3 Pagini V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Retete cu praz
Guest_teofania_*
mesaj Feb 22 2005, 03:36 AM





Guests






Buna-buna!

Urgent am nevoie de reteta de "praz a la creme".Cunoaste cineva? Multumesc. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aldaesme
mesaj Feb 22 2005, 10:28 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 775
Inregistrat pe: 11-March 03
De la: Belgie
Membrul Nr.: 6,877



Buna Teofania,

am tradus reteta urmatoare:

Poireau (praz) a la creme

Ingrediente:
500g praz;
o ceapa
300ml frisca lichida (smantana dulce…sau cum ii zice)
300ml apa
1/2 bouillon de ierburi (aromatice) sau de pui (bouillon aux herbes ou de poule) – cred ca se refera la cub.
10g unt
ulei (care sa suporte bine caldura)
plante aromatice (herbesde provence) – (cimbru, rozmarin, ?marjolaine?, oregano, busuioc, ?sariette?)
sare
piper macinat

Preparare
-se taie ceapa fin;
-se spala si se taie prazul in bucatele (partea alba)
-se prajeste prazul in putin ulei, sare si piper, pentru 3minute
-se adauga ceapa, se lasa putin pe foc apoi se adauga apa
-se adauga cubul si plantele aromatice si se lasa sa fiarba acopêrit 15 minute
-se reduce focul, se adauga frisca si untul
-se lasa sa fiarba la foc mic pana cand sosul e bine prins
-se adauga putin piper proaspat macinat

Evident ca nu e traducere exacta, si evident ca eu inca nu am incercat chestia asta, desi pare foarte interesanta (pana acu' 10 minute nici nu stiam de ea icon_smile.gif ). Pentru verificarea retetei si nu numai mai jos se afla link-ul la sursa.

http://www.cook-it.ch/poireau.htm

O zi frumoasa

Esme


--------------------
______________________________________
Daca ai o lamaie fa o limonada :)
Howard Gossage
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Higeia
mesaj Feb 22 2005, 11:07 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,504
Inregistrat pe: 30-December 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,002



Multzumesc Esme pentru site. Are multe feluri ce se pot face în familie.O zi buna Higeia icon_rolleyes.gif


--------------------
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[color="#FF00FF"][/color][size="5"]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Feb 22 2005, 11:34 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760




Esme, nu-mi plac tipii aceia pentru că fac carbonara cu smântână! eusa_naughty.gif pupic.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aldaesme
mesaj Feb 22 2005, 11:45 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 775
Inregistrat pe: 11-March 03
De la: Belgie
Membrul Nr.: 6,877



[quote=Adriana Nicoleta]Esme, nu-mi plac tipii aceia pentru că fac carbonara cu smântână! eusa_naughty.gif pupic.gif[/quote]

Ai tu perfecta dreptate floare.gif, da' io tot ii iubesc ca-s elvetieni tongue.gif

O zi frumoasa pupic.gif floare.gif

Esme


--------------------
______________________________________
Daca ai o lamaie fa o limonada :)
Howard Gossage
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Guest_teofania_*
mesaj Feb 22 2005, 11:03 PM





Guests






Multumesc Esme!

Am dat peste reteta asta deoarece prietenii mei cumparau produsul congelat. Acu, disparut de pe piata, ei se vaita atita incit mi-am spus ca trebuie sa gust si eu acest praz.
Revin cu raport.
Inca odata, multumesc pentru raspunsul promt. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Austiaca2
mesaj Mar 23 2005, 12:58 PM


Master of disaster


Grup: Banned
Postari: 2,217
Inregistrat pe: 23-June 04
Membrul Nr.: 15,220



[b] PRAZ CU MASLINE
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dana_P
mesaj Mar 23 2005, 07:15 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 864
Inregistrat pe: 20-September 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 17,128



Se mai poate face si praz umplut. Este mai migalos, dar foarte prezentabil la fatza icon_lol.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Austiaca2
mesaj Mar 23 2005, 07:22 PM


Master of disaster


Grup: Banned
Postari: 2,217
Inregistrat pe: 23-June 04
Membrul Nr.: 15,220



QUOTE(Dana_P)
Se mai poate face si praz umplut. Este mai migalos, dar foarte prezentabil la fatza  :lol:


Da, asa este, daca dai un "search" gasesti si reteta de praz umplut cu carne de pui, parca.
Eu in ultima vreme incerc sa gatesc fara carne,...fiul meu este quasi vegetarian.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dana_P
mesaj Mar 24 2005, 12:32 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 864
Inregistrat pe: 20-September 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 17,128



Austriaco, poti sa-l umpli si cu branza sau urda frecata cu marar (ca pe manicotti), apoi pus la cuptor.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Austiaca2
mesaj Mar 24 2005, 12:51 AM


Master of disaster


Grup: Banned
Postari: 2,217
Inregistrat pe: 23-June 04
Membrul Nr.: 15,220



[quote=Dana_P]Austriaco, poti sa-l umpli si cu branza sau urda frecata cu marar (ca pe manicotti), apoi pus la cuptor.[/quote]

Multam frumos, Dana, dar fiul meu mea manica brinza numai pe pizza iar mararul, tocmai am scris mai devreme, este faux pas pentru intreaga familie,... cu exceptia mea.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dana_P
mesaj Mar 24 2005, 12:55 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 864
Inregistrat pe: 20-September 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 17,128



... ca si la mine laugh.gif "Ascunde" branza in niste gris si bate un ou. Adauga in amestec niste boia dulce si poate il pacalesti !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Austiaca2
mesaj Mar 24 2005, 01:09 AM


Master of disaster


Grup: Banned
Postari: 2,217
Inregistrat pe: 23-June 04
Membrul Nr.: 15,220



[quote=Dana_P]... ca si la mine laugh.gif "Ascunde" branza in niste gris si bate un ou. Adauga in amestec niste boia dulce si poate il pacalesti ![/quote]

Ma duci in ispita si parca ma vad alergind kilometri in plus numai din cauza ca am mincat eu tot prazul umplut... laugh.gif
Inca odata, multumesc frumos...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Neta
mesaj Jul 29 2005, 07:17 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,290
Inregistrat pe: 2-January 05
De la: In afara Romaniei si in Ea
Membrul Nr.: 19,931



Reteta telegrafica si ochiometrica....

Opareste prazul
Taie rondele subtiri
Rumeneste in unt

Sosul Bechamel

Unt
Faina
Lapte

Apoi Smantana
Parmezan ras

Sosul se amesteca cu prazul si se pune intr-un vas Yena, Ceramica sau altceva , (de unde se serveste).
Se sparg oualele pe suprafata prazului lasand spatiu intre ele.
Se presara parmezan ras si se coace pana ce oualele sunt facute. icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Georgeta Violeta
mesaj Feb 9 2006, 10:46 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 834
Inregistrat pe: 8-June 05
De la: Romania
Membrul Nr.: 24,699



Dar o mancare de praz cu masline gatita dietetic nu mananca nimeni eusa_doh.gif ? Prazul spalat se taie "rondele" late de cca 15 mm sau tubulete, se fierbe in apa cu putina sare. Dupa ce s-a inmuiat se adauga masline nesarate cu sau fara samburi si neaparat negre si se mai fierbe putin dupa care se adauga suc de rosii si bulion facur de mine din ardei capia. Se opreste focul, se adauga o lingurita de ulei de masline si se mananca cu placere. :blob7


--------------------
"Nu exista o cale spre fericire. Fericirea este calea.!."
Proverb budist
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Feb 9 2006, 11:51 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Georgeta dar măslinelor ce le faci ca să nu fie nesărate?
De exemplu aici se găsesc în ulei, în saramură şi cele " de plastic" cum le zic eu adică cele care n-au nici un gust, scrie pe ele că sunt făcute în cuptor, mai sunt jdemii de altele aromatizate cu fel de fel de chestii dar pe astea nu le luăm în consideraţie acu.
Sau dacă n-avem posibilitatea că oricum n-aş şti cum să fac, de a avea măsline nesărate, se pot folosi cele sărate şi în acest caz elimini sarea din apă, nu?
Cum iese mâncarea asta, mai scăzută? Sau mai lichidă? Sau fiecare o poate lăsa după plac?

Go to the top of the page
 
+Quote Post
n_puiu
mesaj Feb 9 2006, 01:17 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,562
Inregistrat pe: 1-September 03
De la: DĂŽn Corleone
Membrul Nr.: 8,842



Dacă sunt prea sărate, io las măslinele în apă rece, ca pe brânză.
Dacă mâncarea iese prea dulce, merge o lingură de oţet.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Iubita
mesaj Feb 10 2006, 03:44 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 819
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 11,092



Tocana de praz cu jambon

1,5 kg de praz
500 gr. jambon
smantana
cascaval
sare,piper
unt

Curatati prazul si taiati-l in bucati.
Topiti untul adaugati prazul la calit impreuna cu putina apa, sare si piper.
Acoperiti vasul si lasati sa fiarba la foc potrivit.. Intre timp se taie jambonul bucatele si se pune si el la fiert langa praz, impreuna cu smantana.
Se mai fierbe inca 10 min. Serviti tocana calda cu branza, cascaval ras deasupra.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
NAZDRAVANA
mesaj Feb 10 2006, 04:49 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 747
Inregistrat pe: 24-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,618



rolleyes.gif ma bag si yo p'aci.
mama le face asa maslinelor: le gaureste de cateva ori cu sobitoarea si apoi la pune la fiert in apa rece si le fierbe cam...10-15 min si apoi le scoate, le trece prin apare rece si le pune iar la fiert in apa rece, tot 10-15 min si apoi le scoate, le trce prin jet de apa rece si gata. isi mai pastreaza un pic sarea dar nu atat de mult. wink.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Feb 11 2006, 09:05 AM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



eu fac un flan de praz. prazul taiat grosolan (preferabil partea alba si cea putin verzuie ,daca posibil nu cozile) se caleste cu putin ulei de masline si se lasa sa se inmoaie pe foc. apoi se mixeaza cu 3 oua intregi, putina smantana ( 25 % sau intreaga daca preferati) cca 100 ml ( eu pun la ochi ) mult patrunjel, sare ,piper.
aceasta compozitie se rastoarna intr-un vas care marge la bain-marie la cuptor.
se serveste cald sau rece.

acelasi flan il fac cu dovlecei ( in locul prazului ), in rest procedeul e identic. acesta noi il mancam rece servit cu sos de rosii.( rosii taiate in jumatate, scos samburii si zeama, se pun in tigaie cu 1-2 catei de usturoi strivrti, sare, eventual o ceapa taiata sau echalotte-scalonio, cand sunt moi se paseaza . se repune rezultatul obtinut la fiert 8-10 min cu putina vegeta,ulei masline ,un varf de zahar, si un varf de concentrat de tomate. daca nu aveti rosii proaspete, merg si cele din cutie-pelati ) de obicei il fac vara ,rece.

din praz taiat marunt, morcovi in rondele, putina telina si cartofi, fac o supa legera, in care pun mult patrunjel tocat la sfarsit. e buna dupa excesuri culinare. icon_frown.gif


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

3 Pagini V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 23rd November 2014 - 03:14 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare