> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

3 Pagini V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> turnatei pentru supa, gustul....de acasa!
nico-vya
mesaj May 25 2009, 12:18 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,292
Inregistrat pe: 12-January 08
De la: piatra-neamt-uk
Membrul Nr.: 40,893



... smile.gif daca era sa fie duminica, intotdeauna era supa pe masa.borsul il faceam in timpul saptamanii, supa trebuia sa fie duminica, din carne;,cu galuste, taietei(taitei)...sau turnatei.diferiti ca si consistenta de toate pastele, usor de facut si foarte buni!

ingrediente(cam pt 3 boluri de supa)

2 oua
un strop de sare
4 linguri nepline de faina
(e bine sa fie faina 550, dak nu , mai luati o jumatate de lingura din cant initiala, faina 000 absoarbe mai mult lichid si atunci intra mai putin)

Imagine Atasata


se mixeaza la viteza mare , ouale cu sarea


Imagine Atasata


Acest mesaj a fost editat de nico-vya: May 25 2009, 01:18 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico-vya
mesaj May 25 2009, 12:25 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,292
Inregistrat pe: 12-January 08
De la: piatra-neamt-uk
Membrul Nr.: 40,893



se adauga faina si se mixeaza bine de tot

Imagine Atasata


trebuie sa rezulte un amestec foarte matasos,de aceasta consistenta,
nu se pune apa deloc , smile.gif de aceea am dat cantitatile cat mai exact smile.gif ]apa strica textura aluatului, in acest caz


Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico-vya
mesaj May 25 2009, 12:32 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,292
Inregistrat pe: 12-January 08
De la: piatra-neamt-uk
Membrul Nr.: 40,893



intre timp se pune la fiert apa intr-o cratita mai marisoara, se adauga un strop de ulei si putina sare. apa sa clocoteasca(sa fie apa din belsug)

Imagine Atasata


deasemeni , strecuram cant de supa pe care vrem sa o pregatim, si o punem la foc mic , sa stea fierbinte


Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico-vya
mesaj May 25 2009, 12:41 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,292
Inregistrat pe: 12-January 08
De la: piatra-neamt-uk
Membrul Nr.: 40,893




...
eu asa fierb supa, si apoi arunc de ex tijele de telina care raman fade dupa fiert, dar ahhh ce gust dau la supa wink.gif smile.gif , strecor cant de supa pe care o pregatesc...aleg carnea care o pun in farfurie si restul bag la frigi si o pregatesc a doua zi. smile.gif

Imagine Atasata


reduc la moderat temp unde am apa la fiert , si pun amestecul de turnatei intr-o punga de plastic wink.gif smile.gif , se face un nod ,pt mai multa siguranta.


Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico-vya
mesaj May 25 2009, 12:49 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,292
Inregistrat pe: 12-January 08
De la: piatra-neamt-uk
Membrul Nr.: 40,893



intepati intr-un colt al pungii , cu un bat pt frigarui sau usor cu vf unui cutit, depinde cat de grosi vreti sa va iasa...,si turnati comp in apa

Imagine Atasata


ei se vor ridica imediat la suprafata, pana terminati comp , aproape totul este gata. pt ca se inmultesc la fiert,dati usor deoparte cu lingura si faceti loc restului de comp,pana terminati,adik tot timpul comp sa curga in apa si nu peste ceilalti taietei smile.gif

dupa 2-3 min sunt gata


Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico-vya
mesaj May 25 2009, 12:53 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,292
Inregistrat pe: 12-January 08
De la: piatra-neamt-uk
Membrul Nr.: 40,893



strecurati,

Imagine Atasata


si dati drumul in supa fierbinte


Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico-vya
mesaj May 25 2009, 01:02 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,292
Inregistrat pe: 12-January 08
De la: piatra-neamt-uk
Membrul Nr.: 40,893



priviti cat de frumos stau in supa , nu se sfarama, park sunt unul si unul, si chiar de ma repet , nu va suparati, nu se pune apa in aluat,asta e tot secretul

Imagine Atasata


Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico-vya
mesaj May 25 2009, 01:09 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,292
Inregistrat pe: 12-January 08
De la: piatra-neamt-uk
Membrul Nr.: 40,893



cu patrunjel verde , sau fara....

pofta buna! floare.gif

Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico-vya
mesaj May 25 2009, 01:11 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,292
Inregistrat pe: 12-January 08
De la: piatra-neamt-uk
Membrul Nr.: 40,893



smile.gif
Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
EATALY
mesaj May 25 2009, 02:30 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 929
Inregistrat pe: 28-June 07
De la: torino
Membrul Nr.: 38,143



Waw! N-am mai vazut facuti asa! Eu urasc sa fac taietei! Deci reteta ta imi face cu ochiul. Superba idee!Dar cand o fii mai racoare,acu sunt 32 de grade! furious.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
simonaro29
mesaj May 25 2009, 02:35 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,968
Inregistrat pe: 12-July 07
De la: DE-Hessen
Membrul Nr.: 38,257



Nico , m-ai innebunit cu painea ta integrala , numai d-aia fac de-o luna si acum cu turnatzeii............
n-am mancat niciodata , da' tare bine arata.... occasion14.gif


--------------------


Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
simonaro29
mesaj May 25 2009, 02:37 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,968
Inregistrat pe: 12-July 07
De la: DE-Hessen
Membrul Nr.: 38,257



Nico? ce inseamna linguri nu prea pline?


--------------------


Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sophie
mesaj May 25 2009, 02:41 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 795
Inregistrat pe: 23-June 08
Membrul Nr.: 43,894



Aceeasi reteta o folosesc si eu (pun in plus o lingurita de ulei tongue.gif ), mai ales la bors, numai ca ii pun direct in bors. Dupa ce il acresc, il las sa dea in clocot si cand se fac bulbucii aia la suprafata ii torn usor cu punga. Se fac atat de usor si sunt atat de gustosi.. rolleyes.gif biggrin.gif Nu mi-a dat prin cap sa-i pun si la supa... biggrin.gif . Multam de idee, nico floare.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alina-lili
mesaj May 25 2009, 02:42 PM


Fluturella culinarella


Grup: Membri
Postari: 3,115
Inregistrat pe: 22-April 08
De la: ...noi
Membrul Nr.: 42,835



Nico draga, esti super, extra, mega experta in toate culinarelile! biggrin.gif Iar ultima poza e belea!!!! hello2.gif
Am incercat si eu candva, in tinerete, sa fac taitei cica la punga, adica aluat de taitei lasat moale, sparta punga... nu vreti sa stiti ce-a fost in oala aia, s-au sfaramat toti taiteii si la un moment dat s-a rupt punga si fleoshc, tot maglavaisul in zama! eusa_doh.gif N-am avut curaj sa-i dau la al meu sa manance icon_rotf.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
piscotel
mesaj May 25 2009, 02:47 PM


Hexe online !


Grup: Membri
Postari: 2,543
Inregistrat pe: 6-January 09
De la: Din NORD
Membrul Nr.: 47,864



Nico,
yo cand am vazut titlul mi-am zis :
-ma, yo galuste de faina,stiu sa fac,de gris,stiu sa fac.Frecatzei stiu,fulgi stiu.
No da ce-or fi aia turnatei ?
Un regionalism = cu frecateii mei? rolleyes.gif
Sincer nu credeam ca la capitolul asta mai pot invatza ceva nou.
M-am inselat BangHead.gif .
E super ideea cu punga.
Eu din compozitia asta,turnam in supa din lingura si ieseau fulgii.
Esti artista ce mai. icon_love.gif


--------------------
Va invit in casa mea virtuala
http://povesticulinare.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alina-lili
mesaj May 25 2009, 02:50 PM


Fluturella culinarella


Grup: Membri
Postari: 3,115
Inregistrat pe: 22-April 08
De la: ...noi
Membrul Nr.: 42,835



CITAT(piscotel @ May 25 2009, 03:47 PM) *
Un regionalism = cu frecateii mei? rolleyes.gif


icon_rotf.gif buna de tinut minte!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico-vya
mesaj May 25 2009, 04:48 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,292
Inregistrat pe: 12-January 08
De la: piatra-neamt-uk
Membrul Nr.: 40,893



FETELE , ce bine ca va place...sa faceti occasion14.gif ca tare buni sunt si matasosi asa , cand ii simti in gura, dar in acelasi timp au si consistenta buna , nu sunt moi, adik nu-i scapati la fiert, ca nici n-au nevoie wink.gif .
si eu am invatat multe de la voi si va pomenesc de fiecare data, tare bine e ca mai exista prieteni, fie ei si virtuali...eu am inceput sa va cunosc pe fiecare , acum... 3some.gif
reteta o am de la mama MARIANA, si o fac de cand a inceput VIANA, sa manace supa(cred ca avea vreo 3-4 luni)...fetei i-a placut atat de mult , si noua tuturor,(nelipsita de la noi) da ce sa mai....! tot ce facea dansa era...la superlativ...faina femeie wink.gif smile.gif .




















Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico-vya
mesaj May 25 2009, 04:55 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,292
Inregistrat pe: 12-January 08
De la: piatra-neamt-uk
Membrul Nr.: 40,893



...eu nu am pus niciodata nici apa inauntru...ca asa era....reteta laugh.gif , nu stiu ce sa zic.(despre ulei , nu am incercat smile.gif .).stiu ca -i mai scapam mai subtiri si atunci ii aruncam ca se impreastie. daca de fiecare data am facut la ochi, ...ieri am masurat exact ...si sa aveti incredere...atata faina a intrat la 2 oua...4 linguri nepline
SIMONA, iei o lingura de faina si cu , cutitul treci pe deasupra, si ramana faina la buza lingurii laugh.gif , hai ca ...am zis-o.. laugh.gif simo, te orientezi si dupa oua, ca daka-s mari tare...lasi si lingura mai plina...,astea au fost 2 oo potrivite
si va pup si eu pe toate floare.gif pupic.gif



Acest mesaj a fost editat de nico-vya: May 25 2009, 05:47 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
julix_2007
mesaj May 25 2009, 08:15 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 7,643
Inregistrat pe: 20-January 08
De la: Suceava
Membrul Nr.: 41,047



Extraordinara idee si foarte usor de facut. Cred ca sunt cu mult mai buni decat taiteii din comert, macar stii ce pui acolo si nu tot felul de beta, meta bisulfiti si alte sulfurenii din alea. Felicitari!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj May 25 2009, 09:01 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Misto arata.Si eu fac Spätzle-le exact asa,cu punga..doar ca mai groase/adica tai coltul pungii mai tare biggrin.gif
Îmi place cum se numesc: Turnatei floare.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

3 Pagini V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 19th April 2014 - 01:20 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare