> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Prajitura cu foi din miere de albine
Alis
mesaj Jun 1 2006, 07:33 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,677
Inregistrat pe: 16-December 03
De la: Israel
Membrul Nr.: 10,626



Reteta o am de la o gospodina desavarsita,mama Lizurei,dansa a ales alta denumire "Alba ca Zapada",eu am modificat-o pt ca nu seamana cu retetele cunoscute(cele cu foi din amoniac,fara miere de albine,crema din faina,etc).Este o prajitura ffff apreciata de toti,ii multumesc pe aceasta cale doamnei Angela


Pt FOI avem nevoie de:

250 g zahar
3 linguri de miere
3 oua
6 linguri ulei
150 g nuci macinate(prajite initial)
vanilie,coaja rasa de lamaie
putina sare
1 lingura rasa de bicarbonat pe care-l stingem
500 g faina-apx(se mai pune daca aluatul se lipeste de maini)


Pt CREMA dintre foi:

750-800 ml smantana pt frisca
150 g zahar
vanilie
150 g nuci macinate(prajite initial)


Acest mesaj a fost editat de Alis: Jun 2 2006, 07:22 AM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alis
mesaj Jun 1 2006, 07:57 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,677
Inregistrat pe: 16-December 03
De la: Israel
Membrul Nr.: 10,626



Pt foi,batem ouale cu zaharul,apoi adaugam restul de ingrediente,aluatul obtinut(nu trebuie sa se lipeasca de maini)il impartim in 3 sau 4(depinde de marimea tavii ,eu am folosit-o pe cea de la aragaz asa ca am facut 3 foi)

Intindem cate o foiae ,folosind faina pe masa de lucru si pe sucitor,apoi o transferam cu sucitorul pe o tava unsa si tapetata cu faina(coacem foile pe fundul tavii).Ungem si tapetam tava o singura data la prima foaie dupa aceea nu mai e necesar(se pastreaza tapetata)

Se coc la 180 grade cam 8-10 minute,pana se auresc deasupra

Aici sunt cele 3 foi


Pt CREMA,batem smantana de frisca impreuna cu zaharul si vanilia

Apoi punem nuca prajita si macinata

Apoi punem crema intre foi

deasupra ultimei punem o folie de aluminu,un tocator si asezam o greutate,punem totul la frigider,o taiem a doua zi sau mai tarziu-daca rezistati icon_smile.gif
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alis
mesaj Jun 1 2006, 08:02 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,677
Inregistrat pe: 16-December 03
De la: Israel
Membrul Nr.: 10,626



Eu am taiat-o a doua zi seara

icon_smile.gif



Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulinuta
mesaj Jun 1 2006, 08:11 AM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159




E minunata aceasta prajitura!
O face si o batrana, ruda mai indepartata cu sotul. Iese de vis!
Singura deosebire este ca ea foloseste smantana normala, daca nu ma insel cumparata vrac, si o amesteca cu zahar si nuca neprajita.
Cand am gustat-o prima oara, m-am indragostit de ea! icon_biggrin.gif E de vis!!!

N-am facut-o niciodata (ca am de unde sa mananc laugh.gif ), dar acum ca am reteta, sigur voi incerca!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cosmina_Liana
mesaj Jun 1 2006, 08:13 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,684
Inregistrat pe: 16-March 06
De la: bucale
Membrul Nr.: 30,823



arata foarte bine Alis kermit.gif
eu sunt moarta dupa prajiturile facute cu foi numai ca am incercat de vreo 2-3 ori si nu mi-a iesi dontknow.gif
de atunci m-am cam ferit sa fac prajituri cu foi
poate daca esti tu draguta sa-mi trimiti o bucatica de la tine laughing4.gif icon_biggrin.gif
Felicitari
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alis
mesaj Jun 1 2006, 08:25 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,677
Inregistrat pe: 16-December 03
De la: Israel
Membrul Nr.: 10,626



Si noi si toti care au mancat-o au ost super incantati,mie mi-e mai greu sa o fac pt ca nu am prea mult timp liber,ca de-as avea as face-o saptamanal!

Bulinuta,in Ro e smantana mai grasa din care poti face frisca si iese mult mai gustoasa,din pacate aici gasesc numai de asta speciala pt frisca.
Nuca se pune si neprajita,e chestie de gust,mie imi place mai mult cea prajita,are un gust mai bun


Liana,peste 1 luna vin in Ro si poate imi faci o vizita,o sa o fac special pt tine
icon_smile.gif


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Maitreyi
mesaj Jun 1 2006, 08:53 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 214
Inregistrat pe: 17-August 05
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 26,488



Mamaaaaa de cand nu am mai salivat asa.. deja simt mirosul de foi coapte si vanilie.... imi trebe un servetel...
Eu nu m-am incumetat niciodata saa fac foile alea pe dosul tavii, mi-e frica sa nu le rup, asa ca... trimiteti-mi si mie o bucaticaaaa!


--------------------
Sunt cu mult mai mult decat ceea ce sunt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ELAIDA
mesaj Jun 1 2006, 02:06 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,012
Inregistrat pe: 12-May 06
De la: ...langa brebenel...
Membrul Nr.: 32,038




Mie asa de buna imi iese de nu va imaginati! Am o reteta mult mai simpla. Cineva curios?
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rebella
mesaj Jun 1 2006, 02:53 PM


VIP Member
Icoana Grup

Grup: Best romantic story teller
Postari: 7,090
Inregistrat pe: 16-November 05
De la: Does it matter?
Membrul Nr.: 28,886



Super, Alis eusa_clap.gif ... mi-am notat-o si sper sa-mi reuseasca si mie ... felicitari!

PS ... La Multi Ani! frumuselului Noris, astazi de Ziua Copiilor ... sa va traiasca sanatos si voinic.

Acest mesaj a fost editat de Rebella: Jun 1 2006, 03:06 PM


--------------------
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lizura
mesaj Jun 1 2006, 05:48 PM


a dancing miracle...


Grup: Membri
Postari: 3,318
Inregistrat pe: 10-January 06
De la: CA
Membrul Nr.: 29,765



Multumesc Alis.O sa ii spun mamei ca i-a aparut reteta pe culinar.ro. O sa se bucure sigur!


--------------------
If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Minodora
mesaj Jun 1 2006, 06:12 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,122
Inregistrat pe: 5-December 01
De la: in fata ochilor tai
Membrul Nr.: 1,094



Alis, aici e si varianta mea la aceasta prajitura denumita de mine Prajitura de Craciun pentru ca eu o fac in general de craciun iar reteta o am de la bunica mea.


--------------------
"In the End, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends. "
Martin Luther King, Jr.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daneza13
mesaj Jun 1 2006, 06:27 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,213
Inregistrat pe: 18-October 05
De la: Montreal
Membrul Nr.: 28,350



Alis, felicitari eusa_clap.gif! Mi-am notat-o, pentru ca si mie imi plac prajiturelele cu de genul asta. Dar ai avut ceva vointa, daca ai rezistat si n-ai taiat-o decat a doua zi seara laugh.gif

Maitreyi, curaj la coptul foilor. Nu ti se rup sigur!

Minodora, link-ul catre reteta ta nu functioneaza. Este cel de pe vechiul Culinar, asa ca trebuie sa schimbi "http://www.culinar.ro/forum/viewtopic.php?t=..." cu "http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=..." ca sa-l putem vedea si noi. icon_smile.gif


--------------------
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bambina
mesaj Jun 1 2006, 08:02 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 751
Inregistrat pe: 24-October 05
De la: Minneapolis, USA
Membrul Nr.: 28,456



Buna fetelor,

Eu am o varianta in care nuca nu se pune in frisca, ci in foi.
Foile sunt foarte usor de facut, se intind usor si aluatul se "repara".
La noi e prajitura familiei.
Daca e cineva interesat spuneti-mi.

Bambina
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alis
mesaj Jun 1 2006, 08:03 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,677
Inregistrat pe: 16-December 03
De la: Israel
Membrul Nr.: 10,626



QUOTE(Rebella @ Jun 1 2006, 04:53 PM) [snapback]221712[/snapback]

Super, Alis eusa_clap.gif ... mi-am notat-o si sper sa-mi reuseasca si mie ... felicitari!

PS ... La Multi Ani! frumuselului Noris, astazi de Ziua Copiilor ... sa va traiasca sanatos si voinic.



Multumim pt urari!Abia astept sa fie mai marisor sa poata manca si el prajiturele.O sa-ti reuseasca ca esti talentata! icon_smile.gif

Maitreyi,eu zic sa incerci sa o faci,foile nu se rup,o sa vezi.E o prajitura f buna,o sa merite efortul

Lizura,eu trebuie sa va multumesc,e una din prajiturile noastre preferate.Pt mama ta floare.gif (P>S>poate o sa reusesti sa ne mai divulgi niste retete bune,bune)

Minodora,imi pare rau nu am putut sa vad praji ta,daca sunt ceva modificari poate ne scrii si varianta ta

Daneza,sincera sa fiu am devorat marginile,toti ma intrebau cand e gata,daca s-au inmuiat foile etc,asa ca ii pacaleam cu marginile icon_biggrin.gif


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alis
mesaj Jun 1 2006, 08:06 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,677
Inregistrat pe: 16-December 03
De la: Israel
Membrul Nr.: 10,626



QUOTE(bambina @ Jun 1 2006, 10:02 PM) [snapback]221848[/snapback]

Buna fetelor,

Eu am o varianta in care nuca nu se pune in frisca, ci in foi.
Foile sunt foarte usor de facut, se intind usor si aluatul se "repara".
La noi e prajitura familiei.
Daca e cineva interesat spuneti-mi.

Bambina


Orice reteta e binevenita,asa ca asteptam sa ne-o scrii

Si la reteta asta se pune nuca in foi


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Jun 1 2006, 11:50 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686




Alis , cum eu is fan declarat al prajiturilor cu foi pe dosul tavii o sa o fac cu siguranta !!!!!!!


QUOTE(ELAIDA @ Jun 1 2006, 07:06 AM) [snapback]221702[/snapback]

Mie asa de buna imi iese de nu va imaginati! Am o reteta mult mai simpla. Cineva curios?


Binenteles ca toata lumea e curioasa de o reteta rolleyes.gif si fiecare o face pe cea care i se potriveste , adica dupa timp si ingrediente laugh.gif , asa ca scrie fara sa mai intrebi wink.gif !!!!

Acest mesaj a fost editat de SIMONA.B: Jun 1 2006, 11:56 PM


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Minodora
mesaj Jun 2 2006, 06:18 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,122
Inregistrat pe: 5-December 01
De la: in fata ochilor tai
Membrul Nr.: 1,094



Cam asta e prajitura pusa de mine de culinarul cel vechi:

Ingrediente:
foi: 2 oua, 100 gr. ulei,100 gr. miere de albine, 100 gr. zahar, faina cit cuprinde, o lingurita amoniac. crema: 800 gr smintina, 3 cani nuci macinate, o cana de zahar, esenta rom.

Mod de preparare
Foile: se amesteca toate ingredientele, dupa care aluatul rezultat se imparte in trei parti. Se fac trei foi care se coc pe fundul tavii ninse cu faina. Foile se tin la cuptor 5-10 min, fara sa se rumeneasca deasupra. Crema: smintana se bate cu zaharul, pina se obtine frisca, se amesteca cu nuca macinata si esenta de rom.

Mod de servire
Se serveste a doua zi, pudrata cu zahar sau glazurata cu ciocolata alba si fulgi de ciocolata


--------------------
"In the End, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends. "
Martin Luther King, Jr.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lizura
mesaj Nov 12 2007, 09:12 AM


a dancing miracle...


Grup: Membri
Postari: 3,318
Inregistrat pe: 10-January 06
De la: CA
Membrul Nr.: 29,765



Am pierdut reteta asta si iata ca am gasit-o dupa indelungi cautari! laugh.gif


--------------------
If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mudjahista
mesaj Nov 12 2007, 10:49 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,179
Inregistrat pe: 24-October 07
Membrul Nr.: 39,430



CITAT(ELAIDA @ Jun 1 2006, 03:06 PM) *

Mie asa de buna imi iese de nu va imaginati! Am o reteta mult mai simpla. Cineva curios?


Da. icon_rolleyes.gif


--------------------
MUDJ@HISTA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nasha
mesaj Nov 13 2007, 02:29 AM


Panfortzescus


Grup: Membri
Postari: 3,183
Inregistrat pe: 7-September 06
De la: Auckland, Noua Zeelanda
Membrul Nr.: 33,665



QUOTE(Mudjahista @ Nov 12 2007, 10:49 AM) *
Da. icon_rolleyes.gif



asta e ( cred ca de asta zice ellaida )

Banateana cu foi miere


--------------------
Fan n_puiu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 21st December 2014 - 09:18 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare