2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> RETETA DE BEZELE
M.Alina
mesaj May 5 2005, 09:41 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 102
Inregistrat pe: 6-October 04
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 17,520



Buna,
am si eu o intrebare:ati facut bezele acasa si v-au reusit?
Daca raspunsul e afirmativ, as dori si eu aceasta reteta.
Pot sa spun ca am incercat peste 30 de retete diferite de bezele si am urmat multe sfaturi de prin cartile de bucate, dar.. icon_rolleyes.gif
Ba ieseau prea moi, ba arse....
Ma gandesc ca ori cofetarii au un ingredient secret, ori cuptorul meu coace prea tare, ori nu am reteta potrivita.
Si pt ca e prima oara cand scriu pe FORUMUL CULINAR,va rog sa imi raspundeti cat mai repede posibil...
Multumesc anticipat.
HELP !!! icon_lol.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cali
mesaj May 5 2005, 10:23 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,324
Inregistrat pe: 24-March 04
De la: aici
Membrul Nr.: 12,977



Eu fac de multe ori bezele, nu am cantarit exact zaharul pt ca-mi ies perfect de fiecare data.
Vezi decoratii de tort mai simple, ultima pagina am pus o poza iar ca reteta la un albus de ou pun cam 80g zahar cristal si acum vine smecheria pe care o stiu de la mama si cu care nu dau gres nici cu bezele nici cu albus pus pe prajitura: albusele trebuie batute cu zaharul pe aburi pana se reduc la jumate si pe peretii castronului se formeaza o scoarta de albus uscat. Abia atunci le pui in tava si le coci la 150°-max 180°
Daca nu le coci intr-o zi doua se vor usca singure in aer. Batutul pe aburi trebuie sa dureze cam 25 de minute si e destul de obositor pt ca daca apa nu fierbe albusele ajung la forma finala greu, daca fierbe apa si nu amesteci destul de repede se taie albusul.
Dar daca te chinui putin iese sigur. Daca mai pot sa te ajut cu ceva da de stire. icon_razz.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
M.Alina
mesaj May 6 2005, 07:20 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 102
Inregistrat pe: 6-October 04
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 17,520



wow, kiar nu stiam de faza cu Bain-Marie.
Si daca ma gandesc putin, e logic sa fie asa pt ca pe aburi iese apa din albusuri, nu? 041.gif
Abia astept sa incerc maine reteta ta, multumesc mult pt ea si mai ales
MULTUMESC MUUULT PT RAPIDITATEA RASPUNSULUI !!!!
Totusi as mai avea o nelamurire:Ce inseamna "Daca nu le coci intr-o zi doua se vor usca singure in aer"---adik se pot face si fara cuptor????
Ar fi minunat pt ca am un cuptor care arde prea tare kiar daca il dau la minim.
MULTUMESC, BUBULINUTZA si nu uita
AVEM NEVOIE DE TINE!!! pupic.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj May 6 2005, 09:11 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760




După cum am spus și mai repet eu bezeaua pe abur n-o făcui niciodată, ori cu robotul Moulinex ori cu Ken bag albușurile, le face spumă și apoi bag zahărul, cândva făceam pentru fiecare albuș 70 de grame de zahăr, ori tos dar fin ori jumi juma cu pudră și el iar respumează după care pun la cuptor la 100 de grade. Acu' însă când am albușuri și am chef să le fac bezele mai pun și din ochi zahărul pentru că fac la repezeală, ba mai mult la Crăciun când am făcut amestecul de albușuri și zahăr pudră pentru pus deasupra biscuiților mi-a mai rămas o grămadă drept pentru care l-am făcut grămăjoare și le-am copt, le am și acum într-o cutie de tablă.
Bubulinuțo mă uimește temperatura ta, după mine 180°C care e temperatura pentru un tort pentru bezele este extrem de mult.
Dar ai dreptate în ceea ce privește faptul că bezelele trebuie numai uscate, o prietenă mi-a spus că odată, avea multe și o tavă a lăsat-o pe masă în bucătărie toată noaptea și dimineața erau uscate, s-ar putea încerca dar trebuie să fie o bucătărie uscată adică fără umiditate.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
M.Alina
mesaj May 6 2005, 09:25 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 102
Inregistrat pe: 6-October 04
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 17,520



MERSIC,Adriana Nicoleta
de temperatura nu ma leg, eu am cuptor fara termometru..
dar zaharul e important sa fie fin, nu?
eu am facut numai cu zahar tos, care nu s-a topit integral la sfarsit...hmm, poate aici am gresit..
icon_cry.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cali
mesaj May 9 2005, 03:31 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,324
Inregistrat pe: 24-March 04
De la: aici
Membrul Nr.: 12,977



Astea-s Bezele uscate in aer, florile de decor, aceeasi hestie se intampla cu prajitra aceea cu o foaie sfaramata care ere albus deasupra.
Adriana revin cu explicatii pt temperatura mai deseara ca acuma nu am timp prea mult , Ok ?


Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
M.Alina
mesaj May 9 2005, 09:52 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 102
Inregistrat pe: 6-October 04
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 17,520



wow, bubulinutza, arata minunat floricelele din bezea...
vreau si eu sa fac icon_cry.gif
te rog da-mi detalii referitoare la ele : cum le faci ( cu seringa?), cat le lasi la uscat (ore, zile), in ce conditii (in bucatarie la cald, in debara la rece?)
nu inteleg ce vrei sa spui cu "prajitura aceea cu o foaie sfaramata care are albus deasupra"---care prajitura?
mersi pt informatii , dar nu ma lasa asa, pls,pls,PLS!!!!!

-------------------------------------------------------------------------------------[quote]INGAMFAREA E RADACINA TUTUROR PACATELOR [/quote]
[/quote]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cali
mesaj May 9 2005, 10:37 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,324
Inregistrat pe: 24-March 04
De la: aici
Membrul Nr.: 12,977



Draga Alina referitor la flori sunt facute cu spritul( vezi decoratii de tort mai simple, penultima pag.cred, am postat o poza cu varfurile folosite) si se usca in bucatarie la temperatura normala, nu le afecteaza umiditatea, sunt super usor de facut. De asemenea daca vei citi tot la decoratii sau la torturi poze sunt ff multe explicatii ale Georgetei Chiu, cofetar decorator principal principal al Culinarului.

Am sa fac bezele cu ceva poze zilele urmatoare sa le postez sa nu mai aud ca un culinar nu poate face bezele laugh.gif .
Daca din greseala se intampla sa bati prea mult timp( spun asta pt ca eu nu m-am cronometrat exact) albusul si este foarte tare, nu se mai lucreaza si are aspect si gust ca si cum vrea zaharul sa se cristalizeze iei de pe abur si pui 2-3 linguri chiar din apa folosita la facut aburi si totu-i OK.

Prajitura despre care vorbesc este fff cunoscuta in Ro si super buna: trei foi coapte pe fundul tavii, una se sfarama si se amesteca cu o crema de unt, cacao, rom se pune intr-e foi, deasupra se pune un strat de albus batut. Scuze ca nu-ti dau reteta exacta dar nu o am scrisa pe comp. si cu siguranta exista aici data de mona usa. Daca sunt dragute fetele care stiu unde e pe culinar sa-ti spuna daca nu o voi cauta eu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cali
mesaj May 9 2005, 10:40 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,324
Inregistrat pe: 24-March 04
De la: aici
Membrul Nr.: 12,977



Acum am vazut ce ai mai scris, deci faptul ca nu s-a topit zaharul face problema clara.
Zaharul folosit de mine e tos, si trebuie sa-l bati de 3-4 ori mai mult decat l-ai batut tu dar pe aburi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cali
mesaj May 9 2005, 10:50 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,324
Inregistrat pe: 24-March 04
De la: aici
Membrul Nr.: 12,977



Adriana despre temperatura daca le bati pe aburi, nu-i mare mai ales ca nu stiu daca stau 8 minute in cuptor. Recunosc ca mie-mi plac mai rumenite pt ca sunt altfel. Sau altfel spus mie nu-mi plac bezelele dar daca se rumenesc parca mai au putin gust icon_lol.gif icon_lol.gif
Nu stiu probabil ca-i mai bine sa le puna la cea mai mica temperatura, iar daca si cea mai mica temperaturra e prea mare si repet daca sunt batute pe abur garantat nu se intampla nica cu ele, solutia ar fi sa deschida cuptorul din cand in cand.

Si ma repet cu riscul de a plictisi ca din experienta mea si a mamei, doar bezelele nebatute destul pe abur pica, se flescaie. Eu pt ce stiu bine garantez, chiar de asta voi face si eu ca sa pot da timpul si cantitatea exacta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj May 10 2005, 01:54 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Iertați-mă vă rog frumos mai întâi pentru că eu mă duc să citesc mesajele care îmi sunt bifate ca fiind necitite, baiu' e că bifarea asta uneori dispare, de aia n-am mai cetit aici.

Bubulinuțo aștept să ne povestești băbește ce și cum și cu poze. Mai că aș încerca și eu da' nu cred că îs așa di talentată ca tini.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cali
mesaj May 10 2005, 02:02 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,324
Inregistrat pe: 24-March 04
De la: aici
Membrul Nr.: 12,977



M-ati inebunit si am facut albus de dragul vostru care dupa ca m-am jucat cu el l-am donat lui bunica sa-si faca alvitza.
Am folosit 3 albuse, 250g zahar cristal, am batut pe abur exact 10 minute pana a fost tzapan si de cand am facut prima figura pana la ultima( poza3) prima era putin uscata.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cali
mesaj May 10 2005, 02:04 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,324
Inregistrat pe: 24-March 04
De la: aici
Membrul Nr.: 12,977



In prima poza era albusul batut cu zah. inainte saaterizeze pe abur, dupa cum se vede am dat cu degetul pe marginea castronului si a ramas curat.
In a doua poza, este gata si are scoata pe margini.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj May 10 2005, 02:18 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Când termini dai și rețeta de alviță, nu-i așa? icon_rotf.gif
pupic.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cali
mesaj May 10 2005, 02:41 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,324
Inregistrat pe: 24-March 04
De la: aici
Membrul Nr.: 12,977



Da Adriana dar nu azi ca n-o am , doar bunica o face icon_lol.gif
Si acum ultima poza
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj May 10 2005, 03:12 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



ok si pe urma astea le lasi sa se usuce pe hirtie sau le bagi la cuptor
am o groaza de albusuri congelate
da mai intii trebuie sa termin de facut schimbul de haine
mersic frumos
Go to the top of the page
 
+Quote Post
M.Alina
mesaj May 10 2005, 10:32 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 102
Inregistrat pe: 6-October 04
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 17,520



icon_salut.gif multam,bubulinutza !
ai facut exact ce trebuia de la inceput : poze+explicatii
te iubim!!!
acum sunt sigur ca imi vor iesi bezelele, dar nu am aparat foto digital sa atasez poze icon_cry.gif
important e ca am reteta si voi reusi si eu dupa indelungi incercari sa fac bezele (cred ca am sa ma laud si lui soacra-mea, sic! angryfire.gif )
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cali
mesaj May 11 2005, 12:10 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,324
Inregistrat pe: 24-March 04
De la: aici
Membrul Nr.: 12,977



Adriana daca vrei sa le lasi pe hartie le poti lasa, dar au si mai putin gust asa. Daca le bagi in cuptor parca-s mai bune. Eu am adunat toate matzele alea facute acolo dupa care au luat directia bunica.


Alina abia astept sa vi cu rezultate.

Va pup !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
M.Alina
mesaj May 23 2005, 11:14 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 102
Inregistrat pe: 6-October 04
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 17,520



mersi,bubulinutza
am facut bezele in week-end si au iesit SUUUPPPEEERRRR
am incercat sa le usuc si la cuptor, si in aer
vorba ta, mai bune mi s-au parut alea la cuptor,copate
e prima data cand imi reusesc
MULTUMESC, bubulinutza icon_cheers.gif
P.S.:imi pare rau ca nu am aparat foto digital sa va arat ce super au iesit
incercati reteta, este 100% garantata!!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cali
mesaj May 23 2005, 10:54 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,324
Inregistrat pe: 24-March 04
De la: aici
Membrul Nr.: 12,977



Alina ma bucur foarte mult de reusita ta icon_cheers.gif
Cred ca acum esti convinsa ca nu-i greu deloc sa faci bezele.
Te pup
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 26th October 2014 - 07:10 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare