Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Fursecuri rapide


24 răspunsuri la acest topic

#1 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 24 September 2006 - 05:37 PM

am prestat fursecurile de aici: http://www.culinar.r...showtopic=11466 (aveam prieteni invitati) si pentru ca mi s-au parut foarte usor de facut, si ca sa nu tot fur din fursecuri nepermise mi-am facut si mie o tura montificate. reteta este urmatoarea:
4 oua
250 g zahar
250 ml ulei
450 g faina
1 fiola esenta de vanilie (Dr. Oetker)

eu am facut jumatate de portie astfel:

FURSECURI RAPIDE
2 oua
un pahar fructoza
un pahar ulei (100 ml)
2 pahare arahide macinate
1 pahar faina de soia
putina esenta de rom
1 lingura de cacao, doar pentur jumatate din compozitie

le-am copt 15 minute la foc potrivit
mi-au iesit 2 tavi. una am lasat-o "natur" iar in adoua am pus o lingura de cacao

am pozat cutia cu toate (cate au scapat nedegustate laugh.gif ),
cineva isi baga nasul peste tot
[attachmentid=60414]

si sectiune, sa se vada cam cat sunt de inalte. nu e clar ca telefonul nu stie sa faca focus icon_smile.gif
[attachmentid=60415]

Imagini atașate

  • Imagine_1_.jpg
  • Imagine_2_.jpg

Editat de boni, 24 September 2006 - 08:26 PM.


#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 24 September 2006 - 06:50 PM

Fursecurile tale sunt foarte apetisante. Arata super.
M-ai convins sa le fac dar am niste intrebari ,ca de obicei, vreau sa-mi fie clar totul inainte de a le face.
Ai zis ca ai facut 1/2 cantitate monti dar de fapt ai redus doar numarul de oua ? Adica 1 pahar fructoza/ ulei nu este 250 gr. ?
Alta intrebare , mai bine zis rugaminte este sa-mi spui cum faci cu arahidele ? Eu gasesc doar arahide sarate cu toate ca pe ele scrie doar "prajite in ulei". Poti sa-mi spui ce tip cumperi tu ? Stiu ca ai mai scris despre faptul ca folosesti arahide macinate si atunci m-am pus pe cautat dar am renuntat constatand ca sunt totusi sarate.

Te mai rog, daca nu te superi, scrie deasupra retetei un titlu mai gros care sa ne sara in ochi cand mai cautam retete , normal, dupa ce trece un timp. Eu mereu tot citesc retete din urma ( cred ca nu sunt singura) si-mi este mai usor daca au un titlu mai gros. Te superi ?

P.S. - nu ma uita cu rugamintea dela post #373

Editat de 2heng, 24 September 2006 - 07:41 PM.


#3 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 24 September 2006 - 08:32 PM

(2heng @ Sep 24 2006, 07:50 PM)

Ai zis ca ai facut 1/2 cantitate monti dar de fapt ai redus doar numarul de oua ? Adica 1 pahar fructoza/ ulei nu este 250 gr. ?
Alta intrebare , mai bine zis rugaminte este sa-mi spui cum faci cu arahidele ? Eu gasesc doar arahide sarate cu toate ca pe ele scrie doar "prajite in ulei". Poti sa-mi spui ce tip cumperi tu ? Stiu ca ai mai scris despre faptul ca folosesti arahide macinate si atunci m-am pus pe cautat dar am renuntat constatand ca sunt totusi sarate.

P.S. - nu ma uita cu rugamintea dela post #373


am corectat si in retea. la mine un pahar e mai mic decat o cana, adica are 100 ml.

eu gasesc de cumparat arahide crude la "Univers All", se cheama alune crude si costa aprox. 50.000 kg. astea le macin (asa crude) si le folosesc pe post de faina de arahide. daca le presar peste vreo crema le prajesc inainte.

(2heng @ Sep 19 2006, 01:39 PM)

Eu am facut de cateva ori inghetata (Alexandru) cu crema englezeasca cu lapte + oua +fructe congelate = minunat ! Intre timp m-am potolit tot din cauza constiintei icon_biggrin.gif
Imi dai si mie, te rog, proportiile dintre frisca lichida si oua si modul de preparare , sa fac si eu aceasta crema ? Parca ziceai ceva si de niste fructe ?

6 galbenusuri, 500 ml frisca lichida, 100 g fructoza, Vanilie

crema asta vreau sa o folosesc pe post de budinca de vanilie la o tarta cu fructe, fructe pe care am sa le fac eu compot monti. in week-end-ul asta am facut dulciuri cu ce am avut prin casa. urmatoarea saptamana vine salariul icon_smile.gif mergem la cumparaturi si am sa fac si tarta asta, ca de mult o am in plan si visez la ea icon_smile.gif

#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 24 September 2006 - 08:44 PM

(boni @ Sep 24 2006, 09:32 PM)

6 galbenusuri, 500 ml frisca lichida, 100 g fructoza, Vanilie

crema asta vreau sa o folosesc pe post de budinca de vanilie la o tarta cu fructe, fructe pe care am sa le fac eu compot monti.

Cantitatea de sus o pui toata pe foc mic pana se ingroasa si apoi la rece ? Sau mai intai zahar + galbenusuri si pe urma peste frisca depe foc ( cam ca la crema ganache ) ? apoi la rece ?

#5 Lizura

Lizura

    a dancing miracle...

  • Membri
  • 3318 posturi
  • Gender:Female
  • Location:CA

Postat 25 September 2006 - 12:35 AM

QUOTE(boni @ Sep 24 2006, 03:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
FURSECURI RAPIDE



Cine isi baga nasucul prin prajituri e tare mica si frumusica!
If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm

#6 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 25 September 2006 - 10:33 AM

(2heng @ Sep 24 2006, 09:44 PM)

6 galbenusuri, 500 ml frisca lichida, 100 g fructoza, Vanilie
Cantitatea de sus o pui toata pe foc mic pana se ingroasa si apoi la rece ? Sau mai intai zahar + galbenusuri si pe urma peste frisca depe foc ( cam ca la crema ganache ) ? apoi la rece ?


eu amestec bine de tot galbenusurile cu fructoza, pana se albesc, adaug frisca pe rand pana am incorporat-o pe toata si apoi pun pe baie de aburi. unde am citit reteta zice ca se pune pe foc mic (e crema de la lapte de pasare) da' mie mi s-a taiat, asa ca prefer s-o fierb pe baie de aburi pana se ingroasa.

#7 Ursuleatza

Ursuleatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 2720 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti &amp; Timisoara

Postat 25 September 2006 - 11:22 AM

Boni, e super poza cu fursecurile si fetitza ta! floare.gif Ca sa nu mai zic de retetele de aici..c-am inceput sa citesc Retete Bonignac. laugh.gif

#8 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 25 September 2006 - 11:49 AM

(Ursuleatza @ Sep 25 2006, 12:22 PM)

Boni, e super poza cu fursecurile si fetitza ta! floare.gif Ca sa nu mai zic de retetele de aici..c-am inceput sa citesc Retete Bonignac. laugh.gif


vine tare din urma 2heng si sunt taaaare mandra ca i-am dat curaj si se desfasoara asa se frumos icon_smile.gif

#9 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 25 September 2006 - 03:03 PM

redblob.gif mersi pt. laude
Nu-mi lipsea doar curajul ci si "mobilul" activitatii.
Din pacate el este diabetul sotului care e un mare, mare, dar mare de tot, mancator de dulciuri. Nici nu stiam ca dulciurile monti sunt perfecte pt. diabet.
Mie nu-mi plac dulciurile gretoase cu creme si alte bazaconii dulci. Cand mi-e pofta de dulce mi-e destula ciocolata (73% ca e mai putin gretoasa).
Cand citesc o reteta trebuie sa-mi inspire "ceva" inca din momentul in care o citesc prima data. Altfel nu ma opresc asupra ei (ma refer la retetele normale ).Fiecare cu "pasarelele" lui ! Parca asa se zice ?

#10 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 23 May 2007 - 10:08 AM

fetelooooooor!!!! am apucat sa mai fac o prajitura laugh.gif
normal ca nu am imagini la ea ca nu se poate cool.gif da' am poza finala. executia este explicata pas cu pas de Poca aici: http://www.culinar.r...showtopic=13076

si acum montificarea smile.gif
am schimbat putin cantitatile ca nu aveam destul unt in casa ohmy.gif

2 galbenuse de ou
2 linguri fructoza
100 gr unt (la temperatura camerei)
~125 gr faina (amestecate in proportie volumetrica 1:1 faina de secara cu tarata de grau)
coaja rasa de la 1 lamaie
esenta de vanilie
in loc de visine am pus niste bucatele de nuca. cand o sa apara visinele o sa le fac cu visine sau alte fructe acrisoare pentru ca se potrivesc de minune

~ precizari: eu nu am cantar, am doar pahar gradat, asa ca cele 125 gr. faina nu sunt exacte. eu am facut asa: am pus in paharul gradat cate o lingura de faina de secara si un de tarate de grau pana am ajuns la liniuta de 125 gr. e clar ca nu cantaresc atat pentru ca tarata e mult mai usoara. dar cu aceasta cantitate de faina aluatul meu a iesit cam moale (l-am pus cu lingurita in tava) asa ca mai merge faina, deci 125 gr cantarite ar fi bune.
~ din aceste cantitati mie mi-au iesit 15 fursecuri

si acum pozele doveditoare smile.gif
[attachmentid=102696]
si mai aproape
[attachmentid=102697]

Imagini atașate

  • Picture_004.jpg
  • Picture_005.jpg


#11 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 19 June 2007 - 09:16 AM

le-am refacut aseara, cu visine de data asta. asa sunt cele mai bune smile.gif
nu stiu cemi-a venit de am stat si am copt atat (ca am facut si rulada) da' din cand in cand ma mai apuca si pe mine dorul de prajituri laugh.gif
[attachmentid=107636]

Miniaturi atașate

  • fursecuri.jpg


#12 HAPPYLICA

HAPPYLICA

    Bucataras

  • Membri
  • 136 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BUCURESTI

Postat 29 January 2009 - 08:33 AM

CITAT(boni @ May 23 2007, 10:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>
fetelooooooor!!!! am apucat sa mai fac o prajitura laugh.gif
normal ca nu am imagini la ea ca nu se poate cool.gif da' am poza finala. executia este explicata pas cu pas de Poca aici: http://www.culinar.r...howtopic-13076/

si acum montificarea smile.gif
am schimbat putin cantitatile ca nu aveam destul unt in casa ohmy.gif

2 galbenuse de ou
2 linguri fructoza
100 gr unt (la temperatura camerei)
~125 gr faina (amestecate in proportie volumetrica 1:1 faina de secara cu tarata de grau)
coaja rasa de la 1 lamaie
esenta de vanilie
in loc de visine am pus niste bucatele de nuca. cand o sa apara visinele o sa le fac cu visine sau alte fructe acrisoare pentru ca se potrivesc de minune

~ precizari: eu nu am cantar, am doar pahar gradat, asa ca cele 125 gr. faina nu sunt exacte. eu am facut asa: am pus in paharul gradat cate o lingura de faina de secara si un de tarate de grau pana am ajuns la liniuta de 125 gr. e clar ca nu cantaresc atat pentru ca tarata e mult mai usoara. dar cu aceasta cantitate de faina aluatul meu a iesit cam moale (l-am pus cu lingurita in tava) asa ca mai merge faina, deci 125 gr cantarite ar fi bune.
~ din aceste cantitati mie mi-au iesit 15 fursecuri

si acum pozele doveditoare smile.gif
[attachmentid=102696]
si mai aproape
[attachmentid=102697]

BONI, am incercat si eu aceste fursecuri, stiu ca sunt antitalent, pe langa faptul ca le-am ars, in tava s-a scurs ceva f mult din ele...este drept ca am uns tava cu ulei de masline, si cred ca s-a mai scurs ceva din ele...untul???ca nu-mi dau seama..in final ne-am batut pe 8 fursecuri..ca atatea imi ramasesera...am decojit arsura si ne-am amagit cu cate o gura de fursec....

imi spui daca am gresit ceva la procesul de coacere??si inca eva...aceste mese merg mancate dupa masa glucidica sau lipidica???....contin si faina si oua???si nu mai stiu unde sa le incadrez....multamesc boni!!!!!!!!!!!!

