Reply to this topicStart new topic
> Cum se face brinza Tofu
miki1
mesaj Aug 17 2009, 04:38 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 268
Inregistrat pe: 27-August 08
De la: Barlad-USA
Membrul Nr.: 44,848



Am gasit un filmulet care ne arata si explica exact cum se face brinza din soia sau Tofu cum i se mai spune.Mie mi s-a parut foarte interesant si am zis ca poate mai intereseaza si pe altcineva:

http://www.youtube.com/watch?v=3kARjk3k3EY...feature=related

Cu drag,Miki floare.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
miki1
mesaj Aug 17 2009, 05:00 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 268
Inregistrat pe: 27-August 08
De la: Barlad-USA
Membrul Nr.: 44,848



Adriana,

te rog sa stergi o postare ca din greseala am dat click de doua ori.Multumesc si scuze,Miki floare.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CristinaK
mesaj Aug 17 2009, 05:52 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,896
Inregistrat pe: 29-February 04
De la: Saitama-Japonia (Focsani)
Membrul Nr.: 12,323



CITAT(miki1 @ Aug 17 2009, 11:38 AM) *
Am gasit un filmulet care ne arata si explica exact cum se face brinza din soia sau Tofu cum i se mai spune.Mie mi s-a parut foarte interesant si am zis ca poate mai intereseaza si pe altcineva:

http://www.youtube.com/watch?v=3kARjk3k3EY...feature=related

Cu drag,Miki floare.gif


Mai este o varianta folosita mult de japonezi (as zice eu tongue.gif ) ... e foarte putin diferita de aceasta... procedeul este acelasi, doar ca soia mixata in blender cu apa se pune intai la fiert si pe urma se stoarce... in felul acesta laptele rezultat este mai "concentrat", iar boabele macinate ramase (foarte bogate in fibre) se pot folosi la diferite preparate, chiar si dulciuri wink.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lilia_12
mesaj Aug 17 2009, 08:30 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 179
Inregistrat pe: 18-November 08
De la: Plaiurile mioritice
Membrul Nr.: 46,542




si eu preper branza tofu acasa, e foarte buna, uneori o las simpla , alte ori pun verdeata... am incercat si varianta de a pune un catel de usturoi zdrobit, mie mi-a placut la gust...
mai stie cineva cum s-ar putea combina?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
miki1
mesaj Aug 18 2009, 02:13 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 268
Inregistrat pe: 27-August 08
De la: Barlad-USA
Membrul Nr.: 44,848



Se mai poate pune la macerat cu ulei de masline citeva frunze de busuic ,sare de mare,un pic de ardei rosu(iute pentru gust),oregano sau ce alte plante aromatice iti plac tie.Se taie cuburi la fel ca si mozzarella se pune intr-un borcan de sticla(sau mai multe depinde de marimea lor) dupa care se adauga uleiul impreuna cu plantele aromate.Se lasa la macerat cam 1-2 saptamini dupa care se scoate si se maninca alaturi de ceva sau cu ce vrei tu.Mie cel mai mult imi place brinza de soia prajita putin si pusa in miso(pasta de soia)soup.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Aug 19 2009, 08:56 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



sulfat de calciu sau ipsos (gips), nu?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sheng
mesaj Aug 19 2009, 09:45 PM


Master of disaster


Grup: Moderatori
Postari: 12,813
Inregistrat pe: 4-June 06
De la: Bucureşti
Membrul Nr.: 32,302



QUOTE(jenny_kap @ Aug 19 2009, 09:56 PM) *
sulfat de calciu sau ipsos (gips), nu?

Desigur (Ca SO4) !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
NAZDRAVANA
mesaj Aug 20 2009, 11:47 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 747
Inregistrat pe: 24-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,618



interesant si de facut. dar niste cantitati are cineva? ca nu vreau sa incerc si sa nu-mi iasa din cauza asta. smile.gif multumesc.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lilia_12
mesaj Aug 20 2009, 12:52 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 179
Inregistrat pe: 18-November 08
De la: Plaiurile mioritice
Membrul Nr.: 46,542



CITAT(miki1 @ Aug 18 2009, 03:13 AM) *
Se mai poate pune la macerat cu ulei de masline citeva frunze de busuic ,sare de mare,un pic de ardei rosu(iute pentru gust),oregano sau ce alte plante aromatice iti plac tie.Se taie cuburi la fel ca si mozzarella se pune intr-un borcan de sticla(sau mai multe depinde de marimea lor) dupa care se adauga uleiul impreuna cu plantele aromate.Se lasa la macerat cam 1-2 saptamini dupa care se scoate si se maninca alaturi de ceva sau cu ce vrei tu.Mie cel mai mult imi place brinza de soia prajita putin si pusa in miso(pasta de soia)soup.



interesanta idee...mersi, o sa incerc. smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
miki1
mesaj Aug 21 2009, 12:45 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 268
Inregistrat pe: 27-August 08
De la: Barlad-USA
Membrul Nr.: 44,848



Cu multa placere!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abigaila
mesaj Jan 17 2010, 06:36 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 222
Inregistrat pe: 3-December 09
De la: Lipova, Arad
Membrul Nr.: 55,641



Buna. Mi-am luat si eu aparat de facut lapte de soia. Si am incercat sa fac branza tofu, dar e cam sfaramicioasa. Nu stiu de ce nu iese.La 1 litru jumate de lapte am pus 1 lingurita jumate de nigari (de la ei cumparat special pt tofu) apoi l-am lasat 15-20 minute, arata f frumos, l-am pus in cutiuta de scurs, tot de la ei cumparata, i-am pus un pic de sare si marar si am lasat-o vreo 2-3 ore la scurs.Apoi am pus-o in apă rece si tot i-am schimbat apa, de vreo 10 ori, si tot sfaramicioasa mi-a ramas. Arata bine exterior dar cand am incercat sa tai si sa iau o felie nu sa putut pentru ca sa sfarmat. Nu e ca aia de la magazin.
Va rog daca puteti sa ma ajutati, nu stiu unde am gresit. De ce dupa ce ii schimb apa nu se intareste, sa fie un pic tare, sa o tai felii.
Multumesc!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Charlies
mesaj Sep 15 2010, 10:33 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 15
Inregistrat pe: 30-June 10
De la: Satu Mare / Romania
Membrul Nr.: 58,944




Of abi.. Eu fac destul de mult tofu insa cu coagulant din zeama de lamaie sau otet plus laptele pe care tot eu il prepar. Habar nu am care ar fi problema la nigari...si cum functioneaza el. Ai gasit pana la urma explicatia ?


--------------------
http://alegorie.wordpress.com
Blog cu drag despre Hrana Vie. A sti sa fii in timpuri ce nu mai au rabdare.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alice07
mesaj Sep 15 2010, 10:59 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 54
Inregistrat pe: 21-March 08
De la: Pitesti
Membrul Nr.: 42,194



CITAT(Charlies @ Sep 15 2010, 11:33 AM) *
Of abi.. Eu fac destul de mult tofu insa cu coagulant din zeama de lamaie sau otet plus laptele pe care tot eu il prepar. Habar nu am care ar fi problema la nigari...si cum functioneaza el. Ai gasit pana la urma explicatia ?

Ce bine ca am dat de raspunsul tau! ieri am facut si eu tofu pt prima data, dar nu am gasit reteta aici. Diferenta a fost ca eu am pus otetul amestecand putin in laptele fierbinte, ceea ce a dus la branzirea lui rapida. Din cauza asta tofu a mea e cam sfaramicioasa, dar am pus-o la o saramura si pt mine merge. Vrei sa-mi spui si mie ce procedeu folosesti? pt ca am vazut mai multe. Fierbi soia din blender si apoi o scurgi, pui coagulantul ca in filmulet, ce otet folosesti... Multumesc frumos.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Charlies
mesaj Sep 17 2010, 09:14 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 15
Inregistrat pe: 30-June 10
De la: Satu Mare / Romania
Membrul Nr.: 58,944



QUOTE(alice07 @ Sep 15 2010, 11:59 PM) *
Ce bine ca am dat de raspunsul tau! ieri am facut si eu tofu pt prima data, dar nu am gasit reteta aici. Diferenta a fost ca eu am pus otetul amestecand putin in laptele fierbinte, ceea ce a dus la branzirea lui rapida. Din cauza asta tofu a mea e cam sfaramicioasa, dar am pus-o la o saramura si pt mine merge. Vrei sa-mi spui si mie ce procedeu folosesti? pt ca am vazut mai multe. Fierbi soia din blender si apoi o scurgi, pui coagulantul ca in filmulet, ce otet folosesti... Multumesc frumos.


Alice ma bucur ca ti-am fost de folos. Te rog arunca o privire pe blogul meu. Am un articol intreg pe tema asta. In mare ai mentionat toti pasii... Folosesc otet.. cumparat din Kaufland.. e ceva unguresc de mere : Almaecet.. costa cam 3 lei 0.5 l. Nu inteleg de ce iti iese sfaramicioasa. O pui la presat ? Branzica ? Cat o ti la fermentat dupa ce pui otetul ? Tot asa amestec si eu un lapte in timp ce cu cealalta mana torn canita de otet. Apoi las focul pe foarte mic si las asa cam 10 - 15 min fara sa ma ating de oala. Pe urma pun toata compozitia in sita acoperita cu tifon. Zerul il arunc iar branzica din sita o presez bine cu greutate. Iese cam de consistenta feta.. destul de tare.

Bafta,


--------------------
http://alegorie.wordpress.com
Blog cu drag despre Hrana Vie. A sti sa fii in timpuri ce nu mai au rabdare.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alice07
mesaj Sep 21 2010, 10:34 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 54
Inregistrat pe: 21-March 08
De la: Pitesti
Membrul Nr.: 42,194



CITAT(Charlies @ Sep 17 2010, 10:14 AM) *
Alice ma bucur ca ti-am fost de folos. Te rog arunca o privire pe blogul meu. Am un articol intreg pe tema asta. In mare ai mentionat toti pasii... Folosesc otet.. cumparat din Kaufland.. e ceva unguresc de mere : Almaecet.. costa cam 3 lei 0.5 l. Nu inteleg de ce iti iese sfaramicioasa. O pui la presat ? Branzica ? Cat o ti la fermentat dupa ce pui otetul ? Tot asa amestec si eu un lapte in timp ce cu cealalta mana torn canita de otet. Apoi las focul pe foarte mic si las asa cam 10 - 15 min fara sa ma ating de oala. Pe urma pun toata compozitia in sita acoperita cu tifon. Zerul il arunc iar branzica din sita o presez bine cu greutate. Iese cam de consistenta feta.. destul de tare.

Bafta,


Well, hello again! cum sa-ti spun, draguta bloggeritza? cand am inceput sa caut retete pt tofu, dintre toate, m-am oprit chiar pe blogul tau! Adica te stiam dinainte de a te descoperi si aici. Imi face deosebita placere sa te regasesc si aici, pt mai aveam unele nelamuriri. Asadar, m-am inspirat din reteta ta. Si ca sa raspund celor de mai sus, o sa-ti spun cum am facut eu: am fiert laptele si apoi am pus otet, am amestecat si am inchis focul, dupa care am lasat sa se odihneasca si apoi am turnat toata compozitia in sita si tifon... am presat... deci nu prea imi dau seama unde gresesc. Si scuze de off-topic, dar iti citisem cateva articole de pe blog inainte ca tu sa mi-l recomanzi.
Data viitoare cand mai vreau sa fac tofu, o sa fiu mai atenta. Numai bine, Alina

Acest mesaj a fost editat de alice07: Sep 21 2010, 10:35 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Roxana.
mesaj Sep 21 2010, 11:59 PM


Peculiar State of Mind


Grup: Membri
Postari: 6,115
Inregistrat pe: 26-January 09
De la: here and there
Membrul Nr.: 48,438



QUOTE(Charlies @ Sep 17 2010, 03:14 AM) *
Te rog arunca o privire pe blogul meu. Am un articol intreg pe tema asta.


te-as ruga sa fii mai discreta cu invitatia catre blogul tau, de data asta esti iertata pentru incalcarea regulamentului, data viitoare nu mai pot trece cu vederea banned.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Charlies
mesaj Sep 24 2010, 10:50 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 15
Inregistrat pe: 30-June 10
De la: Satu Mare / Romania
Membrul Nr.: 58,944



QUOTE(Roxana. @ Sep 22 2010, 12:59 AM) *
te-as ruga sa fii mai discreta cu invitatia catre blogul tau, de data asta esti iertata pentru incalcarea regulamentului, data viitoare nu mai pot trece cu vederea banned.gif


peace.gif Multumesc pentru ingaduinta. Am sa fiu mult mai atenta. Imi pare rau.

Ramona


--------------------
http://alegorie.wordpress.com
Blog cu drag despre Hrana Vie. A sti sa fii in timpuri ce nu mai au rabdare.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hcn
mesaj Oct 15 2010, 02:26 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 43
Inregistrat pe: 12-February 07
De la: Valea Crisului Alb
Membrul Nr.: 36,491



am facut si eu tofu aseara, a fost ceva de lucru, dar la final mi-a iesit ceva bun. Am folosit otet si s-a intarit fara probleme. Azi voi incerca sa fac cate ceva cu okara, am citi cateva informatii si abia astept sa le pun in practica.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Misha.
mesaj Nov 30 2010, 10:02 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,221
Inregistrat pe: 13-September 07
De la: tasha's world
Membrul Nr.: 38,838



fetelor am si eu cateva intrebari
vreau si eu sa fac tofu
si varianta cu otet mi se pare cea mai "de-a casei" ,,,,daaarrr....nu iese acru si cu gust de otet??????


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adrianchelupop
mesaj Nov 12 2012, 01:39 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 12-November 12
Membrul Nr.: 251,613



Salutare, interesante chestii sunt pe aici. Sunt un utilizator nou .. si consum si eu tofu, dar mam apucat de facut si am tot inclusiv masina de facut lapte( direct din china comandata) Dar eu am ceva solid de culoare incolora, ce se poate folosi ca si coagulant, dar ideea e ca nu stiu cum sa il prepar cate grame de chestie de aia la cati litrii de apa, daca stie cineva as fii recunoscator. Cred ca e sulfat de calciu .... dar nu sunt sigur. Ca am vazut ca niggari are culoare alba si acesta bate catre incolor.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 20th December 2014 - 02:12 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare