Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":
Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!
![]() ![]() |
Mar 29 2007, 11:12 AM
Trimis la
|
|
![]() micro Bucatar Grup: Membri Postari: 36 Inregistrat pe: 18-November 05 De la: Bacau,Romania Membrul Nr.: 28,933 |
Cum vi se par? le-ati incercat? eu am cateva retete daca vreti pot sa vi le scriu......... -------------------- BUCATARIA-arta intre arte
?poate cea mai veche dintre ele,pentru ca dintotdeauna omul a trebuit sa se hraneasca,arta culinara imagineaza haruri ale caror detinatoare au fost,mai ales,femeile.Artista creatoare a bucatelor trebuie sa desfasoare o serie de procedee pentru preparare ,dar si un ritual artistic. |
|
|
|
Mar 29 2007, 11:16 AM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
Daca vii cu retete de Dulciuri mesajul poate sa ramina aici, daca nu o sa trebuiasca sa il mut.
Ai putea sa-mi faci o favoare personala si sa reduci un pic frumusetea aceea de semnatura de 12 mii si ceva de byte si 300 pixeli? |
|
|
|
|
|
|
Mar 29 2007, 11:30 AM
Trimis la
|
|
![]() micro Bucatar Grup: Membri Postari: 36 Inregistrat pe: 18-November 05 De la: Bacau,Romania Membrul Nr.: 28,933 |
singura problema la retete e ca foloseste o masura(habar n-am cat e) din ochi are cam 100g si nu spune cantitatea exacta de ingrediente.
Crema de scortisoara Se pune la incalzit 2+1/2 masura lapte impreuna cu vanilie si scortisoara dupa gust.Se fierb 15 min la foc mic.Peste 3 oua batute se adauga putin lapte din compozitia anterioara ca sa nu se formeze cocoloase si apoi se incorporeaza totul in lapte.Se adauga si 1/4 masura miere.Totul se strecoara.Se pune in forme neunse(ea foloseste cescute de cafea),iar acestea se pun intr-o tava in care s-a adaugat apa pana la jumatatea formelor.Se baga cam 1/2 ora la cuptor Barcute in limonada Se adauga inghetata de vanilie intr-un pahar pentru cocktail.Peste se adauga limonada si vin spumos la alegere.Se orneaza cu fructe de padure. Acest mesaj a fost editat de adyshor: Mar 29 2007, 11:31 AM -------------------- BUCATARIA-arta intre arte
?poate cea mai veche dintre ele,pentru ca dintotdeauna omul a trebuit sa se hraneasca,arta culinara imagineaza haruri ale caror detinatoare au fost,mai ales,femeile.Artista creatoare a bucatelor trebuie sa desfasoare o serie de procedee pentru preparare ,dar si un ritual artistic. |
|
|
|
Mar 29 2007, 11:34 AM
Trimis la
|
|
Desert cu capsuni Se face o foaie de bezea din albusuri batute cu zahar. Se face frisca.Se taie bucatele capsuni. Foaia de bezea se faramiteaza in bucati mai mari si se adauga impreuna cu capsunile in frisca. Se serveste in boluri pentru inghetata. tip:eu cred ce se pot folosi si multe alte tipuri de fructe. -------------------- BUCATARIA-arta intre arte
|
|
|
Mar 29 2007, 11:59 AM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
|
|
|
|
Mar 29 2007, 12:08 PM
Trimis la
|
|
n-ai pentru ce.........
-------------------- BUCATARIA-arta intre arte
|
|
|
Mar 31 2007, 09:28 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,368 Inregistrat pe: 23-November 06 Membrul Nr.: 35,046 |
Urmaresc si eu emisiunea. Daca poiate cineva sa spuna cu cat este egala o ,,masura" ., prezentatoarea foloseste o masura sau un pahar si nu stiu la ce gramaj se refera.
-------------------- |
|
|
|
Mar 31 2007, 11:41 AM
Trimis la
|
|
|
Bucataras Grup: Membri Postari: 151 Inregistrat pe: 5-November 03 De la: Ramnicu Valcea (Valcea) Membrul Nr.: 9,841 |
La un moment dat a dat adresa de site unde se pot gasi toate retetele (in Canada). Poate o va mai da si putem afla de acolo)
-------------------- atitudinea face diferenta
|
|
|
|
Mar 31 2007, 05:42 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,368 Inregistrat pe: 23-November 06 Membrul Nr.: 35,046 |
http://www.foodtv.ca/recipes/Browse/browse...?DropHost=35047
Aici este adresa, dar nu-mi dau seama de masura. Daca ma poate ajuta cineva....... -------------------- |
|
|
|
Mar 31 2007, 11:25 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 64 Inregistrat pe: 1-December 04 De la: Canada(baimareanca) Membrul Nr.: 19,062 |
Masura este "cup" egala cu 240 ml(aici se folosesc masuri de volum), mai exact 237 ml.O sa va pun un link cu masurile canadiene si echivalentul lor in ml.Sper sa va ajute.Tot "cup" se foloseste si pentru ingrediente uscate cum ar fi faina, zaharul, etc.Anna foloseste ceva de genul asta, nu?
http://convertalot.com/kitchen.html Acest mesaj a fost editat de anca13: Mar 31 2007, 11:40 PM -------------------- Anca
|
|
|
|
Apr 1 2007, 07:06 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,213 Inregistrat pe: 18-October 05 De la: Montreal Membrul Nr.: 28,350 |
Uite si aici Tabele de conversii
-------------------- A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw
Aventuri Culinare |
|
|
|
Apr 3 2007, 09:36 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 5,250 Inregistrat pe: 10-November 05 De la: Bz-Vn Membrul Nr.: 28,783 |
Si eu ma uit la emisiunea asta si imi place.
Am notat si eu cateva retete care mi s-au parut mai interesante. Daca le-ai notat pe toate, pune-le aici sa le vedem si noi. |
|
|
|
Apr 11 2007, 07:34 PM
Trimis la
|
|
Florentine
2/3 masura unt si 7 linguri zahar se topesc la foc mic pana se leaga putin. Amestecul se toarna peste fructele uscate care au fost taiate marunt ( cirese, stafide , nuci, caise), se adauga peste fructe si 2 linguri de smantana. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca. Fructele se vor inchega. Dupa ce s-au racit se pun gramajoare ( mari sa mici) pe tava. Se coc 4 minute. se intoarce tava si se mai lasa 2 minute in cuptor. Cuptorul trebuie sa fie incins. Se pot servi asa sau se pot ,, transforma". Pe o farfurie se asaza un fursec, se acopera cu frisca ( care a fost batuta cu esenta de vanilie), 3-4 fructe proaspete ( zmeura, afine, capsuni mici). Se repeta operatie si se acopera cu un al treilea fursec care se decoreaza cu un mot de frisca, un fruct si o frunza de menta. Acest mesaj a fost editat de alessia antonia: Feb 26 2008, 08:16 PM
Imagini Atasate
-------------------- |
|
|
|
Apr 11 2007, 07:55 PM
Trimis la
|
|
never click into the links like something in this image
Am editat eu. Si tu puteai edita, folosind butonul "edit" Acest mesaj a fost editat de Happyalex: Apr 12 2007, 12:14 PM -------------------- |
|
|
|
Apr 11 2007, 08:04 PM
Trimis la
|
|
Ajutor.... cine ma poate ajuta sa sterg adresa de mai sus . Nu apasati este un virus. Imi pare rau.
-------------------- |
|
|
|
Apr 12 2007, 09:58 AM
Trimis la
|
|
COSULETE CU CIOCOLATA
1/4 CUP ARAHIDE 1/4 CUP ZAHAR 1/4 CUP CACAO 1 CUP FAINA 6 LINGURI UNT 3 GALBENUSURI Se amesteca arahidele, zaharul, cacaoa si faina in blender pentru a se marunti putin arahidele. Se adauga untul si galbenusurile, unul cate unul, apoi esenta de vanilie. Aluatul se da la rece pentru 30 minute. Se tapeteaza cu aluat formele de briose, se inteapa cu furculita si se coc 12 - 15 min.Se scot din cuptor si selasa la racit. CREMA 3/4 CANA LAPTE fierbinte se rastoarna peste 17 g. ciocolata. Se lasa sa se topeasca ciocolata. Se amesteca si se toarna in ,,cosuletele" racite. Peste crema de ciocolata Anna Olson a turnat cate un cerc de crema cu unt de arahide, dar a spus ca se poate orna cu Nutella , se presara cateva alune si se fac cateva liniute cu ciocolata. Cosuletele se pot umple cu orice crema. -------------------- |
|
|
|
Apr 12 2007, 12:17 PM
Trimis la
|
|
![]() Supercalifragilistic!!! Grup: Membri Postari: 8,845 Inregistrat pe: 10-August 05 Membrul Nr.: 26,306 |
(alessia antonia @ Apr 12 2007, 10:58 AM) [snapback]327208[/snapback] COSULETE CU CIOCOLATA 1/4 CUP ARAHIDE 1/4 CUP ZAHAR 1/4 CUP CACAO 1 CUP FAINA 6 LINGURI UNT 3 GALBENUSURI Se amesteca arahidele, zaharul, cacaoa si faina in blender pentru a se marunti putin arahidele. Se adauga untul si galbenusurile, unul cate unul, apoi esenta de vanilie. Aluatul se da la rece pentru 30 minute. Se tapeteaza cu aluat formele de briose, se inteapa cu furculita si se coc 12 - 15 min.Se scot din cuptor si selasa la racit. CREMA 3/4 CANA LAPTE fierbinte se rastoarna peste 17 g. ciocolata. Se lasa sa se topeasca ciocolata. Se amesteca si se toarna in ,,cosuletele" racite. Peste crema de ciocolata Anna Olson a turnat cate un cerc de crema cu unt de arahide, dar a spus ca se poate orna cu Nutella , se presara cateva alune si se fac cateva liniute cu ciocolata. Cosuletele se pot umple cu orice crema. Am vazut si eu azi noapte reteta asta. E interesanta. Deci la tapetatul ala as completa ca de fapt se formeaza niste cosuletze din aluatul ala, cosulete in care se va pune crema. -------------------- |
|
|
|
Apr 12 2007, 12:21 PM
Trimis la
|
|
![]() Supercalifragilistic!!! Grup: Membri Postari: 8,845 Inregistrat pe: 10-August 05 Membrul Nr.: 26,306 |
Acu' am citit pana la capat postul tau si am vazut ca mentionai de cosulete. M-am grabit un pic, ca se cam termina pauza mea
-------------------- |
|
|
|
Apr 12 2007, 07:53 PM
Trimis la
|
|
TORT DE CIOCOLATA SI ESPRESSO
Se fierbe smantana si untul. Se toarna peste 500 gr. ciocolata amaruie si se lasa sa se topeasca bine. Separat se bat foarte bine 6 oua, 1 masura zahar, 2 cesti de espressoa. Acest amestec se toarna peste crema de ciocolata si se invarte foarte bine. Crema rezultata se toarna intr- o tava de tort unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si pe partile laterale. Se da la cuptor 2 - 3 ore la foc foarte mic. Se lasa la racit in bucatarie, apoi se pune la frigider pana a doua zi. Se taie cu un cutit fierbinte. Se serveste alaturi de un bot e frisca si o lingura de marmelada, sau de cireste marinate in coniac. Marmelada de fructe de padure Coaja de la o portocala se taie fasii foarte subtiri. Cojile se adauga peste 250 g. capsuni si 250 gr. zmeura. Se adauga zeama de la o lamaie si 1/2 pectina. Zaharul se adauga treptat aproximativ 3 masuri. Se lasa compozitia sa fiarba, apoi se toarna in borcane si se pastreaza la frgider pana la 2 luni. Acest mesaj a fost editat de alessia antonia: Feb 26 2008, 08:18 PM
Imagini Atasate
-------------------- |
|
|
|
Apr 12 2007, 09:35 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 588 Inregistrat pe: 5-November 05 De la: bucuresti Membrul Nr.: 28,696 |
maiculita, sa vedem cine-l face prima!
-------------------- Carmen M |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|