> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Salata Shuba- " Peşte in şuba", salata de peste ruseasca
little coffee
mesaj Feb 16 2008, 07:41 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,748
Inregistrat pe: 4-March 07
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 36,797



Multumesc Rodikai pentru reteta si pentru scrumbia marinata!!!
Am mai incercat de 3 ori sa postez asa ca o sa fac putine comentarii, daca merge de data asta o editez si o sa adaug.

Salata " peşte in şuba" este o reteta traditionala ruseasca care e nelipsita pe mesele lor la sarbatori, are numele asta pentru ca pestele este acoperit cu multe " haine" si chiar arata putin cam ca o suba.
Eu m-am inspirat si dintr-o reteta din Jerusalem Post ca nu cunosc limba rusa.
Ingredientele fara oua si maioneza:

Imagine Atasata


traditional nu se pune morcov, dar eu am pus ca asa mi-a zis Rodika, toate rase, nu tocate si scrumbia tocata:


Imagine Atasata


si acum se pun straturi 1-scrumbia:


Imagine Atasata


apoi se acopera cu ceapa taiata marunt:


Imagine Atasata


cartofii rasi:


Imagine Atasata


se pune un strat de maioneza si apoi morcovii ( astia nu erau in reteta traditionala)


Imagine Atasata


si peste morcovii rasi, ouale fierte tari si rase:


Imagine Atasata


--------------------
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little coffee
mesaj Feb 16 2008, 07:56 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,748
Inregistrat pe: 4-March 07
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 36,797



acum apare suba: sfecla rasa care face ca o haina de blana stufoasa:

Imagine Atasata


in unele versiuni ramane ultimul strat cel de sfecla, in alte versiuni se alterneaza straturile din nou si se acopera sfecla cu maioneza.
si am decorat-o si cu patrunjel a in Jerusalem Post si cu ou cum zicea Rodika

trebuie lasata 12 ore la rece nu se adauga sare sau piper


Imagine Atasata


--------------------
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Feb 16 2008, 08:10 PM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



interesanta shuba. asteptam maine impresiile, cafelutza.


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
crisa78
mesaj Feb 16 2008, 08:10 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,523
Inregistrat pe: 26-April 06
Membrul Nr.: 31,787




Coffee, arata super si pe deasupra mai e si buna rau! wink.gif Am facut-o si eu de revelion anul asta si ne-a placut la nebunie!


--------------------
Zambeste, maine va fi mai rau!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little coffee
mesaj Feb 16 2008, 08:12 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,748
Inregistrat pe: 4-March 07
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 36,797



QUOTE(stella @ Feb 16 2008, 08:10 PM) *
interesanta shuba. asteptam maine impresiile, cafelutza.


si eu sunt curioasa, mai ales ca am citit mult despre ea, dar ce gust are, nu stiu.
i se mai spune si "peste in patura"


--------------------
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Feb 16 2008, 08:20 PM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



QUOTE(crisa78 @ Feb 16 2008, 08:10 PM) *
Coffee, arata super si pe deasupra mai e si buna rau! wink.gif Am facut-o si eu de revelion anul asta si ne-a placut la nebunie!



cu scrumbie sau cu macrou de ala...super extra....??? dry.gif


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
little coffee
mesaj Feb 16 2008, 08:27 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,748
Inregistrat pe: 4-March 07
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 36,797



eu m-am incapatanat s-o fac cu scrumbie-scrumbie. mi-a adus sora Rodikai de la Chisinau, nu e marinata este de fapt sarata doar are un gust extraordinar, cu paine prajita si lamaie cum m-a invatat cineva de la Tulcea.

crisa, poti sa incerci cu macrou din ala facut de tine, eventual poti sa-l lasi o noapte in lapte, ca am gasit si asa o reteta, mai era o varianta cu sfecla in otet, nu doar fiarta simplu.


--------------------
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulinuta
mesaj Feb 16 2008, 09:22 PM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159



Am vazut reteta asta pe AcasaTV...

Tipa folosea peste marinat: macrou alb si roz. Dar cred ca e mai buna salata in varianta ta!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
moatza
mesaj Feb 16 2008, 09:28 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,505
Inregistrat pe: 20-March 06
De la: buzau
Membrul Nr.: 30,859



am vazut si eu reteta la acasa, da' uitasem de ea, si numai bine a venit asta. am mai mult peste marinat si nu stiam cum sa mai scap de el. dar numai un strat de maioneza? parca era mai multa...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Feb 16 2008, 09:29 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



QUOTE(little coffee @ Feb 16 2008, 10:27 PM) *
crisa, poti sa incerci cu macrou din ala facut de tine, eventual poti sa-l lasi o noapte in lapte, ca am gasit si asa o reteta, mai era o varianta cu sfecla in otet, nu doar fiarta simplu.



coffee, deci tu crezi ca merge si cu peste afumat? ca arata tare bine salata ta, dar eu n-am decit macrou afumat...

edit: te botezasem...

Acest mesaj a fost editat de jenny_kap: Feb 16 2008, 09:33 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DADI.
mesaj Feb 16 2008, 09:32 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,856
Inregistrat pe: 12-July 06
De la: Oradea
Membrul Nr.: 32,862



Sunt foarte curioasa de impresiile de maine. huh.gif
De aratat arata bine tongue.gif
Cafeluta, astept cu nerabdare! wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
crisa78
mesaj Feb 17 2008, 01:10 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,523
Inregistrat pe: 26-April 06
Membrul Nr.: 31,787



QUOTE(stella @ Feb 16 2008, 08:20 PM) *
cu scrumbie sau cu macrou de ala...super extra....??? dry.gif


biggrin.gif din pacate la vremea respectiva nu facusem inca macroul ala ...super extra... tongue.gif , asa ca am facut cu macrou afumat gata cumparat. si a fost tare bun si asa.

macroul meu ...super extra...a ajuns intr-o salata cu cartofi, morcov, castraveti murati si maioneza, ca mama a uitat sa puna si sfecla la fiert biggrin.gif


--------------------
Zambeste, maine va fi mai rau!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
crisa78
mesaj Feb 17 2008, 01:13 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,523
Inregistrat pe: 26-April 06
Membrul Nr.: 31,787



QUOTE(little coffee @ Feb 16 2008, 08:27 PM) *
eu m-am incapatanat s-o fac cu scrumbie-scrumbie. mi-a adus sora Rodikai de la Chisinau, nu e marinata este de fapt sarata doar are un gust extraordinar, cu paine prajita si lamaie cum m-a invatat cineva de la Tulcea.

crisa, poti sa incerci cu macrou din ala facut de tine, eventual poti sa-l lasi o noapte in lapte, ca am gasit si asa o reteta, mai era o varianta cu sfecla in otet, nu doar fiarta simplu.



sunt sigura ca iese tare bun si cu scrumbie, la ora asta mi-am amintit de scrumbia la gratar pe care am mancat-o anul trecut in 2 mai...doamne ce buna era smile.gif

sa tin macroul in lapte peste noapte? nu se inmoaie prea tare? si cel mai important: nu iese iuteala din el? rolleyes.gif as incerca si alte variante, detaliaza un pic te rog cum e cu laptele! pupic.gif


--------------------
Zambeste, maine va fi mai rau!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little coffee
mesaj Feb 17 2008, 02:51 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,748
Inregistrat pe: 4-March 07
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 36,797



QUOTE(moatza @ Feb 16 2008, 09:28 PM) *
am vazut si eu reteta la acasa, da' uitasem de ea, si numai bine a venit asta. am mai mult peste marinat si nu stiam cum sa mai scap de el. dar numai un strat de maioneza? parca era mai multa...

Eu nu am vazut-o Acasa, nici nu stiu unde e Acasa pe grila de la Upc digital, ca de cand am 4 telecomenzi si trebuie sa resetez mereu programele nu imi bat capul.
Mi-a zis Rodika, mi-a facut pofta, eu am studiat problema, am decis sa fac candva, cand o sa obtin scrumbie marinata din Delta si a ramas asa pana cand mi-a spus ea ca-mi trimite.
Scrumbia este usor de inlocuit cu heringul sau macroul.
Repet ca nu vorbesc rusa, si nu citesc in rusa deloc, asa ca am cautat numai retete in limba engleza, de aia am ajuns eu sa ma inspir din Jerusalem Post, unde prezenta o reteta populara printre evreii originari din Rusia.
Pe net am intalnit-o ca Salad Herring in Shuba, Shuba Salad, sau Salad Herring in a Furcoat.
La o cautare mi-a reiesit ca scrumbia ar fi un neam cu macroul, dar e drept ca eu mai degraba as substitui cu heringul, poate din cauza consistentei.
In reteta mea sunt doua straturi de maioneza, unul peste cartofi si unul generos peste sfecla. Sunt variante care au tot doua straturi de maioneza, se pune sfecla, ou, maioneza,cartofi, peste, ceapa,cartofi, maioneza, ou, sfecla si atata, ramane sfecla pe deasupra.

Scrumbia marinata, nu are otet, este tinuta in saramura, pestele are doar gust de sarat, nu si de acru, de aia la maioneza puteti adauga suc de lamaie.De fapt in engleza este numita "salt fish"- peste sarat, tinut la sare, doar ca nu este uscat la sare, si este cum ati vazut in poze, lucios si carnea are elasticitate.

Puteti subtitui pestele pastrat la sare cu peste fiert, sau chiar cu peste in conserva, dar fireste ca gustul cel mai bun il are cel doar sarat.
Sunt si retete in care se adauga castravete murat, asa ca un macrou marinat nu vad ce ar putea dauna.

Aceea cu heringul/ macroul inmuiat in lapte este o reteta mentionata in articolul de care spuneam, eu spun ca daca il inmoi in lapte il hidratezi si categoric ii iei din iuteala. Daca iuteala este importanta , mai bine lasa-l asa si daca ti se pare putin uscat amesteca in maioneza niste iaurt care are mai multa umiditate si se va infiltra.
Eu insa nu l-am inmuiat de loc , uite la poza cu pestele bucatele, nu cred ca era nevoie, nu era prea uscat.


--------------------
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little coffee
mesaj Feb 17 2008, 02:56 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,748
Inregistrat pe: 4-March 07
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 36,797



QUOTE(crisa78 @ Feb 17 2008, 01:10 AM) *
biggrin.gif din pacate la vremea respectiva nu facusem inca macroul ala ...super extra... tongue.gif , asa ca am facut cu macrou afumat gata cumparat. si a fost tare bun si asa.

macroul meu ...super extra...a ajuns intr-o salata cu cartofi, morcov, castraveti murati si maioneza, ca mama a uitat sa puna si sfecla la fiert biggrin.gif

crisa habar nu am avut ca ai facut salata, ca la cate intrebari aveam pana acum imi dadeai ignore! am cautat la retete in imagini si nu am gasit, imi pare rau, ca ma lipeam la tine daca stiam.
am gasit-o :
http://www.culinar.ro/forum/continut-pagin...2007/pagina/40/

salata mea este varianta clasica asa cum am gasit-o in articolul mentionat, dupa ce-mi spusese Rodika ce minunatie este, pentru vorbitoarele de engleza pun linkul, nu este al unui site concurent este al unui ziar, si nu are poze:

http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid...ticle%2FPrinter
in toate variantele gasite de mine pe net nu se pun mai mult de doua straturi de maioneza, in unele se pune doar unul.

Acest mesaj a fost editat de little coffee: Feb 17 2008, 03:04 AM


--------------------
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rubia
mesaj Feb 17 2008, 03:03 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,692
Inregistrat pe: 6-November 09
De la: Timisoara
Membrul Nr.: 55,043



Pestele e crud ? huh.gif


--------------------
" Medicul uman salveaza omul , medicul veterinar salveaza omenirea. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little coffee
mesaj Feb 17 2008, 03:07 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,748
Inregistrat pe: 4-March 07
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 36,797



nu, este crud-sarat, cam ca jambonul, de fapt este tinut intr-o solutie salina care-l prezerva si-l prelucreaza, mai mult nu pot spune.

Acest mesaj a fost editat de little coffee: Feb 17 2008, 03:08 AM


--------------------
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SANDI
mesaj Feb 17 2008, 10:00 AM


ETE FLEOSHC!!


Grup: Membri
Postari: 6,948
Inregistrat pe: 1-October 07
De la: din spatiu
Membrul Nr.: 38,987



Faina salata asta Coffee, eu as incerca cu hering marinat...ala imi place mie, trebuie facuta cu prima ocazie..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little coffee
mesaj Feb 17 2008, 10:10 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,748
Inregistrat pe: 4-March 07
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 36,797



pai incearca, de aia am zis ca sunt mai multe variante si am pus linkul. si eu as incerca cu ceva marinat mai inatai, nu afumat. dar daca stii gustul cum este in cazul crisei, poti sa incerci cu afumat direct, ca esti deja avizat.


--------------------
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SANDI
mesaj Feb 17 2008, 10:17 AM


ETE FLEOSHC!!


Grup: Membri
Postari: 6,948
Inregistrat pe: 1-October 07
De la: din spatiu
Membrul Nr.: 38,987



QUOTE(little coffee @ Feb 17 2008, 10:10 AM) *
pai incearca, de aia am zis ca sunt mai multe variante si am pus linkul. si eu as incerca cu ceva marinat mai inatai, nu afumat. dar daca stii gustul cum este in cazul crisei, poti sa incerci cu afumat direct, ca esti deja avizat.


Eu nu sunt fana peste afumat, cu marinat sigur imi place, combinatie e buna, nu are ce sa fie rau..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 23rd July 2014 - 09:32 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare