> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

4 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Asa fac eu dulceata de capsuni
Ardnax
mesaj Jun 14 2005, 04:55 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 116
Inregistrat pe: 14-April 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 13,513



Dulceata de capsuni

Capsunile spalate curatate si eventual taiate daca sunt prea mari (la mine 818gr.)
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ardnax
mesaj Jun 14 2005, 05:00 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 116
Inregistrat pe: 14-April 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 13,513



Zaharul aceeasi cantitate cu capsunile (818gr.) se pune intr-o cratita de 4L impreuna cu 250ml apa,
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ardnax
mesaj Jun 14 2005, 05:00 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 116
Inregistrat pe: 14-April 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 13,513



Se fierbe siropul pana cand picaturile care se scurg de pe lingura pe farfurie formeaza perle.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ardnax
mesaj Jun 14 2005, 05:01 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 116
Inregistrat pe: 14-April 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 13,513




Se stinge focul, se stoarce zeama de la o jumatate de lamaie si se pun capsunile, un plic de zahar vanilinat si se amesteca.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ardnax
mesaj Jun 14 2005, 05:02 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 116
Inregistrat pe: 14-April 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 13,513



Se lasa cam 1 ora vasul acoperit, apoi se da drumul iar la foc si se fierbe cam o jumatate de ora pana cand din nou picaturile de pe lingura raman ca niste perle pe farfurie.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ardnax
mesaj Jun 14 2005, 05:03 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 116
Inregistrat pe: 14-April 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 13,513



Imediat se pune zeama de la o jumatate de lamaie si 2 linguri de rom, se amesteca si se stinge focul. Dupa 10/15 min se pune in borcanele spalate, uscate, si se inchid cu capacul. Se pastreaza in camara. Capacul nu se deschide decat inainte de a fi consumata dulceata, pentru ca se formeaza vid in interior. Atentie este o dulceata foarte legata, fructele raman intregi iar siropul este gros. Momentul in care picaturile incep sa se formeze pe farfurie imediat trebuie inchis focul, altfel dulceata incepe sa se inchida la culoare si siropul sa devina vascos.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
micuta bucatarea...
mesaj Jun 14 2005, 11:51 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 25
Inregistrat pe: 10-March 03
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,852



Ce bine ca exista oameni care se preocupa sa ofere si celorlalti retetele lor! Nu mai spun de poze! Este o reteta interesanta pe care de acum incolo am s-o fac. Multumesc!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mon
mesaj Jun 15 2005, 04:41 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401



icon_cheers.gif

Ardnax, sa-ti traiasca familia, m-ai luminat. floare.gif
Eu puneam totul de-odata la fiert, zahar + capsuni si nu intelegeam de ce nu-mi raman niciodata fructele tari.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Jun 15 2005, 08:00 AM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



o data cu tine, m-a luminat si pe mine smile.gif
mie mi-au placut mult fazele alea cu picaturile alea care se transforma-n perle....waw
multumesc si eu ardnax pentru reteta thumbsup.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jun 15 2005, 10:29 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



De ce n-ai scris-o mai nainte? icon_cry.gif Eu am fcut-o pe cea a Higeiei dar a rmas lichid ru! O s povestesc cu poze ce i cum.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ardnax
mesaj Jun 15 2005, 10:35 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 116
Inregistrat pe: 14-April 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 13,513



Acum este sezonul lor, si sper ca apucati sa faceti o portie de dulceata si sa imi spuneti cum a iesit. Insist asupra faptului ca trebuie sa fiti foarte atente la momentul cand inchideti focul, daca este prea devreme si nu se formeaza picaturile dulceata din borcane poate mucegai, daca este prea tarziu devine prea tare. Eu asa fac cam cu toate fructele, si am cate un borcan ratacit prin dulap si de acum doi ani si cand il deschid se aude o pacanitura ca o decompresie, si dulceata este foarte buna, nici macar mai inchisa la culoare nu este.
Din portia mea au iesit doua borcane si o farfuriuta pe care mi-a smuls-o sotul din mana si a adus-o inapoi curata, adevarul este ca era un miros in toata casa..............
Am un aparat foto mai din pionierat si pozele nu sunt foarte clare, dar pun acum si borcanele poate se vad si fructele integi prin ele.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jun 20 2005, 12:03 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



O sa o fac si eu,dar fara vanilie.O sa va spun/arat cum a iesit.n We ma duc sa-mi culeg capsuni de pe cmp smile.gif ,snt mai buni dect cei din magazin.


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vulpizza
mesaj Jun 20 2005, 07:08 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 264
Inregistrat pe: 8-September 04
De la: London
Membrul Nr.: 16,833



Ia vreuna din voi in calcul cand face dulceata cat acid si cata pectina exista in fructe si apoi sa faca balanta ca sa iasa o dulceata reusita?

La capsuni acid e si mai puneti si zeama de lamaie dar pectina cui o lasati?

Succes floare.gif


--------------------
"Dupa mine potopul"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Aurora
mesaj Jun 20 2005, 08:31 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 237
Inregistrat pe: 10-May 05
De la: in lumea buna a dragutzelor culinare
Membrul Nr.: 23,990



[quote=Vulpizza]Ia vreuna din voi in calcul cand face dulceata cat acid si cata pectina exista in fructe si apoi sa faca balanta ca sa iasa o dulceata reusita?

La capsuni acid e si mai puneti si zeama de lamaie dar pectina cui o lasati?

Succes floare.gif[/quote]

INTR-ADEVAR dupa tine potopu' ... ca remarca ta nu m-a lamurit cu nimic... acushica ce trebe sa facem ??? sa nu mai punem lamaie ?!?!!?


--------------------
Nu uitati, ma simt excelent cand sunt cu voi !!!

Daca pui dragoste in retzeta, va fi o retzeta buna !!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Higeia
mesaj Jun 20 2005, 08:51 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,504
Inregistrat pe: 30-December 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,002



Zeama de lamaie sau sarea de lamaie este necesara deoarece impiedica zaharisirea dulcetzei.
Cu bine Higeia


--------------------
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[color="#FF00FF"][/color][size="5"]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Aurora
mesaj Jun 20 2005, 08:54 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 237
Inregistrat pe: 10-May 05
De la: in lumea buna a dragutzelor culinare
Membrul Nr.: 23,990



[quote=Higeia]Zeama de lamaie sau sarea de lamaie este necesara deoarece impiedica zaharisirea dulcetzei.
Cu bine Higeia[/quote]


deci nu face rau... sa o punem icon_razz.gif


--------------------
Nu uitati, ma simt excelent cand sunt cu voi !!!

Daca pui dragoste in retzeta, va fi o retzeta buna !!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vulpizza
mesaj Jun 20 2005, 09:23 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 264
Inregistrat pe: 8-September 04
De la: London
Membrul Nr.: 16,833



[quote=Aurora]
INTR-ADEVAR dupa tine potopu' ... ca remarca ta nu m-a lamurit cu nimic... acushica ce trebe sa facem ??? sa nu mai punem lamaie ?!?!!?[/quote]

Cauta si tu continutul de acid si de pectina ale fructelor. Eu ti-am zis doar ca ii trebuie pectina, acid are si ii pui si zeama de lamaie care e tot acid. Eu as echilibra-o. Asta e insa parera mea. O dulceata de capsuni ar trebui sa fie gata in maxim o ora. Pectina poate fi luata natural din mere (cotoare), facandu-se un jeleu care se amesteca cu restul de dulceata din fructe sarace in pectina.

Remarca mea trebuia sa te faca sa cauti mai multe informatii, atata tot. icon_bounce.gif


--------------------
"Dupa mine potopul"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mon
mesaj Jun 20 2005, 11:01 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401



Vulpizza, dar dulceata asta este gata in doar 10-15 min si se face in siropul de zahar deja scazut. Din aceasta cauza nu mai are nevoie de pectina.

Pectina o adaugi numai la tipul celalat de dulceata in care fructele si zaharul se pun la fiert in acelasi timp. Aia nu are timp sa scada fara sa distruga fructele, si atunci adaugam pectina si fierbem mai putin

Eu asa stiu... daca gresesc, corecteaza-ma smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vulpizza
mesaj Jun 20 2005, 11:13 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 264
Inregistrat pe: 8-September 04
De la: London
Membrul Nr.: 16,833



Deja scazut ... pai daca se foloseste pectina nu mai trebuie sa scazi nimic.

Oricum fiecare o face cum stie asa ca pot sa scriu romane despre fructe si reactii ... si inca ceva ... iar chimia bat-o vina .... intr-un sirop de zahar o anume cantita de glucoza lichida impiedica REformarea cristalelor.

Gata, am tacut numai zic nimic.

C ya.


--------------------
"Dupa mine potopul"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mephala30
mesaj Jun 21 2005, 11:49 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 590
Inregistrat pe: 16-September 04
De la: Iasi
Membrul Nr.: 17,038



[quote=Vulpizza]

Remarca mea trebuia sa te faca sa cauti mai multe informatii, atata tot. icon_bounce.gif[/quote]

Ma bag ca musca...dar daca n-am timp de cautat? Deh, cand ai copil mic...nu mai ai deloc timp.
Si atunci, informatiile care vin de-a gata sunt folositoare.

Multumesc Ardnax de reteta. O voi face si eu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

4 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 30th October 2014 - 08:56 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare