Reply to this topicStart new topic
> orez cu legume(amestec mexican)
nessy
mesaj Aug 30 2007, 11:35 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 3
Inregistrat pe: 1-August 06
Membrul Nr.: 33,111



Poate ma ajuta si pe mine cineva cu un raspuns. Cum se face orezul ala care nu se lipeste? Adica nu pilaf... De ex orez cu legume, dar fara boabe lipite intre ele. Am mancat acum cativa ani la cineva si am ramas uimita, nici nu puteai sa papi cu furculita ca pierdeai orezul pana la gura, dar era f bun; si stiu ca pe atunci dna respectiva mi-a spus ca l-a facut la cuptorul cu microunde; am incercat si eu si la cuptorul cu microunde, si spalat, si la tigaie de teflon...degeaba, tot pilaf iese. Am o punga de amestec de legume congelate, am mai luat niste carnati "sticks"-asa le zice, scrie pe ei ca sunt carnati cruzi, uscati si picanti, m-am gandit ca ar fi buni(seamana ca carnatii de plescoi, desi nu i-am gustat inca) si mai am orez obisnuit; imi trebuie cumva un anume fel de orez? sper sa nu fie de-la la minim 70 de mii o pungutza de cateva grame
Go to the top of the page
 
+Quote Post
amalia aa
mesaj Aug 30 2007, 12:00 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,603
Inregistrat pe: 13-August 04
De la: Cluj-Napoca
Membrul Nr.: 16,276



(nessy @ Aug 30 2007, 12:35 PM) [snapback]373717[/snapback]

Poate ma ajuta si pe mine cineva cu un raspuns. Cum se face orezul ala care nu se lipeste? Adica nu pilaf... De ex orez cu legume, dar fara boabe lipite intre ele. Am mancat acum cativa ani la cineva si am ramas uimita, nici nu puteai sa papi cu furculita ca pierdeai orezul pana la gura, dar era f bun; si stiu ca pe atunci dna respectiva mi-a spus ca l-a facut la cuptorul cu microunde; am incercat si eu si la cuptorul cu microunde, si spalat, si la tigaie de teflon...degeaba, tot pilaf iese. Am o punga de amestec de legume congelate, am mai luat niste carnati "sticks"-asa le zice, scrie pe ei ca sunt carnati cruzi, uscati si picanti, m-am gandit ca ar fi buni(seamana ca carnatii de plescoi, desi nu i-am gustat inca) si mai am orez obisnuit; imi trebuie cumva un anume fel de orez? sper sa nu fie de-la la minim 70 de mii o pungutza de cateva grame


Nessy ,nu stiu dc sunt in masura sa-ti dau un sfat, insa eu folosesc intotdeauna orez cu bobul lung, prefiert. Il spal, pun la fiert apa cu sare, cand clocoteste apa adaug orezul, fierb cat scrie pe punga, il pun in strecuratoare, dau drumul la apa rece peste el si gata. Cu legume, pun putin ulei in tigaie, legumele direct din punga asa congelate, amestec, las pe foc pana scade apa lasata de legume si pun orezul. Mai amestec putin si gata. Pun si o poza daca o gasesc.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nessy
mesaj Aug 30 2007, 01:52 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 3
Inregistrat pe: 1-August 06
Membrul Nr.: 33,111



Multumesc amalia pt raspuns; Data viitoare o sa fierb orezul(ne-prefiert) si o sa-l spal de mai multe ori, pana ramane bobul "curat", si apoi o sa-l trag prin tigaie in ulei, sa vedem ce iese; daca iese ceva frumos, o sa fac si poze sa ma "laud" si eu la imagini, pe topicul respectiv(ala imi place cel mai mult); la peste 300 de post-uri eu te cred ca poti sa imi dai un sfat, asa ca am incredere in tine; Orezul nu-l fac azi, e un fel de mancare de urgenta, cand nu mai ai nimic de haleala si trebuie sa faci ceva; carnatii mai au destul pana la expirare;
in seara asta papam fasole(de-aia cu zeama)- nu stiu cum se spune in diferite zone ale tarii(oricum fara bors...am mancat odata acra si era groaznica) si inca ceva sa va fac pofta...poate unii n-au mai mancat de mult:(sa va aduc aminte de mancarurile taranesti)
pt o farfurie(ca sa nu zic portie): 2 oua fierte strivite cu furculita,unt(n-as putea sa spun cam cat dar destul de mult), un pic de de telemea rasa- in functie de cat de sarata e branza, u strat de branza rasa; seamana cu clasicul MBS(mamaliga cu branza si smantana); cred ca e mancare moldoveneasca, nu stiu sigur, dar e f bun; am intrebat o prietena daca stie de asa ceva, si ea zicea ca e mancare olteneasca, ca ea numai acolo a vazut; nu mai conteaza...conteaza ca e f bun; daca papi repede...clar ti se apleaca
Go to the top of the page
 
+Quote Post
droopina
mesaj Aug 30 2007, 02:02 PM


vudu? iudu! uidu! aidu!


Grup: Moderatori
Postari: 10,095
Inregistrat pe: 2-November 06
De la: somewhere over the rainbow...
Membrul Nr.: 34,683




Buna si bine ai venit printre noi biggrin.gif

Dau si eu cu parerea (incercata!), sper ca nu deranjez. Eu folosesc ori orez cu bobul lung (cum a zis si Amalia), ori orez bob cu bob (ii spune: Riso Scotti, bob cu bob si are un ambalaj albastru).
Si daca vrei sa-l faci cu legume, pune intai legumele in tigaie (sau, de preferat, wok) iar orezul la sfarsit wink.gif

Bafta!


--------------------
Life sucks and then you die! Damn right!

Go to the top of the page
 
+Quote Post
nessy
mesaj Aug 30 2007, 03:29 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 3
Inregistrat pe: 1-August 06
Membrul Nr.: 33,111



Boooon
Am pus deja orezul a fiert, astept sa fiarba un pic, si apoi ii schimb apa, si tot asa, sper asa; ca am mai incercat de multe ori in care faceam cum ziceti voi: cumparam orez prefiert, il fierbeam si apoi il spalam, apoi il caleam in ulei sialte legume; apropos de wok....eu stau la ap de 2 camere, ala nu cred ca se poate folosi aici; poate o tigaie de teflon; din cate stiu eu wok-ul e un fel de tigaie (e la ikea de vanzare), cu un maner destul de mare, e folosita la mancaruri care necesita flambare; si...da...stiu si ca legumele alea lasa apa; eu as lua naturale, dar ce sa fac cu 500 g de mazare, 500 de fasole verde, 500 de morcovi...etc, cred ca as face mancare pt tot cartierul; oricum ma bucur ca imi raspunde si mie cineva
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ligia_chris
mesaj Aug 30 2007, 03:44 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 3
Inregistrat pe: 2-March 06
Membrul Nr.: 30,622



Buna,

Urmaresc de mult timp Culinarul. Nu am mai scris pana acum insa am vazut topicul, mi-a starnit curiozitatea si am zis sa raspund si eu. Eu cumpar mereu de la supermarket gata preparat si congelat Amestec Hawaiian, care contine orez si legume. Un fel de amestec mexican de legume, doar ca are si orez. Este super si are instrusctiuni de pregatire pe punga. Sper sa-ti fie de folos.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rym
mesaj Aug 30 2007, 08:16 PM


D.Cantemir


Grup: Moderatori
Postari: 8,769
Inregistrat pe: 13-December 06
De la: israel.
Membrul Nr.: 35,433



buna! caleste o cana de orez intr-o lingura de ulei,apoi toarna apa fiebinte(supa de preferat),condimente....proportia este importanta...1 cana orez la 2 cani apa....lasi la foc mare cateva min. apoi la foc mic,pui capacul...astepti sa scada apa,dar nu total...sa ramana putina apa deasupra orezului...traji oala de pe foc,acoperi cu un capac si astepti cateva min....daca ti se pare prea uscat mai poti aduga putin supa,apa fierbinte.
sau....2 cani de apa,sare,putin ulei...cand dau in clocot adaugi orezul bine spalat....lasi la foc mic,acoperit,pana scade apa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
droopina
mesaj Aug 30 2007, 09:13 PM


vudu? iudu! uidu! aidu!


Grup: Moderatori
Postari: 10,095
Inregistrat pe: 2-November 06
De la: somewhere over the rainbow...
Membrul Nr.: 34,683



(nessy @ Aug 30 2007, 01:29 PM) [snapback]373778[/snapback]

apropos de wok....eu stau la ap de 2 camere, ala nu cred ca se poate folosi aici; poate o tigaie de teflon; din cate stiu eu wok-ul e un fel de tigaie (e la ikea de vanzare), cu un maner destul de mare, e folosita la mancaruri care necesita flambare;


stai putin ca m-ai confuzat laugh.gif ce legatura are apartamentul de doua camere cu wok-ul?
Sa nu-ti imaginezi ca eu stau in vreo vila. Tot la 2 camere stau si eu, tot bloc, aaaaa, da, si-n plus e bloc de pensionari laugh.gif De cand am achizitionat wok-ul nu mai gatesc mancarea rapida in altceva; e si foarte usor de folosit biggrin.gif

Si uite si un link, asa, pentru inspiratie wink.gif

http://www.culinar.ro/forum/continut/Am-o-nelamurire/11480/http-www-culinar-ro-forum-index-php-showtopic-11480/

P.S.: Sper ca de data asta ti-a iesit bine orezul


--------------------
Life sucks and then you die! Damn right!

Go to the top of the page
 
+Quote Post
ady
mesaj Aug 31 2007, 12:21 PM


Vedeta culinara


Grup: Membri
Postari: 3,344
Inregistrat pe: 19-August 06
De la: p-aici pe undeva
Membrul Nr.: 33,374



nessy, sa stii ca nu e mare diferenta la pret. am luat acum vreo luna, orez prefiert, de la sunshine (asta e marca orezului nu supermarketul biggrin.gif) si era 3,5 lei/punga de 1 kg. cel normal era cam 3,2-,3,3. asa ca mare diferenta nu e.
plus ca am vazut orez prefiert sau cu bobul lung si la firma asta, parca atifco ii zice, care ambaleaza de toate, orez, fasole si alte boabe. dar in mamgazin mare: carrefour, cora, nu mai stiu exact.
nu stiu de unde esti, dar vei gasi sigur, dc si la noi in oras, cu un singur supermarket deschis de curand, se gaseste. tongue.gif

ps. mi-a iesit exact cum povestesti tu, am facut orezul indonezian, parca a lu' BD, si-l pierdeam din furculita. huh.gif


--------------------
Fan n_puiu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
simonaro29
mesaj Aug 31 2007, 02:16 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,968
Inregistrat pe: 12-July 07
De la: DE-Hessen
Membrul Nr.: 38,257



(nessy @ Aug 30 2007, 09:35 AM) [snapback]373717[/snapback]

Poate ma ajuta si pe mine cineva cu un raspuns. Cum se face orezul ala care nu se lipeste? Adica nu pilaf... De ex orez cu legume, dar fara boabe lipite intre ele. Am mancat acum cativa ani la cineva si am ramas uimita, nici nu puteai sa papi cu furculita ca pierdeai orezul pana la gura, dar era f bun; si stiu ca pe atunci dna respectiva mi-a spus ca l-a facut la cuptorul cu microunde; am incercat si eu si la cuptorul cu microunde, si spalat, si la tigaie de teflon...degeaba, tot pilaf iese. Am o punga de amestec de legume congelate, am mai luat niste carnati "sticks"-asa le zice, scrie pe ei ca sunt carnati cruzi, uscati si picanti, m-am gandit ca ar fi buni(seamana ca carnatii de plescoi, desi nu i-am gustat inca) si mai am orez obisnuit; imi trebuie cumva un anume fel de orez? sper sa nu fie de-la la minim 70 de mii o pungutza de cateva grame



Eu am o oala speciala adusa de cumnatul meu din Iran , incalzeste la temperaturi mari si are un recipient teflon inauntru , cred. Nu se prinde nimic!

Pt ca secretul e apa putzina. Eu acopar orezul cu un deget de apa , pun sare (uneori si verdeatza) , o lg ulei de masline sau o nuca de unt si ii dau drumul. Il deschid cand e gata. Nu invart , nu fac nimic. Intorc orezul din oala si e ca un tort , cu marginile crocante. Iar firicelele de orez se deespart frumos , asa cum spui tu.



O sa pozez oala data viitoare cand o folosesc .


--------------------


Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Yandira
mesaj Aug 31 2007, 07:56 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,336
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Mexic
Membrul Nr.: 11,099



Uite Nessy cum fac mexicanii orezul fara aparate speciale. De fapt pe mine m-a invatat o femeie simpla. E adevarat ca orezul care se produce in Mexic e cu bob lung si e mai usor. Dar am inavatat-o si pe mama sa-l faca in Ro. si ii iesea bine. Sant trei secrete.

1. In prumul rand orezul trebuie lasat in apa calda cam o jumatate de ora sa ii iasa tot amidonul , caci amidonul asta lipeste boabele. Il strecori cat poti de bine. In prealabil masori bine orezul, caci pe urma in functie de cantitatea de orez va fi si cantitatea de apa sau supa necesara.

2. Trebuie fript in mult ulei. Nu te preocupa cat ulei pui ca la urma vei strecura tot uleiul. Cand se frige ai grija sa amesteci cu lingura si cand se face straveziu si se aude ca un sfarait de nisip (asa se zice aici) torni apa. orezul fript nu trebuie sa capete culoare deloc. Strecori tot uleiul si pui supa sau apa cu Knorr Suisse
3. Acum pui supa sau apa cu Knorr Suisse, sau mixata cu ceapa si usturoi si rosii si strecurata. Legea e ca pentru o cana de orez se pun doua de lichid.

Lasi sa dea un clocot, condimetnezi cum vrei, pui un capac care sa fie etansh, sa nu intre aer pe nicaieri, si dai focul la mic, abea sa palpaie. Cand lumea de aici mai saraca nu are un capac etansh acopera oala cu hartie de aia de aluminiu si apoi ii pune capac. Si lasi cam 10 minute. Acum nu stiu precis, ca aici din cauza altitudinii mari totul fierbe muuuuuult mai incet ca in Ro. Dar bineinteles ca poti ridica capacil repede din cand in cand ca sa vezi daca s-a absorbit tot lichidul. Cand nu mai are lichid si vezi boabele umflate il dai deoparte si pui putina lamaie ca sa ramana alb. Acoperi si sa stea cam 5 minute inainte de a-l servi. La noi se mananca asa, se numeste Supa seaca. E hazliu, dar mexicanii obisnuiesc doua feluri de supe: Supa seaca (orezul sau spagheti ) si supa lichida (ca supele noastre). Ambele feluri de supe se mananca inainte de mancarea principala si neaparat se pune un sos mexican peste orez.

"Arroz a la mexicana" este orezul preparat mai sus, insa in loc de apa sau supa, se pune un sos de rosii strecurat, (mixat in prealabil cu ceapa usturoi si sare sau Knorr). Aceeasi camntitate de doua cani de sos mixat si strecurat pentru o cana de orez. Cand il pui la fiert cu sosul arunci si morcovi, tocat marunt, mazare prefiarta si mai nou (in Mexic nu se obisnuia inainte) se pun si boabe de porumb galben. Acoperi si urmezi acelas procedeu. E imposibil sa nu-ti iasa.
Uite o reteta COROANA DE OREZ

1 cana orez
1 litru apa
1 lingura ulei
1 lingura unt si pesmet pentru unsul formei
1 lingura de ceapa tocata
1 lingura de patrunjel tocat
1 ardei gras tocat
4 ficatei de pui fierti sau prajiti prealabil
30 grs. de cascaval gruyere rasa
400 gr. de smantana lichida
sare piper, Sos de guacamole



Procedimiento:
Se fierbe orezul in doua cani de apa cu sare.i Separat se prajeste in ulei ceapa, cand e stravezie se adauga orezul, ficateii si ardeiul gras si la sfarsit patrunjelul si smantana.Sare si piper. Separat se unge o forma de colac (din aia cu gaura in mijloc) cu unt si apoi se presara pesmet . Pui tot ce ai preparat apasand bine de tot. Se baga la cuptor la 200 gradeC cam 15 minute. Se rastaorna pe un platou si in mijloc se pune sos de Guacamole (gogonele verzi fierte si mixate cu putina apa de la fiert, avogado, ceapa usturoi, ardei iute si coriandru sare)
Sau ii pui ce vrei, muraturi de exemplu.

Se serveste imediat

Daca nu iti plac ficateii poti pune carnaciori mici si atunci merge si mai bine sa pui in mijloz muraturi De asemeni se poate pune creveti sau fructe de mare





--------------------
Dupa virtute, veselia e lucrul cel mai indispensabil.
Zilnic ar trebui sa citim o carte buna, sa ascultam o melodie placuta, sa contemplam un tablou frumos si sa rostim cuvinte placute.
Goethe


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 23rd October 2014 - 10:36 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare