> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

3 Pagini V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Prajituri din copilaria mea, Indiene cu frisca
B. Meda 23950
mesaj Mar 18 2007, 09:59 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 34
Inregistrat pe: 8-May 05
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 23,945



In orasul meu natal,Roman,era si poate mai este inca o cofetarie,Tosca se numea unde se gaseau aceste prajituri dupa care eram topita.Stiu ca nu eram singura.Au trecut anii si eu m-am stabilit in alt oras si apoi in alta tara,foarte departe de locul cu pricina.Am tot cautat in acest timp in cofetarii de tot felul,prajitura aceasta sau macar una sa semene cu Indiana copilariei mele.In cele din urma,am facut "sapaturi" si am gasit o reteta intr-o carte de bucate de Alexandru Isoveanu pe care am adaptat-o si mi-a iesit dupa multe incercari si experimentari,prajitura mult dorita.Va fac cadou reteta,ca pe ceva foarte valoros in schimbul sutelor,poate miilor de retete pe care voi le-ati postat.Mi se pare corect targul. biggrin.gif
Imi cer scuze,nu am poze pas cu pas si ce am nu sunt de calitate.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B. Meda 23950
mesaj Mar 18 2007, 10:28 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 34
Inregistrat pe: 8-May 05
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 23,945




INDIENE CU FRISCA

BLAT
5oua
125gr. faina
100gr. zahar
esenta de vanilie.

Se incalzeste cuptorul la 365 gradeF.Se unge cu unt o forma mijlocie pentru muffins-uri.
Se separa galbenusurile de albusuri, se bat albusurile spuma ca pentru bezele,se freaca galbenusurile cu zaharul esenta si un praf de sare.baterea albusurilor se face cu mixerul,la fel puteti proceda si cu galbenusurile,dar in momentul cand incepeti sa le puneti impreuna,apelati la lingura de lemn si la rabdare.
Deci, se toarmn albusurile peste galbenusuri si se amesteca usor cu o lingura de lemn.Tot foarte usor si in ploaie se toarna treptat si faina amestecand de jos in sus,sa nu se lase compozitia.
Cu o lingurita umpleti formele de muffins la trei sferturi din capacitate si puneti la cuptor pentru 17 min.Acum stiti si voi ca timpul de coacere poate fi diferit de la un aragaz la altul,asa ca panditi si voi sa fie blatul prajiturilor la culoare usor auriu.Scoateti prajiturile din cuptor si din tava si le lasati sa se raceasca si pregatiti intre timp siropul.

SIROP:
250ml apa
200gr.zahar
esenta de rom

Apa si zaharul se fierb pana se ingroasa putin,se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.

Se taie in doua blatul prajiturilor si se insiropeaza si baza si capacul fiecarei prajituri cu siropul caldutz.

GLAZURA

8linguri de zahar pudra
4linguri de cacao
4 lingurite de apa
50gr de unt
esenta de rom

Pe foc se pun toate mai putin untul si esenta de rom si se amesteca sa nu se prinda.Se ia de pe foc glazura,se adauga untul si esenta de rom si se lasa sa se raceasca putin,cat sa curga,nu mai mult.

Asamblarea
Se inmoaie capacul fiecarei prajituri in glazura sau se unge cu o pensula foarte fina.Eu prefer sa le pun pe un gratar si sa torn pe fiecare capac glazura pentru ca,fiind insiropar,capacul este fragil si se poate sfarama.
Pe baza fiecarei prajituri se pun cam doua linguri de frisca batuta si se pune apoi capacul peste frisca apasand foarte usor.


Nota:Prajiturile trebuie sa fie bine insiropate,nu va zgarciti cu siropul,nu au farmec uscate.
Ar trebuie sa va iasa 14 prajituri.

Alta nota:Imi cer scuze,postez pentru prima oara si cred ca m-am incurcat in poze care ar fi trebuit sa fie patru.


Acest mesaj a fost editat de Adriana Nicoleta: Mar 18 2007, 11:10 PM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nasha
mesaj Mar 18 2007, 10:57 PM


Panfortzescus


Grup: Membri
Postari: 3,183
Inregistrat pe: 7-September 06
De la: Auckland, Noua Zeelanda
Membrul Nr.: 33,665



..yumyyy in sfirsit meda ....ai aparut cu reteta ...si eu am crescut cu o indiana "in cap" ....abia astept sa fac reteta ta>
delicioasele si neasemuitele indieneeeeeeee

kermit.gif

mincacios.gif


--------------------
Fan n_puiu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Mar 18 2007, 10:59 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760




Mulţumim Meda, dacă cineva o va face pas cu pas o vom remuta la Imagini, aşa numai cu text, o mut la Dulciuri. poze n mesaj nu sunt dect două, ţi le-am aranjat eu smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B. Meda 23950
mesaj Mar 18 2007, 11:32 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 34
Inregistrat pe: 8-May 05
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 23,945



Multumesc si eu si-mi pare rau ca nu m-am priceput sa pun si celelalte imagini.
Data viitoare vin cu poze pas cu pas.Bine ca macar am facut primul pas,adica sa adaug si eu o reteta.Poate prind curaj.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Mar 18 2007, 11:36 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



(B. Meda 23950 @ Mar 18 2007, 10:32 PM) [snapback]317637[/snapback]

Poate prind curaj.

Ce-a fost mai greu a trecut smile.gif mergi nainte şi dacă ai nevoi de ajutor mi scrii smile.gif şi dacă mai insişti cu indienele astea o să trebuiască să le fac şi eu biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B. Meda 23950
mesaj Mar 18 2007, 11:37 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 34
Inregistrat pe: 8-May 05
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 23,945



Incerc sa pun totusi si celelalte poze.

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B. Meda 23950
mesaj Mar 22 2007, 03:58 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 34
Inregistrat pe: 8-May 05
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 23,945




Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nasha
mesaj Mar 22 2007, 06:17 AM


Panfortzescus


Grup: Membri
Postari: 3,183
Inregistrat pe: 7-September 06
De la: Auckland, Noua Zeelanda
Membrul Nr.: 33,665



immmmmmmmm iar le vazuiiiiiiiiiii


--------------------
Fan n_puiu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Mar 22 2007, 09:47 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



(Nasha @ Mar 22 2007, 05:17 AM) [snapback]319105[/snapback]

immmmmmmmm iar le vazuiiiiiiiiiii

si eu rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Mar 23 2007, 10:16 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Nashico, io le-am inceput a face pe indiene, tu? tongue.gif

Aseara am facut indienele in forma de muffin si siropul. Cind ajung acasa insiropez si glazurez capacele.
Intrebarea mea e cind sa le asamblez, inainte de cina sau inainte de a le servi?
Singura mea frica e ca se vor pleosti daca le asamblez inainte de cina.
Ce sa fac?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rym
mesaj Mar 23 2007, 11:51 AM


D.Cantemir


Grup: Moderatori
Postari: 8,769
Inregistrat pe: 13-December 06
De la: israel.
Membrul Nr.: 35,433



Meda,mi-ai facut o pofta nebuna,nebuna.FELICITARI pentru reusita realizare.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little coffee
mesaj Mar 23 2007, 12:27 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,748
Inregistrat pe: 4-March 07
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 36,797



indieneeeeeee!!!
astea erau printre singurele pe care le mancam.
acum trebuie sa fac, nu??


--------------------
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B. Meda 23950
mesaj Mar 24 2007, 12:51 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 34
Inregistrat pe: 8-May 05
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 23,945



Adriana,ma bucur ca te-ai apucat sa le faci,am emotii putin,stiu ca mie mi-a luat ceva timp pana le-am potrivit.Chestia este ca eu le fac, le insiropez si le mai las putin sa se aseze.Asta nu inseamna ca nu pot fi mancate imediat,dar parca sunt si mai bune a doua zi.
Acum depinde si de frisca.Eu folosesc o frisca gata preparata,se gaseste la cutie si se numeste "whipped toppping" .Sta batz!De prajitura vorbesc.
Succes!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B. Meda 23950
mesaj Mar 24 2007, 01:00 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 34
Inregistrat pe: 8-May 05
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 23,945



Va multumesc pentru felicitari si incurajari ,pentru tot si va doresc spor la gatit si incerc sa fiu pe faza daca aveti intrebari.
Va recomand sa le faceti si pentru ca sunt foarte usoare.Nu sunt foarte dulci si nici foarte bogate in calorii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Mar 24 2007, 01:29 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Sunt minunate, au fost apreciate de sora mea şi de cumnatul meu, eu sunt mai exigentă şi va trebui să le refac pentru a fi mulţumită pe deplin rolleyes.gif pentru că siropul făcut aseară azi era un picuţ zaharisit, n mod sigur l-am fiert prea mult, glazura e splendidă, pentru o parte din muffins-uri am folosit forma de silicon care aici se numeşte diamant pentru că n acel moment nu le găseam pe celelalte rolleyes.gif şi nu prea au semănat a indiene adevărate.
Dar e n totalitate vina mea pentru că le-am făcut la repezeală, le refac sigur ct de curnd aşa cum trebuie.
Reţeta e oricum perfectă pupic.gif floare.gif

Go to the top of the page
 
+Quote Post
bimbilica
mesaj Mar 24 2007, 09:48 PM


zen


Grup: Membri
Postari: 3,307
Inregistrat pe: 13-October 06
De la: Ardeleanca din Reghin,acum in capitala
Membrul Nr.: 34,351



Am crezut ca nu vad bine,cand am citit topicul ohmy.gif nu imi vine sa cred ca am gasit reteta de INDIANA,care intr-adevar e si prajitura copilariei mele.eu am stat 26 de ani vis-a-vis de o cofetarie si dadeam iama zilnic si mancam Indiana si choix a la creme.Maine mergem la nasi si nu am timp sa o fac si luni merg la facultate,dar marti am sa o fac negresit si daca zici ca e exact ca cea din cofetarie de pe vremea impuscatilor,de pe acum iti daruiwesc un buchetel de floare.gif


--------------------

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
miutza
mesaj Mar 25 2007, 02:26 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 121
Inregistrat pe: 17-December 06
De la: Canada
Membrul Nr.: 35,503



Multumim Meda pt reteta!!!! Abia astept s-o incerc si eu..si eu tot din ROMAN sunt si tot plecata de mult timp de acolo, bineinteles ca si eu imi aduc aminte cu placere de cofetaria "Tosca", unde mergeam f des in vremea liceului ... Cind fac pun poze...abia astept!


--------------------





Oamenii sunt ca vinurile. Cu timpul, fie devin din
ce in ce mai buni, fie se transforma in otet.
(Papa Ioan al XXIII-lea)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lleena
mesaj Mar 25 2007, 11:05 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 338
Inregistrat pe: 4-October 06
De la: Canada
Membrul Nr.: 34,183



Fetelor, iar ma laud...ca n-am ce face..
Dar de cofetaria "Opera" din Iasi a auzit cineva? Prajitureaua mea preferata: Profiterol

Trebe sa vin c-o poza neaparat si daca mi-o ia cineva inainte, nu ma supar smile.gif


--------------------
"Este cu mult mai multa fericire in a oferi decat in a primi..."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
miutza
mesaj Mar 26 2007, 09:39 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 121
Inregistrat pe: 17-December 06
De la: Canada
Membrul Nr.: 35,503



Profiterolul eu il fac simplu..cumpar gogselele alea gata umlpute cu crema de vanilie si asamblez gogosele, un bulgare de inghetata, un pic de frisca, stropesc cu sos de ciocolata si daca vreau decorez cu piscoturi de sapmanie, sau betitoare de napolitana sau zmeura, etc,,fiecare cum doreste, e cel mai rapid desert..


--------------------





Oamenii sunt ca vinurile. Cu timpul, fie devin din
ce in ce mai buni, fie se transforma in otet.
(Papa Ioan al XXIII-lea)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

3 Pagini V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 22nd October 2014 - 11:41 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare