2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Reteta de cremes cu budinca de vanilie !!, Stie cineva reteta ??
Rubia
mesaj Aug 6 2008, 01:22 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,692
Inregistrat pe: 6-November 09
De la: Timisoara
Membrul Nr.: 55,043



Am mancat la o prietena acum vreo 2 ani sau mai bine,un cremes f bun.
Tin minte doar ca amesteca galbenusuri cu lapte si bunica de vanilie,pe care le fierbea pe foc si amesteca si cu albusurile batute spuma.
Dar nu tin minte exact cum era si nu mai stiu nici cantitatile.


E cel mai bun cremes pe care l-am macat.Mie asta cu faina in crema sau cu unt nu`mi place.

In sfarsit am gasit si eu foi pt cremes aici,dupa 2 ani de cautari ohmy.gif si primul gand mi`a fost la cremes. rolleyes.gif

Va rog daca stiti reteta asta sa mi`o spuneti si mie. blob6.gif

Acest mesaj a fost editat de rubia: Aug 6 2008, 01:23 PM


--------------------
" Medicul uman salveaza omul , medicul veterinar salveaza omenirea. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ingerasul_Al
mesaj Aug 6 2008, 02:32 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,690
Inregistrat pe: 17-October 07
De la: Romania, in orasul de pe Bega
Membrul Nr.: 39,286



CITAT(rubia @ Aug 6 2008, 02:22 PM) *
Am mancat la o prietena acum vreo 2 ani sau mai bine,un cremes f bun.
Tin minte doar ca amesteca galbenusuri cu lapte si bunica de vanilie,pe care le fierbea pe foc si amesteca si cu albusurile batute spuma.
Dar nu tin minte exact cum era si nu mai stiu nici cantitatile.
E cel mai bun cremes pe care l-am macat.Mie asta cu faina in crema sau cu unt nu`mi place.

In sfarsit am gasit si eu foi pt cremes aici,dupa 2 ani de cautari ohmy.gif si primul gand mi`a fost la cremes. rolleyes.gif

Va rog daca stiti reteta asta sa mi`o spuneti si mie. blob6.gif



Uite cateva link-uri:


http://www.culinar.ro/forum/index.php?s=&a...st&p=284130

http://www.culinar.ro/forum/index.php?s=&a...ost&p=94445

http://www.culinar.ro/forum/index.php?s=&a...st&p=270390

http://www.culinar.ro/forum/index.php?s=&a...st&p=236482

Poate gasesti ceea ce cauti.



--------------------
Un om deştept rezolvă problema, un om şi mai destept o evită. Albert Einstein

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rubia
mesaj Aug 6 2008, 06:24 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,692
Inregistrat pe: 6-November 09
De la: Timisoara
Membrul Nr.: 55,043



Ms pt linkuri.Si eu m`am uitat pe forum si le-am vazut dinainte,dar nu e nici una ca si reteta pe care o caut eu.
Tin minte ca n-avea unt,avea oua,lapte,vanilie multa si n-avem nici faina nici amidon si nici gelatina. Cu toate astea statea tzeapa ca un tort diplomat.
Of icon_cry.gif


--------------------
" Medicul uman salveaza omul , medicul veterinar salveaza omenirea. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj Aug 6 2008, 06:31 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786




imi dau si eu cu parerea, daca avea budinca, avea amidon deci de aia statea bat

3-4 oua, separate, galbenusurile le amesteci cu budinca de vanilie, zahar daca e necesar, sau il pui la batutul albusurilor, si ceva lapte, din cantitatea totala pentru budinca, restul de lapte la fiert, apoi fierbi amestecul in el cand da in clocot si la sfarsit, dupa ce s-a racit pui si albusurile batute spuma, ideea e sa amesteci din cand in cand budinca cand o pui la racit pentru ca daca iese masa compacta nu prea cred ca se incorporeaza albusurile cum trebuie, apoi un pic la frigider si gata, incercarea moarte nu are

sunt convinsa ca ai mai facut retete fara cantitati exacte wink.gif


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rubia
mesaj Aug 6 2008, 09:25 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,692
Inregistrat pe: 6-November 09
De la: Timisoara
Membrul Nr.: 55,043



Bogdana,iaca il facui cum ai zis u biggrin.gif E la frigider biggrin.gif
Pare comestibil si e bun la gust.Sa vad acu da s`o intari crema laugh.gif

Multzam de reteta laugh.gif

Am pus un litru lapte,2 budinci,zahar dupa ochi si gust,3 oo biggrin.gif ,vanilii,si asta e biggrin.gif

Acest mesaj a fost editat de rubia: Aug 6 2008, 09:25 PM


--------------------
" Medicul uman salveaza omul , medicul veterinar salveaza omenirea. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
khalima
mesaj Aug 10 2008, 11:43 PM


aeriana


Grup: Membri
Postari: 1,309
Inregistrat pe: 16-March 03
De la: Ardeal
Membrul Nr.: 6,963



nu promit ... dar s-ar putea sa fac rost de ea, dar peste o saptamana ... o am scrisa pe undeva, dar trebuie sa o caut ... e buna si pe vremuri o faceam destul de des ... nu mai stiu daca e diferita de cea de sus, dar oricum trebuie sa o caut

Acest mesaj a fost editat de khalima: Aug 10 2008, 11:45 PM


--------------------
A fi ardelean inseamna a duce un lucru pana la capat !

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rubia
mesaj Aug 11 2008, 01:15 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,692
Inregistrat pe: 6-November 09
De la: Timisoara
Membrul Nr.: 55,043



QUOTE(khalima @ Aug 10 2008, 11:43 PM) *
nu promit ... dar s-ar putea sa fac rost de ea, dar peste o saptamana ... o am scrisa pe undeva, dar trebuie sa o caut ... e buna si pe vremuri o faceam destul de des ... nu mai stiu daca e diferita de cea de sus, dar oricum trebuie sa o caut


Mersi mult si astept reteta.


Am facut dupa reteta de mai sus.Seamana,dar nu rasare.
Oricum s-a mancat,ca a fost buna. rolleyes.gif


--------------------
" Medicul uman salveaza omul , medicul veterinar salveaza omenirea. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen Spantu
mesaj Aug 11 2008, 12:57 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,896
Inregistrat pe: 14-January 07
De la: focsani
Membrul Nr.: 36,023



Rubia , e greu sa faci chiar la fel prajitura ....stii tu cum este : aceasi reteta ,mana diferita , gust diferit....
Dar incercam .....

Crema de cremes in varianta mea , dupa dorintza rubiei biggrin.gif

- 2 l lapte dulce
-6 plicuri budinca de vanilie [dr. Oetker]
-4 oua [separate :galbenus - albus]
-800 g zahar
-50 g. zahar vanilat
-facultativ , coaja rasa de portocala [de la 1 portocala care potentzeaza gustul vaniliei
-un praf de sare

Se pune intr-un vas neaderent [eu folosesc un ceaun de tuci] galbenusurile , sarea , 700 g de zahar , budincile , coaja de portocala [daca vrei]si laptele rece ,treptat , amestecind bine .Se pune apoi la fiert compozitia si se amesteca des , mai ales cind incepe vasul sa se incinga .La crema de vanilie , indiferent cum o faci , secretul este ca atunci cind incepe sa se ingroase , se amesteca foarte bine si energic in ea , cu un tel para , ca sa nu apuce sa faca cocolosi , ca nu se mai repara in veci ! Cand s-a ingrosat foarte bine [sa nu te sperii daca tzi se pare f groasa !] se pune un celofan deasupra cremei [sa nu faca pojghitza] si se da la racit [in camara , pe balcon...]
Cand este inca caldutza , se adauga albusurile batute bezea cu 100 g de zahar si se omogenizeaza incet compozitia .Se pune imediat intre foi, se preseaza usor cu palmele si se da la rece .
Cred ca te mira cantitate mare de budinca , dar e necesara pt ca atunci cand adaugi albusurile sa nu se inmoaie prea tare crema si sa nu mai potzi taia ca lumea cremesul cand e rece .
SUCCES !


--------------------
Carmen Spantu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gloxinia
mesaj Aug 14 2008, 07:01 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,439
Inregistrat pe: 15-November 06
De la: undeva prin Nord-Vest..
Membrul Nr.: 34,884



Carmen din 2 litri de lapte iti iese un monstru de cremes. Adica preeea multa crema pentru 2 foi biggrin.gif

Rubia daca mai ai nevoie de cremesul cu budinca zi si ti-l scriu. Imi pare rau ca nu am descoperit topicul mai iute. Eu il fac numai in varianta cu budinca. biggrin.gif

peseu: ai pus prea putine oo pentru cremesul tau, nu? Si nu a iesit pufos... biggrin.gif

Acest mesaj a fost editat de gloxinia: Aug 14 2008, 07:02 AM


--------------------
Mami de



si

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen Spantu
mesaj Aug 14 2008, 11:10 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,896
Inregistrat pe: 14-January 07
De la: focsani
Membrul Nr.: 36,023



Gloxinia , eu asa il fac , cu crema multa .....
Parerea mea este ca , gustul cremei de vanilie , calitate si cantitatea ei , conteaza .Desigur si foietajul trebuie sa fie fraged si bine desfacut in foi subtiri....
Iarna , folosesc 8 oua la acesta cantitate .Dar vara mi se par mult prea multe , asa ca le reduc numarul.
Astept si reteta ta .
Te pup !


--------------------
Carmen Spantu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alexandru
mesaj Aug 14 2008, 06:12 PM


plantigrad


Grup: Membri de onoare
Postari: 3,522
Inregistrat pe: 21-June 02
De la: Right behind you
Membrul Nr.: 3,783



De curiozitate, "cremes" e pluralul de la crema? Sau e un neologism?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gloxinia
mesaj Aug 14 2008, 06:17 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,439
Inregistrat pe: 15-November 06
De la: undeva prin Nord-Vest..
Membrul Nr.: 34,884



QUOTE(Alexandru @ Aug 14 2008, 07:12 PM) *
De curiozitate, "cremes" e pluralul de la crema? Sau e un neologism?


icon_rotf.gif cremsnit cred ca e corect. Dar si cremes s-a incetatenit....


--------------------
Mami de



si

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Happy.
mesaj Aug 14 2008, 06:17 PM


Supercalifragilistic!!!


Grup: Membri
Postari: 8,845
Inregistrat pe: 10-August 05
Membrul Nr.: 26,306



Cred ca cremesu' (Krémes) vine din tara dobosului.

In Banat l-au facut "crempită".


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alexandru
mesaj Aug 14 2008, 06:38 PM


plantigrad


Grup: Membri de onoare
Postari: 3,522
Inregistrat pe: 21-June 02
De la: Right behind you
Membrul Nr.: 3,783



Okkkkkkkkkkkkk, am priceput. biggrin.gif

Acum : ce e aia "bunica de vanilie"?

QUOTE(rubia @ Aug 6 2008, 01:22 PM) *
Am mancat la o prietena acum vreo 2 ani sau mai bine,un cremes f bun.
Tin minte doar ca amesteca galbenusuri cu lapte si bunica de vanilie,pe care le fierbea pe foc si amesteca si cu albusurile batute spuma.
Dar nu tin minte exact cum era si nu mai stiu nici cantitatile.
E cel mai bun cremes pe care l-am macat.Mie asta cu faina in crema sau cu unt nu`mi place.

In sfarsit am gasit si eu foi pt cremes aici,dupa 2 ani de cautari ohmy.gif si primul gand mi`a fost la cremes. rolleyes.gif

Va rog daca stiti reteta asta sa mi`o spuneti si mie. blob6.gif

Go to the top of the page
 
+Quote Post
stormy
mesaj Aug 14 2008, 06:44 PM


în_sorită


Grup: Moderatori
Postari: 3,979
Inregistrat pe: 27-October 06
De la: cit mai la vest
Membrul Nr.: 34,588



QUOTE(Alexandru @ Aug 14 2008, 07:38 PM) *
Okkkkkkkkkkkkk, am priceput. biggrin.gif

Acum : ce e aia "bunica de vanilie"?


E din seria 'baiat de zahar' laugh.gif


--------------------
Toata lumea iti vrea binele... nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alexandru
mesaj Aug 14 2008, 06:50 PM


plantigrad


Grup: Membri de onoare
Postari: 3,522
Inregistrat pe: 21-June 02
De la: Right behind you
Membrul Nr.: 3,783



QUOTE(stormy @ Aug 14 2008, 06:44 PM) *
E din seria 'baiat de zahar' laugh.gif


Poate ar trebui sa ne faca cineva cunostinta laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bianca-21
mesaj Aug 14 2008, 08:20 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,391
Inregistrat pe: 11-October 06
De la: Germany
Membrul Nr.: 34,303



Rubia, bunica mea face exact asa cremesul cum ai vrea tu. Duminica plec in concediu acasa si o sa ii iau bunicii tot caietul de retete biggrin.gif ( il transcriu pe un caiet nou sa ii ramana si ei retetele) si sunt si eu cea mai fericita si ea se bucura, ca o sa le aibe toate la un loc. Doamne, abia astept sa il rasfoiesc, sunt multe retete, vechi si tare gustoase.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Aug 14 2008, 10:45 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Carmen,pe mine cantitatea de budinca nu ma sperie deloc,în schimb cea de zahar ohmy.gif
Nu e prea dulce?


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gloxinia
mesaj Aug 14 2008, 11:00 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,439
Inregistrat pe: 15-November 06
De la: undeva prin Nord-Vest..
Membrul Nr.: 34,884



QUOTE(Alexandru @ Aug 14 2008, 07:38 PM) *
Okkkkkkkkkkkkk, am priceput. biggrin.gif

Acum : ce e aia "bunica de vanilie"?


Alexandru ai glume in program??? icon_rotf.gif Eu am citit budinca de vanilie de fiecare data.... Mai tu cauti paiul cu orice chip biggrin.gif

Am sa pun si eu reteta mea, numai sa imi fac un pic de timp... Iese pufos, pufos... Mmmmm, ma faceti sa ma gandesc la cremes... Gata. Plec de aici ca ma bagati in pacat....biggrin.gif


--------------------
Mami de



si

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen Spantu
mesaj Aug 14 2008, 11:10 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,896
Inregistrat pe: 14-January 07
De la: focsani
Membrul Nr.: 36,023



Draga MAYA , 400 g. de zahar la 1000 ml de lapte , nu e mult. Sa sti ca nu iese suparator de dulce .
Dar poti ajusta cantitate de zahar dupa dorinta .Nu e mare bai .
Numai bine , iti doresc ! floare.gif


--------------------
Carmen Spantu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

2 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (2 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 25th October 2014 - 05:17 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare