> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> cum sa gatim iepurele
ralesu
mesaj Jun 30 2007, 04:49 AM


buna... dar REA!


Grup: Membri
Postari: 982
Inregistrat pe: 21-September 06
De la: Montréal, Canada
Membrul Nr.: 33,936



Recent intoarsa din vacanta din Romania, unde am mancat iepure la greu, m-am hotarat sa gatesc si eu mai des un Rila Iepurila, mai ales ca este o carne gustoasa, care are putin colesterol.

Experienta mea se limiteaza la vreo 4 retete cu iepure, pe care le voi afisa una cate una aici, si va invit sa adaugati si voi care cum stiti

1. Iepure cu masline

- 1 iepure de cca 1.5 kg
- 4 cepe
- 250g arpagic (pentru cine are, eu nu am avut, deci nu am pus)
- 2 morcovi
- 200g masline
- 1 paharel de vin (cca 150-200 ml)
- 1 lingura bulion
- ulei
- sare, piper boabe, foi de dafin, otet

Am sarat bucatile de iepure si am pus peste ele apa si otet (cat sa le acopere), boabe de piper, foi de dafin, cepele taiate pestisori, morcovii taiati rondele. Am amestecat bine totul, am acoperit cu folie de plastic si am bagat la frigider pana a doua zi, sa se marineze.

A doua zi se strecoara iepurele de zeama in care s-a marinat, se ung bucatile cu ulei si se pun in tava. Peste ele se presara ceapa si morcovul morcovul din marinata.
Se pun maslinele (daca sunt prea sarate se fierb putin in apa in prealabil), se pune arpagicul (pentru cine are biggrin.gif ), se pun alte boabe de piper si 2 frunze de dafin, bulionul, se toarna deasupra putina apa si se da la cuptor (350F, cca 1 ora). Se mai picura din cand in cand apa.
Cand iepurele este destul de fraged se toarna vinul si se mai da la cuptor pentru inca 20 min aprox.

Iepurele pus la marinat:



A doua zi, pus in tava:



Ceapa si morcovul din marinata:



Acest mesaj a fost editat de ralesu: Jun 30 2007, 05:20 AM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
sunt cu okii pe voi!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ralesu
mesaj Jun 30 2007, 05:18 AM


buna... dar REA!


Grup: Membri
Postari: 982
Inregistrat pe: 21-September 06
De la: Montréal, Canada
Membrul Nr.: 33,936



In tava, inainte de a merge la cuptor:



Scos din cuptor:



Detaliu:



Inainte de a fi savurat :


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
sunt cu okii pe voi!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cristina
mesaj Jun 30 2007, 05:53 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,128
Inregistrat pe: 20-March 02
Membrul Nr.: 2,886



Raluca yummy chiar zilele trecute am fost la Bonanza si cascam ochii la un "rila iepurila" acuma imi dai motive sa il si cumpar laugh.gif laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daneza13
mesaj Jun 30 2007, 05:58 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,213
Inregistrat pe: 18-October 05
De la: Montreal
Membrul Nr.: 28,350




Bonanza, neBonanza...poate gasesc si eu un Bugs Bunny pe undeva, sa incerc reteta ta wink.gif , ca n-am mai mancat iepure de-o vesnicie rolleyes.gif


--------------------
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ralesu
mesaj Jun 30 2007, 06:01 AM


buna... dar REA!


Grup: Membri
Postari: 982
Inregistrat pe: 21-September 06
De la: Montréal, Canada
Membrul Nr.: 33,936



(Cristina @ Jun 30 2007, 03:53 AM) [snapback]355614[/snapback]

Raluca yummy chiar zilele trecute am fost la Bonanza si cascam ochii la un "rila iepurila" acuma imi dai motive sa il si cumpar laugh.gif laugh.gif


tot de-acolo l-am luat si eu... cam scump, dar buuuuuuuun...
data viitoare il fac impanat cu slanina si usturoi.


--------------------
sunt cu okii pe voi!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aLAndala
mesaj Jun 30 2007, 07:31 AM


Nevasta lui Lance


Grup: Membri
Postari: 1,909
Inregistrat pe: 20-June 06
De la: There
Membrul Nr.: 32,561



Eu din pacate nu-l gasesc cat de des as vrea. cand gasesc cumpar mereu si dupa parerea mea carnea de iepure este printe cele mai fine.
De obicei fac tocanitza dar daca gasesc mai marisor fac snitele care ies incredibil de fragede.

Pentru tocanita, pun carnea cu doua linguri de ulei, foi de dafin, piper, sare, fara sa o marinez, adaug cate putin apa pana cand este jumate facuta adaug rosii fara coaja taiate, tulpini de telina, rondele de morcov las sub capac pana cand scade putin si sunt gata legumele. La sfarsti adaug verdeata si servim cu cartofi.
Delicioasa






Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
“Always surround yourself with people that inspire you!”
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sava laura
mesaj Jul 1 2007, 05:13 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,200
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: acasa
Membrul Nr.: 630



Raluca, ma bucur enorm ca ai deschis topoicul asta cu iepurila biggrin.gif ... carnea de iepure e cea mai gustoasa si fina... acum cativa ani buni, am avut si noi iepuri si-mi facea o mare placere sa ii hranesc cu trifoi din gradina... imi parea tare rau cand ii taia dar... na, la asa carne buna... uitam repede biggrin.gif

Sint foarte interesata de subiect, mersi mult! pupic.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ralesu
mesaj Jul 1 2007, 05:17 PM


buna... dar REA!


Grup: Membri
Postari: 982
Inregistrat pe: 21-September 06
De la: Montréal, Canada
Membrul Nr.: 33,936



Alandala , ideea cu snitzelele e super apreciata, nu mi-a trecut prin cap ca iepurele se preteaza si la snitzele, dar cred ca ies tare bune!! Abia astept sa fac!

Tocanitza e apetisanta, mersi de idei!
pupic.gif

Acest mesaj a fost editat de ralesu: Jul 1 2007, 05:20 PM


--------------------
sunt cu okii pe voi!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ralesu
mesaj Jul 1 2007, 05:19 PM


buna... dar REA!


Grup: Membri
Postari: 982
Inregistrat pe: 21-September 06
De la: Montréal, Canada
Membrul Nr.: 33,936



(sava laura @ Jul 1 2007, 03:13 PM) [snapback]356109[/snapback]

Raluca, ma bucur enorm ca ai deschis topoicul asta cu iepurila biggrin.gif ... carnea de iepure e cea mai gustoasa si fina... acum cativa ani buni, am avut si noi iepuri si-mi facea o mare placere sa ii hranesc cu trifoi din gradina... imi parea tare rau cand ii taia dar... na, la asa carne buna... uitam repede biggrin.gif

Sint foarte interesata de subiect, mersi mult! pupic.gif



Ma bucur ca te intereseaza!
Si mie-mi place carnea de iepure. Eu o cumpar de la magazin, asa ca nu vad iepurele viu... Dar daca tu ii hranesti si-i vezi cum cresc, dupa aia ti-e mila de ei!


--------------------
sunt cu okii pe voi!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Jul 2 2007, 03:16 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



ralu, am gasit intr-o revista o reteta interesanta, o pozez sau ti- transcriu, daca te intereseaza? e in franceza dar poti sa o traduci usor pe net. e cu cognac biggrin.gif


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ralesu
mesaj Jul 2 2007, 03:39 PM


buna... dar REA!


Grup: Membri
Postari: 982
Inregistrat pe: 21-September 06
De la: Montréal, Canada
Membrul Nr.: 33,936



(BD @ Jul 2 2007, 01:16 PM) [snapback]356473[/snapback]

ralu, am gasit intr-o revista o reteta interesanta, o pozez sau ti- transcriu, daca te intereseaza? e in franceza dar poti sa o traduci usor pe net. e cu cognac biggrin.gif


daca ai timp transcri-o, sa inteleg mai bine.
Mersi mult ! (suna bine...cu cognac hic hic!! biggrin.gif )


--------------------
sunt cu okii pe voi!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Jul 2 2007, 05:35 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



ok, reteta se cheama iepure cu vin dulce

cantitatile le dau de acolo dar cred ca le poti aproxima.

1.7 kile de iepuroi cu ficat cu tot. daca nu are ficat e un betiv.
5 esalote (cepsoare rosii lunguiete, tot aia)
5 centilitri (nu ma intreba ce-s aia si cum se masoara, da?) de ulei de masline
5 cl de smantana (dulce, daca e acra ghinion)
nucsoara, sare si piper


apoi e marinata lu' rila:
75 cl duracon (vin alb, dulce, daca ai alb sec, bea-l)
2 cepe
2 esalote (iti zisei mai devreme de ele)
100g de stafide
10 cl de coniac (nu specifica stelele, numai nu lua din ala vai steaua lui)
1 catel de usturoi (fara coada de pisoi)
piper, rozmarin, salvie (amu' depinde ce prinzi)

marinezi iepurele taiat (in marinata aia de mai sus, fireste)
pui stafidele in coniac.
colorezi iepurele, adica il prajesti, bucati in ulei de masline, zic ei 7 - 8 minute.
il pui deoparte si calesti in ce a ramas ceapa.
pui totul in cocotte (sau in alt vas, dupa placul matale)
arunci peste el cam toate ingredientele de mai sus si dai o ora jumate la cuptor.

dupa aia pui smantana si mai lasi pana scade sosul, cam cat vrea muschii matale de scazut. apoi il servesti cu piure sau dovleac gratinat. si bei la masa un jurancon.

tu ai vrut sa iti traduc, asta e franceza mea biggrin.gif

amu serios, cred ca iese extrem de bun in felul asta, eu nu dau un milion pe iepure sa incerc asa ca astept sa il faci tu smile.gif


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jul 3 2007, 03:30 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Am ai eu pozele de la mincarea rece de iepure, nu-mi amintesc sa le fi pus pe culinar, le caut si le adaug aici. smile.gif
Si mai am o reteta a unei specialitati de aici din Piemonte cu iepure care se maninca si asta rece.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ralesu
mesaj Jul 5 2007, 05:16 AM


buna... dar REA!


Grup: Membri
Postari: 982
Inregistrat pe: 21-September 06
De la: Montréal, Canada
Membrul Nr.: 33,936



vaaai BD-ule ce m-ai distrat cu mesajul tau!! Esti super!
O sa fac reteta sa vad ce iese, da' mai incolo, peste vreo 2 saptamani!! O sa pun si pozele sa fie tacamul complet! Mersic!


--------------------
sunt cu okii pe voi!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ralesu
mesaj Jul 5 2007, 05:18 AM


buna... dar REA!


Grup: Membri
Postari: 982
Inregistrat pe: 21-September 06
De la: Montréal, Canada
Membrul Nr.: 33,936



(Adriana Nicoleta @ Jul 3 2007, 01:30 PM) [snapback]356866[/snapback]

Am ai eu pozele de la mincarea rece de iepure, nu-mi amintesc sa le fi pus pe culinar, le caut si le adaug aici. smile.gif
Si mai am o reteta a unei specialitati de aici din Piemonte cu iepure care se maninca si asta rece.



din cate stiu eu, iepurele se preteaza la mancaruri care se mananca reci!
astept cu interes retetele, mai ales specialitatea de la tine de acolo!


--------------------
sunt cu okii pe voi!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Di@na@
mesaj Jul 5 2007, 11:22 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 172
Inregistrat pe: 14-March 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,805



Am si eu o intebare pt. fetele din Romania. De unde cumparati voi iepure in Romania?

Eu imi aduc aminte ca pe vremea lui ceasca era un magazin "Avicola" pe la Bucur unde se vindea rulada de pui , pulpe de iepure si cotlet de iepure. Imi aduc aminte ca am stat la ceva cozi sa cumpar iepurinzi si ii faceam in fel si chip.

O reteta era sa trag iepurele rapid in putin ulei si apoi picuram apa pana se patrundea. Adaugi niste vin alb, piper si smantana. Se seveste cu cartofi natur
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aliza
mesaj Jul 6 2007, 09:11 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,250
Inregistrat pe: 10-November 05
De la: Bz-Vn
Membrul Nr.: 28,783



Raluca am mancat si eu o ingura data iepure, am cativa ani si mi-a plut mult de tot.
L-a preparat mamaia, parca impanat la cumptor unsure.gif In orice caz, eu am mancat cel mai mult, mama nu a vrut, a zis ca ii e frisca sa manace din saracul iepuras biggrin.gif
Acum caut si eu sa vad de unde cumpar carnita de iepuras, ca nu prea am vazut pe la magazine dry.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
petunie
mesaj Jul 6 2007, 11:49 PM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853



Ralesuuuuu poza cu carnita in farfurie e bestiala.Mi-ai facut o pofta de nici nu iti imaginezi.

Nu am mai mancat carne de iepure de cel putin 4 ani.Eu am incercat sa fac o data,dar eram intr-o perioada cand nu puteam manca,a gustat numai sotul,dar nu a fost extraordinara.

Se va executa de indata ce voi avea acces la bucatarie,...iarasi smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Jul 7 2007, 07:05 AM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



ralesu, rasfoind revistele, in special cele frantuzesti, am dat de destul de multe retete cu iepure. multe foarte complicate. daca tu crezi ca are rost sa le transcriu sa imi zici, in limita timpului disponibil o voi face. smile.gif

Diana, daca nu ai prieteni care au prieteni sau neamuri care cresc iepuri e destul de nasol. Se gaseste la majoritatea supermarketurilor, import ungaria si costa enorm.


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dia Papadia 3739...
mesaj Jul 8 2007, 07:44 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 89
Inregistrat pe: 23-August 06
Membrul Nr.: 33,435



Ia sa ma bag si eu in zeama tongue.gif

Iepurele eu il fac in bere dupa printzipiul urmator:se ia oala cea mai maare din dulap in care se caleste iepuroiu' cu 1-2 ceputze, dupa care se toarna alcoolul, adica o bere neagra, iar daca scade mult, puteti sa ii mai turnati inca o sticla intre ochi. Eu ii mai pun si ciumpercutze feliate, dar e facultativ. Se lasa la fiert vreo citeva ore bune, pina se fragezeste si suculeste.

Si asta e , mare filosofie. Si of course, piper, sare, dafin si putin cimbru, cit sa ii dea gust. Il halim cu cartofi fierti si pere sau piersici de la conserva, penca e o carne f usoara si se preteaza combinatiei.

Acest mesaj a fost editat de Dia Papadia 37395: Jul 8 2007, 07:52 AM


--------------------
Ma chinuie talentul si mai ales foamea...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 31st July 2014 - 07:21 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare