Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Cea mai rapida prajitura cu prune


27 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 21 September 2006 - 11:18 AM

Cea mai rapida PRAJITURA CU PRUNE

pentru ca piata e plina de prune parfumate m-am gandit la prajitura cu pune pe care o faceam de muuuulte ori in fiecare toamna (dar nu monti) pt.ca se face usor si repede.

Blat pandispan.
Cantitatile sunt pt cratita in care fac eu (20 cm):
3 oua
3 lg. fructoza
3 lg. ulei
2 lg. faina
de soia/migdale (sau ce doriti , de ex. 3 lg. cu varf nuca rasnita)
2 lg. cacao
1/2 lgt. praf de copt


Idei :
Cine doreste o poate face cu numai 3-4 lg. de faina de migdale; sau faina de migdale + cacao
sau combinatii ca (2 lg.soia+2 lg. cacao) sau (2 lg. nuca rasnita + 2 lg. cacao) si tot asa . . .

Eu obisnuiesc sa bat zahar + galbenusuri + ulei + alternativ :(faina + cacao + praf de copt) si albusurile batute separat. Puteti face cum sunteti obisnuite fiecare din voi, tot asa de frumos creste.

Se unge cratita cu unt , din belsug, atat pe pereti cat si fundul,

081849.jpg

apoi se aseaza jumatatile de prune (crude) cu coaja in sus.

083644.jpg

Se presara fructoza si scortisoara pe toata suprafata ,nu fiti zgarcite cu scortisoara .

083907.jpg

Urmeaza al doilea rand de prune,fructoza, scortisoara.
Se baga la cuptor (temp medie) cam 25-30 minute.
Se probeaza apasand usor cu degetul coaja prunei si cand este moluta (nu mai sta teapana ca atunci cand e cruda) este gata si se scoate cratita din cuptor

091717_2.jpg


S-ar putea sa aiba inca putina zeama pe la fund, nu-i nimic, nu o scurgeti, lasati totul asa cum este
. . . . . urmeaza partea 2-a a lucrarii

#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 21 September 2006 - 11:36 AM

In timp ce prunele au stat in cuptor si s-au inmuiat, am facut blatul, l-am rasturnat peste prune si l-am bagat iar in cuptor unde mai sta cca.30 minute.
Puteti proba cu "paiul" dar mai sigur este, cand vedeti ca s-a desprins de marginea cratitei. Eu am facut o poza in faza asta dar nu stiu daca se vede prea bine marginea cratitei cu spatiu intre ea si blat

094405.jpg

Cand cratita e scoasa din cuptor , miscati-o usor pe orizontala si circular (nu stiu cum sa zic) tinand-o de toarte cu ambele maini ,ca sa se desprinda bine marginile si fundul.
Cand e libera din toate partile se rastoarna pe platou, asa calda .

094716.jpg

Ridicati cu grija cratita si daca cumva s-a stricat pe ici pe colo cate o pruna asezati-o cat totul e cald, cu un cutit si neteziti frumos.
Mie nu mi s-a stricat nimic azi dar au fost si asemenea cazuri


#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 21 September 2006 - 11:46 AM

Acum urmeaza : pe platou, si diferite sectiuni

Imagini atașate

  • 095200.jpg
  • 105918.jpg
  • 112706.jpg


#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 21 September 2006 - 11:57 AM

Cum vi se pare? E greu ? Cine incearca prima ???

Miniaturi atașate

  • 112918.jpg


#5 mumtza

mumtza

    Captain Cook

  • Membri
  • 240 posturi
  • Location:romania

Postat 21 September 2006 - 03:07 PM

la fel procedam eu cu tortul de capsuni, era delicios, ca pacat ... acum nu mai sunt pe piata...
arata super incerc si eu pe sambata


#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 21 September 2006 - 04:11 PM

(mumtza @ Sep 21 2006, 04:07 PM)

la fel procedam eu cu tortul de capsuni, era delicios, ca pacat ... acum nu mai sunt pe piata...
arata super incerc si eu pe sambata

Da, ai dreptate este o reteta cunoscuta. Eu nu am facut cu capsuni , doar cu prune si cu mere. Cu mere fac toata iarna. Ai incercat cu capsuni congelate ?
Cand faci musaca de vinete ? Tot la sf.saptamanii ? Vezi si reteta din cartea lui MM pusa de mine.

#7 Lizura

Lizura

    a dancing miracle...

  • Membri
  • 3318 posturi
  • Gender:Female
  • Location:CA

Postat 21 September 2006 - 05:12 PM

(2heng @ Sep 21 2006, 09:57 AM)

Cum vi se pare? E greu ? Cine incearca prima ???


Arata f bine! Eu imi i-au inima in dinti si am sa macin niste boabe chiar de soia pt compozitia asta...
Si am sa il fac chiar cu capsuni si mure.Sper sa iasa ok...si sper sa nu dau ortu' popii la urgente...
laugh.gif
If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm

#8 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 21 September 2006 - 05:49 PM

(Lizura @ Sep 21 2006, 06:12 PM)

Arata f bine! Eu imi i-au inima in dinti si am sa macin niste boabe chiar de soia pt compozitia asta...
Si am sa il fac chiar cu capsuni si mure.Sper sa iasa ok...si sper sa nu dau ortu' popii la urgente...
laugh.gif

Poti sa faci , pe raspunderea mea, icon_biggrin.gif , nu glumesc, cu nuca rasnita in loc de soia si in loc de cacao , adica 4 lg. de nuca rasnita. E mai bun cu nuca decat cu soia dar eu am ceva cu nuca . . . uneori nu-mi place gustul , uneori imi place mult. Acum, de ex. nu mi-a fost pe plac.

Am modificat la reteta varianta cu nuca.

EDIT: frumusetea din poza este . . .cine cred eu ? Abea acum o arati ?

Editat de 2heng, 21 September 2006 - 06:01 PM.


#9 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 21 September 2006 - 06:14 PM

(2heng @ Sep 21 2006, 12:57 PM)

Cum vi se pare? E greu ? Cine incearca prima ???


eu nu m-as fi gandit sa fac aluatul cu cacao. e interesanta ideea. da' parca nu-mi merge cacao cu orice fructe. tre' sa fac incercari icon_smile.gif

#10 Lizura

Lizura

    a dancing miracle...

  • Membri
  • 3318 posturi
  • Gender:Female
  • Location:CA

Postat 21 September 2006 - 06:18 PM

Multumesc pt. complimente.Frumusetea din poza( as vrea eu sa fie a mea...) si intr-un fel este...pt ca este nepotica mea si respectiv finuta pt. ca e fata surorii mele mai mari si pt ca eu am botezat-o.Anul asta e boboc de clasa intii!
If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm

#11 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 21 September 2006 - 07:33 PM

(boni @ Sep 21 2006, 07:14 PM)

eu nu m-as fi gandit sa fac aluatul cu cacao. e interesanta ideea. da' parca nu-mi merge cacao cu orice fructe. tre' sa fac incercari icon_smile.gif

Mai intai incearca, te rog, (nuca+cacao / nuca/ soia +nuca) si pe urma o modifici. Sunt sigura ca o sa-ti placa. De fapt , gustul blatului se pierde in gustul de pruna coapta + scortisoara, cu conditia sa nu fie blatul gros.

#12 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 21 September 2006 - 07:34 PM

(Lizura @ Sep 21 2006, 07:18 PM)

Multumesc pt. complimente.Frumusetea din poza( as vrea eu sa fie a mea...) si intr-un fel este...pt ca este nepotica mea si respectiv finuta pt. ca e fata surorii mele mai mari si pt ca eu am botezat-o.Anul asta e boboc de clasa intii!

Nu conteaza a cui este. Sa va traiasca si sa fie fericita si cu mult noroc in viata.

#13 Lizura

Lizura

    a dancing miracle...

  • Membri
  • 3318 posturi
  • Gender:Female
  • Location:CA

Postat 21 September 2006 - 09:39 PM

(2heng @ Sep 21 2006, 05:34 PM)

Nu conteaza a cui este. Sa va traiasca si sa fie fericita si cu mult noroc in viata.

Multumesc.Sa dea Domnul!

If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm

#14 ghitar

ghitar

    micro Bucatar

  • Membri
  • 25 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 05 October 2006 - 02:20 PM

Foarte aspectuasa prajitura ta si, cred, gustoasa! Felicitari!
Dar se poate face cu faina integrala de orz sau secara sau ovaz, in loc de soia?
ghitar

#15 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 05 October 2006 - 04:39 PM

(ghitar @ Oct 5 2006, 03:20 PM)

Foarte aspectuasa prajitura ta si, cred, gustoasa! Felicitari!
Dar se poate face cu faina integrala de orz sau secara sau ovaz, in loc de soia?


sar eu cu raspunsul, poate il astepti icon_smile.gif
nu se poate face decat cu faina al carei IG<35. faina de cereale are IG=45, deci nu e bine

#16 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 06 October 2006 - 09:16 AM

(boni @ Oct 5 2006, 05:39 PM)

sar eu cu raspunsul, poate il astepti icon_smile.gif
nu se poate face decat cu faina al carei IG<35. faina de cereale are IG=45, deci nu e bine

Multumesc Boni, ca de obicei esti draguta. Am lipsit ieri din Buc. toata ziua si o parte din noapte ohmy.gif

#17 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 06 October 2006 - 09:21 AM

QUOTE(ghitar @ Oct 5 2006, 03:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte aspectuasa prajitura ta si, cred, gustoasa! Felicitari!
Dar se poate face cu faina integrala de orz sau secara sau ovaz, in loc de soia?

Daca nu-ti place gustul de soia (care oricum nu se simte prea tare in aceasta prajitura) o poti inlocui cu cacao / nuca rasnita. Este un deliciu. Daca incerci , ai s-o faci numai asa.
Incearca, sunt inca niste prune minunate prin piata.
Nuca are IG 15

#18 ghitar

ghitar

    micro Bucatar

  • Membri
  • 25 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 October 2006 - 11:49 AM

Multumesc, sunteti niste dragute!
Am gasit undeva pungute cu diverse fainuri integrale si ma intrebam ce as putea face cu ele...
ghitar

#19 puisorul

puisorul

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 28 August 2009 - 07:28 PM

Am facut prajitura si e nemaipomenita. Fetitei mele nu i-a placut dar noi am devorat-o. Multumesc pt reteta.

#20 Yyana

Yyana

    Big Chef

  • Membri
  • 525 posturi
  • Gender:Female

Postat 28 August 2009 - 09:17 PM

Si eu am facut-o de 2 ori de cand au aparut prunele coapte. Minune !
Dar tu cu ce tip de "faina" ai facut ca nu i-a placut fetitei tale ?
Eu am facut-o numai cu faina de migdale D.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi