
inele de calamar
Deschis de
bimbilica
, Mar 12 2007 06:16 PM
10 răspunsuri la acest topic
#1
Postat 12 March 2007 - 06:16 PM
Buna.Iata ca vin din nou cu o mica nelamurire.Am fost la cumparaturi si m-a traznit sa iau inele de calamar dar habar nu am cum sa le fac.Se decongeleaza inainte,se condimenteaza-cu ce?etc etc.....Astept retete complete de la A la Z cu modul de preparare,ca vreau sa le fac maine seara.Mercic.
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
#4
Postat 12 March 2007 - 07:23 PM
Neta,calamarii umpluti is buni de tot,numai ca ea are inelele gata taiate...
am mai incercat sa pun un raspuns,dar ...'nica.poate de data asta sa fiu mai norocoasa.
inelele le pui la decongelat intr-o sita.intr-o punga pui faina si inelele decongelate si scuturi bine,ca sa se acopere atat in interior,cat si la exterior cu faina.scuturi excesul de faina de pe inele si le arunci in tigaia cu muuult ulei fierbinte.lasi pana sunt usor aurii si scoti pe hartie,ca sa se absoarba uleiul.sarezi,piparezi si servesti imediat cu lamaia taiata in patru alaturi.
am mai incercat sa pun un raspuns,dar ...'nica.poate de data asta sa fiu mai norocoasa.
inelele le pui la decongelat intr-o sita.intr-o punga pui faina si inelele decongelate si scuturi bine,ca sa se acopere atat in interior,cat si la exterior cu faina.scuturi excesul de faina de pe inele si le arunci in tigaia cu muuult ulei fierbinte.lasi pana sunt usor aurii si scoti pe hartie,ca sa se absoarba uleiul.sarezi,piparezi si servesti imediat cu lamaia taiata in patru alaturi.
#5
Postat 12 March 2007 - 07:32 PM
Daca ai luat inele de calamari atunci nu mai ai cum sa ii faci umpluti. Avantajul ca i-ai luat deja congelati este ca te scuteste de curatarea calamarului de pielita si de os si eventualele viscere.
Mai intai decongeleaza-i scurge-i de apa, si poti sa ii dai prin faina si ou, sau prin aluatul cu bere al Mayei care e excelent, sau daca vrei doar prin faina. Ideal ar fi sa-i prajesti in fripteuza, dar daca nu ai intr-o tigaie cu mult ulei ca sa nu se separe crusta de aluat de inele. Cand scrusta e aurie ii scoti, pentru ca ei se fac relativ repede. II stropesti cu sucul de la jumatate de lamaie si ii servesti insotiti de o bere rece.
In Spania cei dati prin faina si ou se numesc Calamares a la Romana, cei dati doar prin faina A la Andaluza si se intalnesc in orice bar la orice colt de strada.
Mai poti face paella cu ei dar iti mai trebuie o alta tona de ingrediente. Incearca-i mai intai prajiti si spune-mi daca ti-au placut!! Succes!
Mai intai decongeleaza-i scurge-i de apa, si poti sa ii dai prin faina si ou, sau prin aluatul cu bere al Mayei care e excelent, sau daca vrei doar prin faina. Ideal ar fi sa-i prajesti in fripteuza, dar daca nu ai intr-o tigaie cu mult ulei ca sa nu se separe crusta de aluat de inele. Cand scrusta e aurie ii scoti, pentru ca ei se fac relativ repede. II stropesti cu sucul de la jumatate de lamaie si ii servesti insotiti de o bere rece.
In Spania cei dati prin faina si ou se numesc Calamares a la Romana, cei dati doar prin faina A la Andaluza si se intalnesc in orice bar la orice colt de strada.
Mai poti face paella cu ei dar iti mai trebuie o alta tona de ingrediente. Incearca-i mai intai prajiti si spune-mi daca ti-au placut!! Succes!

#7
Postat 12 March 2007 - 08:15 PM
mersic mult fetelor.am sa-i fac in aluatul pe care l-a postat Maya.Si sper sa ne placa,si sa facem mai des.
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
#8
Postat 12 March 2007 - 08:39 PM
mersic mult fetelor.am sa-i fac in aluatul pe care l-a postat Maya.Si sper sa ne placa,si sa facem mai des.
Sa ne pui si poze si impresii ! Mie mi-a lasat gura apa numai citind topicul tau !

#9
Postat 12 March 2007 - 10:20 PM
De cate ori merg in Spania mananc astfel de specialitati.
Imi plac si mie foarte mult dar nu stiam cum se fac.
Multumesc Arra. Poate ne mai spui si noua si alte specialitati din fructe de mare pregatite de spanioli.
Am sa incerc si reteta lui Maya.
Imi plac si mie foarte mult dar nu stiam cum se fac.
Multumesc Arra. Poate ne mai spui si noua si alte specialitati din fructe de mare pregatite de spanioli.
Am sa incerc si reteta lui Maya.
fan: n_puiu si NM-tzu
" Nu cunosc alt semn al superioritatii decat bunatatea "- Ludwig van Beethoven
" Nu cunosc alt semn al superioritatii decat bunatatea "- Ludwig van Beethoven
#11
Postat 16 March 2007 - 09:26 AM
Buna.Mersic de retete si sfaturi,dar am ramas tare dezamagita de inelusele de calamar.Le-am facut in aluatul cu bere al Mayei,aluat super bun pe care sigur il voi mai folosi,dar produsul finit nu ne-a placut deloc,asa ca asta e cu calamarii,nu se impaca cu noi.
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
Răspunde la acest topic

1 utilizatori citesc acest topic
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi