> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

 
Reply to this topicStart new topic
> Mix de fructe de mare
BD
mesaj Apr 27 2007, 06:52 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



Nu mai am rabdare sa imi fac lipeala ca raman fara net asa ca pun aici. Impart in doua posturi pentru ca sunt cam multe poze.

1. Acestia sunt calamari, cele doua marci pe care le-am gasit.



2. O parte i-am pus in lapte, pe altii i-am dat prin faina dupa metoda adrianei (numai ca eu ii hutzun in cutie, nu in punga). Fireste, dupa ce s-au dezghetat.



3. Am facut un aluat ca de clatite din ou, faina, sare, piper si bere, am dat calamarii prin ea si i-am prajit in ulei de masline amestecat cu unt.



4. Asta este productia primei tigai, la scurs pe hartie absorbanta.



5. Pentru ca am mai ramas cu ceva aluat am facut si acesti crevetei



6. Care au fost ucisi rand pe rand si lasati apoi sa se scurga



7. Am luat apoi calamarii lasati in lapte cu sare



8. I-am uscat pe un prosop



9. I-am tavalit si pe dansii prin faina dupa aceeasi metoda



10. Pe care l-am baut ... prajit. In acelasi amestec.



11. Asta a rezultat. Cei gumosi si tari. Mai mult ca sigur ca ceva nu a fost bine, atata timp cat cei in aluat de bere au fost perfecti.



12. In episodul doi interpreteaza actorii din imagine



13. Care erau cam inghetati, probabil aveau trac



14. Asta gasiti intr-o punga de fructe de mare de la Siblou (pana acum preferatii mei): niste tentacule, pui de sepie, scoici galbene, creveti marisori, mici inele de calamari)



15. Din punga de creveti am selectionat cu atentie cativa pe care i-am fiert in apa+vin alb sec (o sa apara in urmatorul episod)



16. Si i-am amestecat cu "sos cocktail" varianta maioneza, ketchup si nitel iaurt.


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Apr 27 2007, 07:16 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



17. in acest episod apare un vin alb, sec, moldovenesc, ce imi gaghila in mod placut papilele gustative si o bucata de ghimbir.



18. ele impreuna cu o bucata mica mica de usturoi si, daca e vinul prea sec cu nitel zahar se pun la fiert.



19. pana cand sosul scade si se ingroasa nitel. in final reductia arata cam asa



20. Fructele de mare dezghetate se trag in unt




21. Se adauga reductia si:



22. Pentru garnitura se pregatesc (mai exact se uita pe foc) niste cartofiori mici mici



23. si un pseudotzatziki (iaurt gras, castraveciori in otet, ridiche, usturoi)



24. Filet-urile acestea de peste iar i le recomand (raport pret-calitate). Data viitoare o sa pozez si punga, cele din imagine au costat aproximativ 50.000 lei vechi



25-26. Pe care le-am facut pane in acelasi aluat de bere




Si acestea sunt pozele finale (pe care cred ca le-am pus si pe "Ce gatim azi"








Imi cer scuze ca nu am folosit cuvantul care inca in dex desemneaza cefalopoda incriminata, respectiv calmari, am folosit calamari fiind un termen mai uzitat pe aici (sa nu-mi iasa iar vorbe), mai ales ca nu este neaparat gresit fiind cel din care se trage cuvantul din dictionarul explicativ.

Am obosit biggrin.gif
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aliza
mesaj Apr 27 2007, 07:23 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,250
Inregistrat pe: 10-November 05
De la: Bz-Vn
Membrul Nr.: 28,783



Mmmm, ce mi-a placut cum ai preparat mixul de fructe de mare. Am notat si eu. O sa incerc sa fac si eu, sa vedem ce imi iese.
Filet-urile de ce erau?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Apr 27 2007, 07:26 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618




pai e un peste oceanic, din gasca cu merluciul, o sa ma uit pe punga data viitoare cand iau.

tu sa imi spui de ce au iesit alea ciungoase ca astept smile.gif unde am gresit?


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andreea fr
mesaj Apr 27 2007, 07:57 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,873
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Franta
Membrul Nr.: 30,436



BD te admir pentru harnicia ta, si asa ca intrebare : cati ati fost la masa ? pare mult . biggrin.gif

acu' imi dau si eu cu parerea la calamarii ciungo-gumosi chiar daca nu e reteta mea, deci ... eu cred ca au fost prea dezveliti si i-a luat focu prea tare, i-a uscat ... pi vezi si tu ca aia in aluat au iesit super, par pufosi.

eu prefer sa ii cumpar direct facuti, ma ajunge mai ieftin decat sa-i cumpar congelati si dupa aia nici nu stiu daca imi iese, aia direct facuti doar ii pun in tigaia cu ulei si stiu ca rezultatul e bun.

smile.gif

Acest mesaj a fost editat de andreea fr: Apr 27 2007, 07:58 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Apr 27 2007, 08:02 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



Da andreea si eu cred ca i-a luat focul tare smile.gif

Numai 3 am fost la masa spre deosebire de alte dati, oricum nu sunt foarte multi (daca nu imi faceati voi chef asteptam sa se mai stranga lume ca la fondue biggrin.gif)dar ce a ramas am congelat, ma gandesc sa agatz aici ce iese din decongelaturi smile.gif Am cateva idei.


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aliza
mesaj Apr 27 2007, 09:25 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,250
Inregistrat pe: 10-November 05
De la: Bz-Vn
Membrul Nr.: 28,783



(BD @ Apr 27 2007, 05:26 PM) [snapback]331957[/snapback]

pai e un peste oceanic, din gasca cu merluciul, o sa ma uit pe punga data viitoare cand iau.

tu sa imi spui de ce au iesit alea ciungoase ca astept smile.gif unde am gresit?



OK
Ti-am raspuns la inele de calamari. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little coffee
mesaj Apr 28 2007, 12:46 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,748
Inregistrat pe: 4-March 07
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 36,797



uite ce este !!!
daca noaptea zbori prin lume si citesti gandurile oamenilor, peste mine sari o data, ca eu am avut stres cu 2 pisici operate, nu sunt cu toate tiglele pe casa si daca nu ti-e mila da-mi lista de cumparaturi dinainte sa stiu ce ma asteapta sa nu ma mai uit, ca au inceput sa se dreseze labutzele si saliveaza cand deschid posturile tale!!!


--------------------
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Apr 28 2007, 09:52 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



BD-ule, aşa cum zisei dar văz că nu mă ceteşte nimenea, inelele tale au fost mult prea prăjite, de aceea sunt tari, calamarii ca şi multe alte chestii au nevoie de f puţin timp să se coacă, dacă acest timp e depăşit devin tari.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Apr 28 2007, 03:50 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



(Adriana Nicoleta @ Apr 28 2007, 10:52 AM) [snapback]332092[/snapback]

BD-ule, aşa cum zisei dar văz că nu mă ceteşte nimenea, inelele tale au fost mult prea prăjite, de aceea sunt tari, calamarii ca şi multe alte chestii au nevoie de f puţin timp să se coacă, dacă acest timp e depăşit devin tari.


Ba da, am zis ca dupa ce am citit postul tau cu calamaretti mi-am dat seama. Dar am zis pe alt thread smile.gif

little coffe, cele de mai sus sunt din ... Billa din titan biggrin.gif


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj May 2 2007, 04:24 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



de la cele de mai sus mi-a ramas ceva orez, cateva fructe de mare, doi trei cartofi. le-am congelat pe toate. respectiv decongelat impreuna cu niste surimi


si pentru ca nu aveam supa am facut din astea nitica





am calit in ulei de masline ceapa, usturoi, ardei iute



am stins cu supa, vin si am adaugat sofran



pentru culoare am mai pus si cateva legume congelate



am amestecat totul si am mai pus sare, piper si zeama de lamaie plus surimi si o rosioara



am dat la cuptor totul



si asta a fost



Acest mesaj a fost editat de BD: May 2 2007, 04:25 PM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
mesaj May 2 2007, 07:02 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 101
Inregistrat pe: 29-May 06
Membrul Nr.: 32,203



Yummmi... trebuie sa incerc si eu calamarii aia trecuti prin aluatul cu bere, mai ales ca mi-au ramas de weekendul trecut calamari si creveti... eu fie ii folosesc la paste (sau orez) cu mult sos de rosii (adica rosii rase pe razatoare, nu pasta de tomate) fie ii prajesc in ulei si ii mananc pe post de gustare cu sos tartar sau alt sos acrisor....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj May 24 2007, 02:51 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



3 variante de scoici.

astea sunt inculpatele. primele, de la seabell au fost o suta de mii (reducere), cele de la casa caviar, grase si frumoase, jumatate de cantitate, 140.000. Mare atentie! Cele de la casa caviar, desi mai scumpe sunt pline de nisip, daca nu vreti sa riscati o vizita la criminalii in serie (a se citi stomatologi), spalati-le bine inainte.



Pentru primul fel avem nevoie de scoicile mai zdravene (infainate in imaginile surprinse de militie), ou, bere, sare si piper.



Se face maglavaisul, se imbraca scoicile in camasa de forta si se prajesc in uleiul pe car eil preferati (eu l-am preferat pe cel de papusoi, am auzit ca e foarte sanatos)



Se scurg si reies treburile astea:



Pentru al doilea fel de scoici avem nevoie de paste (de spaghetti am descotorosit eu stocul), usturoi, rosii (proaspete, suc, cum vreti), oregano si salvie plus un peperoncin mic si iute.



Intre timp am mai racolat si o ceapa verde plus cateva rosii uscate la soarele insoritei spanii si lasate in uitare in ulei de masline condimentat.



Am calit cele din poza anterioara, am adaugat scoicile si inca ceva rosii din conserva plus condimentele



La final am amestecat cu pastele



Et voila



Si pentru ultimul fel am ales varianta clasica: unt, patrunjel, usturoi, vin alb si lamaie



Am calit (impreuna cu ajutorul meu de nadejde, spiridusul scoicilor) patrunjelul si usturoiul in unt, am adaugat vinul si lamaia (sare si piper, ca doar nu m-am sclerozat)



Si cam asta a fost



Eu va doresc pofta macar pe jumatate cat am avut noi si va invit la o scoica biggrin.gif
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 2nd August 2014 - 06:31 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare