4 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Discutie despre stevie sau mangold
Adriana Nicoleta
mesaj Mar 21 2004, 12:22 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



astea sunt rodica, eu in romania nu le-am vazut deci nu stiu daca exista, costa mereu destul de putin, se fierb si apoi se maninca ori simplu cu ulei si pramiggiano deasupra ori se fac torte sarate ori ceea ce iti trece prin cap. mie cel mai mult imi place partea alba care ramine crocanta.
[addsig]
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Mar 22 2004, 10:36 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



eu uneori il pacalesc pe marco cu partea verde spunindu-i ca e spanac.
cu tulpina rosie n-am vazut, mai e o varietate care imi place mai putin care creste mai putin adica numai frunza, fara tulpina alba si se numesc "costine".
sub pamint nu cred ca creste nimic, si socrul meu le are in gradina.
prietena mea tatiana face o supa cu 2 frunze dintr-astea, un praz, 2 coji de la parmiggiano si un pumn de orez, da e buna.....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena of Sweden
mesaj Mar 22 2004, 10:59 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610



... si tulpina galbena...

eu le folosesc la wok.

aici se numesc mangold (beta vulgaris)

Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Blogul meu aici
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj May 3 2005, 11:33 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760




As vrea sa stiu daca aceasta chestie exista in Romania (in sensul ca se gaseste in gradina cuiva nu ca vine de peste mari si tari) si cum se numeste!
Cine-mi raspunde?

Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lancelot
mesaj May 3 2005, 12:26 PM


xxxxxxxxxx


Grup: Membri de onoare
Postari: 2,611
Inregistrat pe: 19-March 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 12,856



Daca nu e spanac e macris icon_lol.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj May 3 2005, 12:37 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



[quote=Lancelot]Daca nu e spanac e macris laugh.gif[/quote]
Vezi c„ dac„ te iei de Óntrebarea mea m„ iau ļi eu de pizza ta icon_evil.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cali
mesaj May 3 2005, 12:46 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,324
Inregistrat pe: 24-March 04
De la: aici
Membrul Nr.: 12,977



Mie-mi seamana cu sfecla de zahar, care in Ro e intrebuintata doar pt zahar.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj May 3 2005, 01:18 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Nu, n-are nimic sub pamant adica are o radacina da' nu e sfecla
Se mananca frunzele fierte, altceva n-are. Pot fi asa cu partea alba mai groasa sau numai frunze mai mici.
Astea pe italiana se numesc coste sau bietole iar celelalte mai mici si deci fara cotorul acela alb se numesc costine sau bietoline.
Mie mi se pare mai degraba ca ar fi un gen de loboda
Go to the top of the page
 
+Quote Post
omide
mesaj May 3 2005, 01:48 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 303
Inregistrat pe: 29-October 04
De la: Estul salbatic
Membrul Nr.: 18,144



Adriana, planta este cumva cea despre care se vorbeste aici: http://www.ricetteonline.com/conoscere/ver...a/verdura_b.php ?
Daca da, in engleza se numeste "chard" si in latina Beta vulgaris var. cicla , sau cel putin asa scrie aici (engleza):
http://www.urbanext.uiuc.edu/veggies/chard1.html ; in cazul ca asta e, atunci inseamna ca e intr-adevar ruda cu sfecla.
Bunica mea gatea frunze asemanatoare ca pe spanac si le spunea "shtevie", erau usor acrisoare, dar nu sint 100% sigura ca astea sint, nu le-am mai vazut de mult.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sorina Sorina 77...
mesaj May 3 2005, 01:59 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 4
Inregistrat pe: 5-November 01
Membrul Nr.: 769



in germana se numeste "mangold"
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj May 3 2005, 02:00 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Am innebunit uitindu-ma prin Internet da' n-am rabdare sa studiez, cert este ca numele stiintific e bietola da costa deci o fi stevia cum zice Omide!
Mersic
O sa scormonesc in pamint sa vad peste ce dau da' cind nu ma vede socru-meu. icon_rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cali
mesaj May 3 2005, 02:01 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,324
Inregistrat pe: 24-March 04
De la: aici
Membrul Nr.: 12,977



Am cautat intr-o revista si cam stiu acum despre ce e vorba.
Categoric nu am mancat nici unde, nici macar stevie nu am mancat.

In germana cred ca-i spune Mangold si are doua tipuri , cel pe care-l vad la tine cred ca are tijele mai late, iar in revista spune ca tijele pot inlocui cu succes sparanghelul ar frunzele spanacul. Mai este o varianta care are tije subtiri si poate inlocui varza sau spanacul.
Mai exista inca cinci hibrizi care au tijele foarte frumos colorate in portocaliu, galben, rosu ... si fac parte din familia sfeclei si rubarbarei ( sau cum se zice in romaneste)

Sper sa fie ceea ce ai tu. Din pacate eu nu am mancat si daca nu deschide-ai subiectul sa vad si eu ca-n revista nu erau frunze de sfecla alea la care m-am uitat de multe ori si nu am citit defapt ce erau. icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sorina Sorina 77...
mesaj May 3 2005, 02:02 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 4
Inregistrat pe: 5-November 01
Membrul Nr.: 769



Dictionarul meu traduce®: sfecla (f) mangold (leguma ce creste in tarile mediteraneene, asemanatoare cu spanacul)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
omide
mesaj May 3 2005, 02:10 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 303
Inregistrat pe: 29-October 04
De la: Estul salbatic
Membrul Nr.: 18,144



Rectific: Am mai sapat putin si am ajuns la concluzia ca nu stiu cum ii spune pina la urma in romaneste, shtevia de care spuneam se vede treaba ca e altceva (engl. "sorrel" lat. Rumex acetosa).

Oricum din site-ul in engleza de care scriam mai sus inteleg ca bietola/chard e o varietate de sfecla cultivata pt frunze in detrimentul radacinii, deci Adriana nu stiu daca ai sa gasesti "sfecle" in pamint! smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Afrodite
mesaj May 3 2005, 02:46 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



Adriana,daca nu m-a insel am citit eu intr-o revista,,PRACTIC IN BUCATARIE" o reteta cu brinza si stevie si linga era o poza cu o femeie taranca la piata si pe masa ei avea o gramada mare de frunze asemanatoare celor din poza ta.
Parerea mea o aliez linga a omidei si cred sub acest nume gasesti in Ro. la piata.
Eu la Sibiu pe piata nu am vazut ,iar poza de care iti spun era in Bucuresti.
Cred ca se gaseste in zonele mai calde din ro.(Oltenia,Baragan..)

Mai asteapta si alte sugesti si poate vei face o comparatie si ajungi la o concluzie in final.
smile.gif


--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Afrodite
mesaj May 3 2005, 03:15 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



Am incercat sa caut si eu pe internet dar fara rezultat si imilipseste si mie rabdarea.
Dar in schimb am dat peste o pagina de tradus faina,dar si acici fara rezultat.
Eu mi-am bagat pagina in Favoriten poate o sa am nevoie cu alta ocazie.
O pun aici poate v-a este si voua de folos vreodata.laugh.gif

http://www.majstro.com/Web/Majstro/sdict.p...hp?gebrTaal=deu


--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Austiaca2
mesaj May 3 2005, 04:46 PM


Master of disaster


Grup: Banned
Postari: 2,217
Inregistrat pe: 23-June 04
Membrul Nr.: 15,220



[quote=Sorina Sorina 774]in germana se numeste "mangold"[/quote]

Asa este, inlocuieste cu succes spanacul si se gaseste, mai nou, si congelat, sub forma de cuburi (Iglo).
Eu am mincat numai ceea ce la croati se cheama "Blitva", un fel de salata calda de cartofi amestecati cu acest mangold, usturoi si ulei de masline. Foarte buna, ei o servesc linga peste.
Nu stiu reteta exacta dar pentru interesati fac rost de ea mintenas...am o vecina croata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
angelique
mesaj May 3 2005, 04:47 PM


fata de treaba


Grup: Membri
Postari: 1,317
Inregistrat pe: 17-March 04
De la: milano
Membrul Nr.: 12,812



Cand a fost soacra la noi ,a zis ca seamana mult cu frunza de sfecla ,poate ca e o varianta, asa cum se spunea mai sus , care face frunze in detrimentul radacinii, tot asa cum aici patrunjelul nu are radacina ci doar frunze!


--------------------
Un intelectual este cel care a invatat totul, a uitat totul,dar stie unde sa caute!
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Afrodite
mesaj May 3 2005, 07:07 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



Carmen,imi este putin rusine icon_redface.gif ca,ultima data mi-ai facut pofta cu garnitura exotica linga peste si am zis ca o pregatesc dar nu am mai ajuns,acum apar pe ecran cu rugaminti.
Dar ,de uitat nu am uitat-o.
Te rog eusa_pray.gif sa nu m-a bati daca indraznesc sa te rog sa faci rost de reteta aceea croata de care ai vorbit mai sus.
Retetele tale sint f. interesante si exact pe gustul sotului meu.
Si de aceea incerc sa gatesc atunci cind este o ocazie mai deosebita,(intelegi tu ce vreau sa spun icon_wink.gif )preparate pe gustul lui. laugh.gif
Mersi in prealabil! icon_smile.gif


--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj May 4 2005, 07:48 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Deci, cica sub pamint n-are nici o sfecla numai o radacina normala. Daca-mi amintesc bine in locul unde este acum a crescut din nou din ce-a ramas de anul trecut.
Mama zice ca pe unde a trait ea in Romania n-a vazut-o niciodata

Carmen, creste ca nebuna in gradina si eu mai mult decit fiarta nu stiu a o face asa ca e binevenita orice reteta.
Angelique sunt de aceeasi parere cu tine.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

4 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 21st December 2014 - 07:14 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
ParolńÉ
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare