![]() ![]() |
Mar 14 2009, 10:21 PM
Trimis la
|
||||||||||||||||||
![]() in coltzul advers Grup: Membri de onoare Postari: 24,480 Inregistrat pe: 6-February 04 De la: stanga la dreapta Membrul Nr.: 11,709 |
200 ml. lapte cald 200 ml. apa minerala 130 ml. ulei floarea soarelui 1 cub drojdie proaspata 2 linguri cu varf zahar jumatate lingurita sare 600-650 gr. faina - facem maiaua din drojdia amestecata cu putin lapte caldutz si un pic din zahar, amestecam . Intr-un castron punem faina doar 550 gr, 100 lasam deoparte, in centrul ei maiaua, dupa ce dospeste adaugam restul de ingrediente la gramada. Apa minerala o puneti proaspata din sticla exact cand se pun toate in castron, n-o lasati pe masa dinainte - incepem sa amestecam cu lingura de lemn - pana se omogenizeaza cat de cat - dupa aia eu am inceput sa framant cu mainile, voi faceti la robot daca vreti. Cand se incepe framantarea cu mainile (robotul) , se incorporeaza cate putin si restul de faina (100 gr) - rezulta un aluat moale si elastic - se acopera cu o carpa umeda si se lasa cam 30-40 min. pana-si dubleaza volumul - se scoate pe masa infainata, nu mai trebuie framantat - se imparte in 16 parti egale, se fac bile - se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, se pot lasa simple sau se face modelul din imagine, si-o sa iasa un fel de chifle cu sfarc - se ung cu un amestec de galbenus cu putin lapte (amestecul sa nu fie rece) - se presara ce vreti, ce aveti. Eu am pus susan negru - se da tava la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 min ( pana se rumenesc deasupra si dedesubt) - pe platou - ruptiune pe tocator - pe farfurie - si inca una rupta-n doua Atencion, nu se rup/mananca/taie cand sunt fierbinti, ci doar cand sunt aproape reci. Sunt fine si foarte gustoase, seamana la gust (pentru cine stie si a facut) cu reteta mea de coronite fragede |
|||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
Mar 14 2009, 10:55 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,040 Inregistrat pe: 30-November 08 De la: bucuresti Membrul Nr.: 46,848 |
si eu te pup pt titlu ( m-am chinuit un pic sa-l citesc
meseriase pufichiflele astea ale tale ( ar fi bune acum cand eu mananc o ciorba goala pt ca am uitat sa iau paine -------------------- Claudika |
|
|
|
|
|
|
Mar 14 2009, 11:30 PM
Trimis la
|
|
![]() abcd...urs! Grup: Membri Postari: 4,041 Inregistrat pe: 9-February 08 De la: ...pana la... Membrul Nr.: 41,425 |
fata, da, imi placi ca vaz ca esti in priza si energica... frumoase si pufoase chiflele astea! felicitationes! -------------------- |
|
|
|
Mar 14 2009, 11:33 PM
Trimis la
|
|
![]() Cu ursii albi Grup: Membri Postari: 6,046 Inregistrat pe: 5-April 04 De la: inbetween Membrul Nr.: 13,288 |
-------------------- .................................
În ţări de gheaţă urgisită, Pe-acelaşi timp trăia cu el, Laponă mică, liniştită, Cu piei, pre nume Enigel. .................................. Că dacă-n iarnă sunt făcută, Şi ursul alb mi-e vărul drept, Din umbra deasă, desfăcută, Mă-nchin la soarele-nţelept. ....................................... 1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.nationalgeographic.com/chan...th-pole-shift-1 about the After Humans Era. |
|
|
|
Mar 14 2009, 11:48 PM
Trimis la
|
|
![]() departe ff departe Grup: Membri Postari: 1,227 Inregistrat pe: 8-May 05 De la: Medias -now Ireland Membrul Nr.: 23,944 |
-------------------- |
|
|
|
Mar 14 2009, 11:57 PM
Trimis la
|
|
![]() just me Grup: Membri Postari: 1,665 Inregistrat pe: 30-May 08 De la: Puglia Membrul Nr.: 43,481 |
Arata superb, felicitari Poca
Multumesc pentru reteta. -------------------- |
|
|
|
Mar 15 2009, 12:39 AM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,292 Inregistrat pe: 12-January 08 De la: piatra-neamt-uk Membrul Nr.: 40,893 |
PUFICHITE-smecherite as zice eu, cu....sfarcul la vedere
|
|
|
|
Mar 15 2009, 09:47 AM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 156 Inregistrat pe: 17-May 08 De la: Bayern, Germany Membrul Nr.: 43,241 |
Si eu te pup pentru titlu
Tocmai asta cautam, niste pufosenii de chifle pentru micul dejun. Acum sunt la dospit, de-abea astept sa le gust ! Multumesc Poca pt toate minunatiile de retete pe care le impartasesti cu noi. -------------------- |
|
|
|
Mar 15 2009, 11:35 AM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 156 Inregistrat pe: 17-May 08 De la: Bayern, Germany Membrul Nr.: 43,241 |
-------------------- |
|
|
|
Mar 15 2009, 11:36 AM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 430 Inregistrat pe: 26-July 06 De la: Sibiu Membrul Nr.: 33,046 |
Pocaaaaaaaaaaaaaaa ....
DECI -------------------- ![]() |
|
|
|
Mar 15 2009, 12:09 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 220 Inregistrat pe: 16-September 07 De la: bucuresti Membrul Nr.: 38,871 |
puchipoca,iar iti bati joc de mine.
io,cu antitalentu meu la aluaturi din astea,trebe musai sa incerc. uite-asa imi vine sa-ti trag o batuta. da io traiesc cu speranta......ca mi-or iesi bine. pupici puchiMARI. -------------------- |
|
|
|
Mar 15 2009, 02:58 PM
Trimis la
|
|
![]() in coltzul advers Grup: Membri de onoare Postari: 24,480 Inregistrat pe: 6-February 04 De la: stanga la dreapta Membrul Nr.: 11,709 |
si eu te pup pt titlu ( m-am chinuit un pic sa-l citesc meseriase pufichiflele astea ale tale ( ar fi bune acum cand eu mananc o ciorba goala pt ca am uitat sa iau paine hai ca nu-i asa greu de citit, mie-mi place cum suna eu te pup pt bebe! fata, da, imi placi ca vaz ca esti in priza si energica... frumoase si pufoase chiflele astea! felicitationes! si eu ma pup pentru bebe merci fata ! Fata draga eu stiu ca nu am mai dat cu subsemnatu' de mult pe la posturile tale dar ma crezi ca tot repet la retete de la tine? Le-am si pozat dar sa ma picuri cu ceara ca nu dau de ele si pace. In orice caz cea mai repetata e tiramisu-ul tau, dar acum ca ai pus pufichiflele, tiramisu sigur ajunge pe locul doi! Pufuloase rau mai arata! lasa-le-ncolo de poze, io te cred pe cuvant si ma bucur fata ca-ti plac din retetele mele , te pupez Moama ce titlu complicat Multzam Iuliana Arata superb, felicitari Poca Multumesc pentru reteta. Multumesc Paula PUFICHITE-smecherite as zice eu, cu....sfarcul la vedere cu sfarcuri sunt mai interesante succes Poca, multumesc din suflet inca o data, sunt delicioase !!!!!!!!!!!!!!!!!! wow, ce frumos ti-au crescut ! cu placere Pocaaaaaaaaaaaaaaa .... DECI eu zic ca merge si cu drojdie uscata, dar pentru linistea ta sufleteasca eu zic sa astepti pana-ti procuri d-aia proaspata. Insanatosire grabnica puchipoca,iar iti bati joc de mine. io,cu antitalentu meu la aluaturi din astea,trebe musai sa incerc. uite-asa imi vine sa-ti trag o batuta. da io traiesc cu speranta......ca mi-or iesi bine. pupici puchiMARI. puchimary, nu e asa puchigreu sa faci, puchipoti si tu ! |
|
|
|
Mar 15 2009, 03:09 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 430 Inregistrat pe: 26-July 06 De la: Sibiu Membrul Nr.: 33,046 |
Nuuu, ca n-am putut
Au iesit, acum suflam in ele sa se raceasca ![]() ![]() Revim cu amanunte in pauza de baut apa Poca draga, ca de obicei, ai fost la inaltime! Multumesc tie pentru reteta si Cristinei (Lelia) pentru ca m-a directionat incoace (bey, si ... noi te vrem, clar? -------------------- ![]() |
|
|
|
Mar 15 2009, 03:10 PM
Trimis la
|
|
![]() Hexe online ! Grup: Membri Postari: 2,543 Inregistrat pe: 6-January 09 De la: Din NORD Membrul Nr.: 47,864 |
Off-topic
Mai tu ieri faceai chifla, Si noi ne dadeam cu tifla. Scuza nu ma putui abtine. On-topic. Super chiflele. Da faza cu sticla de apa e e-POCA-la ! Nu m-as fi gindit in veci. S-a marcat ,S-a salvat. -------------------- Va invit in casa mea virtuala
http://povesticulinare.blogspot.com/ |
|
|
|
Mar 15 2009, 03:19 PM
Trimis la
|
|
Nuuu, ca n-am putut Au iesit, acum suflam in ele sa se raceasca Revim cu amanunte in pauza de baut apa Poca draga, ca de obicei, ai fost la inaltime! Multumesc tie pentru reteta si Cristinei (Lelia) pentru ca m-a directionat incoace (bey, si ... noi te vrem, clar? nerabdatoareo care esti !!! tare mistoace ti-au iesit, baga foehnu' pe ele sa se raceasca mai repede te pup Off-topic Mai tu ieri faceai chifla, Si noi ne dadeam cu tifla. Scuza nu ma putui abtine. On-topic. Super chiflele. Da faza cu sticla de apa e e-POCA-la ! Nu m-as fi gindit in veci. S-a marcat ,S-a salvat. ma gandeam care sticla de apa , da' dupa aia mi-am dat seama merci piscotel pentru postul exuberant |
|
|
|
Mar 15 2009, 03:33 PM
Trimis la
|
|
![]() ... mirobolante ... -------------------- ![]() |
|
|
|
Mar 15 2009, 03:36 PM
Trimis la
|
|
ce sectiune frumoasa !
azi dimineata le-am bagat putin la microunde pe cele ramase, au fost la fel multzam de poze |
|
|
|
Mar 15 2009, 03:42 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,201 Inregistrat pe: 15-January 07 Membrul Nr.: 36,041 |
Le execut si eu saptamana ce vine; am vazut reteta inca de aseara, am facut iventarul si am vazut ca am toate materialele, dar nu timp; le execut si eu marti sau miercuri. Multumesc pentru reteta, Poca
-------------------- Fan n_puiu!
I like Peanut's ma-sa! |
|
|
|
Mar 15 2009, 03:44 PM
Trimis la
|
|
|
|
|
|
Mar 15 2009, 03:46 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 5,250 Inregistrat pe: 10-November 05 De la: Bz-Vn Membrul Nr.: 28,783 |
Noroc ca am mancat niste melici cu nuca
Eu am o reteta cu lapte, sunt la fel de pufoase |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|