Reply to this topicStart new topic
> sosul worcester
tudor valentin 2...
mesaj Jan 27 2005, 11:12 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 6
Inregistrat pe: 26-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,721



icon_redface.gif fratilor va rog lamuritima si pe mine cum se face sosul worcester,si ce ingrediente se folosesc la prepararea lui.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
christina
mesaj Jan 27 2005, 11:19 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 394
Inregistrat pe: 9-June 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 14,953



Din cate stiu se gaseste, de cumparat, la sticla. icon_rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tudor valentin 2...
mesaj Jan 27 2005, 11:23 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 6
Inregistrat pe: 26-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,721



itimultumesc pentru sfat, totusi as dori sa aflu reteta ca sunt obsedat de asta si pe net nu am gasit nimic in sensul asta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mama Celeste
mesaj Jan 27 2005, 11:43 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,714
Inregistrat pe: 20-November 04
Membrul Nr.: 18,817




Worcestershire sauce sau worcester sauce

1 ceapa toccata marunt
2 catei de usturoi pisati
1 felie mica de ginger
3 Linguri de seminte de mustar
1 lingurita de boabe de piper
1/2 ardei uscat si maruntit (nu neaparat iute)
1 bucatica de scortisoara
1 lingurita de cuisoare intregi nu pudra
1/2 lingurita de Cardamom
2 cani de otet
1/2 cana de Molasses
1/2 cana de soy sauce
1/4 c Tamarind pulp (asta este un fruct tropical din Africa)
3 Linguri Salt
1/2 lingurite de pudra de Curry
1 anchovy (fileu de pesti mici care sint sarati tare si pusi la borcan) maruntit
1/2 cani de apa


Intr-o bucata de panza se pune ceapa, usturoiul, mustarul, ardeiul, piperul, ginger, scortisoara, cuisoarele si cardamom, se leaga cu o ata si se aseaza intr-o cratita impreuna cu otetul, molasses, soy sauce, si tamarind. Se aduce la un clocot se scade temperatura si se fierbe 45 de minute.

Se amesteca sarea cu curry, anchovy sfaramat si apa. Se adauga la lichidul din cratita. Se ia de pe foc. Se toarna toata compozitia intr-un vas sticla sau de inox. Se acopera ermetic si se lasa la frigider 2 saptamani amestecandu-se din cand in cand. Dupa 2 saptamani se strecoara printr-o panza deasa ca cea de branza si se pune lichidul in sticle. Se scutura sticla bine inainte de a se folosi.


PS. Nu l-am facut niciodata insa ti-am tradus reteta pe care o am eu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aldaesme
mesaj Jan 27 2005, 12:28 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 775
Inregistrat pe: 11-March 03
De la: Belgie
Membrul Nr.: 6,877



De curand...doua zile...am vazut pe BBC o emisiune despre bucataria lor...a englezilor, desi acest sos nu a fost inventat in Anglia... a devenit unul dintre cele mai populare condimente in bucataria lor. Se pare ca sosul este inca facut in Worcester , intr-o fabrica, dar aceasta nu a fost niciodata deschisa pentru vizite externe...de ce? ...de frica sa nu se afle care este ingredientul secret icon_smile.gif Este deci probabil ca niciuna dintre retetele care se vehiculeaza sa nu fie cea originala...dar ma gandesc ca una cat de cat apropiata e posibil sa gasesti...

Mai multe poti citi la link-ul urmator:

http://www.valenet.com/lea-and-perrins-wor...ester-sauce.htm

O zi frumoasa

Esme


--------------------
______________________________________
Daca ai o lamaie fa o limonada :)
Howard Gossage
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 24th April 2014 - 05:31 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare