Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Prajitura cu branza de vaci si visine


21 răspunsuri la acest topic

#1 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 03 July 2006 - 11:12 AM

au aparut visinele, asa ca m-am aruncat pe o prajitura cu visine. am vrut sa fac ceva in genul papanasilor (gomboti cu branza) dar copt la cuptor si cu visine prin compozitie. am uitat sa pun albusul in compozitie asa ca l-am pus mai tarziu peste si a iesit mai frumoasa prajitura.

PRAJITURA CU BRANZA DE VACI SI VISINE (PROTIDO-LIPIDIC)

500 gr branza de vaci
150 gr iaurt
3 galbenuse
2 linguri fructoza
o lingura faina de soia
jumatate pachet praf de copt
visine fara samburi (eu am avut 2 cani) cat va vine a puneti, ca pe o prajitura cu fructe
esenta de vanilie, coaja de lamaie

3 albusuri batute spuma cu 3 linguri fructoza



-se amestesca branza de vaci cu iaurtul, fructoza, galbenusurile, faina de soia, praful de copt, si se toarna (iese destul de moale) intr-o tava cu hartie de copt.
-deasupra de presara visinele
-se da la cuptor, la foc potrivit vre-o 15-20 minute
-intre timp se bat albusurile "bat" cu cele 3 linguri de fructoza (in mod normal mie mi-e cam mult 3 linguri de fructoza dar pentru ca era prajitura cu visine am zis ca trebuie sa fie mai dulce)
-dupa ce e aproape coapta "coca" se pune spuma de albuse si se mai da la cuptor vreo 15 minute, la foc mic, sa prinda "crusta" spuma

si iese cam asa:
[attachmentid=51848]

Imagini atașate

  • Imagine_17_.jpg


#2 Strumfa

Strumfa

    Bucataras

  • Membri
  • 138 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 03 July 2006 - 01:22 PM

Boni,
vai cum arata prajiturica, imi vine sa ling monitorul nu altceva..... tongue3.gif
Deseara sau maine o incerc si eu; am o singura intrebare si o nelamurire: faina de soia gasesc la magazinele cu produse naturiste? Branzica de vaci presupun ca e cu 0% grasime, nu? La fel si iaurtelul...

O zi cu Soare,
Strumfa

#3 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 03 July 2006 - 02:39 PM

QUOTE(Strumfa @ Jul 3 2006, 02:22 PM)

Deseara sau maine o incerc si eu; am o singura intrebare si o nelamurire: faina de soia gasesc la magazinele cu produse naturiste? Branzica de vaci presupun ca e cu 0% grasime, nu? La fel si iaurtelul...


faina de soia (si alte fainuri, cum ar fi cea de naut) o cumpar de la magazin naturist.

branza de vaci si iaurtul nu trebuie sa fie cu 0% grasime pentru ca este o reteta protido-lipidica, adica pe baza de grasimi.

si inca ceva despre prajitura: se face in 2 timpi si 3 miscari, da' se mananca si mai repede icon_smile.gif

#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 03 July 2006 - 06:18 PM

Boni, e minunata !!
Am facut-o, am papat-o si. .. gata.
Multumesc pentru ca faci atatea inventii Monti. Nu e prima prajitura care o fac dupa reteta ta.
Spre deosebire de tine, eu am facut-o cu faina de linte ,(mi-am zis ca 1 lingura nu conteaza, dar de fapt am pus 2 linguri) , am pus 3 linguri fructoza (am gustat si mi s-a parut ca mi-ar place mai dulce) si nu am facut cu albus pe deasupra (am pus si albusul tot in "coca"). E drept ca nu este asa spectaculoasa ca a ta dar mie nu mi-a reusit nici o data bine ceva cu albus batut deasupra. Nu stiu dece, imi iese mereu prost, creste in cuptor si cand e gata descreste si se tufleste si nici nu mai seamana a albus. Poate-ti dai tu seama si-mi spui si mie cum sa fac sa iasa albusul asa frumos ca la prajiturica ta.
Te rog , mai inventeaza si altele, dar tot asa de usor sa se faca . Asta cred ca si un copil o reuseste.
Multi pupici

#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 03 July 2006 - 06:52 PM

Asta a fost inainte s-o pun in cuptor. Ce a fost dupa , nu mai este deoarece a fost prea bun.
Asta este painica mea Monti cu care mi-am amarat atata timp dar acum iese frumos.

Miniaturi atașate

  • 03072006.jpg
  • 16062006_001_.jpg


#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 03 July 2006 - 10:17 PM

QUOTE(Strumfa @ Jul 3 2006, 03:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Deseara sau maine o incerc si eu; am o singura intrebare si o nelamurire: faina de soia gasesc la magazinele cu produse naturiste? Branzica de vaci presupun ca e cu 0% grasime, nu? La fel si iaurtelul...


faina de soia gasesti la "Naturalia" vis-a-vis de spitalul de urgenta ( Floreasca ). De fapt , mai mergi putin ,
nu e chiar vis-a-vis. Vei vedea un magazin micut . scrie sus NATURALIA. Te descurci.
Costa 20.000 lei o jumatate de kg. faina de soia. Are de toate acolo.
Succes la cumparaturi

#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 13 July 2006 - 02:24 PM

Cum se poate sa nu-mi recunosti reusitele culinare monti ????
Am facut in fiecare zi pr. cu branza si cu visine. A fost f.f.f reusita, se mananca in mare viteza. Ca sa fiu sincera si azi am cumparat visine si am facut .
Ei, acum recunosti ca m-ai nedreptatit ?

#8 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 13 July 2006 - 02:44 PM

QUOTE(2heng @ Jul 13 2006, 03:30 PM)

Cum se poate sa nu-mi recunosti reusitele culinare monti ????
Am facut in fiecare zi pr. cu branza si cu visine. A fost f.f.f reusita, se mananca in mare viteza. Ca sa fiu sincera si azi am cumparat caise (nu visine) si am facut .
Ei, acum recunosti ca m-ai nedreptatit ?


icon_redface.gif

floare.gif de impacare icon_smile.gif

#9 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 13 July 2006 - 02:50 PM

OK
pupic.gif

#10 tasha

tasha

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 14 October 2006 - 10:14 AM

si fiindca tot m-am apucat de gatit am incercat aceasta praji icon_smile.gif dar cu cateva modificari.
si anume: pt. ca nu am avut visine unsure.gif am uns prajitura cu gem de prune, atunci cand am scos tava ca sa pun alusurile; deci, am pus gemul si apoi albusurile.

este cam pleostita ea si cam bronzata laugh.gif dar este ffff buna icon_biggrin.gif ce buna, e delicioasa!!! icon_smile.gif (na, ca mi-au murit laudatorii bawling.gif laugh.gif



si sectiunea:


Editat de tasha, 16 October 2006 - 10:05 AM.


#11 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 October 2006 - 07:38 PM

Help !
Oare dece eu nu vad pozele ?????
Imi apare doar un patratel cu un X rosu in el in loc de poza !!! rolleyes.gif


#12 crisa_s

crisa_s

    Big Chef

  • Membri
  • 581 posturi

Postat 15 October 2006 - 09:17 PM

nici eu nu vad pozele tashei unsure.gif

#13 tasha

tasha

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 16 October 2006 - 10:19 AM

fetelor am pus din nou linkurile cu pozele, si la mine se vad.
spuneti-mi daca, voi le vedeti? unsure.gif
pupici

#14 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 16 October 2006 - 10:52 AM

(tasha @ Oct 16 2006, 11:19 AM)

fetelor am pus din nou linkurile cu pozele, si la mine se vad.
spuneti-mi daca, voi le vedeti? unsure.gif
pupici

da, acum se vad dar . . . . sunt uriase ! Cred ca data viitoare trebuie sa le faci mai mici putin.
pupici

#15 crisa_s

crisa_s

    Big Chef

  • Membri
  • 581 posturi

Postat 16 October 2006 - 02:28 PM

se vad acum pozele, arata bine prajitura

#16 tasha

tasha

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 17 October 2006 - 08:35 AM

(2heng @ Oct 16 2006, 08:52 AM)

da, acum se vad dar . . . . sunt uriase ! Cred ca data viitoare trebuie sa le faci mai mici putin.
pupici

asta e o problema blink.gif ohmy.gif
pt. ca nu stiu cum sa le fac mai mici unsure.gif
eu am cont pe photobucket, asa ca daca stie cineva sa ma indrume pt. a face pozele mai mici..... floare.gif pupic.gif

#17 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 14 November 2006 - 11:50 AM

(tasha @ Oct 14 2006, 10:14 AM)

si fiindca tot m-am apucat de gatit am incercat aceasta praji icon_smile.gif dar cu cateva modificari.
si anume: pt. ca nu am avut visine unsure.gif am uns prajitura cu gem de prune, atunci cand am scos tava ca sa pun alusurile; deci, am pus gemul si apoi albusurile.

este cam pleostita ea si cam bronzata laugh.gif dar este ffff buna icon_biggrin.gif ce buna, e delicioasa!!! icon_smile.gif (na, ca mi-au murit laudatorii bawling.gif laugh.gif


mi-am adus aminte de prajitura asta si am refacut-o cu mici modificari. adica cu mari modificari icon_smile.gif
tot cu gem de prune am uns si eu (gem nonti, facut de mine asta toamna) dar aluatul este altul. este aluatul de la fursecurile cu visine ale lui Poca. l-am montificat si mi se pare excelent, si ca aluat de prajitura (tarta) si ca aluat de fursecuri.

deci aluatul:
4 galbenuse
200 gr unt
2 linguri fructoza
1 praf de copt (cine are mustrari de constiinta poate sa puna altceva de crescut sau poate sa nu puna de loc, dar atunci iese putin mai "tare" blatul)
arome: vanilie, coaja de lamaie
250 gr faina (100 faina integrala, 100 tarate, 50 soia) amestecul il puteti face din ce fainuri permise doriti, doar daca folositi faina integrala atunci proportia faina integrala/tarate trebuie sa fie 50%

gem: eu am pus un borcan mic de gem de prune monti amestecat cu 2 albuse ca aveam albuse ramase de la o maioneza

deasupra: 4 albuse (ramase de la aluat) + 2 linguri fructoza + vanilie

preparare:
- se intinde aluatul in tava unsa (eu l-am intins cu degetele, destul de subtire), se da la cuptor 10-15 minute, la foc mijlociu, depinde de dimensiunea tavii si de grosimea aluatlului
- se pune gemul peste si daca e amestecat cu albus se mai da 10 minute la cuptor
- intre timp se bat albusele tare de tot cu fructoza si vanilie si se pun peste prajitura, care se mai da la cuptor, la for mic inca vreo 20-30 de minute, depinde de cuptor. eu am lasat-o 20 de minute, am stins focul si am lasat-o acolo vre-o ora, da' tot nu mi sa uscat frumos bezeaua de deasupra. e buna si asa cum a ramas, foarte pufoasa dar ferma.

iata si dovada
[attachmentid=67614]

Imagini atașate

  • Imagine_2_.jpg

Editat de boni, 14 November 2006 - 10:08 PM.


#18 mephala30

mephala30

    Big Chef

  • Membri
  • 590 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 15 November 2006 - 06:35 PM

Ft. frumoase prajiturile voastre!
....
dar...mi-am tot batut capul...Monti zice clar: fructele nu se combina cu nimic...atunci cum se face ca si el are retete de astea (ex: sufleu de capsuni)

#19 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 15 November 2006 - 06:40 PM

(mephala30 @ Nov 15 2006, 06:35 PM)

dar...mi-am tot batut capul...Monti zice clar: fructele nu se combina cu nimic...atunci cum se face ca si el are retete de astea (ex: sufleu de capsuni)


monti zice ca fructele crude sau proaspete nu se combina cu nimica. de la regula asta fac exceptie fructele de padure (capsuni, fragute, mure, coacaze, afine, etc.). restul fructelor pot fi combinate cu orice daca sunt prelucrate termic.

#20 mephala30

mephala30

    Big Chef

  • Membri
  • 590 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 15 November 2006 - 06:59 PM

sunt cu cartea in fata; citez: 'fructele-in general-nu pot fi combinate cu nimic altceva'...si 'frctele trebuie consumate singure!'....nu precizeaza nicaieri despre fructele proaspete...poate in cartile aste mai noi a adus aceste modificari?


chiar ma enervez ca nu gasesc aceasta precizare in cartea lui mad.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi