> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

6 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Lipie arabeasca
aminariy
mesaj Feb 2 2008, 12:16 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 302
Inregistrat pe: 22-October 07
De la: RM. VALCEA
Membrul Nr.: 39,380



Lipie arabeasca
ingrediente
250-300 g apa calduta
aprox 600 faina
o lingurita rasa de sare
o lingura zahar
25 g drojdie proaspata

din apa+drojdia+sare+zahar+1/2 faina se face o maia care se lasa la crescut ( vasul se acopera un un prosop si se tine la caldura).
Se amesteca cu restul de faina si se framanta pana la omogenizare. aluatul obtinut trebuie sa se desprinda de vas si de mana. cantitate de faina este aproximativa in functie de tipul pe care il folositi, cel mai bine este ca ultimul sfert din cantitate sa il adaugati treptat si va opriti daca aluatul poate fi manevrat usor sau mai adaugati daca este prea moale. Il mai lasati 15-30 de min la crescut. se mai pot pune in aluat seminte de baraka sau chimen.

Imagine Atasata


Acest mesaj a fost editat de aminariy: Feb 2 2008, 12:17 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aminariy
mesaj Feb 2 2008, 12:20 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 302
Inregistrat pe: 22-October 07
De la: RM. VALCEA
Membrul Nr.: 39,380



pe masa de lucru presarata cu faina se intinde un aluat rotund cu grosimea de 1,5-2 cm si diametru pe care il vreti voi........... si va tin tavile. eu am facut pe rand 4 lipii intr-o tava de pizza.


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aminariy
mesaj Feb 2 2008, 12:26 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 302
Inregistrat pe: 22-October 07
De la: RM. VALCEA
Membrul Nr.: 39,380



...... puneti aluatul in tava si il lasati 5 min sa se odihneasca. bagati tava in partea de sus a cuptorului. Este foarte important sa incingeti cuptorul inainte si sa coaceti lipia la maxim, .....acum maxim la cuptorul meu inseamna treapta 3 la gaze. nu plecati de langa cuptor se face repede.

..... scoasa din cuptor, sectiune cu si fara manuta Yasminei

....... si ca idee de prezentare.........farfuria mea in drum spre televizor. scuzati calitatea pozelor,sunt facute cu telefonul.

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Feb 2 2008, 01:51 AM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709




wow ! de cand cautam o reteta de lipie care sa se umfle. Merci smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena_antony
mesaj Feb 2 2008, 08:19 AM


Senzuala


Grup: Membri
Postari: 2,018
Inregistrat pe: 13-November 06
De la: Lebanon
Membrul Nr.: 34,842



Ce-mi place cum ti s-a umflat ... lipia rolleyes.gif

Am incercat si eu sa fac lipie acasa, dar nu mi-a iesit asa buna ca cea de la brutarie,plus mi-a iesit cam grosuta.In Liban lipia e foarte subtire(de grosimea unei clatite)!
Un sfat daca imi permiti, dupa ce o scoti din cuptor inteap-o putin si dupa acopere-o cu un prosop,si las-o asa acoperita,pana sa se raceste (daca mai apuca tongue.gif ).Dupa neaparat pune-o in pungi de plastic,daca nu se intareste si se face ca o scoarta.

pup manutza icon_love.gif



--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
SANDI
mesaj Feb 2 2008, 11:18 AM


ETE FLEOSHC!!


Grup: Membri
Postari: 6,948
Inregistrat pe: 1-October 07
De la: din spatiu
Membrul Nr.: 38,987



Eu nu am facut niciodata lipii, aveam impresia ca e complicat..merci ca ne-ai aratat..
Cate lipii ies ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aminariy
mesaj Feb 2 2008, 11:38 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 302
Inregistrat pe: 22-October 07
De la: RM. VALCEA
Membrul Nr.: 39,380



ma bucur ca va place lipia mea!
nu mai am cand sa le mai intap si sa le pun sub prosop.........dispar cum ma intorc cu spatele! biggrin.gif
le fac mai groase pt ca le mancam ca pe painea normala, dar pt shaorma trebuie intins aluantul la 1 cm, intapate si tinute sub prosop la scoaterea din cuptor ca sa poata fi rulate. familia mea le prefera firbinti si crocante. in general pun seminte de chimen si baraka, dar aseara m-am grabit.

nu se umfla daca nu aveti cuptor puternic. eu fac la ele de 1 an......si am incercat in trei cuptoare. si mai au un secret: nu trebuie lasat aluatul mult la crescut, decat 15-30 min in functie de cat de cald aveti in bucatarie. dupa ce intindeti aluatul in tava il mai lasati 5 min. pana sa il bagati la cuptor.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
NAZDRAVANA
mesaj Feb 2 2008, 11:43 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 747
Inregistrat pe: 24-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,618



smile.gif acum pot sa le fac si eu alor mei fara probleme. multumesc pentru reteta si imagini...mai ales imagini


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aminariy
mesaj Feb 2 2008, 11:45 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 302
Inregistrat pe: 22-October 07
De la: RM. VALCEA
Membrul Nr.: 39,380



CITAT(SANDI @ Feb 2 2008, 11:18 AM) *
Eu nu am facut niciodata lipii, aveam impresia ca e complicat..merci ca ne-ai aratat..
Cate lipii ies ?


mie mi-au iesit 4 dar daca le faceti mai subtiri pt shorma ies mai multe 6-7.
pt proba faceti cu ingrediente la jumatate.
aluatul asta il folosesc si la pizza, dar il las mai mult la crescut, cum se tine painea. cateodata mai sta si o noapte in punga la frigider pt pizza de la micul dejun. laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SANDI
mesaj Feb 2 2008, 11:47 AM


ETE FLEOSHC!!


Grup: Membri
Postari: 6,948
Inregistrat pe: 1-October 07
De la: din spatiu
Membrul Nr.: 38,987



Eu sper ca aragazul meu sa fie baiat de treaba si sa le coaca cum trebuie..o sa incerc si revin cu dovezi, asa cum or fi ele...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen L
mesaj Feb 2 2008, 01:03 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,371
Inregistrat pe: 24-August 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 16,515



aminariy multumesc de reteta.
Tu in ce tava coci aluatul?


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rym
mesaj Feb 2 2008, 02:02 PM


D.Cantemir


Grup: Moderatori
Postari: 8,769
Inregistrat pe: 13-December 06
De la: israel.
Membrul Nr.: 35,433



QUOTE(elena_antony @ Feb 2 2008, 08:19 AM) *
Ce-mi place cum ti s-a umflat ... lipia rolleyes.gif

Am incercat si eu sa fac lipie acasa, dar nu mi-a iesit asa buna ca cea de la brutarie,plus mi-a iesit cam grosuta.In Liban lipia e foarte subtire(de grosimea unei clatite)!
Un sfat daca imi permiti, dupa ce o scoti din cuptor inteap-o putin si dupa acopere-o cu un prosop,si las-o asa acoperita,pana sa se raceste (daca mai apuca tongue.gif ).Dupa neaparat pune-o in pungi de plastic,daca nu se intareste si se face ca o scoarta.

pup manutza icon_love.gif



Tinuta in pungi de plastic si....la congelator.cand ai nevoie,scoti lipia cateva minute la temperatura camerei ,si este proaspata,daca nu,incalzita direct si rapid pe flacara aragazului.


Go to the top of the page
 
+Quote Post
aminariy
mesaj Feb 2 2008, 04:52 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 302
Inregistrat pe: 22-October 07
De la: RM. VALCEA
Membrul Nr.: 39,380



CITAT(Carmen L @ Feb 2 2008, 01:03 PM) *
aminariy multumesc de reteta.
Tu in ce tava coci aluatul?


in tava de pizza, dar fac si in tava aragazului cate 2 odata.........depinde de cat ne este de foame. dar trebuie pusa in partea de sus a ragazului, ii lasi loc cat sa se umfle.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Feb 2 2008, 07:33 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



fetele.. la cate grade credetzi ca tre' facute incat sa iasa bulbucate ? 180 ? 200 ? mai putzin ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen L
mesaj Feb 2 2008, 07:38 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,371
Inregistrat pe: 24-August 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 16,515



Am inteles ca la foc tare uite ce zice Sandi
,nu se umfla daca nu aveti cuptor puternic. eu fac la ele de 1 an......si am incercat in trei cuptoare,
dar poate ne mai lamureste cineva.


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Feb 2 2008, 07:39 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



pai foc tare am inteles si eu.. dar la cate grade ? icon_scratch.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cris69
mesaj Feb 2 2008, 07:40 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,143
Inregistrat pe: 10-December 07
De la: de pe aici de aproape
Membrul Nr.: 40,320



CITAT(Pocahontas @ Feb 2 2008, 07:33 PM) *
fetele.. la cate grade credetzi ca tre' facute incat sa iasa bulbucate ? 180 ? 200 ? mai putzin ?

frumos avatar pocha.
eu din aceeasi reteta[ doar gramajul difera] fac pizza. am sa increc si lipii. am luat odata de la metro si ne-a placut. nu m-am intrbat cum se fac . mersi de pont este bine venit. mai cate mai inveti pe culinar! trebuie sa-mi iau laptop ca sa pot sa ma conectez si la lucru.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Feb 2 2008, 07:42 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



CITAT(cris69 @ Feb 2 2008, 07:40 AM) *
frumos avatar pocha.
eu din aceeasi reteta[ doar gramajul difera] fac pizza. am sa increc si lipii. am luat odata de la metro si ne-a placut. nu m-am intrbat cum se fac . mersi de pont este bine venit. mai cate mai inveti pe culinar! trebuie sa-mi iau laptop ca sa pot sa ma conectez si la lucru.


merci cris smile.gif

ia fa-le tu prima
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aminariy
mesaj Feb 2 2008, 08:56 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 302
Inregistrat pe: 22-October 07
De la: RM. VALCEA
Membrul Nr.: 39,380



CITAT(Pocahontas @ Feb 2 2008, 07:39 PM) *
pai foc tare am inteles si eu.. dar la cate grade ? icon_scratch.gif


imi cer scuze poca nu stiu cat inseamna treapta 3 (cea mai inalta) la aragazul arctic. am scormonit dupa manualul de utilizare da' nu scrie nimic de grade....poate stie cineva
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena_antony
mesaj Feb 2 2008, 09:22 PM


Senzuala


Grup: Membri
Postari: 2,018
Inregistrat pe: 13-November 06
De la: Lebanon
Membrul Nr.: 34,842



QUOTE(Pocahontas @ Feb 2 2008, 12:39 PM) *
pai foc tare am inteles si eu.. dar la cate grade ? icon_scratch.gif


Pocahontas cuptorul trebuie sa fie foarte incins, la maxim ,care la mine e 500 F /260 C .Daca ai piatra din aceea pt pizza e si mai bine, o sa-ti iasa lipia super.Daca nu ,merge si tava normala sau de pizza.
Daca cuptorul nu e incalzit bine , nu o sa ti le umfle lipia!!

Succes wink.gif


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

6 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 25th October 2014 - 09:41 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare