Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..
![]() ![]() |
Feb 2 2008, 12:20 AM
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 302 Inregistrat pe: 22-October 07 De la: RM. VALCEA Membrul Nr.: 39,380 |
|
|
|
|
Feb 2 2008, 12:26 AM
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 302 Inregistrat pe: 22-October 07 De la: RM. VALCEA Membrul Nr.: 39,380 |
...... puneti aluatul in tava si il lasati 5 min sa se odihneasca. bagati tava in partea de sus a cuptorului. Este foarte important sa incingeti cuptorul inainte si sa coaceti lipia la maxim, .....acum maxim la cuptorul meu inseamna treapta 3 la gaze. nu plecati de langa cuptor se face repede.
..... scoasa din cuptor, sectiune cu si fara manuta Yasminei ....... si ca idee de prezentare.........farfuria mea in drum spre televizor. scuzati calitatea pozelor,sunt facute cu telefonul. |
|
|
|
Feb 2 2008, 01:51 AM
|
|
![]() in coltzul advers Grup: Membri de onoare Postari: 24,480 Inregistrat pe: 6-February 04 De la: stanga la dreapta Membrul Nr.: 11,709 |
|
|
|
|
Feb 2 2008, 08:19 AM
|
|
![]() Senzuala Grup: Membri Postari: 2,018 Inregistrat pe: 13-November 06 De la: Lebanon Membrul Nr.: 34,842 |
Am incercat si eu sa fac lipie acasa, dar nu mi-a iesit asa buna ca cea de la brutarie,plus mi-a iesit cam grosuta.In Liban lipia e foarte subtire(de grosimea unei clatite)! Un sfat daca imi permiti, dupa ce o scoti din cuptor inteap-o putin si dupa acopere-o cu un prosop,si las-o asa acoperita,pana sa se raceste (daca mai apuca pup manutza -------------------- |
|
|
|
Feb 2 2008, 11:18 AM
|
|
![]() ETE FLEOSHC!! Grup: Membri Postari: 6,948 Inregistrat pe: 1-October 07 De la: din spatiu Membrul Nr.: 38,987 |
Eu nu am facut niciodata lipii, aveam impresia ca e complicat..merci ca ne-ai aratat..
Cate lipii ies ? |
|
|
|
Feb 2 2008, 11:38 AM
|
|
ma bucur ca va place lipia mea!
nu mai am cand sa le mai intap si sa le pun sub prosop.........dispar cum ma intorc cu spatele! le fac mai groase pt ca le mancam ca pe painea normala, dar pt shaorma trebuie intins aluantul la 1 cm, intapate si tinute sub prosop la scoaterea din cuptor ca sa poata fi rulate. familia mea le prefera firbinti si crocante. in general pun seminte de chimen si baraka, dar aseara m-am grabit. nu se umfla daca nu aveti cuptor puternic. eu fac la ele de 1 an......si am incercat in trei cuptoare. si mai au un secret: nu trebuie lasat aluatul mult la crescut, decat 15-30 min in functie de cat de cald aveti in bucatarie. dupa ce intindeti aluatul in tava il mai lasati 5 min. pana sa il bagati la cuptor. |
|
|
|
Feb 2 2008, 11:43 AM
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 747 Inregistrat pe: 24-September 05 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 27,618 |
-------------------- |
|
|
|
Feb 2 2008, 11:45 AM
|
|
Eu nu am facut niciodata lipii, aveam impresia ca e complicat..merci ca ne-ai aratat.. Cate lipii ies ? mie mi-au iesit 4 dar daca le faceti mai subtiri pt shorma ies mai multe 6-7. pt proba faceti cu ingrediente la jumatate. aluatul asta il folosesc si la pizza, dar il las mai mult la crescut, cum se tine painea. cateodata mai sta si o noapte in punga la frigider pt pizza de la micul dejun. |
|
|
|
Feb 2 2008, 11:47 AM
|
|
![]() ETE FLEOSHC!! Grup: Membri Postari: 6,948 Inregistrat pe: 1-October 07 De la: din spatiu Membrul Nr.: 38,987 |
Eu sper ca aragazul meu sa fie baiat de treaba si sa le coaca cum trebuie..o sa incerc si revin cu dovezi, asa cum or fi ele...
|
|
|
|
Feb 2 2008, 01:03 PM
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,371 Inregistrat pe: 24-August 04 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 16,515 |
aminariy multumesc de reteta.
Tu in ce tava coci aluatul? -------------------- ![]() |
|
|
|
Feb 2 2008, 02:02 PM
|
|
![]() D.C Grup: Moderatori Postari: 8,735 Inregistrat pe: 13-December 06 De la: Sunt aici. Membrul Nr.: 35,433 |
Ce-mi place cum ti s-a umflat ... lipia Am incercat si eu sa fac lipie acasa, dar nu mi-a iesit asa buna ca cea de la brutarie,plus mi-a iesit cam grosuta.In Liban lipia e foarte subtire(de grosimea unei clatite)! Un sfat daca imi permiti, dupa ce o scoti din cuptor inteap-o putin si dupa acopere-o cu un prosop,si las-o asa acoperita,pana sa se raceste (daca mai apuca pup manutza Tinuta in pungi de plastic si....la congelator.cand ai nevoie,scoti lipia cateva minute la temperatura camerei ,si este proaspata,daca nu,incalzita direct si rapid pe flacara aragazului. |
|
|
|
Feb 2 2008, 04:52 PM
|
|
|
|
|
|
Feb 2 2008, 07:33 PM
|
|
![]() in coltzul advers Grup: Membri de onoare Postari: 24,480 Inregistrat pe: 6-February 04 De la: stanga la dreapta Membrul Nr.: 11,709 |
fetele.. la cate grade credetzi ca tre' facute incat sa iasa bulbucate ? 180 ? 200 ? mai putzin ?
|
|
|
|
Feb 2 2008, 07:38 PM
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,371 Inregistrat pe: 24-August 04 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 16,515 |
Am inteles ca la foc tare uite ce zice Sandi
,nu se umfla daca nu aveti cuptor puternic. eu fac la ele de 1 an......si am incercat in trei cuptoare, dar poate ne mai lamureste cineva. -------------------- ![]() |
|
|
|
Feb 2 2008, 07:39 PM
|
|
pai foc tare am inteles si eu.. dar la cate grade ?
|
|
|
|
Feb 2 2008, 07:40 PM
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,142 Inregistrat pe: 10-December 07 De la: de pe aici de aproape Membrul Nr.: 40,320 |
fetele.. la cate grade credetzi ca tre' facute incat sa iasa bulbucate ? 180 ? 200 ? mai putzin ? frumos avatar pocha. eu din aceeasi reteta[ doar gramajul difera] fac pizza. am sa increc si lipii. am luat odata de la metro si ne-a placut. nu m-am intrbat cum se fac . mersi de pont este bine venit. mai cate mai inveti pe culinar! trebuie sa-mi iau laptop ca sa pot sa ma conectez si la lucru. |
|
|
|
Feb 2 2008, 07:42 PM
|
|
frumos avatar pocha. eu din aceeasi reteta[ doar gramajul difera] fac pizza. am sa increc si lipii. am luat odata de la metro si ne-a placut. nu m-am intrbat cum se fac . mersi de pont este bine venit. mai cate mai inveti pe culinar! trebuie sa-mi iau laptop ca sa pot sa ma conectez si la lucru. merci cris ia fa-le tu prima |
|
|
|
Feb 2 2008, 08:56 PM
|
|
|
|
|
|
Feb 2 2008, 09:22 PM
|
|
![]() Senzuala Grup: Membri Postari: 2,018 Inregistrat pe: 13-November 06 De la: Lebanon Membrul Nr.: 34,842 |
pai foc tare am inteles si eu.. dar la cate grade ? Pocahontas cuptorul trebuie sa fie foarte incins, la maxim ,care la mine e 500 F /260 C .Daca ai piatra din aceea pt pizza e si mai bine, o sa-ti iasa lipia super.Daca nu ,merge si tava normala sau de pizza. Daca cuptorul nu e incalzit bine , nu o sa ti le umfle lipia!! Succes -------------------- |
|
|
|
| Reclama |
|
|
Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |