![]() ![]() |
| Guest_teofania_* |
Feb 22 2005, 03:36 AM
Trimis la
|
|
Guests |
Urgent am nevoie de reteta de "praz a la creme".Cunoaste cineva? Multumesc. |
|
|
|
Feb 22 2005, 10:28 AM
Trimis la
|
|
|
Big Chef Grup: Membri Postari: 775 Inregistrat pe: 11-March 03 De la: Belgie Membrul Nr.: 6,877 |
Buna Teofania,
am tradus reteta urmatoare: Poireau (praz) a la creme Ingrediente: 500g praz; o ceapa 300ml frisca lichida (smantana dulce…sau cum ii zice) 300ml apa 1/2 bouillon de ierburi (aromatice) sau de pui (bouillon aux herbes ou de poule) – cred ca se refera la cub. 10g unt ulei (care sa suporte bine caldura) plante aromatice (herbesde provence) – (cimbru, rozmarin, ?marjolaine?, oregano, busuioc, ?sariette?) sare piper macinat Preparare -se taie ceapa fin; -se spala si se taie prazul in bucatele (partea alba) -se prajeste prazul in putin ulei, sare si piper, pentru 3minute -se adauga ceapa, se lasa putin pe foc apoi se adauga apa -se adauga cubul si plantele aromatice si se lasa sa fiarba acopêrit 15 minute -se reduce focul, se adauga frisca si untul -se lasa sa fiarba la foc mic pana cand sosul e bine prins -se adauga putin piper proaspat macinat Evident ca nu e traducere exacta, si evident ca eu inca nu am incercat chestia asta, desi pare foarte interesanta (pana acu' 10 minute nici nu stiam de ea http://www.cook-it.ch/poireau.htm O zi frumoasa Esme -------------------- ______________________________________
Daca ai o lamaie fa o limonada :) Howard Gossage |
|
|
|
|
|
|
Feb 22 2005, 11:07 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,504 Inregistrat pe: 30-December 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 6,002 |
-------------------- "Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia [size="5"] http//acasalaIleana/[color="#FF00FF"][/color][size="5"] |
|
|
|
Feb 22 2005, 11:34 AM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
|
|
|
|
Feb 22 2005, 11:45 AM
Trimis la
|
|
|
Big Chef Grup: Membri Postari: 775 Inregistrat pe: 11-March 03 De la: Belgie Membrul Nr.: 6,877 |
Ai tu perfecta dreptate O zi frumoasa Esme -------------------- ______________________________________
Daca ai o lamaie fa o limonada :) Howard Gossage |
|
|
|
| Guest_teofania_* |
Feb 22 2005, 11:03 PM
Trimis la
|
|
Guests |
Multumesc Esme!
Am dat peste reteta asta deoarece prietenii mei cumparau produsul congelat. Acu, disparut de pe piata, ei se vaita atita incit mi-am spus ca trebuie sa gust si eu acest praz. Revin cu raport. Inca odata, multumesc pentru raspunsul promt. |
|
|
|
Mar 23 2005, 12:58 PM
Trimis la
|
|
|
Master of disaster Grup: Banned Postari: 2,217 Inregistrat pe: 23-June 04 Membrul Nr.: 15,220 |
|
|
|
|
Mar 23 2005, 07:15 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 864 Inregistrat pe: 20-September 04 De la: Canada Membrul Nr.: 17,128 |
Se mai poate face si praz umplut. Este mai migalos, dar foarte prezentabil la fatza
|
|
|
|
Mar 23 2005, 07:22 PM
Trimis la
|
|
|
Master of disaster Grup: Banned Postari: 2,217 Inregistrat pe: 23-June 04 Membrul Nr.: 15,220 |
QUOTE(Dana_P) Se mai poate face si praz umplut. Este mai migalos, dar foarte prezentabil la fatza :lol:
Da, asa este, daca dai un "search" gasesti si reteta de praz umplut cu carne de pui, parca. Eu in ultima vreme incerc sa gatesc fara carne,...fiul meu este quasi vegetarian. |
|
|
|
Mar 24 2005, 12:32 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 864 Inregistrat pe: 20-September 04 De la: Canada Membrul Nr.: 17,128 |
Austriaco, poti sa-l umpli si cu branza sau urda frecata cu marar (ca pe manicotti), apoi pus la cuptor.
|
|
|
|
Mar 24 2005, 12:51 AM
Trimis la
|
|
|
[quote=Dana_P]Austriaco, poti sa-l umpli si cu branza sau urda frecata cu marar (ca pe manicotti), apoi pus la cuptor.[/quote]
Multam frumos, Dana, dar fiul meu mea manica brinza numai pe pizza iar mararul, tocmai am scris mai devreme, este faux pas pentru intreaga familie,... cu exceptia mea. |
|
|
|
Mar 24 2005, 12:55 AM
Trimis la
|
|
... ca si la mine
|
|
|
|
Mar 24 2005, 01:09 AM
Trimis la
|
|
|
[quote=Dana_P]... ca si la mine
Ma duci in ispita si parca ma vad alergind kilometri in plus numai din cauza ca am mincat eu tot prazul umplut... Inca odata, multumesc frumos... |
|
|
|
Jul 29 2005, 07:17 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,290 Inregistrat pe: 2-January 05 De la: In afara Romaniei si in Ea Membrul Nr.: 19,931 |
Reteta telegrafica si ochiometrica....
Opareste prazul Taie rondele subtiri Rumeneste in unt Sosul Bechamel Unt Faina Lapte Apoi Smantana Parmezan ras Sosul se amesteca cu prazul si se pune intr-un vas Yena, Ceramica sau altceva , (de unde se serveste). Se sparg oualele pe suprafata prazului lasand spatiu intre ele. Se presara parmezan ras si se coace pana ce oualele sunt facute. |
|
|
|
Feb 9 2006, 10:46 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 695 Inregistrat pe: 8-June 05 De la: Romania Membrul Nr.: 24,699 |
Dar o mancare de praz cu masline gatita dietetic nu mananca nimeni
-------------------- "Nu exista o cale spre fericire. Fericirea este calea.!."
Proverb budist |
|
|
|
Feb 9 2006, 11:51 AM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
Georgeta dar măslinelor ce le faci ca să nu fie nesărate?
De exemplu aici se găsesc în ulei, în saramură şi cele " de plastic" cum le zic eu adică cele care n-au nici un gust, scrie pe ele că sunt făcute în cuptor, mai sunt jdemii de altele aromatizate cu fel de fel de chestii dar pe astea nu le luăm în consideraţie acu. Sau dacă n-avem posibilitatea că oricum n-aş şti cum să fac, de a avea măsline nesărate, se pot folosi cele sărate şi în acest caz elimini sarea din apă, nu? Cum iese mâncarea asta, mai scăzută? Sau mai lichidă? Sau fiecare o poate lăsa după plac? |
|
|
|
Feb 9 2006, 01:17 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 5,374 Inregistrat pe: 1-September 03 De la: DĂŽn Corleone Membrul Nr.: 8,842 |
Dacă sunt prea sărate, io las măslinele în apă rece, ca pe brânză.
Dacă mâncarea iese prea dulce, merge o lingură de oţet. |
|
|
|
Feb 10 2006, 03:44 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 818 Inregistrat pe: 14-January 04 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 11,092 |
Tocana de praz cu jambon
1,5 kg de praz 500 gr. jambon smantana cascaval sare,piper unt Curatati prazul si taiati-l in bucati. Topiti untul adaugati prazul la calit impreuna cu putina apa, sare si piper. Acoperiti vasul si lasati sa fiarba la foc potrivit.. Intre timp se taie jambonul bucatele si se pune si el la fiert langa praz, impreuna cu smantana. Se mai fierbe inca 10 min. Serviti tocana calda cu branza, cascaval ras deasupra. |
|
|
|
Feb 10 2006, 04:49 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 747 Inregistrat pe: 24-September 05 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 27,618 |
mama le face asa maslinelor: le gaureste de cateva ori cu sobitoarea si apoi la pune la fiert in apa rece si le fierbe cam...10-15 min si apoi le scoate, le trece prin apare rece si le pune iar la fiert in apa rece, tot 10-15 min si apoi le scoate, le trce prin jet de apa rece si gata. isi mai pastreaza un pic sarea dar nu atat de mult. -------------------- |
|
|
|
Feb 11 2006, 09:05 AM
Trimis la
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,080 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
eu fac un flan de praz. prazul taiat grosolan (preferabil partea alba si cea putin verzuie ,daca posibil nu cozile) se caleste cu putin ulei de masline si se lasa sa se inmoaie pe foc. apoi se mixeaza cu 3 oua intregi, putina smantana ( 25 % sau intreaga daca preferati) cca 100 ml ( eu pun la ochi ) mult patrunjel, sare ,piper.
aceasta compozitie se rastoarna intr-un vas care marge la bain-marie la cuptor. se serveste cald sau rece. acelasi flan il fac cu dovlecei ( in locul prazului ), in rest procedeul e identic. acesta noi il mancam rece servit cu sos de rosii.( rosii taiate in jumatate, scos samburii si zeama, se pun in tigaie cu 1-2 catei de usturoi strivrti, sare, eventual o ceapa taiata sau echalotte-scalonio, cand sunt moi se paseaza . se repune rezultatul obtinut la fiert 8-10 min cu putina vegeta,ulei masline ,un varf de zahar, si un varf de concentrat de tomate. daca nu aveti rosii proaspete, merg si cele din cutie-pelati ) de obicei il fac vara ,rece. din praz taiat marunt, morcovi in rondele, putina telina si cartofi, fac o supa legera, in care pun mult patrunjel tocat la sfarsit. e buna dupa excesuri culinare. -------------------- |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|
|