> 

Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

12 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> ceva dulce....., euforia tv
adyshor
mesaj Mar 29 2007, 11:12 AM
Trimis la #1

micro Bucatar

Grup: Membri
Postari: 36
Inregistrat pe: 18-November 05
De la: Bacau,Romania
Membrul Nr.: 28,933

pt fetele din ro: nu stiu daca ati vazut dar pe euforia tv sunt mai multe emisiuni culinare una din ele fiind "Ceva dulce" prezentata de Anna Olson.Eu o urmaresc si pot sa spun ca prezinta niste retete de dulciuri foarte interesante....................
Cum vi se par? le-ati incercat?
eu am cateva retete daca vreti pot sa vi le scriu......... dry.gif

--------------------
BUCATARIA-arta intre arte
?poate cea mai veche dintre ele,pentru ca dintotdeauna omul a trebuit sa se hraneasca,arta culinara imagineaza haruri ale caror detinatoare au fost,mai ales,femeile.Artista creatoare a bucatelor trebuie sa desfasoare o serie de procedee pentru preparare ,dar si un ritual artistic.

Go to the top of the page

+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Mar 29 2007, 11:16 AM
Trimis la #2

.

Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760

Daca vii cu retete de Dulciuri mesajul poate sa ramina aici, daca nu o sa trebuiasca sa il mut.

Ai putea sa-mi faci o favoare personala si sa reduci un pic frumusetea aceea de semnatura de 12 mii si ceva de byte si 300 pixeli?

+Quote Post
adyshor
mesaj Mar 29 2007, 11:30 AM
Trimis la #3

micro Bucatar

singura problema la retete e ca foloseste o masura(habar n-am cat e) din ochi are cam 100g si nu spune cantitatea exacta de ingrediente.

Crema de scortisoara
Se pune la incalzit 2+1/2 masura lapte impreuna cu vanilie si scortisoara dupa gust.Se fierb 15 min la foc mic.Peste 3 oua batute se adauga putin lapte din compozitia anterioara ca sa nu se formeze cocoloase si apoi se incorporeaza totul in lapte.Se adauga si 1/4 masura miere.Totul se strecoara.Se pune in forme neunse(ea foloseste cescute de cafea),iar acestea se pun intr-o tava in care s-a adaugat apa pana la jumatatea formelor.Se baga cam 1/2 ora la cuptor

Barcute in limonada
Se adauga inghetata de vanilie intr-un pahar pentru cocktail.Peste se adauga limonada si vin spumos la alegere.Se orneaza cu fructe de padure.

Acest mesaj a fost editat de adyshor: Mar 29 2007, 11:31 AM

--------------------
?poate cea mai veche dintre ele,pentru ca dintotdeauna omul a trebuit sa se hraneasca,arta culinara imagineaza haruri ale caror detinatoare au fost,mai ales,femeile.Artista creatoare a bucatelor trebuie sa desfasoare o serie de procedee pentru preparare ,dar si un ritual artistic.

+Quote Post
adyshor
mesaj Mar 29 2007, 11:34 AM
Trimis la #4

micro Bucatar

Aseara a facut un desert foarte bun.O sa-l incerc cu siguranta si e foarte usor de facut.

Desert cu capsuni
Se face o foaie de bezea din albusuri batute cu zahar. Se face frisca.Se taie bucatele capsuni. Foaia de bezea se faramiteaza in bucati mai mari si se adauga impreuna cu capsunile in frisca. Se serveste in boluri pentru inghetata.
tip:eu cred ce se pot folosi si multe alte tipuri de fructe.

--------------------

+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Mar 29 2007, 11:59 AM
Trimis la #5

.

Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760

Perfect, mersi smile.gif

+Quote Post
adyshor
mesaj Mar 29 2007, 12:08 PM
Trimis la #6

micro Bucatar

n-ai pentru ce.........

--------------------

+Quote Post
alessia antonia
mesaj Mar 31 2007, 09:28 AM
Trimis la #7

Master of disaster

Postari: 3,368
Inregistrat pe: 23-November 06
Membrul Nr.: 35,046

Urmaresc si eu emisiunea. Daca poiate cineva sa spuna cu cat este egala o ,,masura" ., prezentatoarea foloseste o masura sau un pahar si nu stiu la ce gramaj se refera.

--------------------

+Quote Post
adria
mesaj Mar 31 2007, 11:41 AM
Trimis la #8

Bucataras

Postari: 151
Inregistrat pe: 5-November 03
De la: Ramnicu Valcea (Valcea)
Membrul Nr.: 9,841

La un moment dat a dat adresa de site unde se pot gasi toate retetele (in Canada). Poate o va mai da si putem afla de acolo)

--------------------
atitudinea face diferenta

+Quote Post
alessia antonia
mesaj Mar 31 2007, 05:42 PM
Trimis la #9

Master of disaster

http://www.foodtv.ca/recipes/Browse/browse...?DropHost=35047
Aici este adresa, dar nu-mi dau seama de masura. Daca ma poate ajuta cineva.......

--------------------

+Quote Post
anca13
mesaj Mar 31 2007, 11:25 PM
Trimis la #10

Bucataras

Postari: 64
Inregistrat pe: 1-December 04
De la: Canada(baimareanca)
Membrul Nr.: 19,062

Masura este "cup" egala cu 240 ml(aici se folosesc masuri de volum), mai exact 237 ml.O sa va pun un link cu masurile canadiene si echivalentul lor in ml.Sper sa va ajute.Tot "cup" se foloseste si pentru ingrediente uscate cum ar fi faina, zaharul, etc.Anna foloseste ceva de genul asta, nu?

http://convertalot.com/kitchen.html

Acest mesaj a fost editat de anca13: Mar 31 2007, 11:40 PM

--------------------
Anca

+Quote Post
Daneza13
mesaj Apr 1 2007, 07:06 AM
Trimis la #11

Master of disaster

Postari: 2,213
Inregistrat pe: 18-October 05
De la: Montreal
Membrul Nr.: 28,350

Uite si aici Tabele de conversii

--------------------
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

+Quote Post
aliza
mesaj Apr 3 2007, 09:36 PM
Trimis la #12

Master of disaster

Postari: 5,250
Inregistrat pe: 10-November 05
De la: Bz-Vn
Membrul Nr.: 28,783

Si eu ma uit la emisiunea asta si imi place.
Am notat si eu cateva retete care mi s-au parut mai interesante. smile.gif
Daca le-ai notat pe toate, pune-le aici sa le vedem si noi. biggrin.gif

+Quote Post
alessia antonia
mesaj Apr 11 2007, 07:34 PM
Trimis la #13

Master of disaster

Florentine

2/3 masura unt si 7 linguri zahar se topesc la foc mic pana se leaga putin. Amestecul se toarna peste fructele uscate care au fost taiate marunt ( cirese, stafide , nuci, caise), se adauga peste fructe si 2 linguri de smantana. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca. Fructele se vor inchega.
Dupa ce s-au racit se pun gramajoare ( mari sa mici) pe tava. Se coc 4 minute. se intoarce tava si se mai lasa 2 minute in cuptor. Cuptorul trebuie sa fie incins.
Se pot servi asa sau se pot ,, transforma".
Pe o farfurie se asaza un fursec, se acopera cu frisca ( care a fost batuta cu esenta de vanilie), 3-4 fructe proaspete ( zmeura, afine, capsuni mici). Se repeta operatie si se acopera cu un al treilea fursec care se decoreaza cu un mot de frisca, un fruct si o frunza de menta.

Acest mesaj a fost editat de alessia antonia: Feb 26 2008, 08:16 PM
Imagini Atasate
Imagine Atasata

--------------------

+Quote Post
alessia antonia
mesaj Apr 11 2007, 07:55 PM
Trimis la #14

Master of disaster

never click into the links like something in this image

Am editat eu. Si tu puteai edita, folosind butonul "edit"

Acest mesaj a fost editat de Happyalex: Apr 12 2007, 12:14 PM

--------------------

+Quote Post
alessia antonia
mesaj Apr 11 2007, 08:04 PM
Trimis la #15

Master of disaster

Ajutor.... cine ma poate ajuta sa sterg adresa de mai sus . Nu apasati este un virus. Imi pare rau.

--------------------

+Quote Post
alessia antonia
mesaj Apr 12 2007, 09:58 AM
Trimis la #16

Master of disaster

COSULETE CU CIOCOLATA

1/4 CUP ARAHIDE
1/4 CUP ZAHAR
1/4 CUP CACAO
1 CUP FAINA
6 LINGURI UNT
3 GALBENUSURI

Se amesteca arahidele, zaharul, cacaoa si faina in blender pentru a se marunti putin arahidele. Se adauga untul si galbenusurile, unul cate unul, apoi esenta de vanilie.
Aluatul se da la rece pentru 30 minute. Se tapeteaza cu aluat formele de briose, se inteapa cu furculita si se coc 12 - 15 min.Se scot din cuptor si selasa la racit.

CREMA

3/4 CANA LAPTE fierbinte se rastoarna peste 17 g. ciocolata. Se lasa sa se topeasca ciocolata. Se amesteca si se toarna in ,,cosuletele" racite.
Peste crema de ciocolata Anna Olson a turnat cate un cerc de crema cu unt de arahide, dar a spus ca se poate orna cu Nutella , se presara cateva alune si se fac cateva liniute cu ciocolata.

Cosuletele se pot umple cu orice crema.

--------------------

+Quote Post
Happy.
mesaj Apr 12 2007, 12:17 PM
Trimis la #17

Supercalifragilistic!!!

Postari: 8,845
Inregistrat pe: 10-August 05
Membrul Nr.: 26,306

(alessia antonia @ Apr 12 2007, 10:58 AM) [snapback]327208[/snapback]

COSULETE CU CIOCOLATA

1/4 CUP ARAHIDE
1/4 CUP ZAHAR
1/4 CUP CACAO
1 CUP FAINA
6 LINGURI UNT
3 GALBENUSURI

Se amesteca arahidele, zaharul, cacaoa si faina in blender pentru a se marunti putin arahidele. Se adauga untul si galbenusurile, unul cate unul, apoi esenta de vanilie.
Aluatul se da la rece pentru 30 minute. Se tapeteaza cu aluat formele de briose, se inteapa cu furculita si se coc 12 - 15 min.Se scot din cuptor si selasa la racit.

CREMA

3/4 CANA LAPTE fierbinte se rastoarna peste 17 g. ciocolata. Se lasa sa se topeasca ciocolata. Se amesteca si se toarna in ,,cosuletele" racite.
Peste crema de ciocolata Anna Olson a turnat cate un cerc de crema cu unt de arahide, dar a spus ca se poate orna cu Nutella , se presara cateva alune si se fac cateva liniute cu ciocolata.

Cosuletele se pot umple cu orice crema.

Am vazut si eu azi noapte reteta asta. E interesanta. Deci la tapetatul ala as completa ca de fapt se formeaza niste cosuletze din aluatul ala, cosulete in care se va pune crema.

--------------------

+Quote Post
Happy.
mesaj Apr 12 2007, 12:21 PM
Trimis la #18

Supercalifragilistic!!!

Postari: 8,845
Inregistrat pe: 10-August 05
Membrul Nr.: 26,306

Acu' am citit pana la capat postul tau si am vazut ca mentionai de cosulete. M-am grabit un pic, ca se cam termina pauza mea tongue.gif

--------------------

+Quote Post
alessia antonia
mesaj Apr 12 2007, 07:53 PM
Trimis la #19

Master of disaster

TORT DE CIOCOLATA SI ESPRESSO

Se fierbe smantana si untul. Se toarna peste 500 gr. ciocolata amaruie si se lasa sa se topeasca bine.
Separat se bat foarte bine 6 oua, 1 masura zahar, 2 cesti de espressoa. Acest amestec se toarna peste crema de ciocolata si se invarte foarte bine.
Crema rezultata se toarna intr- o tava de tort unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si pe partile laterale.
Se da la cuptor 2 - 3 ore la foc foarte mic. Se lasa la racit in bucatarie, apoi se pune la frigider pana a doua zi.
Se taie cu un cutit fierbinte.
Se serveste alaturi de un bot e frisca si o lingura de marmelada, sau de cireste marinate in coniac.

Marmelada de fructe de padure
Coaja de la o portocala se taie fasii foarte subtiri. Cojile se adauga peste 250 g. capsuni si 250 gr. zmeura. Se adauga zeama de la o lamaie si 1/2 pectina.
Zaharul se adauga treptat aproximativ 3 masuri. Se lasa compozitia sa fiarba, apoi se toarna in borcane si se pastreaza la frgider pana la 2 luni.

Acest mesaj a fost editat de alessia antonia: Feb 26 2008, 08:18 PM
Imagini Atasate
Imagine Atasata

--------------------

+Quote Post
cae
mesaj Apr 12 2007, 09:35 PM
Trimis la #20

Big Chef

Postari: 588
Inregistrat pe: 5-November 05
De la: bucuresti
Membrul Nr.: 28,696

maiculita, sa vedem cine-l face prima!

--------------------

Carmen M

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

12 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 4th February 2012 - 12:05 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare