Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Linte (rosie) cu smantana


Fără răspunsuri la acest topic

#1 diotima

diotima

    Bucataras

  • Membri
  • 116 posturi
  • Location:Grecia, Chalkida

Postat 27 February 2006 - 10:47 AM

Linte cu smantana

200g linte rosie
1 lingurita sare
3/4 lingurita curcuma (turmeric)
1 lingurita boia ardei iute (cui nu-i place iute, poate pune dulce)
740 ml apa
1 ceapa mare taiata marunt
4 linguri ulei
1 lingurita usturoi taiat mic
1 lingurita ghimbir proaspat ras
1 conserva (480g) rosii decojite in suc de rosii (in reteta originala 2 rosii mari taiate mic, dar iarna e de preferat conserva)
2 lingurite garam masala
1-2 linguri smantana
2 linguri verdeata de coriandru sau menta, taiat mic

Lintea se fierbe in apa cu sarea, curcuma si boiaua ca. 20 min., pana e moale tare (in parte se terciuieste).
Ceapa se prajeste in ghee (ulei). O lingura se pune deoparte. Se adauga usturoiul si ghimbirul, se prajesc putin, spoi se pun rosiile (taiate cat de cat)cu sucul. Se fierbe putin totul, apoi se pune peste linte. Se aduga garam masala, smantana, 1/2 din verdeata si se amesteca. Se serveste garnisit cu ceapa pe care am pus-o deoparte si cu restul de verdeata.

Garam masala e un amestec de condimente indiene, se gaseste si gata amestecat de cumparat (compus din cuisoare, piper negru, cardamon, scortisoara. Mai poate contine si nucsoara, coriandru si floare de nucsoara).
IPB Image



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi