Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )
![]() ![]() |
|
Atenţie PREMII! Trimite un SMS în perioada 6.09–31.12.2010, care să conţină codul de pe flacoanele UNIVER la numărul scurt 1867, cu taxă normală. Zilnic 1 card DOMO de 300 RON. Săptămânal un LCD LG 107 cm. MARELE PREMIU, un autoturism Dacia Duster la 15.01.2011 prin tragere la sorţi din toate codurile înregistrate prin SMS. Informaţii detaliate şi regulamentul concursului pe www.univer.ro |
|
Mar 17 2009, 06:31 PM
Trimis la
|
|
![]() x Grup: Members Postari: 2,451 Inregistrat pe: 3-January 07 De la: x Membrul Nr.: 35,828 |
![]() II stim cu totii...cel putin din poze Ingredientele sunt urmatoarele: 500 g faina (ies cam 10 covrigi de 100 gr, ii puteti face si mai mici) 20 g drojdie proaspata (sau 1 lingurita uscata) 40 g unt topit 1 lingura zahar 2 lingurite sare 350 ml lapte cald (se poate inlocui cu apa, insa eu nu recomand, sunt mult mai buni cei facuti cu lapte) bicarbonat de sodiu Drojdia proaspata (cea uscata se amesteca cu faina) se freaca cu zaharul pana se dizolva , apoi se amesteca cu laptele caldut si untul topit si se toarna peste faina anestecata cu sare, in vasul pentru framantat. ![]() Se framanta bine 10 minute, pana aluatul e elastic si nelipicios. ![]() La nevoie se mai adauga cateva linguri de apa sau faina. Se pune intr-un vas uns cu putin ulei, se acopera si se uita la loc cald cam 3 ore. ![]() ![]() Dupa acest rastimp se rastoarna pe masa de lucru si se imparte in bucati de 100 g din care se formeaza fasii lungi, cu mijlocul mai gros si marginile subtiri din care se modeleaza covrigii. ![]() Covrigii astfel formati se lasa pe masa, acoperiti cu un prosop. Intre timp se pune pe foc un vas cu apa. Nu va speriati de pasul urmator, e foarte simplu si merge foarte repede. Cand apa fierbe punem cate o lingura plina cu bicarbonat de sodiu pentru fiecare litru de apa care-l avem. Luam covrigii si le dam drumul in apa cu o spumiera, cate unul sau doi, sa nu se incalece. ![]() Se scot dupa 30 secunde cu spumiera si se aseaza in tava in care am pus hartie de copt. Se presara cu sare si se cresteaza in partea inferioara (unde e mai gros) cu un cutit bine ascutit. ![]() Se dau la cuptor la 190-200 grade timp de 20-25 minute, pana se fac aurii. ![]() Sunt foarte, foarte buni...crocanti si aurii in exterior, moi si pufosi in interior, gustarea ideala alaturi de o berica ![]() ![]() ...eu ii ador, sper sa-i faceti si voi, nu veti regreta! Acest mesaj a fost editat de KikenHana: Mar 17 2009, 06:32 PM -------------------- |
|
|
|
Mar 17 2009, 06:44 PM
Trimis la
|
|
![]() just me Grup: Members Postari: 1,501 Inregistrat pe: 30-May 08 De la: Puglia Membrul Nr.: 43,481 |
II stim cu totii...cel putin din poze Sunt foarte, foarte buni...crocanti si aurii in exterior, moi si pufosi in interior, gustarea ideala alaturi de o berica ...eu ii ador, sper sa-i faceti si voi, nu veti regreta! Arata foarte bine, sunt superbi. Felicitari. Pe mine m-ai convins, trebuie facuti neaparat. Multumesc pentru reteta. Adevarul e ca, dupa nume eu stiam altii....dar e un amanunt neimportant... -------------------- |
|
|
|
|
|
|
Mar 17 2009, 06:50 PM
Trimis la
|
|
![]() x Grup: Members Postari: 2,451 Inregistrat pe: 3-January 07 De la: x Membrul Nr.: 35,828 |
Arata foarte bine, sunt superbi. Felicitari. Pe mine m-ai convins, trebuie facuti neaparat. Multumesc pentru reteta. Adevarul e ca, dupa nume eu stiam altii....dar e un amanunt neimportant... Te gandeai la covrigeii aceia micuti, care se vand impreuna cu sticksuri? -------------------- |
|
|
|
Mar 17 2009, 07:10 PM
Trimis la
|
|
![]() just me Grup: Members Postari: 1,501 Inregistrat pe: 30-May 08 De la: Puglia Membrul Nr.: 43,481 |
Te gandeai la covrigeii aceia micuti, care se vand impreuna cu sticksuri? Da, pe aia-i stiu eu... Deja mi-ai facut pofta, acuma nu pot sa-i fac...nu mai rasuci cutitu-n rana -------------------- |
|
|
|
Mar 17 2009, 07:18 PM
Trimis la
|
|
![]() Dulcinea del Toboso Grup: Membrii de onoare Postari: 23,459 Inregistrat pe: 10-July 02 De la: Germany Membrul Nr.: 3,966 |
![]() II stim cu totii...cel putin din poze Aproape originala Foarte frumosi ti-au iesit.Si mie îmi plac asa cu lapte,si asa-i si fac Originalii sînt facuti neaparat cu apa.Cei traditionali sînt fara nici un fel de grasime.În unele regiuni se pune ceva untura de porc. În brutarii nu se baga Brezelii în apa fiarta/fierbinte cu bicarbonat,ci în apa rece cu bicarbonat.Se numeste Natronlauge (E 524,formula chimica NaOh Acasa unii obisnuiesc însa sa bage Brezelu' în aceasta solutie fierbinte.Pentru cei care nu sînt asa dibaci ca KHana(de exemplu eu),puteti face ca mine.Îi puneti pe o paleta,si îi tineti în apa fierbinte cîteva secunde(vreo 20) pe fiecare în parte. Înmuiati în solutia rece,Brezelii,dupa copt capata o coaja lucioasa si maronie.Arata si au gustul tipic de Brezel. Deasupra se presara Hagelsalz(înainte de copt)..nu stiu denumirea în limba materna,din pacate.Nu este o sare grunjoasa normala,ci total diferita.Este foarte alba.Iar bobitele cred ca sînt facute cumva..din sare pudra.. -------------------- |
|
|
|
Mar 17 2009, 10:20 PM
Trimis la
|
|
Aproape originala Foarte frumosi ti-au iesit.Si mie îmi plac asa cu lapte,si asa-i si fac Originalii sînt facuti neaparat cu apa.Cei traditionali sînt fara nici un fel de grasime.În unele regiuni se pune ceva untura de porc. În brutarii nu se baga Brezelii în apa fiarta/fierbinte cu bicarbonat,ci în apa rece cu bicarbonat.Se numeste Natronlauge (E 524,formula chimica NaOh Acasa unii obisnuiesc însa sa bage Brezelu' în aceasta solutie fierbinte.Pentru cei care nu sînt asa dibaci ca KHana(de exemplu eu),puteti face ca mine.Îi puneti pe o paleta,si îi tineti în apa fierbinte cîteva secunde(vreo 20) pe fiecare în parte. Înmuiati în solutia rece,Brezelii,dupa copt capata o coaja lucioasa si maronie.Arata si au gustul tipic de Brezel. Deasupra se presara Hagelsalz(înainte de copt)..nu stiu denumirea în limba materna,din pacate.Nu este o sare grunjoasa normala,ci total diferita.Este foarte alba.Iar bobitele cred ca sînt facute cumva..din sare pudra.. MAYA, multumesc de lamuriri -------------------- |
|
|
|
Mar 17 2009, 10:45 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Members Postari: 2,366 Inregistrat pe: 24-August 04 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 16,515 |
Kiken foarte frumosi bretzelii, multumesc pentru reteta
Apa in care ii pui dupa primii trebuie lasata sa fiarba din nou inainte sa pui tura urmatoare? Am sa fac cum zicea Maya si ii asez intai pe o paleta, inainte de baita fierbinte, usureaza munca -------------------- ![]() |
|
|
|
Mar 17 2009, 11:39 PM
Trimis la
|
|
Kiken foarte frumosi bretzelii, multumesc pentru reteta Apa in care ii pui dupa primii trebuie lasata sa fiarba din nou inainte sa pui tura urmatoare? Am sa fac cum zicea Maya si ii asez intai pe o paleta, inainte de baita fierbinte, usureaza munca Cand apa da in clocot dau focul la minim, pun bicarbonatul si incep sa pun covrigii unul cate unul, focul ramanand mereu la minim. -------------------- |
|
|
|
Mar 18 2009, 12:36 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Moderatoare Postari: 3,571 Inregistrat pe: 27-December 07 De la: Banat Membrul Nr.: 40,594 |
Hana, ce frumosi isssss! Super! Eu sunt abonata la un blog frantuzesc unde am gasit o reteta de brezels care imi facea cu ochiul, dar ai tai is mai frumosi! Felicitari
-------------------- |
|
|
|
Mar 18 2009, 12:53 AM
Trimis la
|
|
![]() abcd...urs! Grup: Members Postari: 4,035 Inregistrat pe: 9-February 08 De la: ...pana la... Membrul Nr.: 41,425 |
Hana, fata, da ce robot frumos ai...
dar ce Brezeli ai facut aici! mama mia! felicitari! -------------------- |
|
|
|
Mar 18 2009, 12:57 AM
Trimis la
|
|
![]() Senzuala Grup: Members Postari: 2,007 Inregistrat pe: 13-November 06 De la: Lebanon Membrul Nr.: 34,842 |
Covrigii astia arata super , wowww! Si ce crusta frumoasa au !
Multumesc de reteta, sper sa apuc sa-i fac si eu intr-o zi. -------------------- |
|
|
|
Mar 18 2009, 10:48 AM
Trimis la
|
|
![]() Dulcinea del Toboso Grup: Membrii de onoare Postari: 23,459 Inregistrat pe: 10-July 02 De la: Germany Membrul Nr.: 3,966 |
Hana, fata, da ce robot frumos ai... Geamanul robotului meu!Rosu ca focu! -------------------- |
|
|
|
Mar 18 2009, 11:03 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Members Postari: 671 Inregistrat pe: 1-October 08 De la: Irlanda Membrul Nr.: 45,463 |
Si pe mine m-ai convins cu reteta ca-mi plac enorm,ca mai toate cocarelile..
Multumesc mult Hana! |
|
|
|
Mar 18 2009, 12:51 PM
Trimis la
|
|
![]() Fluturella culinarella Grup: Members Postari: 3,115 Inregistrat pe: 22-April 08 De la: ...noi Membrul Nr.: 42,835 |
foooarte bina arata covrigii astia,Hana, felicitari
-------------------- |
|
|
|
Mar 18 2009, 01:09 PM
Trimis la
|
|
Hana, ce frumosi isssss! Super! Eu sunt abonata la un blog frantuzesc unde am gasit o reteta de brezels care imi facea cu ochiul, dar ai tai is mai frumosi! Felicitari Poate-i si faci...sa te convingi si ce buni sunt Covrigii astia arata super , wowww! Si ce crusta frumoasa au ! Multumesc de reteta, sper sa apuc sa-i fac si eu intr-o zi. Pune-o bine la dosar Si pe mine m-ai convins cu reteta ca-mi plac enorm,ca mai toate cocarelile.. Multumesc mult Hana! Cu placere... foooarte bina arata covrigii astia,Hana, felicitari alina-lili, iti garantez ca nu-s asa de greu de facut pe cat par -------------------- |
|
|
|
Mar 18 2009, 01:12 PM
Trimis la
|
|
Hana, fata, da ce robot frumos ai... dar ce Brezeli ai facut aici! mama mia! felicitari! Multam diamanto...ei, da, robotul...eh, nu am rezistat, a trebuit sa fie al meu Geamanul robotului meu!Rosu ca focu! iexact -------------------- |
|
|
|
Mar 18 2009, 01:16 PM
Trimis la
|
|
![]() Fluturella culinarella Grup: Members Postari: 3,115 Inregistrat pe: 22-April 08 De la: ...noi Membrul Nr.: 42,835 |
alina-lili, iti garantez ca nu-s asa de greu de facut pe cat par aha...pai daca-i asa, atunci m-ar tenta si pe mine -------------------- |
|
|
|
Mar 18 2009, 07:52 PM
Trimis la
|
|
Deci, cum spuneam, revin cu niste imagini de azi pentru a exemplifica mai bine productia acestor covrigi
Am impartit aluatul in zece bucati de aprox. 100 gr si-am inceput sa modelez covrigii... ![]() Fiecare bucata se intinde intr-o fasie lunga, avand grija ca la mijloc s-o lasam mai groasa..si se formeaza covrigul... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Intre timp punem pe foc oala larga cu apa si bicarbonat. Cand covrigii sunt gata, ii aduc pe o planseta aproape de oala si le dau drumul cate doi si-i las vreo 30 sec. La inceput ei se duc la fundul oalei si apoi se ridica la suprafata. Ii scot cu spumiera si-i asez direct pe tava cu hartie de copt, arunc putina sare pe ei, ii tai in partea bombata si la cuptor cu ei ![]() ![]() ![]() ![]() Cam atat... ![]() -------------------- |
|
|
|
Mar 18 2009, 08:46 PM
Trimis la
|
|||
![]() Captain Cook Grup: Members Postari: 223 Inregistrat pe: 24-March 08 De la: Targoviste Membrul Nr.: 42,249 |
KikenHana multumesc pt reteta
Ai mei au iesit tare grasani Acest mesaj a fost editat de georgiana_tgv: Mar 18 2009, 08:47 PM -------------------- |
||
|
|
|||
Mar 19 2009, 06:10 PM
Trimis la
|
|
Mama, ce de covrigi ai facut giorgi si ce frumosi sunt... bravo!
Fetele, va mai dau un pot care l-am descoperit ieri Acest mesaj a fost editat de KikenHana: Mar 19 2009, 06:11 PM -------------------- |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
||
|
Google Ads |
|
||