Reply to this topicStart new topic
> Shrimps, cum ii fac sa iasa fragezi?
pisi2004
mesaj Nov 30 2008, 08:37 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 353
Inregistrat pe: 11-October 03
Membrul Nr.: 9,434



Am luat azi creveti decorticati, dar cu cozi, congelati. Am citit pe un topic de-al Adrianei ca ii mai fierbe 5 minute pe cei prefierti. Asa am facut si eu ca mi se pareau prea putin fierti. I-am dat prin ou cu faina si condimente si apoi prin pesmet si i-am aruncat in ulei incins. Problema e ca nu au iesit atat de fragezi pe cat mi-as dori. Aproape peste tot pe unde am mancat creveti erau cam elastici si ramasesem cu impresia ca asa sunt ei smile.gif Dar cand am vazut ca se poate sa fie si altfel, sa se topeasca in gura mmmmmmm, am vrut sa incerc si eu. Deci, ce trebuie sa le fac sa iasa mai fragezi? Sa-i las mai mult la fiert? Nu se intaresc? Multumesc!!!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luanda
mesaj Nov 30 2008, 09:24 PM


Planetareasa


Grup: Membri
Postari: 2,414
Inregistrat pe: 4-February 07
De la: Undeva in Africa
Membrul Nr.: 36,361



decorticati si cu cozi? Mamaaa ce munca pe bietii oameni pt ca sunt mititei "shrimpsi". Oricum, mi se par prea "gatiti" ...ori ii fierbi ori ii prajesti. Eu cand am proaspeti ii pun asa cum sunt nedecorticati in tigaie cu un pic de ulei si usturoi si in 4-5 minute sunt gata.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
narcia
mesaj Nov 30 2008, 10:19 PM


wine drinker


Grup: Membri
Postari: 1,821
Inregistrat pe: 8-January 04
De la: Long Island
Membrul Nr.: 10,959



Eu mai iau shrimp congelat care este crud, decorticat si cu cozi, asa cum zici tu, dar niciodata nu i-am facut in 2 etape- fierti si apoi prajiti. De obicei ii decongelez, spal, usuc nitel in servetel, apoi ceva piper sau condiment, cum mi se nazare si ii bag in ulei incins, maxim 5-6 minute. Ii rotesc de pe o parte pe alta si gata.
Tot timpul mi-au iesit fragezi de se topesc in gura, si de cruzi nu mai zic ca nu au fost. Chiar ma gandesc ca nu au cum sa iasa cruzi, smile.gif


--------------------
Sunt...o draguta si jumatate...Am vreo suta de defecte, dar in rest sunt perfecta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pisi2004
mesaj Nov 30 2008, 10:32 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 353
Inregistrat pe: 11-October 03
Membrul Nr.: 9,434




Ok multumesc! Maine ii prajesc asa direct sa vad ce iese.



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Nov 30 2008, 11:05 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Eu ii fierb pe cei pe care apoi ii maninc cu sos de maioneza si ketchup, dar pe cei care i-as praji sau adauga la o alta mincare nu.
Deci daca vrei sa ii prajesti e suficient, nu mai trebuie sa ii fierbi inainte.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ADRIACOSRO
mesaj Dec 13 2008, 04:49 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 13
Inregistrat pe: 24-September 08
De la: USA
Membrul Nr.: 45,310



CITAT(pisi2004 @ Nov 30 2008, 08:37 PM) *
Am luat azi creveti decorticati, dar cu cozi, congelati. Am citit pe un topic de-al Adrianei ca ii mai fierbe 5 minute pe cei prefierti. Asa am facut si eu ca mi se pareau prea putin fierti. I-am dat prin ou cu faina si condimente si apoi prin pesmet si i-am aruncat in ulei incins. Problema e ca nu au iesit atat de fragezi pe cat mi-as dori. Aproape peste tot pe unde am mancat creveti erau cam elastici si ramasesem cu impresia ca asa sunt ei smile.gif Dar cand am vazut ca se poate sa fie si altfel, sa se topeasca in gura mmmmmmm, am vrut sa incerc si eu. Deci, ce trebuie sa le fac sa iasa mai fragezi? Sa-i las mai mult la fiert? Nu se intaresc? Multumesc!!!

SPER CA RASPUNSUL MEU NU VINE PREA TIRZIU SI ITI VA FI DE FOLOS
Regula pentru creveti e simpla:trebuie sa aiba forma literei C( de la COOKED) pentru cei gata de mincat.Acestia sint opaci si roz la suprafata, dar se mentin elastici si fragezi.Daca au forma literei O ( OVERCOOKED)atuci au fost prea mult gatiti si vor fi albi in interior( arata ca si carnea alba de peste), rigizi si lipsiti de fragezime.In general cei prefierti se maninca asa, dupa ce au fost decongelati, cu un sos special, rosu, dulce-picant-acrisor, iar cind se servesc vasul in care se pun se tine pe gheata.Daca insa vrei sa gatesti cu cei prefierti, nu ii fierbe sau nu ii praji mai mult de 2-3 minute.Daca vrei sa ai rezultate excelente, pentru gatit foloseste-i pe cei cruzi, dar atenti, timpul max. de preparare sa nu depaseasca 5-6 minute.Iata si o reteta delicioasa, foarte usor de facut, cu care sint sigura ca vei incinta pe toata lumea.Eu o fac la viteza, cind am musafi nepravazuti dar simandicosi la cina.Reteta o am de la un bucatar ucrainian care lucreaza la un restaurant cu fite din Holywood.Incerc sa o pun in grame, nu dupa masurile americane
SHRIMPI SCAMPI
500 gr shrimpi
100-125 gr unt
10-12 catei usturoi
1 ardei rosu iute(mic)
piper proaspat macinat
100 ml vin alb demi-sec(ideal ar fi sa-l folosesti pe cel care il vei servi la masa)
Ai nevoie de o tigaie mare de teflon in care vei pregati totul
Untul se topeste la foc mic, ( ai grija sa nu se faca maroniu, trebuie sa ramina alb)
Usturoiul dat prin presa se pune tot odata, se amesteca cam 1-2 minute tot la foc mic, apoi se adauga ardeiul iute
taiat julien (daca e prea iute atuci scoate-i venele)
Punem toti shrimpii ( decongelati si spalati bine in citeva jeturi puternice de apa) odata in tigaie si dam focul la mare
Invirti cam 1 minut in tigaie , apoi torni tot vinul.
Daca folosesti S. prefierti ii tii pe foc cam 2 minute dupa ce vinul incepe sa clocoteasca, pntru cei cruzi, cam 4 minute
Ca sa verifici daca sint gata foloseste regula O SAU C
tOTUL PINA AICI DUREAZA CAM ZECE MINUTE , CU PREGATIRI CU TOT
Ii poti servi asa, ca aperitiv cald( atentie, fiind facuti cu unt, daca sint reci se sleiesc)dar poti sa faci paste scampi care sint DELICIOASE
PENTRU PASTE
Inainte sa te apuci de pregatirea shrimpilor pune pe foc o oala mare( 5 L cred) plina 3/4 cu apa , pune sa
re si o lingura ulei. Cind clocoteste pune la fiert o cutie de LINGUINII si fierbe-i dupa instructiunile de pe cutie, dar sa ramina AL DENTE
Cind mai ai 2 minute din timpul de fiert al pastelor, pune la fiert in aceeasi apa cam 300 gr broccoli buchetele si amesteca -i cu pastele , lasindu-i sa farba impreuna cam 2 minute, in asa fel incit broccoli sa ramina crocant si sa isi mentina culoarea verde .
Pastele si broccoli scursi adauga-i peste tigaia fierbinte cu shrimpi, amesteca totul pe focul iute de citeva ori, ia tigaia de pe foc, adauga cam 3 linguri parmigiano ras si acopera tigaia cu un capac penru 5 minute ca aromele sa se patrunda. GATA! De la inceput pina la produsul finit nu ai nevoie de mai mult de 15 minute, iar rezultatul e delicios, arata bine, miroase bine si e foarte apreciat de toata lumea, crede-ma imeni nu mai scoate un cuvint la masa pina nu se golesc farfuuriile. Serveste pastele cu un vin alb, rece, demi-sec .POFTA BUNA!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sarah_nc
mesaj Dec 17 2008, 11:10 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,925
Inregistrat pe: 4-September 07
De la: carolina de nord
Membrul Nr.: 38,747



QUOTE(ADRIACOSRO @ Dec 13 2008, 09:49 AM) *
SPER CA RASPUNSUL MEU NU VINE PREA TIRZIU SI ITI VA FI DE FOLOS
Regula pentru creveti e simpla:trebuie sa aiba forma literei C( de la COOKED) pentru cei gata de mincat.Acestia sint opaci si roz la suprafata, dar se mentin elastici si fragezi.Daca au forma literei O ( OVERCOOKED)atuci au fost prea mult gatiti si vor fi albi in interior( arata ca si carnea alba de peste), rigizi si lipsiti de fragezime.In general cei prefierti se maninca asa, dupa ce au fost decongelati, cu un sos special, rosu, dulce-picant-acrisor, iar cind se servesc vasul in care se pun se tine pe gheata.Daca insa vrei sa gatesti cu cei prefierti, nu ii fierbe sau nu ii praji mai mult de 2-3 minute.Daca vrei sa ai rezultate excelente, pentru gatit foloseste-i pe cei cruzi, dar atenti, timpul max. de preparare sa nu depaseasca 5-6 minute.Iata si o reteta delicioasa, foarte usor de facut, cu care sint sigura ca vei incinta pe toata lumea.Eu o fac la viteza, cind am musafi nepravazuti dar simandicosi la cina.Reteta o am de la un bucatar ucrainian care lucreaza la un restaurant cu fite din Holywood.Incerc sa o pun in grame, nu dupa masurile americane
SHRIMPI SCAMPI
500 gr shrimpi
100-125 gr unt
10-12 catei usturoi
1 ardei rosu iute(mic)
piper proaspat macinat
100 ml vin alb demi-sec(ideal ar fi sa-l folosesti pe cel care il vei servi la masa)
Ai nevoie de o tigaie mare de teflon in care vei pregati totul
Untul se topeste la foc mic, ( ai grija sa nu se faca maroniu, trebuie sa ramina alb)
Usturoiul dat prin presa se pune tot odata, se amesteca cam 1-2 minute tot la foc mic, apoi se adauga ardeiul iute
taiat julien (daca e prea iute atuci scoate-i venele)
Punem toti shrimpii ( decongelati si spalati bine in citeva jeturi puternice de apa) odata in tigaie si dam focul la mare
Invirti cam 1 minut in tigaie , apoi torni tot vinul.
Daca folosesti S. prefierti ii tii pe foc cam 2 minute dupa ce vinul incepe sa clocoteasca, pntru cei cruzi, cam 4 minute
Ca sa verifici daca sint gata foloseste regula O SAU C
tOTUL PINA AICI DUREAZA CAM ZECE MINUTE , CU PREGATIRI CU TOT
Ii poti servi asa, ca aperitiv cald( atentie, fiind facuti cu unt, daca sint reci se sleiesc)dar poti sa faci paste scampi care sint DELICIOASE
PENTRU PASTE
Inainte sa te apuci de pregatirea shrimpilor pune pe foc o oala mare( 5 L cred) plina 3/4 cu apa , pune sa
re si o lingura ulei. Cind clocoteste pune la fiert o cutie de LINGUINII si fierbe-i dupa instructiunile de pe cutie, dar sa ramina AL DENTE
Cind mai ai 2 minute din timpul de fiert al pastelor, pune la fiert in aceeasi apa cam 300 gr broccoli buchetele si amesteca -i cu pastele , lasindu-i sa farba impreuna cam 2 minute, in asa fel incit broccoli sa ramina crocant si sa isi mentina culoarea verde .
Pastele si broccoli scursi adauga-i peste tigaia fierbinte cu shrimpi, amesteca totul pe focul iute de citeva ori, ia tigaia de pe foc, adauga cam 3 linguri parmigiano ras si acopera tigaia cu un capac penru 5 minute ca aromele sa se patrunda. GATA! De la inceput pina la produsul finit nu ai nevoie de mai mult de 15 minute, iar rezultatul e delicios, arata bine, miroase bine si e foarte apreciat de toata lumea, crede-ma imeni nu mai scoate un cuvint la masa pina nu se golesc farfuuriile. Serveste pastele cu un vin alb, rece, demi-sec .POFTA BUNA!!!


La reteta ta de shrimp scampi nu e nevoie de lamaie?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 28th November 2014 - 06:06 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare