> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

117 Pagini V  « < 77 78 79 80 81 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Fel de fel de conserve pentru iarna, Muraturi, aperitive, varza, ardei samd
fel70
mesaj Jun 23 2010, 09:41 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,287
Inregistrat pe: 20-January 10
De la: romania
Membrul Nr.: 56,353



Revin.

Gogosari in sos

5kg de gogosari taiati feliute
Sosul:
-1borcan bulion Regal (sau bulion de casa)
-400ml ulei
-400ml otet
-250 gr zahar
-1borcan mustar clasic(400gr)
-piper boabe
-sare, dupa gust

Compozitia ptr sos se pune la foc 10-15 min, pana se omogenizeaza. Apoi se adauga gogosarii si se mai tin pe foc 25-30 min. Se toarna in borcane, cat timp compozitia este f fierbinte, dupa care se pun imediat capacele.




Salata de vinete coapte si gogosari copti

2,5 kg vinete
2,5 kg gogosari, toate coapte si taiate felii.

Se pun intr-un castron mare si se amesteca cu o cana de ulei si o cana de zahar. Se pune pe foc intr-o cratita o cana de otet si sare dupa gust si se dau in clocot. Peste acest amestec se toarna vinetele si gogosarii si se mai clocotesc pana mai scade zeama.
Se pune amestecul la borcane si se sterilizeaza.




Gogosari neopariti

-5kg de gogosari
-1 litru de otet
-300gr sare
-600 gr zahar

Se spala gogosarii si se taie in felii mai mari (sau in sferturi). Se pun intr-o cratita mare sau o oala de 10kg. Se adauga otetul, sarea si zaharul. Se amesteca destul de des. A doua zi se pun in borcane cu frunze de telina, boabe de mustar, hrean (bucati) si bucatele de conopida. Nu se sterilizeaza.





Mancare de fasole grasa pentru iarna

-5kg de fasole grasa
-2kg ceapa
-2kg rosii
-700ml ulei
-marar maciulie

Se pune intr-o cratita uleiul la incins, peste care se adauga ceapa (optional se poate pune si o cescuta de apa, pt cine nu suporta prajeli). Dupa 15 min se adauga fasolea grasa taiata fideluta, sau rupta bucati. Se adauga sare dupa gust (sare--fasolea grasa nu fierbe fara sare!). Cand este patrunsa se adauga rosiile decojite si 1-2 maciulii de marar, care la sfarsit se vor scoate din mancare si se vor arunca. Se condimenteaza dupa gust cu piper sau usturoi taiat feliute. Se pune in borcane si se strerilizeaza.




Zacusca cu fasole boabe

-700ml ulei
-2kg ceapa
-1 kg fasole boabe fiarta si data prin masina
-6-7 kg gogosari copti si dati prin masina
-1litru si jumatate suc de rosii

Se pun la foc: in ulei ceapa, apoi in jumatate de ora gogosarii, jumatate de ora fasolea, jumatate de ora sucul de rosii.
Cand a iesit uleiul deasupra se condimenteaza, se opreste si se pune la borcane. Se sterilizeaza.



Mai am retete banale de zacusti, gogosari opariti sau nu, castraveti la saramura.

Acest mesaj a fost editat de fel70: Jun 23 2010, 09:45 PM


--------------------





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bucatareli_la_bo...
mesaj Jun 24 2010, 07:44 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 18
Inregistrat pe: 12-June 10
De la: Bucuresti, undeva, sub nuci...
Membrul Nr.: 58,722



QUOTE(stella @ Jun 23 2010, 09:14 PM) *
Arata super. ce cantitate de zahar, si sare pui la borcan

La un borcan de 800 de grame am pus cam jumatate de lingurita de sare si jumatate de zahar. Le pui dupa gust, practic.
Borcanul era plin cu rosii crude, dar se lasa dupa ce le scoti din cuptor si par mai putine.


--------------------
A pornit totul în joacă, de la o farfurie cu căpşuni pe care nimeni din casă nu le mai putea mânca şi o reţetă de dulceaţă "agăţată" în autobuz...


http://bucatareli.blogspot.com
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Jun 24 2010, 08:54 AM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



Eu ma uitai pe paginile din urma si am vazut o zacusca intr-o poza cu fasole teci, sa apara odata vinetele ieftine sa fac cateva borcanele cu galbiori, hribi si fasole pastai biggrin.gif


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Jun 25 2010, 08:06 AM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618




Ce sa mai apara ca am comis-o. Cam scumpe vinetele dar doua au fost suficiente.


Am folosit legume coapte: ardei gras si iute, vinete si rosii.
Fiert separat fasolea teci.
Legume crude: ceapa, ardei gras, morcov, dovlecei.






Si productia:





Excelenta, cam iute (ardeii aia trei iuti si copti nu pareau). Dar se simte atat gustul de afumatura de la legumele coapte cat si cel de fasole galbena, distinct, dovleceii au imprumutat restul de arome.


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FlorentinaG
mesaj Jun 27 2010, 05:22 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 447
Inregistrat pe: 9-October 09
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 54,249



Primele mele conserve din acest an:

Fasole fideluta si lata in saramura:
Imagine Atasata
Dovlecei cu otet:
Imagine Atasata
Spor la conservarit.


--------------------
بسم الله الرحمن الرحيم
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bucatareli_la_bo...
mesaj Jun 27 2010, 06:50 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 18
Inregistrat pe: 12-June 10
De la: Bucuresti, undeva, sub nuci...
Membrul Nr.: 58,722



Nu stiu daca a mai pus cineva reteta despre care vreau sa va spun, dar ma gandesc ca, nefiind foarte des intalnita, poate am noroc si sunt prima: cirese conservate in otet. Mi s-a parut ciudata reteta, cand am auzit-o, dar acum, dupa ce am incercat ciresele facute astfel pot sa spun ca sigur mai pun o tura...
Am folosit 5 pahare de cirese pietroase (cat sa umple doua borcane de 800 de grame), 4 pahare de otet, un pahar si jumatate de zahar, piper boabe, frunze de dafin, cateva cuisoare, un bat de scortisoara si coaja rasa de la o lamaie.
Ciresele se spală si li se taie putin din codita. Otetul se pune la fiert cu zaharul, iar cand acesta s-a topit, se adauga toate condimentele.

Dupa ce a fiert 5 minute, se opreste focul, se lasa 30 de minute oala acoperita, apoi se strecoara otetul, pentru a-l separa de condimente. Otetul se pune iar la fiert, dar fara condimente. Cand da iar in clocot, se ia de pe foc si se toarna în borcane, peste cireşe, urmarind ca lichidul sa acopere in totalitate fructele. Borcanele se inchid imediat si se pun la rece. Au nevoie de aproape doua saptamani pentru a ajunge la cel mai potrivit gust.
Sunt bune cu friptura sau cu branza. Eu le-am incercat aseara cu niste friptura de pui si cartofi cu rozmarin la cuptor. Au ramas tari si sunt dulci-acrisoare, cu aroma de piper si cuisoare.

Si nu va mai spun ce culoare frumoasa are otetul. Deja ma si vad facand niste salate la care pun otet aromat cu cirese...



--------------------
A pornit totul în joacă, de la o farfurie cu căpşuni pe care nimeni din casă nu le mai putea mânca şi o reţetă de dulceaţă "agăţată" în autobuz...


http://bucatareli.blogspot.com
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iuliajewel
mesaj Jun 27 2010, 09:16 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 313
Inregistrat pe: 28-March 10
Membrul Nr.: 57,495



Excelente pagini si super inedite retete; acu'nu stiu cui sa multumesc: "bucatarelilor la borcan" sau autobuzului cu pricina?

MINUNAT em_new_22.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Jun 27 2010, 09:39 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



Tii, eu cum dadui de cirese pietroase bune nu ma lasai pana nu le dovedii, daca ziceai ieri-alaltaieri, poate aveam o sansa sa incerc un borcanel smile.gif


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iuliajewel
mesaj Jun 27 2010, 09:51 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 313
Inregistrat pe: 28-March 10
Membrul Nr.: 57,495



CITAT(BD @ Jun 27 2010, 10:39 PM) *
Tii, eu cum dadui de cirese pietroase bune nu ma lasai pana nu le dovedii, daca ziceai ieri-alaltaieri, poate aveam o sansa sa incerc un borcanel smile.gif

icon_rotf.gif , da asa patesc si eu in fata pungii...Mamicuta lor de cirese, ca tare nu se abtin de-a sari drept in gura!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bucatareli_la_bo...
mesaj Jun 28 2010, 11:04 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 18
Inregistrat pe: 12-June 10
De la: Bucuresti, undeva, sub nuci...
Membrul Nr.: 58,722



QUOTE(iuliajewel @ Jun 27 2010, 10:16 PM) *
Excelente pagini si super inedite retete; acu'nu stiu cui sa multumesc: "bucatarelilor la borcan" sau autobuzului cu pricina?

MINUNAT em_new_22.gif


Multumesc pentru aprecieri, iuliajewel... icon_salut.gif Incerc sa nu dezamagesc. floare.gif Stiu ca am adus retete uneori ciudate, dar am incercat totul pe propria piele inainte...
Pe de alta parte, mai invat si eu de la voi cate ceva, ca nu le stiu pe toate...


--------------------
A pornit totul în joacă, de la o farfurie cu căpşuni pe care nimeni din casă nu le mai putea mânca şi o reţetă de dulceaţă "agăţată" în autobuz...


http://bucatareli.blogspot.com
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Getut
mesaj Jun 28 2010, 06:20 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 797
Inregistrat pe: 16-January 08
Membrul Nr.: 40,960



CITAT(FlorentinaG @ Jun 27 2010, 06:22 PM) *
Primele mele conserve din acest an:

Fasole fideluta si lata in saramura:

Dovlecei cu otet:

Spor la conservarit.


Florentina, scrii te rog frumos si retetele smile.gif, ma tenteaza sa pun si eu.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FlorentinaG
mesaj Jun 28 2010, 08:03 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 447
Inregistrat pe: 9-October 09
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 54,249



CITAT(Getut @ Jun 28 2010, 07:20 PM) *
Florentina, scrii te rog frumos si retetele smile.gif , ma tenteaza sa pun si eu.


Cu placere.
Fasole pastai in saramura:
Dupa ce am curatat-o de codite, am fiert fasolea in saramura facuta din 2 linguri rase de sare grunjoasa(eu am avut sare de mare) pentru un litru de apa, cam pe trei sferturi. Am scos fasolea din apa si am pus-o in borcane, am mai dat o data in clocot saramura si am turnat-o peste fasole, am pus un varf de cutit de conservant in fiecare borcan, am pus capacul si am asezat borcanul pe capac ca sa se sterilizeze si acesta. Dupa ce s-au racit le-am pus in camara.

Dovlecei in otet:
Am ales de la piata dovlecei foarte micuti si proaspeti carora le-am taiat capetele si i-am asezat in borcane de 800 de grame curate. Pe unii i-am pus intregi, pe altii taiati bastonase iar altii rondele. Deasupra lor am pus cate 2-3 frunzulite de telina si cate o floricica de marar. Am facut o solutie dintr-o parte otet de 9 grade si trei parti apa, sare si zahar dupa gust, boabe de piper si de mustar, pe care am pus-o la fiert. Dupa ce a dat cateva clocote, am pus-o in borcane peste dovlecei, am pus un varf de cutit de conservant in fiecare borcan, am strans capacele si am asezat borcanele pe capac ca sa se sterilizeze si acestea. Dupa ce s-au racit le-am dus in camara.

Sper ca ti-am putut fi de folos floare.gif .


--------------------
بسم الله الرحمن الرحيم
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Jul 1 2010, 06:14 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



Florentina, fasolea aceea (intreb ca pare plina piata si in congelator nu am loc), o desarezi cand o folosesti? Sau merge asa, direct? Intreb de mancare de fasole, nu de pus in ciorbe sau combinatii.


Sarumana.


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FlorentinaG
mesaj Jul 1 2010, 08:16 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 447
Inregistrat pe: 9-October 09
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 54,249



CITAT(BD @ Jul 1 2010, 07:14 PM) *
Florentina, fasolea aceea (intreb ca pare plina piata si in congelator nu am loc), o desarezi cand o folosesti? Sau merge asa, direct? Intreb de mancare de fasole, nu de pus in ciorbe sau combinatii.


Sarumana.


Da BD, o tin la desarat cateva ore in apa rece si apoi pot sa o fac mancare.


--------------------
بسم الله الرحمن الرحيم
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Jul 2 2010, 10:59 AM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



Multam. Eu am pus aproape la fel ardei gras pentru umplut si nu am desarat ca si-a lasat sarea in sos. De aia intrebam.


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
moatza
mesaj Jul 2 2010, 11:48 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,505
Inregistrat pe: 20-March 06
De la: buzau
Membrul Nr.: 30,859



Am o plasa mare cu pastai, le-as face in saramura da' n-o merge si cu mai putina sare? alea din comert nu par asa sarate. ma gandesc ca daca le spal, le fierb cat de cat, apoi le mai tin si la desarat, mai ramane ceva in ele? o sa mai studiez prin jurcovan. rolleyes.gif

edit: totusi is cam multe in plasa aia. oare ce-as putea sa mai fac din ele?

Acest mesaj a fost editat de moatza: Jul 2 2010, 11:50 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Jul 2 2010, 12:56 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



eu am facut zacusca cu pastai.


si merg si cu mai putina sare ca am incercat cu dovlecei, daca umpli bine borcanul si se videaza cum trebuie n-au cum sa se strice.


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FlorentinaG
mesaj Jul 2 2010, 03:04 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 447
Inregistrat pe: 9-October 09
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 54,249



CITAT(BD @ Jul 2 2010, 01:56 PM) *
eu am facut zacusca cu pastai.


si merg si cu mai putina sare ca am incercat cu dovlecei, daca umpli bine borcanul si se videaza cum trebuie n-au cum sa se strice.


Dana poti te rog sa-mi spui exact cum se conserva dovleceii. Multumesc floare.gif .

Acest mesaj a fost editat de FlorentinaG: Jul 2 2010, 03:05 PM


--------------------
بسم الله الرحمن الرحيم
Go to the top of the page
 
+Quote Post
carminap
mesaj Jul 2 2010, 03:43 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 704
Inregistrat pe: 31-March 08
De la: brasov
Membrul Nr.: 42,405



[quote name='moatza' date='Jul 2 2010, 12:48 PM' post='894873']
Am o plasa mare cu pastai, le-as face in saramura da' n-o merge si cu mai putina sare? alea din comert nu par asa sarate. ma gandesc ca daca le spal, le fierb cat de cat, apoi le mai tin si la desarat, mai ramane ceva in ele? o sa mai studiez prin jurcovan. rolleyes.gif

edit: totusi is cam multe in plasa aia. oare ce-as putea sa mai fac din ele?

Le poti pune la borcan pentru iarna.Asa eram si eu in dilema toamna trecuta ca nu a vrut un nene sa vanda decat cu sacu! In Jurcovan,la pagina 555,la sfarsitul retetei ,,fasole verde cu suc de rosii"scrie ca poate fi pusa la borcan in apa in care a fiert plus o aspirina la borcanul de un litru.Eu mai am si acum in beci cateva borcane!Eu am pus fideluta ,cred ca merge si cea lata!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Jul 2 2010, 04:34 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



CITAT(FlorentinaG @ Jul 2 2010, 04:04 PM) *
Dana poti te rog sa-mi spui exact cum se conserva dovleceii. Multumesc floare.gif .



Pai eu am facut in diversi ani diverse variante, le pun pe liniute:


- la congelator
- in suc de rosii cum zice carmina de fasole (dar fara aspirina, doar sterilizate borcanele)
- in apa (la fel pusa apa fierbinte peste dovleceii cruzi, tin bine dar nu merita, ocupa spatiu mult)
- dati prin masina si scazuti (e ca o tocana)
- pe gratar si apoi in ulei cu condimente


asta imi amintesc acum, la toate variantele care includ borcan sa verifici filetul cand se racesc, ca eu am avut vreo doua surprize nasoale. daca e borcanul bun tin toate fara probleme.


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

117 Pagini V  « < 77 78 79 80 81 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags

2 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (2 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 31st July 2014 - 03:17 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare