> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

 
Reply to this topicStart new topic
> Shrimp Scampi, ...sau mancare de creveti cu usturoi
aLAndala
mesaj Sep 15 2006, 09:53 AM


Nevasta lui Lance


Grup: Membri
Postari: 1,909
Inregistrat pe: 20-June 06
De la: There
Membrul Nr.: 32,561



Dupa o lunga perioada in care v-am urmarit minunatiile, talentul si bunavointa mi-am facut curaj sa postez prima reteta in imagini.
Astazi am pregatit creveti cu usturoi sau dupa numele americanesc Shrimp Scampi. La origine reteta cred ca e italieneasca. Dupa parerea mea e foarte usor de realizat, rapida si mai ales gustoasa daca va place usturoiul.

Asadar avem nevoie de:
Creveti aproximativ 500g (pt doua portii) gata curatzati, pregatiti mai multi ca nu o sa va para rau.
Unt 100g (sau ulei de masline)
Usturoi maruntzit - eu am pus 7 catei (fiecare poate sa puna mai mult sau mai putin dupa preferinta)
Un pahar de vin alb
Ceapa verde 3 fire (optional- daca nu aveti ceapa verde mai bine fara, decat cu ceapa uscata)
Zeama de la o lamaie
Patrunjel verde
Oregano sau alte condimente
Sare/piper

Crevetii se spala si se curata de coaja si maruntaie. Coaja aproape de coditza se pastreaza impreuna cu coditza, dar nu e absolut necesar. Eu cumpar creveti gata curatati si salveaz ceva timp.

Pregatiti ceapa verde si usturoiul.


Vinul - Pinot grigio e ideal, dar cel mai bun e cel pe care il aveti in casa wink.gif alb sa fie.
In cazul meu ceva Chardonay frantuzesc...


Am pus pasta la fiert cu putina sare (asta s-a nimerit sa am, dar fiecare poate sa adapteze dupa dorinta)


Alte optiuni pentru garnituri sunt orez fiert sau cartofi piure.

Incalziti uleiul de masline sau untul (eu am folosit unt) intr-o tigaie mai larga in care puteti aseza crevetii unul linga altul, cat posibil sa nu se suprapuna. Daca faceti mai multi, ii prajiti in doua ture.
Inainte de a pune crevetii in tigaie indepartati apa de pe ei cu un servet de hartie.

Se fac la foc mediu 2-3 minute fara a fi miscati.


Cand incep putin sa devina roz se intorc, fara sa amestecam mult in tigaie.
Se condimenteaza cu sare si piper.


Aici sunt dupa ce i-am intors deja.

Cand sunt aproape gata, putin roz, dar nu complet facuti, se adauga usturoiul, lasati inca un minut, doua, apoi scoateti crevetii deoparte.

Eu am adaugat usturoiul la momentul urmator pentru ca nu era gata maruntit si nu am vrut sa las crevetii prea mult.
NU trebuie prajiti prea mult (overcooked) pentru ca devin tari, vreti sa ii lasati destul ca sa se formeze bucatelele acelea maronii pe tigaie, fara a ajunge sa se arda.
In untul sau uleiul de masline ramas in tigaie adaugati ceapa verde (in cazul meu si usturoiul care trebuia adaugat la pasul anterior) lasati-le un minut sa se inmoaie putin si sa devina translucide.


Cand sunt deja ametite bine in tigaie adaugati vinul si zeama de lamaie.
Zeama de lamaie nu trebuie adaugata foarte curand pentru ca inverzeste usturoiul si nu o sa arate foarte elegant in farfurie.
In cateva minute, cam 3-4, se formeaza un sosuletz in care se adauga crevetii.


Cu oregano si patrunjel verde...mmmmmm sa moara vecinii de pofta
Cand aratau cam asa:


am suspendat activitatile, oprit focul si am asezat frumusel mancarica deasupra pastelor pe care apucasem deja sa le pun in farfurii.

Deasupra am presarat putin parmesan pentru unii
Sau fara parmesan pentru altii


Dupa inspiratie, se mai poate adauga deasupra piper sau ardei iute uscat macinat.
Fabricatia a durat aproximativ 25 de minute cu toate pregatirile.
Pretul sub 15 $ (sticla de vin a fost consumata in intregime).
Efectul - PRICELESSyummmy!!

Acest mesaj a fost editat de aLAndala: Jan 24 2007, 11:52 PM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 

Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
“Always surround yourself with people that inspire you!”
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 15 2006, 10:01 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Imi plac crevetii foarte mult dar prefer sa ii cumpar si sa ii curat eu pentru ca sunt mult mai buni si gustosi decit cei congelati gata curatati.
Incearca alta data sa arunci in tigaia in care e sosul cu crevetii direct pastele scurse (sper ca nu le clatesti wink.gif ) si sa amesteci putin, se vor condimenta mult mai mult pastele si vor fi mai gustoase.
De regula in Italia peste pastele sau risotto cu peste nu se pune parmigiano.
Bun venit primei tale retete in Imagini. icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aLAndala
mesaj Sep 15 2006, 10:16 AM


Nevasta lui Lance


Grup: Membri
Postari: 1,909
Inregistrat pe: 20-June 06
De la: There
Membrul Nr.: 32,561



Multumesc Adriana,
eu cumpar creveti necongelati doar daca gasesc ceva oferta pentru cei super size (jumbo sau mai mari), altfel cred ca ar ramane nemancati...sunt buni proaspeti dar dureaza ceva sa-i cureti si de obicei cand fac pofta e asa de mare...
Adevarat, in reteta originala nu se pune branza pe deasupra (ar fi trebuit sa specific asta) dar daca asa a fost preferinta ..nu ne putem impotrivi..icon_smile.gif
O zi buna!


--------------------
“Always surround yourself with people that inspire you!”
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Sep 15 2006, 11:01 AM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088




eu ii fac mai simplu, in uleiul incins ( masline) arunc usturoi bucati ,putin ardei iute si crevetii curatati.
ii *salt* pana devin roz, si ii sevesc pt fiicamea cu orez natur, iar pt mine cu variate legume ( dovlecei, broccoli etc).
cand ii fac pt paste, adaug si o mana de rosioare, si apoi cum zice adriana, vars pastele scrse de apa in tigaie, le mai invart o clipa, si le servesc cu putin patrunjel tocat. daca o fac mai *bogat* sosul, pun si cateva scoici, calamari mici etc .
am sa incerc si reteta ta care e mai elaborata.
ps. si fiicamea pune parmezan pe orezul ei . ea ar pune parmezan pe orice.
deh, gusturile si culorile nu se discuta...


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 17th September 2014 - 05:32 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare