> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

6 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Spaghetti alla chitarra
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 9 2007, 03:54 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Spaghetti alla chitarra provin din regiunea italiana Abruzzo si se numesc astfel tocmai pentru ca se fac cu ajutorul unui instrument numit chitarra, pentru ca seamana cu o chitara, ambele au coarde. Asa arata:


Se porneste facind un aluat din faina de griu dur, oua si sare, eu am folosit 400 de grame de faina, 4 oua si un pic de sare. (am mai spus asta, proportia pentru pastele proaspete cu ou e de 1 ou la 100 gr de faina).
Ken a facut aluatul biggrin.gif

Se lasa aluatul sa se odihneasca o jumatate de ora cu un castron in cap, ca sa nu se usuce, in acelasi loc se pastreaza aluatul dupa ce se ia cite o bucata pentru a o intinde.

Se incepe intinsul foii (faina faina si iar faina, e important sa fie peste tot ca pasta sa nu se lipeasca), evident cine vrea poate sa o faca si cu masina, mie imi place sa-l intind cu mina ca daca nu, nu ma distrez. Foaia nu trebuie sa fie foarte subtire, teoria spune ca trebuie sa fie cit distanta dintre coarde, pentru ca la sfarsit spaghetul biggrin.gif trebuie sa fie ca un paralelipiped. Eu am facut din ochi, n-am stat sa masor. biggrin.gif

Foaia intinsa se pune peste chitara si se apasa cu sucitorul

Incep sa cada spaghettii sub coarde

Mai intii dintr-o parte

Si apoi toate

Inauntru e o planseta in diagonala peste care ei cad si aluneca iesind din chitara

Mai de aproape

Voilà

E preferabil sa se presare cu faina si sa se " vinture " tot ca se evite pericolul de a se lipi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 9 2007, 04:04 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Cind incepem lucrul punem si oala cu apa la fiert astfel incit atunci cind ele sunt gata, apa fierbe si ele se arunca in ea biggrin.gif , eu la pastele proaspat facute pun un pic de ulei, asa cum face mama cind fierbe coltunasii.

Fierb in citeva minute, cind se ridica, desi poate ca nu se vede in poze, dar e o diferenta intre prima si a doua rolleyes.gif in orice caz nu le scurg din apa fara sa le fi gustat daca sunt gata

Pentru a le papa teoretic ar trebui facut un ragu din carne de miel, caracteristice regiunii de care spuneam, dar merge orice alt sos cu carne. Tot in timp ce lucram am pregatit sosul, era duminica si dispuneam de legumele din gradina asa ca pe un pat de feliute de rosii incalzite in putin ulei parfumat de un catel de usturoi, am taiat bucatele micute de dovlecel si vinata.

Pastele odata fierte se scurg si se arunca in tigaia in care condimentul e gata.

Se amesteca bine ca sa se obisnuiasca sosul cu pastele si invers, abundent parmigiano

Se papa pentru ca e fooooarte bunut.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 9 2007, 04:20 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Azi le-am refacut cu partea cealalta a chitarei, mai mare,

am inceput sa lucrez la 13.00 si la 13.50 ne-am asezat la masa, am folosit 300 de grame de faina si 3 oua pentru ca azi expirau rolleyes.gif asta a rezultat


Pentru sos am facut o chestie mixa, italo-romaneasca laugh.gif
cabanosi congelati (oribili sad.gif am descoperit un magazin nou de produse romanesti pe care le produc aici dar deocamdata am incercat pastrama si cabanosul si sunt execrabili, asa in sos au fost decenti) pusi in tigaie sa lase grasimea

peste care am pus o cutie de rosii bucatele si am lasat sa fiarba


farfuria gata

de aproape

si poza fratiei care a continuat cu vin de Iasi smile.gif

Intentia mea era sa va arat un alt tip de paste din multitudinea care se fac aici, instrumentul nu stiu cit poate fi de usor de gasit in afara Italiei, nici aici nu se gaseste foarte usor, mie mi l-au trimis din Abruzzo. Pentru a le face aici mai exista un sucitor de lemn care are canalele egale, nu's cum sa explic si nici n-am gasit in internet o poza, eu l-am avut dar l-am aruncat ca nu ieseau deloc mai ales pentru ca aceste canale de lemn erau foarte delicate si se stirbeau si el functiona si mai putin.
Vroiam sa va arat o alta parte a splendidei Italii si sa va demonstrez ca in putin timp se poate obtine ceva gustos si sanatos, evident la baza e vointa de a face ceva bun. smile.gif
Normal ca cine n-are chitara poate sa le faca la mina si sa le taie cu cutitul sau cu masina de paste, nu vor mai fi spaghetti alla chitarra ci fettuccine de exemplu si vor fi la fel de bune.
Consistenta pastelor proaspete facute cu faina de griu dur e diferita de cea a pastelor proaspete facute cu faina de griu alba 00 pe care o cunoaste toata lumea si e diferita si de cea a pastelor uscate, adica alea din cutie sau punga pe care le cunoaste toata lumea.
Aceste paste ramin crocante, al dente cum le zice pe italieneste si mie chestia asta imi place foarte mult.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Sep 9 2007, 04:51 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966




Frumoase spaghetelen astea facute cu chitara !!!


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
amalia aa
mesaj Sep 9 2007, 07:09 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,603
Inregistrat pe: 13-August 04
De la: Cluj-Napoca
Membrul Nr.: 16,276



ce tare e chitara asta, daca s-ar gasi si pe la noi.... smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Una_
mesaj Sep 9 2007, 08:57 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,685
Inregistrat pe: 30-March 04
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 13,152



Frumoasa chitara, talentati cantaretii, imi place cum arata, daca as avea spatiu suficient mai ca mi'am mai cumpara o chitara wink.gif


--------------------
I'd rather spend my whole life knowing that I'm not perfect, rather
than waste my life trying to be.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cali
mesaj Sep 9 2007, 10:28 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,324
Inregistrat pe: 24-March 04
De la: aici
Membrul Nr.: 12,977



Ce bine arata pastele tale ! Interesanta chitarra, n-am mai vazut asa ceva.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
crisa78
mesaj Sep 10 2007, 08:55 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,523
Inregistrat pe: 26-April 06
Membrul Nr.: 31,787



foarte interesante pastele cantarete biggrin.gif, pe mine ma tenteaza foarte tare sa incerc sa fac pastele proaspete, mai trebuie sa gasesc faina de grau dur.

chitara sunt sigura ca la noi nu se gaseste, poate se poate confectiona din ceva, corzile sunt metalice sau de guta?


--------------------
Zambeste, maine va fi mai rau!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 10 2007, 11:00 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Nu stiu ce e guta, mie mi se par metalice. Dar daca tu vrei sa faci paste le poti face si cu faina alba pe care o gasesti, faci exact ca mie cu faina ta si la urma dupa ce ai intins foaia o rulezi un pic presarind multa faina sa nu se lipeasca si tai cu cutitul rondelele sulului de pasta rolleyes.gif vor iesi paste foarte bune si asa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
meLuce
mesaj Sep 10 2007, 11:22 AM


Producator bilutze marca inregistrata


Grup: Membri
Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428



Adriana, mi-ai facut o pofta de paste proaspete...mmmm
Stii ce-i culmea? Am langa mine un magazin italienesc, unde gasesti ff multe produse de la voi, gasesc de exemplu sosurile pe baza de tomate , marca Cirio, care mie mi se par "za best", dar faina de grau dur, gasesc doar la magazinele turcesti blink.gif . Chitara n-am, dar chiar am sa le fac la cutit, doar sa ajung la turci sa-mi iau faina, si-am sa-ti arat io cum fac un sos absolut delicios cu coaste mici de porc.

Guta nu e firul ala de plastic ca la undita?


--------------------
Fan n_puiu!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
crisa78
mesaj Sep 10 2007, 11:46 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,523
Inregistrat pe: 26-April 06
Membrul Nr.: 31,787



(Adriana Nicoleta @ Sep 10 2007, 11:00 AM) [snapback]376499[/snapback]

Nu stiu ce e guta, mie mi se par metalice. Dar daca tu vrei sa faci paste le poti face si cu faina alba pe care o gasesti, faci exact ca mie cu faina ta si la urma dupa ce ai intins foaia o rulezi un pic presarind multa faina sa nu se lipeasca si tai cu cutitul rondelele sulului de pasta rolleyes.gif vor iesi paste foarte bune si asa.


Adriana, am sa incerc asa cum ai spus, cu faina alba. abia astept smile.gif

guta este, asa cum a spus si Luciana, firul de la undita.


--------------------
Zambeste, maine va fi mai rau!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rodica
mesaj Sep 10 2007, 04:07 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,648
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: usa
Membrul Nr.: 1,043



sorella, imi place chitarra asta, am gasit pe net aici http://www.surlatable.com/product/id/124756.do
ce zici, e ok pretul?


--------------------
Pentru un purice nu dai foc la plapuma, dar nici nu te mai invelesti cu ea.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bratiluca
mesaj Sep 10 2007, 04:12 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,201
Inregistrat pe: 15-January 07
Membrul Nr.: 36,041



Adriana
Vii cu niste "instrumente" de ma omoara smile.gif . Tare as vrea sa gasesc si eu pe aici asa ceva. Poate in cartierele italiene o sa am noroc, dar nu bag mana in foc. Oricum, bine ca ai postat asa minunatii de retete si cand voi veni prin Italia stiu ce am de cautat si de cumparat.


p.s Nu mai zic ce pofta mi-ai facut cu pastele acestea. Nu am mancat decat odata paste proaspete, dar imi iau eu si chitara si o sa-mi fac prospaturi.


--------------------
Fan n_puiu!

I like Peanut's ma-sa!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Madyna
mesaj Sep 10 2007, 04:34 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 207
Inregistrat pe: 15-August 07
De la: Switzerland
Membrul Nr.: 38,572



Foarte frumoase !!!

Am si eu o piesa la robot care taie pastele cam ca ale tale si care se numeste pe romaneste "par de inger"

Cu prima ocazie cand le voi face o sa postez sa vezi daca e aceeasi mancare de peste tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 10 2007, 10:16 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



(rodica @ Sep 10 2007, 04:07 PM) [snapback]376586[/snapback]

sorella, imi place chitarra asta, am gasit pe net aici http://www.surlatable.com/product/id/124756.do
ce zici, e ok pretul?

mamma mia, nu's care e schimbul dolarilor dar mi se pare mult, dar daca altminterea n-ai cum sa o obtii de ce nu?
A mea intr-un magazin di Abruzzo a costat 11.50 euro.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 10 2007, 10:22 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



(Madyna @ Sep 10 2007, 04:34 PM) [snapback]376596[/snapback]

Foarte frumoase !!!

Am si eu o piesa la robot care taie pastele cam ca ale tale si care se numeste pe romaneste "par de inger"

Cu prima ocazie cand le voi face o sa postez sa vezi daca e aceeasi mancare de peste tongue.gif

Capelli d'angelo e cu totu o alta mincare de peste, la masina ta poti sa le faci cu treapta care e dupa aceea cu care ai facut pastele integrale, daca insa urmatoarea e cea pentru capelli d'angelo eu as lasa-o balta si le-as face ca pe tagliatelle-le integrale, adica masura aceea.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 10 2007, 10:25 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



(bratiluca @ Sep 10 2007, 04:12 PM) [snapback]376589[/snapback]

Oricum, bine ca ai postat asa minunatii de retete si cand voi veni prin Italia stiu ce am de cautat si de cumparat.

De aia fac ce fac, sa va arat ceea ce e specific meleagurilor astora smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rym
mesaj Sep 11 2007, 09:35 AM


D.Cantemir


Grup: Moderatori
Postari: 8,769
Inregistrat pe: 13-December 06
De la: israel.
Membrul Nr.: 35,433



Ce interesant! si chitara,dar si pastele.
Vorba fiicei mele ''italienii astia,au tot ce este mai bun''(de papat!) smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmiris
mesaj Nov 23 2007, 07:59 PM


Master of disaster


Grup: Suspendat
Postari: 3,131
Inregistrat pe: 5-December 04
De la: -
Membrul Nr.: 19,157



QUOTE(Adriana Nicoleta @ Sep 11 2007, 12:16 AM) *
mamma mia, nu's care e schimbul dolarilor dar mi se pare mult, dar daca altminterea n-ai cum sa o obtii de ce nu?
A mea intr-un magazin di Abruzzo a costat 11.50 euro.



Adriana sa stii ca eu abia reusesc sa adorm tot cu gandul la chitarra asta, am gasit-o pe abruzzo dar chiar mai scumpa decat cea de pe linkul precedent, uite http://www.abruzzo.com/prodotti/Prodotto.html?idProd=125
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Nov 23 2007, 08:07 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Carmi, stii ce cred ca ar fi mai bine? sa le pui pe amicele tale sa il caute la Trieste, la piata sau in magazine de electrocasnice.
ii scriu prietenei mele care are gastronomia si o intreb daca are vreo adresa de vreun magazin in care s-ar putea gasi
e absurd sa dai pe el de 3 ori cit am dat eu, parerea mea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

6 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 20th December 2014 - 01:20 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare