> 

Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Prajitura romaneasca premiata in Suedia / Albinita
Elena of Sweden
mesaj May 24 2002, 11:40 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610



In ceea ce priveste prajiturile am doua retete preferate: Tort de bezea cu crema de lamiie (reteta este pe site deja) si urmatoarea reteta cu care am cistigat un concurs organizat de unul dintre cele mai citite ziare din Suedia: Sydsvenska.

Albinita

Blatul:
400 g faina
1 ou
150 g zahar
30 g unt (nesarat)
2 linguri miere de albine (incalzita)
2 linguri lapte
1 lingurita bicarbonat

Crema:
170 g unt (nesarat)
1 plic vanilie
200 g zahar
250 ml lapte
2 linguri gris

1 gem de caise

Glazura:
3 linguri apa
3 linguri zahar
2 linguri cacao
25 g unt (nesarat)
ciocolata menaj

Blatul: se freaca oul cu zaharul si untul dupa care se adauga mierea (Obs: daca se pune mai multa miere decit cit scrie in reteta , aluatul iese atunci foarte tare, nici nu se mai poate intinde), laptele si bicarbonatul. Toate acestea se amesteca pe aburi pina se ingroasa.
Se ia de pe aburi si imediat se adauga faina treptat. Se imparte in 4 parti, se intinde cu multa faina. Se coc la foc iute pe dosul tavii (reci) unse cu grasime si presarata cu faina.

Crema: se freaca untul cu vanilia si zaharul pina se face spuma. Separat se fierbe laptele cu grisul si se lasa sa se raceasca. Cind s-a racit se amesteca cu untul.

Glazura: Se fierbe totul pe foc mic pina se ingroasa compozitia.

Prima foaie se unge cu din crema. Al doilea blat cu gem. Al treilea cu restul de crema. Al patrulea blat se unge cu glazura.

Succes!
/Elena


_________________
Nu sta in picioare daca poti sta pe scaun
Nu sta pe scaun daca poti sta lungit.

[ Acest mesaj a fost modificat de : Elena de 2002-05-25 10:01 ]


--------------------
Blogul meu aici
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rodica
mesaj May 25 2002, 02:41 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,648
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: usa
Membrul Nr.: 1,043



Elena, felicitari pentru castigarea concursului!
[addsig]


--------------------
Pentru un purice nu dai foc la plapuma, dar nici nu te mai invelesti cu ea.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena of Sweden
mesaj May 25 2002, 02:50 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610



Multumesc mult Rodica!



--------------------
Blogul meu aici
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iuga
mesaj May 25 2002, 07:20 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 655
Inregistrat pe: 16-January 02
De la: Toplita (Harghita)
Membrul Nr.: 1,790




Domnita Elena ,
Felicitari ,pentru castigarea concursului

iuga
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena of Sweden
mesaj May 26 2002, 12:05 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610



Multumesc, multumesc!


--------------------
Blogul meu aici
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihaela
mesaj May 28 2002, 08:13 AM


mihuta


Grup: Membri
Postari: 1,338
Inregistrat pe: 5-December 01
De la: Buzau (Buzau)
Membrul Nr.: 1,134



Felicitari !
[addsig]


--------------------
Mihaela MVL
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ANNITA
mesaj Jun 8 2002, 08:49 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 881
Inregistrat pe: 5-June 02
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 3,666



intradevar felicitari
pare foarte buna am sa incerc si eu sa o fac
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jul 17 2002, 04:35 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



O prajitura asemanatoare era pe vremuri n romnia..poate mai este si acum.....n orice caz multumesc mult de reteta,desi nu snt eu asa prietene cu dulciurile ,prajitura asta mi place.
Parca se chema Dulcineea n cofetarii...
nu mai stiu exact.....


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jul 17 2002, 04:36 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



.....am uitat :FELICITARI !!!


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ana-Maria
mesaj Sep 13 2002, 10:40 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 710
Inregistrat pe: 28-February 02
Membrul Nr.: 2,616



Elena din Suedia, cam cat de mari trebuiesc foile intinse ?


[addsig]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena of Sweden
mesaj Sep 14 2002, 07:14 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610



circa 30 x 20 cm


--------------------
Blogul meu aici
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tzanetakos
mesaj Sep 15 2002, 04:36 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 552
Inregistrat pe: 9-August 02
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 4,245



Felicitari Elena.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena of Sweden
mesaj Sep 15 2002, 09:47 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610



Multumesc, multumesc!


--------------------
Blogul meu aici
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena of Sweden
mesaj Dec 17 2005, 07:10 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610



Observatii - pentru sufletul meu: icon_smile.gif

- Pentru ca se intaresc foile pina ma apuc eu sa le intind, se vor incalzi 10 sek. la micro.
- Se coc 4 min la 175 grade.
- Inainte de a se pune gemul, se incalzeste 20 sek la micro
- Laptele cu gris se face la micro: se pune laptele in vas, efect 100 % 1 min. Se scoate, se amesteca; la micro pentru 2 min efect 50%, se scoate, se amesteca.
- Cantitate dubla de glazura!

Poze sint aici:

http://www.culinar.ro/forum/index.php?show...809&hl=albinita

reteta pusa de Cristina. Obs! Fara lamiie!


--------------------
Blogul meu aici
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj Dec 17 2005, 07:56 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786



chiar acum cateva zile ma gandeam sa intreb daca stie cineva reteta asta, o facea mama mea dar a uitat reteta, ii spunea "prajitura cu miere" tare dor imi era de ea, multumesc icon_smile.gif


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
angelique
mesaj Dec 17 2005, 08:16 PM


fata de treaba


Grup: Membri
Postari: 1,317
Inregistrat pe: 17-March 04
De la: milano
Membrul Nr.: 12,812



exact asa ii ziceam si eu in tara ,dar am pierdut reteta ,multam Elena si felicitari!


--------------------
Un intelectual este cel care a invatat totul, a uitat totul,dar stie unde sa caute!
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena of Sweden
mesaj Dec 17 2005, 08:49 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610



Merci, merci, fetelor! Premiul l-am luat in 2002. icon_smile.gif


--------------------
Blogul meu aici
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cali
mesaj Dec 17 2005, 10:13 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,324
Inregistrat pe: 24-March 04
De la: aici
Membrul Nr.: 12,977



Elena, Felicitari pt concurs !!!!!!!!

Super !

icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena of Sweden
mesaj Dec 18 2005, 09:53 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610



Merci, merci!

Vorba lui cumnatu-miu: prajiturile astea au un defect: se termina prea repede. icon_smile.gif


--------------------
Blogul meu aici
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mocca
mesaj Dec 18 2005, 11:40 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 459
Inregistrat pe: 15-May 05
De la: undeva pe aici
Membrul Nr.: 24,155



FELICITARI!!!!!

Noroc cu voi fetelor, mai afla si strainii ca romanii fac si lucruri deosebite cool.gif nu numai nenorociri

Prajitura noastra preferata este aproape identica cu aceasta doar ca eu umplu foile numai cu crema in care adaug o lamaie(coaja rasa si zeama), fara sa mai pun si gem in mijloc, in rest cantitatile sunt identice.
Am reteta sub denumirea de Prajitura Tatiana, de foarte multa vreme si este chiar nemaipomenita:). Incearca si tu Elena, daca nu cumva ai facut-o pana acum, nu este asa dulce, un pic acrisoara si aromata de la lamaie, fiica-mea este innebunita dupa prajitureaua asta.

Acest mesaj a fost editat de Mocca: Dec 18 2005, 11:41 AM


--------------------

mocca
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 27th November 2014 - 07:05 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare