Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Tort de ciocolata


Fără răspunsuri la acest topic

#1 diotima

diotima

    Bucataras

  • Membri
  • 116 posturi
  • Location:Grecia, Chalkida

Postat 21 February 2006 - 11:16 AM

Tort de ciocolata

(care cica e mai delicat dupa 2 saptamani decat proaspat. se poate servi si dupa o saptamana).

6 galbenuse
100 g fructoza
fructoza cu vanilie
150g unt moale
100g ciocolata 70% cacao
70g migale macinate f. fin (sau alte nuci)
6 albuse
70 g fructoza
-----------------
unt pt. unsul formei
200g dulceata cu fructoza de caise (sau de ce vreti voi)
120g fructoza
1/8l apa
150g ciocolata 70% cacao

Se bat galbenusele cu fructoza + fructoza vanilata pana devin o crema alburie groasa. Se topeste la foc mic ciocolata si se adauga cremei de galbenuse. Se presara migdalele pe crema. Separat se bat albusele cu zaharul si se pune peste migdale. Se amesteca totul f. usor si scurt, se pune intr-o forma rotunda unsa cu unt (evtl. pe fundul ei se poate pune hartie de pergament). Se da la cuptorul preincalzit 170�C. Prima data se precoace 12-15 min lasand usa cuptorului f. putin deschisa (eu am bagat o coada unei linguri de lemn in usa, sa nu se inchida de tot). Dupa aceea se inchide usa cuptorului si se coace 1 ora. E gata daca apasam pe el si revine la forma initiala. Se rastoarna pe un grilaj, dar nu se scoate din forma. Dupa 20 min se intoarce iar in pozitia normala (in forma) si se lasa sa se raceasca de tot (astfel isi va pastra forma mai frumos). Se scoate cand e rece din forma si se taie in 2. Dulceata se incalzeste usor (cel mai repede in cuptorul cu microunde 90 sec) si se ung cele 2 blaturi cu ea.
Se fierbe apa cu fructoza la foc mare ca. 5 min. Se lasa sa se raceasca pana cand putem atinge siropul cu degetul fara sa ne frigem. Se pune ciocolata (facuta bucatele) in sirop si se amesteca bine. Se imbraca tortul cu glazura de ciocolata. Atentie: daca siropul este prea fierbinte cand se pune ciocolata in el, glazura isi va pierde luciul.
IPB Image



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi