Reply to this topicStart new topic
> Somon cu legume la cuptor
tinatin
mesaj May 22 2010, 06:06 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 10
Inregistrat pe: 27-March 10
Membrul Nr.: 57,474



SALUT

Am sa va propun o reteta care poate parea f complicata cand e vorba de cate ingrediente sunt necesare, dar in fapt, ea este o reteta foarte usoara.Este recomandata si celor care tin o anumita dieta (in principiu, fara orez) si celor care nu se omoara dupa peste. Timp de preparare : 1 ora. Eficienta pentru o masa festiva sau pentru o masa in familie, duminica.

Somon cu legume la cuptor

1 kg somon
2 ardei grasi (rosu si verde)
3 morcovi
3 cepe mari
1 patrunjel radacina
1 tija telina
1/2 rosie mare (sau una mica)
cateva frunze de patrunjel
2 catei usturoi
cimbru(un praf), 2 foi de dafin, piper, sare
2-3 linguri ulei
un pahar apa
(recomand si 2 dovlecei,fara coaja)

Ceapa, morcovii, patrunjelul radacina, telina si ardeii se taie rondele. Usturoiul se taie marunt, marunt; la fel si patrunjelul. Intr-un bol mai mare se amesteca toate legumele, usturoiul, patrunjelul , cimbru (un praf), 2 foi de dafin, piper, sare si cu o lingura de ulei.Se adauga si un pahar de apa.
Se preincalzeste cuptorul 10 minute (180*C).
Somonul se unge cu putin ulei, se presara putina sare si piper (la alegere se portioneaza inainte).
Tava yena se unge cu ulei sau cu unt dupa care se aseaza legumele. Peste legume se aseaza somonul .


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

Imagine Atasata


Tava se acopera cu o foaie de aluminium si se da la cuptor pentru 10-15 minute.
Dupa 15 minute, tava se scoate din cuptor , se intoarce somonul pe partea cealalta si se adauga cateva felii de rosii peste somon. Se da din nou la cuptor pentru 15 minute, fara a mai adauga folia de aluminium.

Imagine Atasata

Imagine Atasata


Din cand in cand somonul trebuie stropit cu zeama lasata.

Imagine Atasata

Imagine Atasata


Se serveste cald, simplu sau cu orez.

Orez simplu:

Imagine Atasata


Imagine Atasata


Pentru orez am folosit:
3 cani apa, sare si o lingura de ulei se pun la fiert. Cand apa fierbe, se adauga o cana de orez (spalat in prealabil).Se lasa la fiert la foc mic, amestecand din cand in cand.


Imagine Atasata


Imagine Atasata

Pofta Buna!

Acest mesaj a fost editat de tinatin: May 22 2010, 06:20 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 17th September 2014 - 03:31 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare