![]() ![]() |
Apr 24 2007, 06:16 PM
|
|
![]() Am buburuza!!! Grup: Membri Postari: 5,929 Inregistrat pe: 15-June 05 De la: Deutschland Membrul Nr.: 24,853 |
Luna Noua,uite aici au mai discutat fetele putin despre asta.
http://www.culinar.ro/forum/continut/Am-o-nelamurire/15004/http-www-culinar-ro-forum-index-php-showtopic-15004/ Bafta! |
|
|
|
Apr 24 2007, 08:01 PM
|
|
|
Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,049 Inregistrat pe: 18-April 07 De la: Arad Membrul Nr.: 37,420 |
Luna Noua, norme privind autorizarea sanitara gasesti in legea 98/1994, iar textul ei il gasesti aici pe siteul Camerei Deputatilor, cauta dupa an, dupa categorie, adica "legi" si apoi dupa nr legii. Daca e voie, iti voi da linkul, daca nu , rog adminii sa stearga aceasta precizare.
http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.frame Din cate stiu eu, Autoritatea de Sanatate Publica a judetului nu mai are directia de igiena alimentara, adica asa numitul sanepid. Nu stiu exact, e o prevedere noua, de cand eu sunt in concediu de maternitate am pierdut contactul cu noutatile. Cred ca autorizarea se face acum de Directia Sanitar-Veterinara. Oricum, daca vrei sa deschizi un AF sau un PF (asociatie familiala sau persoana fizica), sau chiar un SRL, atunci cand vei inregistra firma la Registrul Comertului vei trece si pe la Biroul Unic (cel responsabil cu autorizatiile: sanitarii, veterinarii, pompierii), vei afla conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca spatiul in care se va desfasura activitatea, in functie de obiectul de activitate al firmei. Sper ca am fost destul de coerenta -------------------- ![]() |
|
|
|
Apr 24 2007, 11:39 PM
|
|
![]() made in Brasov Grup: Membri Postari: 594 Inregistrat pe: 27-October 06 De la: Brasov Membrul Nr.: 34,576 |
|
|
|
|
Apr 26 2007, 08:48 AM
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,324 Inregistrat pe: 24-March 04 De la: aici Membrul Nr.: 12,977 |
Uite am gasit niste informatii care in mod normal ar trebui sa te ajute
Am atasat si linkul de unde le-am copiat si cred ca poti merge chiar tu sa pui intrebari pt ca nu am gasit ca o asociatzie fam. sau persoana fizica autorizata sa produca torturi. Intrebare: Care sunt etapele premergatoare infiintarii unei firme al carei obiect de activitate este productia de produse de cofetarie si patiserie?Obtinerea licentelor se face inainte de a da in functiune sau dupa aceea?Va multumesc.Adela ( Adela - 20/04/04 ) Raspuns: Pentru ?nregistrarea firmei sunt necesare la dosar actele standard pentru orice tip de activitate: statut, dovada spaţiului (act de proprietate, contract de ?nchiriere sau contract de comodat), dovada privind disponibilitatea numelui, precum şi dovada vărsării capitalului social. ?n vederea menţinerii costurilor de ?nfiinţare la cote reduse pentru capitalul social vărsat se poate folosi nivelul minim de 2.000.000 lei, nefiind impus prin lege un anumit nivel. Este recomandat să declaraţi, ca tip de activitate principală ?Fabricarea produselor de panificaţie şi patiserie?- cod CAEN 1581. Bine?nţeles, veţi adăuga şi alte activităţi secundare, funcţie de planurile de viitor pe care le aveţi. După ?nregistrare, pentru a putea desfăşura activitatea trebuie să obtineţi ?Licenţă de fabricaţie? de la Direcţiile generale pentru agricultură şi industrie alimentară judeţene şi a municipiului Bucureştiş aşa cum este prevazută de art.3 din Ordonanţa Guvernului nr. 42/1995 privind producţia de produse alimentare destinate comercializării (publicată ?n Monitorul Oficial al Rom?niei nr.203/1. IX. 1995), aprobată prin Legea nr. 123/1995 (publicată ?n Monitorul Oficial al Rom?niei nr. 293/19.XII.1995) şi modificată prin Ordonanţa Guvernului nr. 33/1999 (publicată ?n Monitorul Oficial al Rom?niei nr.44/30.I.!999.) Licenţa de fabricaţie atestă că operatorul economic este eligibil pentru a desfaşura o activitate ?n domeniul producţiei de produse alimentare, ?n sensul că dispune de dotarea tehnică necesară, de know-how-ul aferent, de personal cu pregătire de specialitate corespunzătoare şi de condiţiile de igienă necesare realizării unor produse alimentare sigure pentru consumator. ( Echipa FIB.RO ) http://www.fib.ro/rom/consjud.php Intrebare: Ce acte/autorizatii/avize/aprobari imi trebuie pentru a infiinta o firma de catering? Va multumesc. ( Florin Gaitan - 13/12/02 ) Raspuns: Acte necesare ?n vederea ?nfiinţării firmei - voi lua ?n considerare situaţia cea mai uzuală, aceea a ?nfiinţării unei societăţi cu răspundere limitată (dealtfel, aceasta este forma juridică a societăţii pe care v-o recomand): 1. Dovadă privind disponibilitatea firmei (o obţineţi de la Oficiul Registrului Comerţului, după ce vă veţi decide asupra denumirii firmei). 2. Dovadă vărsare capital social. 3. Copii ale actelor de identitate asociaţi. 4. Actul constitutiv al societăţii (redactat şi autentificat de un notar public sau atestat de un avocat). 5. Declaraţii pe propria răspundere ale asociaţilor şi administratorilor ?n sensul ?ndeplinirii condiţiilor prevăzute de lege pentru exercitarea acestor calităţi (redactate şi autentificate de un notar public sau atestate de un avocat). 6. Dovada deţinerii spaţiului – sediul social al societăţii (contract de v?nzare-cumpărare, contract de ?nchiriere, contract de comodat). 7. Schiţele spaţiului. Autorizaţii necesare: 1. Autorizaţia de funcţionare din punct de vedere sanitar-veterinar. 2. Autorizaţia sanitară de funcţionare. 3. Autorizaţiei de mediu. 4. Autorizaţiei de funcţionare din punct de vedere al protecţiei muncii. 8. Autorizaţiei de funcţionare din punct de vedere al prevenirii şi stingerii incendiilor. 9. Licenţă de fabricaţie pentru produsele alimentare pe care urmează să le serviţi (o obţineţi de la direcţia generală resurse şi politici agroalimentare din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor, direcţiile generale pentru agricultură şi industrie alimentară judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, ?n a căror rază teritorială se află unitatea pentru care se solicitaţi licenţa). ?n vederea obţinerii autorizaţiilor, vă veţi adresa Biroului Unic de pe l?ngă Camera de Comerţ şi industrie teritorială. Dat fiind faptul că societatea dumneavoastră va face parte din unităţile de alimentaţie publică, ?ntregul personal va trebui să dovedească faptul ?nsuşirii noţiunilor fundamentale de igienă, prin absolvirea unui curs organizat de Institutul de Igienă. ( Echipa FIB.RO |
|
|
|
Jun 13 2007, 10:00 AM
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,324 Inregistrat pe: 24-March 04 De la: aici Membrul Nr.: 12,977 |
Pt licenta de fabricatie a prajiturilor ai nevoie de un curs de calificare( grag 2) cu certificat de la Ministerul Muncii. Cursuti de genul se organizeaza in fiecare judet, sunt cursuri de recalificare pt someri. In Tm se fac la S.A.M dureaza 5 luni, din care 5 saptamani teorie si restul practica la una ditr-e cele mai mari cofetarii din oras cu care scoala are contract.
Daca nu faci cursul trebuie angajat cofetar( dar atunci tu somezi) Restul de cerinte in detaliu( cam multe ) sunt aici : http://www.anbct.ro/legislatie.html |
|
|
|
| Reclama |
|
|
Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |