,se niveleaza totul uniform si se pune la frigider pt. ca 3 ore.
Inainte de servire se decoreaza cu nuca de coos taiata f. fin(vezi foto),iar daca nu aveti,cu fulgi de cocos si zahar pudra.

Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata

+Quote Post
seima
mesaj Jan 12 2007, 05:32 PM
Trimis la #1056

Academic Chef

Postari: 1,470
Inregistrat pe: 29-December 05
De la: Warsaw
Membrul Nr.: 29,623

Vai Afrodite, ce bine arata, pacat ca la mine nu se prea mananca mult dulce c-as incerca sa fac prajiturica chiar in weekend.
Oricum, reteta e salvata! Multumesc pentru timpul ce-l dedici traducerii si postarii acestor minunate retete! pupic.gif

--------------------

+Quote Post
Afrodite
mesaj Jan 12 2007, 08:39 PM
Trimis la #1057

Master of disaster

Seima,cu multa placere!
Aceeasi problema o am si eu,nu se prea maninca dulciuri f. mult nici la mine,dar mie imi plac grozav de mult si string retete in nestire.
Am asa de multe nici nu stiu daca imi ajunge o viata sa le fac vreodata pe toate............
Dar prin traducerile mele,poate fac pe si alti fericiti,macar sa le stringa asa ca mine laugh.gif:

Poze Micsorate Atasate

Imagine Atasata

Imagini Atasate
Imagine Atasata

+Quote Post
Afrodite
mesaj Jan 13 2007, 10:37 PM
Trimis la #1058

Master of disaster

SOCOLADE-MARTIPAN MUFFINS
(Schoko-Marzipan-Muffins)
http://www.wdr.de/studio/dortmund/wdrpunkt...n_muffins.jhtml

Ingrediente pt. 12 buc:- 200 g martipan
- 180 g unt/mar. temp. camerei
- 150 g zahar
- 1 pac. zahar vaniliat
- 3 oua
- 230 g faina
- 20 g cacao
- 3 lc rase praf, copt
- 5 ls lapte
- cacao pt. decor
Mod preparare:
Martipanul se taie in cubulete.
Cuptorul se incinge la 180°C.
Untul/marg. se freaca bine cu zaharul(de pref. pudra),zaharul vaniliat pina ce devine precum o crema.
In acesta masa se incorporeaza pe rind cite un ou.
Faina se amesteca cu cacaoa,praful de copt ,se cerne si se amesteca in masa de unt/oua alternativ cu laptele.
150g din cant.de martipan se amesteca in aluat,iar aluatul se imparte in cele 12 forme de muffins,in prealabil unse cu grasime si infainate,iar restul se martipan se pune deasupra.
totul se introduce la copt pt. ca 30 min.
Dupa coacere se lasa inca ca. 10 min., in forme dupa care se scot si se lasa la racit pe gratarul de bucatarie.
Inainte de servire se pudreaza cu cacao.
Imagini Atasate
Imagine Atasata

+Quote Post
Mocca
mesaj Feb 11 2007, 05:37 PM
Trimis la #1059

Captain Cook

Postari: 459
Inregistrat pe: 15-May 05
De la: undeva pe aici
Membrul Nr.: 24,155

Am facut si eu muffins cu portocale si ciocolata dupa o reteta luata de aici ( din pacate nu le mai gasesc acum sad.gif ) . Am adaugat 2 linguri de cacao in compozitie si cate o visina din dulceata, apoi le-am glazurat cu ciocolata si un praf de nuca de cocos macinata. Foarte bune la gust.

si sectionate wink.gif

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

Imagine Atasata

--------------------

mocca

+Quote Post
Afrodite
mesaj Feb 12 2007, 08:15 AM
Trimis la #1060

Master of disaster

Mocca,nu mai stiu daca reteta este de mine tradusa/postata ,dar nu asta conteaza ci faptul ca ti-a reusit si placut.
Arata f. faine si dupa ingrediente cred ca au fost bune.
Sa va fie de bine!

Acest mesaj a fost editat de Afrodite: Feb 12 2007, 08:23 AM
Imagini Atasate
Imagine Atasata

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

65 Pagini V  « < 51 52 53 54 55 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 3rd September 2010 - 03:01 PM
Design by: Free IPB Skins & Web Proxy