#13 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 29 January 2009 - 10:14 AM

QUOTE(HAPPYLICA @ Jan 29 2009, 08:33 AM) <{POST_SNAPBACK}>
BONI, am incercat si eu aceste fursecuri, stiu ca sunt antitalent, pe langa faptul ca le-am ars, in tava s-a scurs ceva f mult din ele...este drept ca am uns tava cu ulei de masline, si cred ca s-a mai scurs ceva din ele...untul???ca nu-mi dau seama..in final ne-am batut pe 8 fursecuri..ca atatea imi ramasesera...am decojit arsura si ne-am amagit cu cate o gura de fursec....

imi spui daca am gresit ceva la procesul de coacere??si inca eva...aceste mese merg mancate dupa masa glucidica sau lipidica???....contin si faina si oua???si nu mai stiu unde sa le incadrez....multamesc boni!!!!!!!!!!!!



Happylica (ce-mi place cum suna smile.gif ) fursecurile astea sunt cu grasimi, deci se mananca dupa o masa lipidica. faina pe care o contin este faina monti (jumate/jumate cu tarate), asa ca se preteaza cu grasimi (este "neutra").

in legatura cu "scursul" in tava, este de la grasimea din aluat, in cazul de fara untul + ce ai mai uns tu tava. ar fi bine sa le pui pe hartie de copt pentru ca au destula grasime de la unt si galbenusul de eu. consistenta aluatului tine foarte mult de calitatea fainii. nu ieste totdeauna la fel. trebuie sa faci mai multe increcari pana ajungi la consistenta buna. nu stiu cum sa explic. cu cat este mai moale aluatul ies mai bune fursecurile dar se coc mai repede (trebuie sa fi tot cu ochii pe ele) si mai "greu".
au trecut aproape 2 ani de cand n-am mai facut fursecuri din astea dry.gif

#14 HAPPYLICA

HAPPYLICA

    Bucataras

  • Membri
  • 136 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BUCURESTI

Postat 29 January 2009 - 02:33 PM

CITAT(boni @ Jan 29 2009, 10:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Happylica (ce-mi place cum suna smile.gif ) fursecurile astea sunt cu grasimi, deci se mananca dupa o masa lipidica. faina pe care o contin este faina monti (jumate/jumate cu tarate), asa ca se preteaza cu grasimi (este "neutra").

in legatura cu "scursul" in tava, este de la grasimea din aluat, in cazul de fara untul + ce ai mai uns tu tava. ar fi bine sa le pui pe hartie de copt pentru ca au destula grasime de la unt si galbenusul de eu. consistenta aluatului tine foarte mult de calitatea fainii. nu ieste totdeauna la fel. trebuie sa faci mai multe increcari pana ajungi la consistenta buna. nu stiu cum sa explic. cu cat este mai moale aluatul ies mai bune fursecurile dar se coc mai repede (trebuie sa fi tot cu ochii pe ele) si mai "greu".
au trecut aproape 2 ani de cand n-am mai facut fursecuri din astea dry.gif

multumesc boni, cred ca au trecut 2 ani, eu mai am un pic si ajung la zi cu cititul "ce mancam azi" , apoi ma apuc de sezatoare..si tot asa...asa se explica reactia mea intarziata
oricum gustul a fost f bun, dar mai incerc pana imi ies
te pup

#15 Miutza77

Miutza77

    Bucataras

  • Membri
  • 174 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Galati (Galati)

Postat 21 November 2009 - 12:04 AM

Am facut si eu aceste fursecuri in urma cu cateva luni doar ca am intins tot aluatul in tava si dupa coacere le-am taiat bucatele. au iesit f bune wink.gif multumim pt reteta! floare.gif

DSC06313.JPG

#16 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 30 January 2010 - 08:03 PM

Fetelor, "lansez" aici primele mele fursecuri biggrin.gif
Nu mi s-au parut niciodata ofertante fursecurile, in sensul ca mi se parea plictisitor tot procesul: pana faci aluatul, pana umpli ustensilele alea, pana faci formele in tava... Si iata ca le-am facut pana la urma fara mixer (ca mi s-a stricat al meu si am uitat sa cumpar altul) si fara nicio forma de ornare (nu mi-am cumparat, eu nefiind mare cofetareasa - asa ca am ornat cu punga biggrin.gif si taratele, fiind aspre, mi-au tot gaurit punga eusa_doh.gif ). Deci de ce te temi de aia nu scapi biggrin.gif
Asadar, pentru aluat am folosit:
- 4 oua
- coaja rasa de la o lamaie mare
- 4 lg fructoza
- 200 ml ulei
- 350g faina integrala/tarate - 50/50; 50 g faina de soia

Le-am impartit in trei categorii: simple, cu visina conservata (pentru prieteni, eu am zis pas pt ca visinile le-am conservat cu zahar asta vara cand eram ne-monti, si acum stau degeaba), cu magiun de prune (experimental, au iesit cam acrute si cam uratele).
Per total, gustul: ex-ce-lent!
Mai fac sigur si cat de curand, intre timp ma uit si dupa un set din acela "profesionist" de ornare, sa imi iasa frumoase tongue.gif

Multumesc pentru sursa de inspiratie, Boni!

013010191752.jpg

013010191957.jpg

Editat de emilika, 30 January 2010 - 08:05 PM.


#17 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 10 February 2010 - 06:15 PM

Daca va intrebati ce gust au fursecurile facute exclusiv din faina de secara, va spun eu wink.gif
Azi am facut pentru o prietena cateva tavi de fursecuri din faina alba (nu, nu pentru ca sunt o cofetareasa priceputa, desi tare mi-as dori sa am talent rolleyes.gif ci pentru ca m-a rugat si eram singura ei prietena disponibila laugh.gif ).
Dupa 2 tavi de fursecuri toata casa mea mirosea divin iar eu muream de pofta. Asa ca am zis ca o sa-mi fac si mie cateva. Problema a aparut cand am vazut ca intregul stoc de faina integrala s-a epuizat, mai aveam doar de secara.
Iata-le cum arata:

fursecuri_Monti___secara.jpg

Am facut doar cate se vad pe farfurie, cu un ou, o lingura de fructoza, ceva coaja de lamaie, sare, ulei si faina de secara, puse din ochi.
Cat au stat in cuptor s-au umflat ca niste balonase, puse la racit s-au dezumflat si arata cum vedeti.

Mentionez pentru montignacele incepatoare ca aceste fursecuri sunt de faza II, intrucat faina de secara are IG 45 si a fost combinata cu ulei (lipidic). De aia am si facut atat de putine, ca sa fiu sigura ca n-o sa-mi zaresc maine fursecurile pe solduri laugh.gif
Cum sunt la gust? Bunisoare, cam gumoase, nu se compara cu cele din faina de grau.

#18 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 30 September 2010 - 04:32 PM

Azi: Capitolul III:

Fursecuri simple:

093010163401_resize.jpg

si compuse:

093010165308_resize.jpg

#19 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 30 September 2010 - 04:35 PM

Arata superb, Emilika groupwave.gif
Cu ce fel de faina le-ai facut?

#20 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 30 September 2010 - 04:45 PM

QUOTE(SEAndreea @ Sep 30 2010, 05:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata superb, Emilika groupwave.gif
Cu ce fel de faina le-ai facut?


Andreea, ma bucur ca iti plac em_new_03.gif
Am folosit un amestec de faina integrala cu tarate 70/30 (am pus un rest de tarate, trebuie neaparat sa mai cumpar). Deci fursecurile de azi sunt de Faza II, cu atat mai mult cu cat cele compuse au si cocos. Cu faina Monti 50/50 ies la fel de bune em_new_04.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi