> 

Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

 
Reply to this topicStart new topic
> Glazura, retete galzuri pt torturi si prajituri
stefanescu monic...
mesaj Mar 20 2009, 11:33 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 109
Inregistrat pe: 10-April 07
De la: pe langa Chicago...
Membrul Nr.: 37,342



Am tot incercat sa caut prin forum o reteta de glazura pt prajituri (amandine, ecleruri, etc) si torturi. Am observat ca sint tot felul de retete de glazuri, dar nu sint centralizate, si m-am gindit sa deschid un topic doar pt glazuri.

Sper sa reusim ca impreuna sa adunam o colectie de retete de glazuri deosebite, usor de facut, gustoase si aspectoase. Am sa pun aici reteta de glazura pe care o fac eu cel mai des si care imi iese destul de bine, dar astept cu nerabdare sa vad si retele voastre de glazuri:

Glazura de cacao
50 g unt
3 linguri zahar pudra
3 linguri cacao
3 linguri apa


Se amesteca apa, zaharul, cacao si untul pe baia de apa ,pana se ingroasa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
catigrec2
mesaj Mar 21 2009, 12:56 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 158
Inregistrat pe: 30-July 07
De la: Timisoara
Membrul Nr.: 38,415



si poze? m-ar interesa sa vad cum arata pe o praji.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stefanescu monic...
mesaj Mar 22 2009, 01:47 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 109
Inregistrat pe: 10-April 07
De la: pe langa Chicago...
Membrul Nr.: 37,342



QUOTE(catigrec2 @ Mar 21 2009, 12:56 AM) *
si poze? m-ar interesa sa vad cum arata pe o praji.

Ai dreptate ca trebuia si poza. Am facut ecleruri si am pus pe ele glazura pe care am scris-o mai sus.

Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Irinuca'Popii
mesaj Jul 5 2009, 04:38 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 182
Inregistrat pe: 12-June 09
De la: Galicia (SP)
Membrul Nr.: 52,103




CITAT(stefanescu monica 43558 @ Mar 20 2009, 11:33 PM) *
Am observat ca sint tot felul de retete de glazuri, dar nu sint centralizate, si m-am gindit sa deschid un topic doar pt glazuri.


Buna ideea...sper sa se adune toate retetele aici, in timp..ar fi util, mai ales pentru incepatori si nou veniti pe Forum

Eu, de exemplu, caut acum , o reteta de glazura de lamaie si nu o gasesc sad.gif


--------------------
HOME IS WHERE YOUR HEART IS !


Go to the top of the page
 
+Quote Post
ZmeuraA
mesaj Jul 13 2009, 07:58 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 126
Inregistrat pe: 12-August 08
De la: Maramures
Membrul Nr.: 44,663



CITAT(Irinuca'Popii @ Jul 5 2009, 04:38 PM) *
Buna ideea...sper sa se adune toate retetele aici, in timp..ar fi util, mai ales pentru incepatori si nou veniti pe Forum

Eu, de exemplu, caut acum , o reteta de glazura de lamaie si nu o gasesc sad.gif



Irinuca, glazura de lamaie poti sa o faci din zahar pudra cu zeama de la lamaie. Iese foarte buna mai ales la decorat biscuiti!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ella2312
mesaj Jul 18 2009, 10:54 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 25
Inregistrat pe: 11-October 06
De la: Alba Iulia
Membrul Nr.: 34,304



Sau: 250g zahar pudra, 2 linguri zeama de lamaie strecurata, 2-3 linguri apa clocotita. Se amesteca bine pana cand compozitia capata luciu. Daca este prea groasa se pune zeama de lamaie si daca este prea subtire se pune zahar
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Irinuca'Popii
mesaj Aug 4 2009, 03:42 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 182
Inregistrat pe: 12-June 09
De la: Galicia (SP)
Membrul Nr.: 52,103



CITAT(ZmeuraA @ Jul 13 2009, 07:58 PM) *
Irinuca, glazura de lamaie poti sa o faci din zahar pudra cu zeama de la lamaie. Iese foarte buna mai ales la decorat biscuiti!!!

Ingredientele le stiam, dar cautam in disperare cantitatile smile.gif
Ai niste poze de biscuiti glazurati astfel? ( cu ce exact ii decorezi?)
Multumiri pupic.gif floare.gif


CITAT(ella2312 @ Jul 18 2009, 10:54 AM) *
Sau: 250g zahar pudra, 2 linguri zeama de lamaie strecurata, 2-3 linguri apa clocotita. Se amesteca bine pana cand compozitia capata luciu. Daca este prea groasa se pune zeama de lamaie si daca este prea subtire se pune zahar

Aha...Perfect!
Multumiri! pupic.gif floare.gif


--------------------
HOME IS WHERE YOUR HEART IS !


Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Aug 7 2009, 07:18 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



eu fac si-mi place o glazura de ciocolata din:
200g ciocolata
250g (chiar si 300g) frisca lichida
se amesteca pe foc pina se topeste bine ciocolata si se toarna peste prajitura.

Aici am folosit eu aceasta glazura.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gloxinia
mesaj Aug 8 2009, 12:21 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,439
Inregistrat pe: 15-November 06
De la: undeva prin Nord-Vest..
Membrul Nr.: 34,884



QUOTE(jenny_kap @ Aug 7 2009, 08:18 PM) *
eu fac si-mi place o glazura de ciocolata din:
200g ciocolata
250g (chiar si 300g) frisca lichida
se amesteca pe foc pina se topeste bine ciocolata si se toarna peste prajitura.

Aici am folosit eu aceasta glazura.



Trebuie specificat AMARUIE!!!!
Daca se foloseste cioco cu lapte sau menaj si atata frisca, e JALEEEEE. Nu se mai incheaga veci.

La 200 cioco cu lapte primola, 125 frisca asa a zis Cris69 si incerc pe cat posibil sa ma apropiu de gramaj biggrin.gif Normal ca mereu calc pe laturi. biggrin.gif

De amestecat, o amestec MEREU pe baie de aburi.

Sa nu uitam de glazurile Adrianei care sunt o minune, pacat ca cea lucioasa mie nu mi-a iesit ohmy.gif


--------------------
Mami de



si

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Misha.
mesaj Aug 8 2009, 01:28 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,221
Inregistrat pe: 13-September 07
De la: tasha's world
Membrul Nr.: 38,838



CITAT(Irinuca'Popii @ Aug 4 2009, 03:42 PM) *
Ingredientele le stiam, dar cautam in disperare cantitatile smile.gif
Ai niste poze de biscuiti glazurati astfel? ( cu ce exact ii decorezi?)

IRINUCA poate te ajuta si asta: http://www.culinar.ro/forum/continut-pagin...40/#entry433335
eu fac glazura din un albus spuma + zahar cam 250-300 gr + suc de lamaie sau portocala
de aici iese multa glazura dar se intareste bine,arata frumos si luceste
sper sa te ajuta


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Aug 8 2009, 08:45 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



QUOTE(gloxinia @ Aug 8 2009, 01:21 AM) *
Trebuie specificat AMARUIE!!!!
Daca se foloseste cioco cu lapte sau menaj si atata frisca, e JALEEEEE. Nu se mai incheaga veci.

La 200 cioco cu lapte primola, 125 frisca asa a zis Cris69 si incerc pe cat posibil sa ma apropiu de gramaj biggrin.gif Normal ca mereu calc pe laturi.



iubitica, am facut si cu ciocolata cu lapte, dar e adevarat ca eu pun cam la ochi frisca. tot adaug pina imi place consistenta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
apetito
mesaj Nov 27 2010, 04:00 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,178
Inregistrat pe: 22-December 05
De la: De Nederlands
Membrul Nr.: 29,531



am nevoie urgent de-o glazura care se preteaza la un tort cu umplutura de crema cu mascarpone si jeleu de fructe de padure
blatul e facut cu suc de portocale, dar nu e ff puternic gustul
nu m-as indesa la glazura cu ciocolata, il fac pentru petrecerea voinicelului meu de 2 ani...si-o sa manance si el
ma gandeam eventual la o glazura de cioco alba?! dar probabil trebuie redusa drastic frisca, nu?!
ideea e sa-i dau o forma de urs...deci eventual as putea adauga ceva pudra de cacao instant in aia de cioco alba
suna complicat
nici eu nu mai inteleg, sorry

are cineva vreo idee?


--------------------




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TaniaC
mesaj Nov 29 2010, 09:56 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 250
Inregistrat pe: 12-October 08
Membrul Nr.: 45,710



Salut!O glazura caramel stie cineva cum se prepara?Mersi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 2nd September 2014 - 06:41 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare