> 

Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Prajitura Snikers
Eliza
mesaj Sep 23 2006, 09:29 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 12
Inregistrat pe: 22-March 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,933



Reteta e luata de pe forum, nu stiu cine a scris-o dar ii multumesc pentru ca prajitura e excelenta.
6 albusuri se bat spuma tare cu 200g zahar, se adauga 100g nuca sau alune macinate(eu am facut doar cu alune de padure), apoi 4 linguri de faina,2 linguri gris si 1 praf de copt. Se pune blatul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit( 350grade 20 min).

Crema: se caramelizeaza 8 linguri de zahar apoi se adauga 200g unt(margarina), apoi 6 galbenusuri frecate in prealabil cu 5 linguri de zahar si 100g nuca/alune macinate. Dupa ce se pune compozitia peste zaharul caramelizat si margarina se mai firbe 10-15 min la foc mic pana se ingroasa.
Separat se topesc 200g ciocolata alba cu 2 linguri de ulei(puteti sa eliminati uleiul daca folositi ciocolata speciala pt glazura).
Se mai topesc 200g ciocolata neagra cu 2 linguri de ulei.
Asamblare:
Peste blat se intinde ciocolata alba si se lasa pana se intareste, apoi crema si dupa ce se intareste si aceasta se puen ciocolata neagra. Glazurile de ciocolata se prepara inainte de a le folosi.
O sa pun si cateva poze.

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Happy.
mesaj Sep 24 2006, 07:09 AM


Supercalifragilistic!!!


Grup: Membri
Postari: 8,845
Inregistrat pe: 10-August 05
Membrul Nr.: 26,306



Bine ai venit!

Pocahontas a facut prajitura asta aici. Daca tot faci economie de spatiu virtual cu pozele, macar poza finala fa-o un pic mai mare, ca sa vedem ce-a iesit.



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eliza
mesaj Sep 24 2006, 09:25 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 12
Inregistrat pe: 22-March 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,933



Stiam ca a mai pus si Poca o prajitura cu acelasi nume, dar e destul de diferita de prajitura asta, cel putin reteta, poate la gust sunt asemanatoare icon_smile.gif . Reteta e tot de pe forum, dar ii apartine lui Kimy. Atasez si poza in care rezultatul final se vede mai bine.

Acest mesaj a fost editat de Eliza: Sep 24 2006, 04:56 PM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
V.LIVIA
mesaj Sep 24 2006, 12:02 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,087
Inregistrat pe: 15-June 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 32,498




Arata tare bine Eliza. Daca nu mareai poza nu salivam atat de tare. tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Happy.
mesaj Sep 24 2006, 06:19 PM


Supercalifragilistic!!!


Grup: Membri
Postari: 8,845
Inregistrat pe: 10-August 05
Membrul Nr.: 26,306



Ei, asa da! Bravo! Arata ex-cep-ti-o-nal!!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Arra
mesaj Sep 24 2006, 06:53 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 386
Inregistrat pe: 25-February 06
De la: Tomb Rider - Lara Croft
Membrul Nr.: 30,526



Eliza in lipsa de gris crezi ca s-ar putea folosi pesmet???

Cum e la gust prajitura nu e prea dulce?? daca am citit bine sunt 200 grame zahar la blat, 8 linguri care se caramelizeaza si 5 linguri cu care se freaca galbenusurile iar ciocolata alba mai are si ea partea ei de zahar. Ma tenteaza sa o fac si vroiam sa ma lamuresti daca poti! Multumesc!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Sep 24 2006, 07:00 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



subscriu si eu : arata super ! wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eliza
mesaj Sep 25 2006, 04:47 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 12
Inregistrat pe: 22-March 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,933



Pentru Arra: prajitura e intr-adevar destul de dulce, dar nu gretos de dulce, ciocolata de deasupra poate fi amaruie si atunci compenseaza. Poti pune mai putin zahar de exemplu la blat 100g si 100g la galbenusuri, eu respect reteta asa cum am scris si nu s-a plans nimeni ca ar fi prea dulce,dar zaharul de aici din US nu indulceste atat de tare ca cel din Romania. In loc de gris poti pune faina 2 linguri de gris=2 linguri de faina. Alt pont: eu cumpar alune de padure crude, le coco putin in cuptor si apoi le dau jos coaja(nu reusesc pe toata insa) frecand alunele intre degete, e mai complicat, dar merita pentru ca gustul e deosebit. Daca gasesti alune de padure coapte, dar nesarate poti sa le folosesti. Bafta si sper sa-ti placa.

Acest mesaj a fost editat de Eliza: Sep 25 2006, 04:48 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Sep 25 2006, 09:34 AM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



(Eliza @ Sep 25 2006, 02:47 AM) [snapback]250553[/snapback]

P. Alt pont: eu cumpar alune de padure crude, le coco putin in cuptor si apoi le dau jos coaja(nu reusesc pe toata insa) frecand alunele intre degete, e mai complicat, dar merita pentru ca gustul e deosebit.



eu le prajesc ln tigaie teflonata sau la cuptor, si apoi le pun pe un stergar de bucatarie de tara , mai aspru si prin frecare, se decojesc relativ bine, si nu-ti arzi mainile.


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Arra
mesaj Sep 28 2006, 02:20 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 386
Inregistrat pe: 25-February 06
De la: Tomb Rider - Lara Croft
Membrul Nr.: 30,526



Cand gasesc un pic de timp zilele astea am sa o prestez si eu dar am sa scot din zahar vreo 100-150 de grame. Alune crude si daca nu ma insel si fara coaja gasesc si eu si am sa le prajesc un pic la tigaie sau cuptor.

Ma bucur ca pot sa pun faina in loc de gris ca chiar nu gasesc gris pe aici. Multumesc de idei!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Arra
mesaj Oct 9 2006, 10:25 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 386
Inregistrat pe: 25-February 06
De la: Tomb Rider - Lara Croft
Membrul Nr.: 30,526



Am facut si eu prajitura si a fost bunuta. Am scos din zaharul de la blat si o parte din cel din crema si tot mi s-a parut prea dulce, dar de mancat s-a mancat. Nucile prajite ii dau gustul cel mai bun si imi place crema de caramel, dar am sa pun mai putina ciocolata data viitoare.




Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Loreroli
mesaj Dec 25 2006, 09:52 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 22-December 06
De la: Cluj
Membrul Nr.: 35,613



Am incercat si eu prajitura a iesit foarte buna, nu am gasit ciocolata alba si am folosit numai neagra, dar toti au fost incantati mai ales ca a fost prima prajitura pe care am facut-o, si a avut un gust diferit de prajiturile facute in familie de obicei. Multumesc din suflet pt reteta.
Craciun Fericit tuturor
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cae
mesaj Dec 25 2006, 11:03 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 588
Inregistrat pe: 5-November 05
De la: bucuresti
Membrul Nr.: 28,696



am pus-o in meniul de revelion


--------------------

Carmen M
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dflavia
mesaj Dec 26 2006, 11:09 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 5
Inregistrat pe: 30-May 06
De la: Baia Mare
Membrul Nr.: 32,216



Buna fetelor, am citit si eu retetele pe care le aveti pentru prajitura asta da nici una nu e asa cum o fac eu. Eu folosesc alune crude prajite in loc de nuca si va asigur ca gustul e fenomenal.

Si acum sa va spun reteta mea:

-se prajesc 500 gr. alune crude (nesarate)

Foile:
6 albusuri se bat spuma cu 200 gr. zahar, se adauga o lingurita nes, 300 gr. din alunele prajite macinate, 2 linguri faina si din aceasta compozitie se fac 3 foi (sunt sigura ca ies mai subtiri ca cele ale lui Pocahontas) care se dau la cuptor. Nu se tin mult si cand se scot sunt moi dar se intaresc in cateva minute.

Crema:
6 galbenusuri se freaca cu 200 gr. zahar si 2 linguri lapte, se mai adauga 3 pachete zahar vanilat si se fierbe pe aburi pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se freaca cu un pachet de margarina.

pentru glazura eu folosesc 300 gr. ciocolata menaj topita si pe deasupra pun restul de alune taiate.

Sper sa incercati si varianta mea, e mai crocanta si are un gust foarte asemanator cu batonul din comert.

Eu sigur o sa incerc si varianta tort a retetei lui Pocahontas pentru ca se apropie o zi de nastere in familie.

Si acum si poza.....


Acest mesaj a fost editat de dflavia: Dec 26 2006, 11:10 AM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
-----------------
mami de printesa
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cae
mesaj Jan 8 2007, 12:58 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 588
Inregistrat pe: 5-November 05
De la: bucuresti
Membrul Nr.: 28,696



am facut-o si fiul meu a zis : s-o mai faci de 300.000 de ori, te rog


--------------------

Carmen M
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulinuta
mesaj Jan 9 2007, 11:37 AM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159



Wowww, ce super arata!!! Si la monitorul meu de 19...mori de pofta! biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cae
mesaj Jan 10 2007, 12:34 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 588
Inregistrat pe: 5-November 05
De la: bucuresti
Membrul Nr.: 28,696



(bulinuta @ Jan 9 2007, 09:37 AM) [snapback]290681[/snapback]

Wowww, ce super arata!!! Si la monitorul meu de 19...mori de pofta! biggrin.gif


pai, daca ziceai ieri, era altceva, azi nu mai exista, mai vad eu ca suntem si aproape una de alta, pot spune fara sa fiu sadica, a fost, deci, a fost minunata, dar scumpa soro - foarte scumpa pe praful asta!


--------------------

Carmen M
Go to the top of the page
 
+Quote Post
micul
mesaj Feb 13 2007, 01:58 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,390
Inregistrat pe: 22-August 06
Membrul Nr.: 33,415



Acum am dat si eu de topicul asta si-mi dau seama ca aici trebuia sa-mi pun prajitura de We.Eu am pus-o la " ce dulciuri gatim azi".Reteta o aveam de la o verisoara dar e la fel cu cea de aici, mai putin grisul.
Am redus din zahar o gramada si ne-a placut tare, tare mult.


--------------------
"E greu sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, unui om de la care ai imprumutat bani."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Georgeta Violeta
mesaj Feb 13 2007, 03:32 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 833
Inregistrat pe: 8-June 05
De la: Romania
Membrul Nr.: 24,699



Eliza te rog sa-mi spui si mie dimensiunile tavii de copt.
help.gif


--------------------
"Nu exista o cale spre fericire. Fericirea este calea.!."
Proverb budist
Go to the top of the page
 
+Quote Post
llaura_x
mesaj Dec 8 2007, 01:38 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 2
Inregistrat pe: 8-December 07
Membrul Nr.: 40,269



Am facut prajitura si a iesit ft buna la gust. Dar am ceva nelamuriri legate de modul de preparare a cremei: am caramelizat zaharul, am adugat margarina, apoi am pus si galbebusurile frecate cu zahar si nuca si arata totul bine, dar cand am continuat sa las pe foc, pt ca trebuie sa fiarba compozitia 10 min ...mi s-a prins ft tare de craticioara si a inceput sa se separe margarina de rest(era mai bine daca foloseam unt?). Trebuia fiarta oare pe aburi sau oare ce nu am facut bine ? Multumesc

Acest mesaj a fost editat de llaura_x: Dec 8 2007, 01:40 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 19th April 2014 - 04:34 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare