Reply to this topicStart new topic
> cea mai buna maioneza de post
mitze katze
mesaj Dec 5 2005, 01:10 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 235
Inregistrat pe: 20-October 05
De la: Romania, Ploiesti
Membrul Nr.: 28,376



In weekend am incercat o reteta de maioneza de post, care a iesit extraordinar. Reteta am citit-o cu mult timp in urma, cred ca in revista Practic in bucatarie, desi nu sunt foarte sigura.

Ingrediente:
2 linguri faina sau amidon
1/2 cana apa
mustar, zeama de lamaie
ulei

Se amesteca cele 2 linguri faina cu un pic de apa rece pana se desface bine.
Restul de apa se pune la fiert. Cand da in clocot se toarna amestecul de faina si apa rece si se amesteca la fel ca la o budinca. Se tine pe foc mic pana se ingroasa bine (nu dureaza mai mult de 1 minut). Se lasa la racit si cand e rece se amesteca cu mustar si zeama de lamaie, apoi se picura uleiul, ca la orice maioneza. Eu am picurat si un pic de sifon pentru ca dupa ce se incorporeaza uleiul devine foarte tare. Se potriveste de mustar si lamaie si se poate consuma imediat.

Mie mi s-a parut foarte buna, la gust si la consistenta e identica cu cea preparata cu oua. Oricum am reusit sa pacalesc toata familia, care si dupa ce le-am spus cu ce e de fapt facuta nu prea au crezut.
Si inca ceva. Mama mea are probleme cu ficatul si pana acum faceam maioneza cu ou dar la care adaugam mult cartof fiert ras, ca sa poata manca si ea. Cu reteta asta a mancat suficient de mult si nu a deranjat-o deloc.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Buburuza
mesaj Dec 5 2005, 02:00 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 583
Inregistrat pe: 12-February 03
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,664



Multam' de reteta! Eu ma chinuiam sa prepar maioneza din pufuleti (cu mustar, zeama de lamaie si ulei) dar nu-mi placea ce iesea... asa o sa pot face si eu salata de boeuf fara boeuf icon_biggrin.gif


--------------------
Stiu ca sunt prost. Dar cand ma uit in jur, prind curaj....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mitze katze
mesaj Dec 5 2005, 03:24 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 235
Inregistrat pe: 20-October 05
De la: Romania, Ploiesti
Membrul Nr.: 28,376



Cu multa placere. Sa stii ca e chiar foarte buna, nu am exagerat deloc si nici nu se compara cu alte maioneze de post, cum ar fi a ta cu pufuleti, cu piure de cartofi sau cu piure de fasole. Cred ca toata smecheria consta in faptul ca materia de baza nu are un gust propriu, pentru ca fiertura de apa si faina nici macar nu miroase. Asa ca tot ce se simte in maioneza este doar gustul celorlalte ingrediente, in special mustarul. Sper sa iti placa si spor la treaba.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Neta
mesaj Dec 6 2005, 08:22 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,290
Inregistrat pe: 2-January 05
De la: In afara Romaniei si in Ea
Membrul Nr.: 19,931





AM O RETETA , NU O GASESC ACUM, DAR SE PUNE SI PUTIN SOFRAN CA SA-I DEA CULOARE GALBEN FRUMOASA icon_biggrin.gif


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Iubita
mesaj Dec 6 2005, 11:59 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 819
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 11,092



Buburuza, incearca o maioneza facuta din cartof fiert, zdrobit cu furculita bine, cu mustar, zeama de lamaie...piper...e foarte buna.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mitze katze
mesaj Dec 6 2005, 01:14 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 235
Inregistrat pe: 20-October 05
De la: Romania, Ploiesti
Membrul Nr.: 28,376



Iubita, gusturile nu se discuta. icon_frown.gif eu tocmai de reteta asta spuneam ca nu mi-a placut deloc. Nu seamana la gust cu cea preparata cu ou si parca nici la consistenta. Sau poate nu am facut-o eu cum o faci tu.... desi din explicatii mi s-a parut ca nu e nici o diferenta. Poate o incerci si pe a mea si imi spui parerea ta (am inceput sa fac si rime icon_smile.gif ). Pupici


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Iubita
mesaj Dec 6 2005, 01:51 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 819
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 11,092



As incerca-o pe a ta cu siguranta, dar nu tin post. Atunci am facut asa pt. ca aveam in vizita pe cineva " groaznic " de vegetarian, care pe langa carne nu manca nici un produs de origine animala.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mitze katze
mesaj Dec 9 2005, 10:55 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 235
Inregistrat pe: 20-October 05
De la: Romania, Ploiesti
Membrul Nr.: 28,376



Lasa, Iubita, ca nici eu nu tin post, dar am incercat reteta asta doar,asa, de amorul artei. Si putin din cauza ca pe 18 facem parastas bunicului meu si se zice ca mancarurile de dulce nu sunt primite.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nicole c
mesaj Dec 10 2005, 02:16 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 645
Inregistrat pe: 21-October 05
De la: it
Membrul Nr.: 28,416



mitze katze am incercat-o eu insa...nu mi-a iesit sau poate nu mi-a placut mie dontknow.gif ce sa spun?
prima data am pus amidon,iar cand am pus amestecul ala facut din doua ling. amidon cu apa rece peste apa care dadea in clocot BangHead.gif
a iesit ceva,urat ca o gelatina,am continuat,am pus mustar si zeama de lamaie,ulei am crezut ca pot sa o salvez;da de unde,era si nasa fiului meu la mine si mi-a sugerat sa o arunc,ca degeaba consum bunatate de ulei de masline(chiar astazi il luasem cu 5,68 un litru) asa ca am aruncat tot am luat-o de la capat,de data asta am pus faina,cred ca trebuia sa pun doua linguri cu varf(zic eu)caci a ramas cam subtirica,nu a mai iesit gelatinoasa data asta insa degeaba am continuat eu sa torn ulei(putin,cate putin,stiu)nici nu sa ingrosat,nici inmultit,nici...nimic
totusi am folosit-o la o "tentativa" de salata boeuf,spun asta deoarece era fara carne,ai mei(sot si cumnat)au mancat saracii de nevoie icon_smile.gif
cred ca reteta ta este buna,sunt eu cea gresita mad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mitze katze
mesaj Dec 13 2005, 01:45 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 235
Inregistrat pe: 20-October 05
De la: Romania, Ploiesti
Membrul Nr.: 28,376



Nicole, imi pare rau ca nu ti-a iesit. Nu stiu ce sa spun, baza trebuie sa iasa ca o budinca, sau daca preferi, ca o mamaliga vartoasa. Eu am folosit faina pentru ca nu aveam amidon si mi s-a legat foarte bine. Cat despre ulei am vazut mai demult la o emisiune TV ca nu se foloseste cel de masline, pentru ca da o tenta verzuie maionezei. Eu oricum nu aveam in casa asa ceva, drept pentru care am folosit ulei de floarea soarelui. Ce nu am inteles insa este daca ai lasat bine la racit "budinca". A mea era aproape rece cand am amestecat-o cu celelalte ingrediente, mai intai cu mustarul apoi cu zeama de lamaie si la urma cu uleiul. Iar uleiul nu l-am pus putin cate putin, contrar asteptarilor, ci destul de mult o data, am amestecat bine si am mai pus de vreo doua ori. Am mai facut si a doua zi o serie, pentru ca nu mi-a ajuns si pentru decorat. Dupa aceeasi metoda si cu acelasi rezultat. Poate ai curaj si mai incerci o data.
Ce rau imi pare ca nu am aparat foto, ca sigur ai intelege mult mai bine decat din explicatiile mele intortocheate icon_frown.gif . Poate ma aude totusi Mosul..... eusa_pray.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monica
mesaj Dec 14 2005, 02:19 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 845
Inregistrat pe: 21-February 02
De la: Ploiesti (Prahova)
Membrul Nr.: 2,400



[eu am facut reteta ta, am si pus 2 poze cu ea la Retete inimagini, salate apetisante, a iesit fara probleme.Uleiul se adauga dupa racirea "budincai".
Go to the top of the page
 
+Quote Post
boni
mesaj Dec 15 2005, 11:29 AM


doar monti...


Grup: Membri
Postari: 2,135
Inregistrat pe: 14-May 04
De la: Sibiu (Romania)
Membrul Nr.: 14,218



si eu am facut-o si mi-a iesit buna. m-am chinuit putin la amestecatul pe foc a "budincii" si mi s-a umplut de cocoloase mad.gif da' am bagat mixeru' in ea (batu ala cu cutin in varf) si am rezolvat-o. totul bine si frumos pana a doua zi dimineata: cand deschide sotul borcanul sa-si unga pe paine..... deasupra plin de ulei. huh.gif da' nu era taiata, doar am amestecat-o si iar a fost totul bine.
concluzia: e buna!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mitze katze
mesaj Dec 15 2005, 01:33 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 235
Inregistrat pe: 20-October 05
De la: Romania, Ploiesti
Membrul Nr.: 28,376



Fetelor, ce ma bucur ca v-a iesit! Monica, multumesc mult de tot ca ai pus poze, asa e mult mai simplu. Pupici si spor la maioneza.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duplanty
mesaj Aug 1 2011, 03:00 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 1-August 11
Membrul Nr.: 246,415



BUna tuturor...si eu am incercat azi reteta cu maioneza de post si a iesit foarte buna...sa incercati ...chiar merita groupwave.gif ...multumim pentru reteta:*
Go to the top of the page
 
+Quote Post
oanba1
mesaj Jan 31 2012, 02:17 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 10
Inregistrat pe: 31-January 12
De la: Cluj
Membrul Nr.: 249,120



QUOTE(mitze katze @ Dec 5 2005, 11:10 AM) *
In weekend am incercat o reteta de maioneza de post, care a iesit extraordinar. Reteta am citit-o cu mult timp in urma, cred ca in revista Practic in bucatarie, desi nu sunt foarte sigura.

Ingrediente:
2 linguri faina sau amidon
1/2 cana apa
mustar, zeama de lamaie
ulei


Multumesc de reteta,o sa o incerc si eu pt sora mea care este vegetariana.


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 26th October 2014 - 01:30 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare