> 

Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

 
Reply to this topicStart new topic
> Cea mai usoara reteta de compot , pentru iarna
Carmen Spantu
mesaj Oct 2 2007, 02:26 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,896
Inregistrat pe: 14-January 07
De la: focsani
Membrul Nr.: 36,023



Aceasta reteta o fac de multi ani si va pot spuna ca ,pe cit este de usoara, pe atit de bine tine compotul pina in anul urmator spre vara.
Nu are conservanti si se poate face din orice fructa , zahar si apa rece .
Trebuie sa aveti borcane cu capac,curate , uscate si daca doriti tinute 15-20 de minute in cuptorul incins ,dar cu focul stins.
Fructe de care doriti si in orice cantitate ,zahar tos, cite 3 liguri de supa , pline, pentru fiecare borcan si apa rece cit sa se umple fiecare borcan cam 3\4 cu lichid.Deci fructele se spala foarte bine , la care e necesar si doriti scoateti simburii , le puneti in borcane pina la 1\2 acestuia , adaugati zaharul , cite 3 linguri pline si apoi apa rece .Le inchideti cu capace sau le capsati si le puneti la fiert la bain -marie pentru 30 de minute din momentul ce apa din vas incepe sa fiarba. Dupa cele 30 de minute , le lasati in vasul in care sunt si a 2 a zi reluati operatia de fiert la bain-marie in acelasi mod.Lasati borcanele sa se raceasca complet in vasul in care au fiert ,scoteti-le ,stergeti-le cu o cirpa si depozitati-le intr-un loc uscat si racoros .
Veti vedea cit de bun este acest compot , cite prajituri si torturi puteti face cu fructele din el si cit de mult tine , chiar daca NU contine conservanti .
Sper sa incercati reteta si sa va fie de folos .
Succes !


--------------------
Carmen Spantu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Oct 2 2007, 02:30 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



carmen, borcane de 400g sau de 800g?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dana3262
mesaj Oct 2 2007, 02:51 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 889
Inregistrat pe: 21-November 06
De la: Ardeal
Membrul Nr.: 34,997



Ai dreptate, e cea mai usoara reteta!
Eu pun zahar in functie de fruct, si de asemenea le fierb in functie de fruct, mai mult sau mai putin, nu-i chiar totuna ca faci compot de capsuni sau faci compot din pere de toamna.
Nici la gemuri nu pun conservant, nici la zacusca (de fapt la nimic), mama lucra la o fabrica de conserve si zicea ca totul depinde de timpul de sterilizare (dunst).






--------------------
dana

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen Spantu
mesaj Oct 2 2007, 03:20 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,896
Inregistrat pe: 14-January 07
De la: focsani
Membrul Nr.: 36,023




Ai dreptate Dana 3262,asta am uitat sa mentionez ca trebuie sa vezi si cit de fregede sunt fructele dar,eu nu scad cantitatea de zahar .E drept ca pt. fructele mai fragede fierb cam 20 de minute in 2 reprize, dar nu mai putin .Multumesc de adaugire.

Jenny , eu pun in borcane de 800 g sau in sticle cu gura mai larga de 1 l ,dar cu capac cu filet.


--------------------
Carmen Spantu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elenitza-Cta
mesaj Oct 2 2007, 04:13 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 449
Inregistrat pe: 6-May 04
De la: Constanta (Constanta)
Membrul Nr.: 14,026



Dna Carmen, sunt super retetele de toamna pe care le postati ref. la conserve, mie mi-a facut cu ochiul reteta de pepene felii murat.Daca mai aveti retete ptr.pregatirile de toamna va rog sa le postati.


--------------------
si io..si io..Fan n_puiu

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nasha
mesaj Oct 3 2007, 12:57 AM


Panfortzescus


Grup: Membri
Postari: 3,183
Inregistrat pe: 7-September 06
De la: Auckland, Noua Zeelanda
Membrul Nr.: 33,665



Carmen floare.gif


--------------------
Fan n_puiu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mishu_N
mesaj Oct 14 2007, 12:02 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 56
Inregistrat pe: 5-January 07
De la: la malu' marii
Membrul Nr.: 35,857



Si eu fac fel de fel de compoturi dar pentru ca nu-mi place sa fac aburi in bucatarie nu le sterilizez la bain-marie . Pun borcanele in cuptorul rece in tava, fara sa se atinga intre ele, apoi aprind focul si le las o ora sau putin mai mult, depinde de fruct (de exemplu gutuile le las mai mult). Inchid focul si las borcanele in cuptor sa se raceasca. Mi-a tinut compotul si 2 ani (cred ca tine si mai mult, dar n-am apucat sa verific pentru ca s-a papat tot icon_biggrin.gif )
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen Spantu
mesaj Oct 14 2007, 01:46 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,896
Inregistrat pe: 14-January 07
De la: focsani
Membrul Nr.: 36,023



Si eu foloseam sterilizarea in cuptor dar , mi-au crapat citeva borcane si de atunci am mers numai cu bain -marie .Daca las focul foarte mic , ceea ce este recomandat de altfel , nu se fac aburi ca la sauna .Si apoi vara e cald si iese totul pe fereastra . wink.gif


--------------------
Carmen Spantu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mishu_N
mesaj Oct 15 2007, 08:52 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 56
Inregistrat pe: 5-January 07
De la: la malu' marii
Membrul Nr.: 35,857



Mie mi-a pocnit o singura data un borcan cu compot de gutui ... dar am pus pe seama borcanului, probabil avea un defect din fabricatie wink.gif . Nu e periculos chiar daca pocneste pentru ca:
1. cuptorul e inchis, nu este risc de accident
2. nu se murdareste cuptorul ca borcanele stau in frumos tava
Dar daca si la tura viitoare de compot mai pocneste vre-un borcan, cred ca trec si eu la metoda cu apa biggrin.gif .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen Spantu
mesaj Oct 15 2007, 08:55 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,896
Inregistrat pe: 14-January 07
De la: focsani
Membrul Nr.: 36,023



Ok Mishu !
SUCCES , atunci ,cu oricare metoda o vei folosi !


--------------------
Carmen Spantu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ssonia
mesaj Oct 16 2007, 08:35 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 49
Inregistrat pe: 25-January 05
De la: Constanta
Membrul Nr.: 20,666



eu aplic metoda cu "baia de aburi" dar nu le fierb de 2 ori, 1 data si atunci cam 15-30 minute in functie de fruct, nu am reusit sa le tin mai mult de 1 an (mai bine zis pana in primavara) ca halesc ai mei tot (mai ales la salata de fructe se cauta ciresele)
mie imi plac cel mai mult cele din struguri albi de masa si din caise biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen Spantu
mesaj Oct 16 2007, 08:01 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,896
Inregistrat pe: 14-January 07
De la: focsani
Membrul Nr.: 36,023



Ssonia , sa stii ca fierberea de 2 ori , prelungeste in timp , durata de conservare si siguranta metodei .
Sunt convinsa ca nu mai ramine nimic , daca le faci asa de bune !
M-a bucurat sa fac schimb de experienta si idei cu tine pe tema conservelor de casa pt. iarna .
Te sarut pupic.gif


--------------------
Carmen Spantu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
monica.m
mesaj Sep 25 2009, 08:37 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 25-September 09
Membrul Nr.: 53,992



buna Carmen si mutumesc de reteta de compot. Mi-a placut mai ales pentru ca este simpla. Am facut exact cum ai spus, insa am observat ca pe fundul borcanului mi-a ramas o pojghita de vreo 2 cm de zahar. Sa imi fac griji? Sau .... se va topi ea? ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen Spantu
mesaj Sep 25 2009, 09:06 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,896
Inregistrat pe: 14-January 07
De la: focsani
Membrul Nr.: 36,023



Buna , monica !
Ma bucur ca ai incercat reteta de compot .O sa vezi ca vei fi multumita de rezultat .
Cat despre zaharul ramas nedizolvat , nu e nici o problema . Nu afecteaza cu nimic calitatea si durabilitatea compotului in timp.
Sa-l mancati sanatosi si sa va amintiti de mine !


--------------------
Carmen Spantu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maria90
mesaj Oct 3 2009, 09:13 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 3-October 09
Membrul Nr.: 54,148



imi spube si mie cineva ceva despre metoda bain -marie? sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Oct 3 2009, 10:08 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



QUOTE(maria90 @ Oct 3 2009, 10:13 PM) *
imi spube si mie cineva ceva despre metoda bain -marie? sad.gif

vrei sa stii ce inseamna? adica se pun ingredientele care trebuie fierte intr-o oala/castron si aceasta se pune peste o alta oala in care fierbe apa. asadar, compozitia nu se pune direct pe foc, ci se fierbe mai lent, datorita apei fierbinti din oala de dedesubt. multe creme sau sosuri se fierb asa, in special cele pe baza de oua, ca sa nu se taie/coaguleze oul.
ai inteles ceva din explicatiile mele cam dezlinate? sau nu asta intrebasei?

Acest mesaj a fost editat de jenny_kap: Oct 3 2009, 10:09 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DOITILI
mesaj Oct 31 2009, 09:31 AM


Academic Chef


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 1,107
Inregistrat pe: 10-March 09
De la: curtea de arges
Membrul Nr.: 49,678



CITAT(ssonia @ Oct 16 2007, 08:35 AM) *
eu aplic metoda cu "baia de aburi" dar nu le fierb de 2 ori, 1 data si atunci cam 15-30 minute in functie de fruct, nu am reusit sa le tin mai mult de 1 an (mai bine zis pana in primavara) ca halesc ai mei tot (mai ales la salata de fructe se cauta ciresele)
mie imi plac cel mai mult cele din struguri albi de masa si din caise biggrin.gif



chiar daca le-am fiert o singura data mi-au tinut si 2 ani si cand le-am desfacut nu se simtea nici o diferenta (de an)


--------------------
mami de fetite si baietei (2+3)


Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

"Nu eşti mai mare atunci când eşti lăudat nici mai mic atunci când eşti criticat; ceea ce eşti înaintea lui Dumnezeu contează şi nimic mai mult."

blog
Go to the top of the page
 
+Quote Post
julix_2007
mesaj Oct 31 2009, 07:17 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 7,643
Inregistrat pe: 20-January 08
De la: Suceava
Membrul Nr.: 41,047



CITAT(DOITILI @ Oct 31 2009, 09:31 AM) *
chiar daca le-am fiert o singura data mi-au tinut si 2 ani si cand le-am desfacut nu se simtea nici o diferenta (de an)



Valabil si la mine. Fierb o singura data, 1 ora, la bain-marie si nu am nici un fel de probleme. Fierb de 2 ori numai borcanele cu pasta de peste.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags

3 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (3 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 2nd September 2014 - 06:42 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare