> 

Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

 
Reply to this topicStart new topic
> Fructul de rodie
DAGMAR
mesaj Dec 3 2010, 06:41 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 26
Inregistrat pe: 21-October 07
De la: Alba Iulia , Romania
Membrul Nr.: 39,360



Ieri am cumparat o rodie, din curiozitate .Dupa ce am desfacut-o si am luat toate bobitele,am purces la degustarea ei, gust foarte acrisor, culoare rubinie, ff zemoase bobitele, aproape ca pleznesc de atita suc, aroma nu prea a avut, dar m-am gindit ca poate cineva de pe culi , are idei la ce s-ar folosi. Primul meu gind, a fost ca ar iesi un jeleu , dar trebe dat prin sita ca au boabele simburi destul de marisori, ptr. cine nu a vazut pina acuma, boabele seamana cu cele de porumb de floricele, si tot asa se despoaie din fiecare casuta.Astept cu nerabdare multe sugestii!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Dec 3 2010, 08:04 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



eu fructul, zeama lui, o folosesc la mancare (nu detaliez ca aici e cu dulciuri).


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
liana10
mesaj Dec 3 2010, 08:30 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 224
Inregistrat pe: 4-March 09
De la: Timisoara
Membrul Nr.: 49,485



Eu am folosit o rodie pt.decorarea unei salate

http://www.culinar.ro/forum/continut/Retet...ie/#entry939505



Acest mesaj a fost editat de liana10: Dec 3 2010, 08:31 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
irlandeza
mesaj Jan 25 2011, 03:40 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 58
Inregistrat pe: 7-January 11
De la: The green country
Membrul Nr.: 63,096




Eu folosesc sucul din rodii , e foarte bun pentru cei cu lipsa de fier. Tai fructul in 2, storc ca pe portocala, pe un storcator din sticla, apoi, o mai storc in mana, pana nu mai curge suc, iar apoi semintele le scot cu lingura si le mestec. Dar nu le inghit, ca-s amare. blink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PaulaM
mesaj Jan 25 2011, 10:33 AM


just me


Grup: Membri
Postari: 1,665
Inregistrat pe: 30-May 08
De la: Puglia
Membrul Nr.: 43,481



QUOTE(irlandeza @ Jan 25 2011, 04:40 AM) *
Eu folosesc sucul din rodii

Doar sucul se foloseste, in majoritatea retetelor. Ceva boabe se pun doar ptr decor.
QUOTE(DAGMAR @ Dec 3 2010, 07:41 PM) *
trebe dat prin sita ca au boabele simburi destul de marisori

Eu le storc folosind o presa:

Imagine Atasata

La curatat, mi se pare mai simplu sa-i tai capetele, apoi sferturi si sa curat fiecare sfert intr-un bol cu apa; astfel nu sare sucul nicaieri. La sfarsit strecor boabele.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
irlandeza
mesaj Jan 28 2011, 09:47 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 58
Inregistrat pe: 7-January 11
De la: The green country
Membrul Nr.: 63,096



Super idea cu presa, dar eu n-am. Ma gandisem la un moment dat sa folosesc presa pt. usturoi, dar ma apuca noaptea pana termin de stors toti sambureii. blink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Floridecamp
mesaj Jan 29 2011, 11:38 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 341
Inregistrat pe: 17-April 10
Membrul Nr.: 57,808



Turcii folosesc sucul de rodii pentru acrirea salatelor.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Jan 29 2011, 01:48 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



Eu am stors cu succes pe ala clasic, de citrice. (bai dar nu mai gasesti pe gogu un amarat de storcator sa exemplifici, numai tot felul de dracii)





--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Paco
mesaj May 26 2011, 08:36 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 23
Inregistrat pe: 26-May 11
Membrul Nr.: 245,646



QUOTE(liana10 @ Dec 3 2010, 06:30 PM) *
Eu am folosit o rodie pt.decorarea unei salate

http://www.culinar.ro/forum/continut/Retet...ie/#entry939505


Buna Liana10, as vrea sa stiu si eu cum s-a mancat salata pe care ai decorat-o cu rodie, pentru ca imi place foarte mult acest fruct, dar nu pot sa inghit simburii. Deci, revenind la salata, luai o lingura de salata si apoi dadeai simburii afara din gura ? Cam ca atunci cand mananci peste cu oase ? Si alta intrebare: ce fel de salata era, ca pare ceva destul de consistent, ca o salata de boeuf, ca sa poata sta in forma pe care i-ai dat-o ? Ma tenteaza foarte tare sa incerc si eu, asa ca de-abia astept rapunsul tau.

Acest mesaj a fost editat de stormy: May 26 2011, 09:43 PM
Motivul editarii: scos foto
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 26th October 2014 - 10:30 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare