> 

Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Creme pt. torturi, sa le trecem in catastif
Ortansa
mesaj Apr 14 2009, 10:55 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 178
Inregistrat pe: 3-January 04
De la: Liban
Membrul Nr.: 10,836



Topic cu mousseuri am vazut ca exista,dar cu creme nu stiu,parca nu vazui.Daca este ,sorry,stergeti,dezinfectati etc.

Vreau creme,retete de creme adica,sa le vad adunate toate la un loc,mai ales ca am vazut ca majoritatea dintre voi faceti combinatii diferite-blat vs. creme.

O sa trec la catastif prima reteta de pe culinar pe care am incercat-o si a fost bestiala:

... spuma de ciocolata neagra :

- 225 g de ciocolata cu 60 % cacao minimum
- 80 g de lapte caldut
- 20 g de kirsch pur
- 300 g de smantana pentru frisca
- 125 g de visine din visinata sau din lichior de visine (in reteta griottines "Peureux")

Se fierbe laptele si se varsa peste ciocolata rupta-n bucati mici. Se infuzeaza 3 minute, se amesteca cu telul pana devine o crema omogena si se lasa la racit. Cand temperatura cremei ajunge la 30�C, se incorporeaza frisca batuta si kirschul. Se lasa deoparte.


reteta extrasa din topicul postat de Anat aici:
http://www.culinar.ro/forum/continut/Dulci...rt-Foret-noire/

o sa trec si crema ganache(ca fara ea nu se poate),pe care am gasit-o postata de Natasha aici:

http://www.culinar.ro/forum/continut/Retet...re/#entry361672


Crema ganaj
200g frisca lichida
200g ciocolata
esenta rom

frisca si ciocolata se amesteca se pune pe foc se incalzeste pina aproape de fierbere
se lasa la racit(in frigider)
cind sa racit se mixeaza pina se deschide la culoare si i-si mareste volumul


am mai incercat si crema caramel a Lissei,care musai sa fie trecuta aici,maine o caut ,daca nu cumva e cineva mai iute de tastatura decat mine rolleyes.gif









--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cosmina N
mesaj Apr 16 2009, 01:22 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 556
Inregistrat pe: 3-March 09
De la: Cluj Napoca, ocazional la Medias
Membrul Nr.: 49,443



Sper sa fie voie sa adug aici reteta pentru Munieca, care a cerut ajutorul in legatura cu o crema de kiwi; si, sper de asemenea sa nu se supere Lissa, deoarece e reteta ei floare.gif Eu am incercat-o si a iesit suuuuper. Tin sa mentionez ca, cantitatiile (scuzati cacofonia) sunt pentru 2 creme, dupa cum reiasa din reteta de mai jos. Ramane doar sa adapteze fiecare dupa nevoi.
Deci:
"Crema:3 oua ,6 lg zahar ,100g ciocolata alba ,un compot mare de piersici ,3 kivi, 5ooml frisca ,15 g gelatina.
Ouale si zaharul se amesteca pe baie de abur pana se ingroasa ,se pune ciocolata rupta bucatele,se amesteca pana se topeste ,se ia deoparte si se lasa la racit.
Gelatina se hidrateaza in 5-6 lg de apa si se pune deoparte.
Frisca se bate bine si se imparte in doua .
Kivi si jumate din piersicile din compot(fara suc)se fac piure, eu le-am dat in robot.
Crema de piersici: in jumate din frisca batuta am pus jumate din crema de oua ,piureul de piersici ,am amestecat cu mixerul si am pus si jumate din gelatina.
Crema de kiwi: se procedeaza la fel ca la cea de piersici."

(am dat copy-paste de pe site-ul Lissei, sper sa nu se supere nimeni mellow.gif )

Tip: dupa ce e topita gelatina si trebuie amestecata cu cremele, este preferabil sa se amestece putina crema cu gelatina inainte sa se amestece cu toata compozitia de crema.

Succes! Sper ca am fost destul de explicita! biggrin.gif



--------------------
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ortansa
mesaj Apr 16 2009, 02:14 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 178
Inregistrat pe: 3-January 04
De la: Liban
Membrul Nr.: 10,836



Cosmina,foarte bine ca ai trecut retata si aici,asta e intentia mea sa strangem creme bune incercate de noi aici.

eu sunt ocupata cu un tort ,asa ca nu am timp sa adaug deocamdata nici o reteta,dar orice reteta de crema e binevenita,nu e nevoie de formalitati:-)


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Franko
mesaj Apr 16 2009, 02:38 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 6
Inregistrat pe: 16-April 09
Membrul Nr.: 50,786




Duminica voi incerca sa fac primul meu tort biggrin.gif Deci mersi pentru reteta, sa speram ca voi reusi sa o fac asa cum trebuie!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ortansa
mesaj Apr 18 2009, 10:07 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 178
Inregistrat pe: 3-January 04
De la: Liban
Membrul Nr.: 10,836



Inca 2 retete pe care vreau sa le incerc:

Crema Bounty

300 ml lapte
3 lg pline de gris
80 gr unt
80 gr zahar
100 gr cocos
2 lingurite extract de vanilie
Pt crema:laptele,untul si grisul se pun pe foc pana la ingrosare.Se adaoga extractul de vanilie,zaharul si cocosul.


copiata de aici:
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retet...15/Bounty-Bars/


Crema Kinder Pingui
700 mililitri de smantana pentru frisca - preparat gata indulcit de la Meggle sau Dolcella (asa zice in reteta originala, merge si cu smantana dulce)
1 pachetel de gelatina instant sau 2 pachetele de intaritor de frisca
3 linguri de lapte (eu am folosit lapte condensat)
2 lingura de miere
1/2 de lingura de esenta de vanilie (eu am folosit 2 plicuri de zahar vanilat Dr. Oetker si 1 fiola de esenta butter-vanille).
Se mixeaza frisca pe viteza mare pana sta bat. Se adauga "Instant želatinu Fix" - adica gelatina instant fix, pe care eu nu stiu de unde sa o iau, caz in care recurg la varianta a doua - 2 pachetele de intaritor de frisca. Se adauga laptele(in cazul meu lapte condensat), mierea, esenta si mixam iara bine. Rezulta o crema tzapana bine:

care se asorteaza cu


Glazura 1 (peste crema)
120 grame ciocolata de menaj
70 de grame de unt
1 lingura de apa
2 linguri de ulei
...se prepara glazura 1, din toate ingredientele care se amesteca pe foc, topindu-le, fara a fierbe.


reteta de aici:
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retet.../Kinder-Pingui/


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DOITILI
mesaj May 11 2009, 05:15 PM


Academic Chef


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 1,107
Inregistrat pe: 10-March 09
De la: curtea de arges
Membrul Nr.: 49,678



daca va rog frumos imi dati si mie o retete (sau mai multe) de crema de banane pt tort?
va multumesc


--------------------
mami de fetite si baietei (2+3)


Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

"Nu eşti mai mare atunci când eşti lăudat nici mai mic atunci când eşti criticat; ceea ce eşti înaintea lui Dumnezeu contează şi nimic mai mult."

blog
Go to the top of the page
 
+Quote Post
vulpita dany
mesaj May 12 2009, 05:53 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 107
Inregistrat pe: 19-April 09
De la: Romania...langa capitala
Membrul Nr.: 50,851



Va rog sa ma ajutati si pe mine, as dori sa fac un tort cu mai multe straturi de crema intre blaturi, de aceea imi trebuie o crema tare ce imi recomandati vreau sa fie si dulce multumesc smile.gif


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
vulpita dany
mesaj May 12 2009, 05:53 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 107
Inregistrat pe: 19-April 09
De la: Romania...langa capitala
Membrul Nr.: 50,851



icon_colors.gif sorry de dublu post

Acest mesaj a fost editat de vulpita dany: May 12 2009, 05:55 PM


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
_dulcik_
mesaj May 14 2009, 09:11 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 37
Inregistrat pe: 7-May 09
Membrul Nr.: 51,325



Crema de nuca

Avem nevoie de : 300 g unt, 300 g zahar tos, 100 g nuca macinata, 50 ml esenta rom, vanilie, 1 ou si 50 ml apa.
Se pune la fiert zaharul cu apa si se face un sirop, care se incearca dupa metoda stiuta. Oul se bate bine-bine si se adauga peste sirop , invirtindu-se foarte repede, pina se ingroasa.Se adauga untul si se bate bine pina devine ca o crema. La sfirsit se adauga nuca, romul si vanilia si daca e nevoie se da la rece pina se ingroasa.
Cu aceasta crema se poate umple , orice fel de blat de tort.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
_dulcik_
mesaj May 14 2009, 09:16 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 37
Inregistrat pe: 7-May 09
Membrul Nr.: 51,325



CITAT(DOITILI @ May 11 2009, 06:15 PM) *
daca va rog frumos imi dati si mie o retete (sau mai multe) de crema de banane pt tort?
va multumesc


Crema de banane 1

ingrediente:
500 g banane, 4 oua, 1 l lapte, 150 g zahar, 100 g stafide, coaja de
lamiie, 4 linguri zahar pudra
mod de preparare:
se bat ouale, se amesteca cu laptele in care s-a pus si zaharul, se adauga
coaja de lamiie si bananele taiate in felii rotunde, apoi stafidele. se
imbraca o forma cu zahar ars (cele patru linguri de zahar pudra) si se
fierbe totul in bain-marie. se prepara in 30 de minute.


Crema de banane 2

Ingrediente:

2-3 banane bine coapte,
50gr zahar,
o lingura zeama de lamaie,
o lingura peltea de gutui.
o lingura cu varf de iaurt,
fructe din dulceata sau frisca pentru ornat.
Preparare:

Bananele mai moi se curata de coaja,se zdrobesc cu furculita, adaugandu-se treptat toate ingredientele enumerate mai sus. Crema se aseaza in cupe se lasa la rece 2-3 ore, apoi se orneaza cu frisca sau numai cu fructe din dulceata.

Timp Preparare: 1 h


Crema rapida de banane 3

Ingrediente: o banana
zeama de la o jumatate de portocala
un pachet mic de frisca batuta
Mod de preparare: Se freaca banana pana devine spuma, se amesteca cu zeama de la o jumatate de portocala si apoi se incorporeaza frisca batuta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DOITILI
mesaj May 14 2009, 10:49 AM


Academic Chef


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 1,107
Inregistrat pe: 10-March 09
De la: curtea de arges
Membrul Nr.: 49,678



CITAT(_dulcik_ @ May 14 2009, 10:16 AM) *
Crema de banane 1

ingrediente:
500 g banane, 4 oua, 1 l lapte, 150 g zahar, 100 g stafide, coaja de
lamiie, 4 linguri zahar pudra
mod de preparare:
se bat ouale, se amesteca cu laptele in care s-a pus si zaharul, se adauga
coaja de lamiie si bananele taiate in felii rotunde, apoi stafidele. se
imbraca o forma cu zahar ars (cele patru linguri de zahar pudra) si se
fierbe totul in bain-marie. se prepara in 30 de minute.


Crema de banane 2

Ingrediente:

2-3 banane bine coapte,
50gr zahar,
o lingura zeama de lamaie,
o lingura peltea de gutui.
o lingura cu varf de iaurt,
fructe din dulceata sau frisca pentru ornat.
Preparare:

Bananele mai moi se curata de coaja,se zdrobesc cu furculita, adaugandu-se treptat toate ingredientele enumerate mai sus. Crema se aseaza in cupe se lasa la rece 2-3 ore, apoi se orneaza cu frisca sau numai cu fructe din dulceata.

Timp Preparare: 1 h


Crema rapida de banane 3

Ingrediente: o banana
zeama de la o jumatate de portocala
un pachet mic de frisca batuta
Mod de preparare: Se freaca banana pana devine spuma, se amesteca cu zeama de la o jumatate de portocala si apoi se incorporeaza frisca batuta.


multumesc de retete
floare.gif icon_love.gif


--------------------
mami de fetite si baietei (2+3)


Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

"Nu eşti mai mare atunci când eşti lăudat nici mai mic atunci când eşti criticat; ceea ce eşti înaintea lui Dumnezeu contează şi nimic mai mult."

blog
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bimbilica
mesaj May 28 2009, 04:07 PM


zen


Grup: Membri
Postari: 3,307
Inregistrat pe: 13-October 06
De la: Ardeleanca din Reghin,acum in capitala
Membrul Nr.: 34,351



Vreau sa ii fac si eu tortuletul sarei de balacit in el la petrecerea de turta,si nu am idei ce crema sa ii fac sa poata papa si ea.Ma gandeam la ceva cu iaurt si fructe dar modus operandi nu stiu.Ma ajutati careva?Mercic


--------------------

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
daniela catalina
mesaj May 28 2009, 04:35 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 818
Inregistrat pe: 23-June 08
De la: onesti
Membrul Nr.: 43,887



CITAT(bimbilica @ May 28 2009, 05:07 PM) *
Vreau sa ii fac si eu tortuletul sarei de balacit in el la petrecerea de turta,si nu am idei ce crema sa ii fac sa poata papa si ea.Ma gandeam la ceva cu iaurt si fructe dar modus operandi nu stiu.Ma ajutati careva?Mercic


pai pina primesti alta sugestie iti spun la ce m-am gindit eu :iaurt+piure de fructe(proaspete sau compot-depinde ce maninca piticu),putin zahar sa nu fie prea acru,si gelatina hidratata in putin suc de fructe si topit apoi pe baie de abur...si cam atit


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alina-lili
mesaj May 28 2009, 06:49 PM


Fluturella culinarella


Grup: Membri
Postari: 3,115
Inregistrat pe: 22-April 08
De la: ...noi
Membrul Nr.: 42,835



CITAT(daniela catalina @ May 28 2009, 05:35 PM) *
pai pina primesti alta sugestie iti spun la ce m-am gindit eu :iaurt+piure de fructe(proaspete sau compot-depinde ce maninca piticu),putin zahar sa nu fie prea acru,si gelatina hidratata in putin suc de fructe si topit apoi pe baie de abur...si cam atit



cam asa e reteta, Daniela...poate, daca vrea, la final sa adauge si ceva frisca batuta (sa zic 100-200 ml) smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bimbilica
mesaj May 29 2009, 08:16 AM


zen


Grup: Membri
Postari: 3,307
Inregistrat pe: 13-October 06
De la: Ardeleanca din Reghin,acum in capitala
Membrul Nr.: 34,351



mersic mult pt sfaturi smile.gif .Asa am sa fac,numai ca nu prea stiu cata gelatina sa pun,ca am si granule si foi.Sa aproximez cantitatea de crema si sa folosesc cam cata gelatina ar inchega-o? wink.gif .Cat despre fructe,inafara de mere,care sunt cah pt noi,papam orice.Cre ca am sa fac jumate cu ananas si jumate cu capsunele.


--------------------

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
cris69
mesaj May 29 2009, 08:20 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,143
Inregistrat pe: 10-December 07
De la: de pe aici de aproape
Membrul Nr.: 40,320



azi am citit si eu retetele postate aici. e foarte bun topicul si ma bucur ca mai am de unde ma inspira.va pup.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ortansa
mesaj May 29 2009, 09:59 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 178
Inregistrat pe: 3-January 04
De la: Liban
Membrul Nr.: 10,836



pt.copilasii mai mari de un an(deoarece contine miere),o crema, banuiesc eu ca foarte buna si pe care vreau sa o incerc, este cea de la Milch Schnitte postata aici
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retet...Milch-Schnitte/

de PaulaM:

copy/paste:

Crema de lapte


•200 ml smantana (+1 plic intaritor frisca, sau fara)
•175 g lapte condensat
•100 ml lapte
•6 g gelatina inmuiata in apa rece (sau cantitatea necesara pentru 250 ml lichid)
•50 g miere=1 lg
•esenta vanilie
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Laptele condensat se amesteca cu 50 ml lapte.
Gelatina se topeste in 50 ml lapte cald (pe baie de abur, fara a o fierbe- se ditrug proprietatile), apoi se adauga amestecului cu lapte condensat. Adaugam si mierea.
Batem frisca (cu intaritorul) pana se intareste bine si se amesteca cu compozitia de lapte.

Lasam crema la rece 30-40 minute, amestecand de 2 ori intre timp. (Nu trebuie sa se inchege, doar sa capete consistenta, sa nu mai fie fluida).
Turnam crema intre foi si lasam la frigider cateva ore, pana se intareste.(Crema fiind consistenta, nu este neaparat necesar sa folosim margini/inel...Eu de obicei faceam o foaie mare, o taiam in 2 si puneam crema intre jumatati.)

edit:am citit acum si "reviews",cica-i bestiala....musai s-o incerc.

Acest mesaj a fost editat de Ortansa: May 29 2009, 10:10 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DOITILI
mesaj Jun 6 2009, 01:11 PM


Academic Chef


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 1,107
Inregistrat pe: 10-March 09
De la: curtea de arges
Membrul Nr.: 49,678



poate cineva sa ma indrume si pe mine la niste retete cu mascarpone?
multumesc


--------------------
mami de fetite si baietei (2+3)


Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

"Nu eşti mai mare atunci când eşti lăudat nici mai mic atunci când eşti criticat; ceea ce eşti înaintea lui Dumnezeu contează şi nimic mai mult."

blog
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Yours4ever
mesaj Jun 11 2009, 09:38 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 506
Inregistrat pe: 14-January 09
De la: Arad
Membrul Nr.: 48,085



cineva cauta o crema pentru copilasi

eu am improvizat una, cu toate ca nu era pt copilasi, dar atat am mai avut prin casa:)

500 gr branza dulce, am mixat'o sa fie moale, am adaugat pireu de capsuni( pt copilasi sub un an nu e indicat, dar puteti inlocui cu alt fruct), si am pus un iaurt de visine. atat:)
a fost buna si fiind mixata s-a intins bine.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mona_tavi
mesaj Jul 29 2009, 03:33 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 69
Inregistrat pe: 22-July 09
Membrul Nr.: 52,881



Ma poate ajuta si pe mine cineva?????????
Am gasit imagini cu o crema de branza intr-un tort tot pe culinar dar nu mai stiu unde e. Arata ataaaat de bine acolo cu bucatele de capsuni.
As dori sa fac si eu ceva asemanator de ziua fiului meu (care e pe 7 august), dar nu stiu reteta... Rog pe cele care o stiou sa o scrie si aici. E mai usor de "localizat" notworthy.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 24th November 2014 - 10:05 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare