> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

3 Pagini V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> prajitura jerbo ungureasca
judy
mesaj Sep 29 2006, 07:21 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 988
Inregistrat pe: 15-August 05
De la: ISRAEL
Membrul Nr.: 26,443



pentru aluat:
48 gr. drojdie,
4 1/2 pahare faina cernuta,
100 gr.unt,1/2 pahar zahar,
2 oua,
1 plic zahar vanilat,
varf de sare,
1 pahar lapte caldut.

umplutura:
300 gr. nuci macinate,
1 pahar zahar,
dulceata buna pentru uns.

glazura 3 linguri apa,3 linguri zahar,3 linguri cacao,50 gr.unt.









--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
judy
mesaj Sep 29 2006, 07:27 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 988
Inregistrat pe: 15-August 05
De la: ISRAEL
Membrul Nr.: 26,443



intrun castronas se amesteca drojdia ,1 lingutia zahar, putin lapte caldut si se lasa 10 minute la dospit.
se pune in mixer faina se adauga drojdia dospita si se amesteca usor.se aduga restul ingredientelor, se mareste viteza mixerului si se framanta 5-6 minute. se scoate din bol se imparte la 4 parti egale.




--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
judy
mesaj Sep 29 2006, 07:31 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 988
Inregistrat pe: 15-August 05
De la: ISRAEL
Membrul Nr.: 26,443



se unge o tava usor, se intinde prima foaie,se unge usor cu dulceata,se presare cu o treime din nucile macinate amestecate cu zahar.s.a.m.d. pana la ultima foaie.se inchid marginile bine,se fac gauri in prajitura cu furculita,se acopera si se coace in cuptor incalzit la 180 grade 35-40 minute.








am uitat ceva foarte important!!! se lasa sa dospeasca in tava 2 ore inainte de a o baga in cuptor.

scuze.........


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
judy
mesaj Sep 29 2006, 07:36 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 988
Inregistrat pe: 15-August 05
De la: ISRAEL
Membrul Nr.: 26,443










Acest mesaj a fost editat de judy: Sep 29 2006, 07:49 PM


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
judy
mesaj Sep 29 2006, 07:39 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 988
Inregistrat pe: 15-August 05
De la: ISRAEL
Membrul Nr.: 26,443



se scoate din cuptor se lasa sa raceasca apoi se elibereaza jur imprejur cu un cutit si se rastoarna pe un platou.se rastoarna inapoi sa fie cu fata in sus.

intro craticioara se incalzeste apazaharul si cacao pana se topeste.se ia depe foc se amesteca cu untul bine,si se unge prajitura.se taie patate si pofta buna.









--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alis
mesaj Sep 29 2006, 07:42 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,677
Inregistrat pe: 16-December 03
De la: Israel
Membrul Nr.: 10,626



Yammy,ce buna trebuie sa fie!!Arata si f bine,am trecut-o si eu pe "lista de asteptare"


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
V.LIVIA
mesaj Sep 29 2006, 08:57 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,087
Inregistrat pe: 15-June 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 32,498



Super arata Judy! Si mi-e o pofta. Saptamana care vine trebuie sa fac gem de prune si cred ca o s-o fac si eu. tongue.gif

Ps: Ce mai faci ca nu te-am mai vazut de mult pe aici? icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danluc77
mesaj Sep 29 2006, 09:11 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 368
Inregistrat pe: 6-December 05
De la: israel
Membrul Nr.: 29,272



ce bine arata icon_smile.gif dar barbatii casei nu iubesc nucile de loc icon_frown.gif


--------------------
luci
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ball dania
mesaj Sep 29 2006, 09:20 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 235
Inregistrat pe: 27-March 06
Membrul Nr.: 31,159



as face-o dar as dori sa stiu de cati ml este paharul? sau n-are importanta, atata timp cat e acelasi pahar ptr toate ingredientele?
si foaia cam cat de groasa sa fie?
am inteles bine? o pui in cuptor acoperita? cu capac, folie de aluminiu sau pui o foaie de copt deasupra?
mersi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
V.LIVIA
mesaj Sep 29 2006, 09:46 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,087
Inregistrat pe: 15-June 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 32,498



(danluc77 @ Sep 29 2006, 07:11 PM) [snapback]252206[/snapback]

ce bine arata icon_smile.gif dar barbatii casei nu iubesc nucile de loc icon_frown.gif



Noua ne plac nucile, dar ne plac si mai mult alunele si sunt si mai ieftine (nu cunosc nici prea bine nucile si risc sa le gasesc si rancede, stricate). Asa ca eu o sa fac cu alune. tongue.gif Sper sa nu arunce Judy cu ceva dupa mine. laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
judy
mesaj Sep 30 2006, 09:41 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 988
Inregistrat pe: 15-August 05
De la: ISRAEL
Membrul Nr.: 26,443



Alis draga,intradevar e buna poti s-o incerci icon_smile.gif


Dania, zahar=200 gr. faina=630 gr. lapte=240ml. dulceata pe fiecare blat o lingura buna. inainte de a o baga in cuptor o las sa dospeasca 2 ore.(vezi in poze). sper ca ma explic bine.

adevarul e ca nici eu nu folosesc mult nuci,aproape toate retetele le schimb cu migdale, fiind azi la super am cumparat si nuci sa fiu odata corecta. icon_biggrin.gif


Livia dr. adevarat ca nu prea ma vezi fiindca "mi sau inecat corabiile" daca ma intrebi dece? nu stiu ce sa raspund,nu am un motiv special,dar intru in culi si citesc retetele voastre grozave pupic.gif


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Sep 30 2006, 10:16 AM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



judy, am s-o incerc si eu , sa fac placere unui coleg ungur.
imi daduse reteta mamei lui, dar era tare incurcata si aluatul ala mi-a scos peri albi.
reteta ta mi se pare muuult mai simpla. merci mult si iesi cu corabiile la mal.



Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
yta
mesaj Sep 30 2006, 10:28 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 290
Inregistrat pe: 1-March 06
Membrul Nr.: 30,592



Ca de obicei nu rezist in fata prajiturilor in foi,mai ales ca aici nu trebuie foile coapte inainte.Drept urmare acu ma apuc de ea.Vedem ce iese,caci am facut un gem de prune special mai gros pentru astfel de ocazii.Revin!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Happy.
mesaj Sep 30 2006, 11:13 AM


Supercalifragilistic!!!


Grup: Membri
Postari: 8,845
Inregistrat pe: 10-August 05
Membrul Nr.: 26,306



E foarte buna, e printre favoritele mele la prajiturile cu foi! Foarte apetisanta ti-a iesit Judy!

P.S. A mai facut-o cineva aici.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nasha
mesaj Sep 30 2006, 12:41 PM


Panfortzescus


Grup: Membri
Postari: 3,183
Inregistrat pe: 7-September 06
De la: Auckland, Noua Zeelanda
Membrul Nr.: 33,665



tongue.gif Doamneeee ce dor m-a apucat de vremuri , apuse, cind am stat la Meadias !
Arata super, super ....faceau colegele niste prajituri nebunieeeeee.
Prajitura Sara Bernard, stii de ea Judy? ( cu bezea, crema cacao si nuca). Din pacate, nu am reusit - o cind am incercat , daca ai o varianta la fel - de bine- explicata - posteaz- o te rog.


--------------------
Fan n_puiu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yta
mesaj Sep 30 2006, 01:19 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 290
Inregistrat pe: 1-March 06
Membrul Nr.: 30,592



(Happyalex @ Sep 30 2006, 09:13 AM) [snapback]252335[/snapback]

E foarte buna, e printre favoritele mele la prajiturile cu foi! Foarte apetisanta ti-a iesit Judy!

P.S. A mai facut-o cineva aici.




Umplutura e aceeasi,foile insa sint diferite.Eu le-am facut pe ambele.La Greta foile sint fragede(asa mi-au iesit mie) iar aici sind ca un cozonac.Asa miroase si in casa ca o am in cuptor.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yta
mesaj Sep 30 2006, 02:04 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 290
Inregistrat pe: 1-March 06
Membrul Nr.: 30,592





A iesit o bunatate....!
am taiat-o calda ca nu mai aveam rabdare
.A stat totusi cam mult ...crezind ca trebuie sa se rumeneasca bine.
Multumesc ca ai postat -0!Mai vazusem reteta si la Afrodite si o aveam trecuta pe lista de executat dar cu caldurile de peste vara...n-a fost chip.De-acum bagam cuptorul in funciune si recuperam tot icon_biggrin.gif (inclusiv kilogramele pierdute)
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Oct 1 2006, 09:12 AM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



alea jacta est. nu ma iau drept cezar, dar am facut-o, acum e la crescut. daca iese bine va pun si poze ( sper).
merci judy, aluatul se lucreaza f.f. usor. sa vedem retul cum se comporta.
ah, am pus dulceata de gutui, pe care am mixat-o sa fie cremoasa.


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Oct 1 2006, 03:37 PM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



judy, iata si capodopera mea.


asta e inainte de ultima foaie.



asta cu glazura ( am facut totul in tava, n-am mai rasturnat)



sectiunea nu-i prea clara, era taiat cand inca era cald.

trebuia sa-l fac , caci jerbo sau szerbo a fost inventata de cofetarul elvetian...Gerbaud.
de fapt la budapesta inca exista cofetaria gerbaud.

pt mine aluatul este putin prea mult, parca as mai reduce putin din el, sau poate tava mea nu era destul de mare. merci judy, a fost apreciat, si sigur maine e si mai bun.

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
judy
mesaj Oct 1 2006, 04:49 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 988
Inregistrat pe: 15-August 05
De la: ISRAEL
Membrul Nr.: 26,443



dragele mele multumesc pentru aprecieri citesc cu atentie comentariile icon_smile.gif

Stella,imi scot palaria icon_biggrin.gif zis si facut......... Tava mea e 32x26 cm. daca ti se pare aluatul mult intinde-l putin mai gros. adevarat mai exista in hungaria cofetaria zserbo.si inca un secret eu tai marginile si attunci feliile sint mai frumoase.



yta, arata f.frumos si intradevar seamana cu cozonac icon_biggrin.gif

Nasha,regret dar nu stiu despre ce reteta vorbesti poate sub alt nume icon_smile.gif


floare.gif


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

3 Pagini V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

2 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (2 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 20th October 2014 - 10:09 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare