Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Ardei umpluti


15 răspunsuri la acest topic

#1 Blonde

Blonde

    Master of disaster

  • Membri
  • 1776 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 October 2006 - 09:02 AM

Saptamana asta am facut ardei umpluti pentru F2 , in felul urmator:

Ingrediente:

7 ardei grasi;
500 grame de ciuperci;
1 legatura patrunjel;
1 ceapa;
5 catei de usturoi;
50 grame orez integral;
pasta de rosii;
ulei de masline;
sare, piper, boia dulce de ardei.

Miniaturi atașate

  • IMAG0006.JPG
  • IMAG0009.JPG


#2 Blonde

Blonde

    Master of disaster

  • Membri
  • 1776 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 October 2006 - 09:07 AM

Si am procedat asa:
Am pus ceapa taiata marunt la calit in 2 linguri de ulei de masline. Cand era aurie, am adaugat ciupercile taiate in sferturi, patrunjel si cateii de usturoi intregi, sare si piper.
Alaturi, in apa clocotita cu sare si o lingurita de otet, am pus ardeii la oparit.

Miniaturi atașate

  • IMAG0007.JPG
  • IMAG0008.JPG


#3 Blonde

Blonde

    Master of disaster

  • Membri
  • 1776 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 October 2006 - 09:12 AM

Cand ciupercile erau "scazute", am scos cateii de usturoi si i-am aruncat, le-am pus la racorit...apoi le-am trantit in robot.
Le-am amestecat apoi cu un praf de boia de ardei, sare, piper, orez si o lingura de pasta de rosii.

Miniaturi atașate

  • IMAG0010.JPG


#4 Blonde

Blonde

    Master of disaster

  • Membri
  • 1776 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 October 2006 - 09:18 AM

Si am procedat la umplerea ardeilor icon_biggrin.gif
Insa cum planurile de acasa nu se potrivesc cu cele din targ....nu mi-au ajuns ardeii, asa ca am apelat si la o rosie mai mare, pe care am scobit-o un pic si i-am pus in interior un fir de ulei de masline, sare, piper, un catel de usturoi si niste patrunjel.
Asa aratau ardeii asteptandu-si randul la cuptor tongue.gif

Miniaturi atașate

  • IMAG0011.JPG
  • IMAG0012.JPG


#5 Blonde

Blonde

    Master of disaster

  • Membri
  • 1776 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 October 2006 - 09:22 AM

La fiert am adaugat o lingura de pasta de rosii diluata in cam 400ml de apa cu sare si piper.
Au fiert cam mult. Orezului i-o luat cam 2h icon_biggrin.gif
Is mai buni de mancat reci.
Asa aratau in farfurie:

Miniaturi atașate

  • IMAG0014.JPG


#6 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 08 October 2006 - 03:34 PM

Blonde, buni ardeii, dar nu sunt Monti pentru F1 asa ca te rog sa corectezi. Orezul integral are IG>35 deci nu poate fi amestecat cu ulei.

Daca eliminam uleiul din reteta asta ii facem Monti F1.

Asadar pentru F1 ciupercile se calesc fara ulei in tigaia de teflon.

Alta varianta ar fi ca in loc de orez integral sa punem linte sau orez albatic. In cazul asta putem folosi uleiul fara probleme. Chiar si carne.

#7 RainGirl

RainGirl

    micro Bucatar

  • Membri
  • 28 posturi
  • Location:Brasov

Postat 22 September 2007 - 03:54 PM

M-am inspirat si eu din reteta si cu sugestile date de Mon am facut ardei umpluti cu linte, ciuperci si piept de pui (pe care l-am fiert si apoi l-am prajit un pic cu ciupercile, niste ceapa si alte chestii). a iesit bun. ca sa iasa un sos mai gros am facut un fel de piure de linte pe care l-am amestecat cu pasta de rosii si cu apa si asa am pus ardeii la fiert.si cum am fiert si lintea dinainte nu am tinut prea mult ardeii pe foc. am papat cu muraturi. a fost interesant happy3.gif

#8 yo diana

yo diana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi

Postat 10 February 2009 - 08:21 PM

am si eu o intrebare...biggrin.gif:D...de unde luati orezul integral sau faina de naut si linte???eu nu am gasit nici in real nici in selgros sad.gifsad.gif sad.gif

#9 musicat

musicat

    cat'fight

  • Membri
  • 576 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romani'c'a

Postat 10 February 2009 - 09:08 PM

CITAT(yo diana @ Feb 10 2009, 08:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
am si eu o intrebare...biggrin.gif:D...de unde luati orezul integral sau faina de naut si linte???eu nu am gasit nici in real nici in selgros sad.gifsad.gif sad.gif



plafar
musicat

#10 kristinuz

kristinuz

    micro Bucatar

  • Membri
  • 26 posturi

Postat 20 April 2010 - 10:45 AM

se poate pune in loc de orez hrisca?



#11 pupurica

pupurica

    Bucataras

  • Membri
  • 94 posturi

Postat 20 April 2010 - 11:03 AM

CITAT(kristinuz @ Apr 20 2010, 10:45 AM) <{POST_SNAPBACK}>
se poate pune in loc de orez hrisca?

eu zic ca da numai ca daca esti in faza 1 nu pui alaturi smantana.
doar in faza 2.ig-40


#12 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 20 April 2010 - 11:43 AM

QUOTE(kristinuz @ Apr 20 2010, 11:45 AM) <{POST_SNAPBACK}>
se poate pune in loc de orez hrisca?

De ce nu cauti IG-ul in tabelul cu indicii glicemici ca sa vezi daca le poti inlocui ?

http://www.montignac.../ig_tableau.php
sau
http://www.culinar.r...r-Glicemici-IG/

Deci, dupa cum vezi are IG=40 deci fara grasimi
Poti pune quinoa cu IG=35, caz in care poti folosi si grasimi

Consulta mereu tabelele IG

#13 kristinuz

kristinuz

    micro Bucatar

  • Membri
  • 26 posturi

Postat 20 April 2010 - 12:54 PM

dupa ce am pus intrebarea m-am lamurit singura..am cauta ig si am vazut..scuze ca nu am revenit sa sterg post-ul biggrin.gif



#14 Maco

Maco

    Bucataras

  • Membri
  • 82 posturi

Postat 04 April 2011 - 10:50 AM

CITAT(Sheng @ Apr 20 2010, 09:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
De ce nu cauti IG-ul in tabelul cu indicii glicemici ca sa vezi daca le poti inlocui ?

http://www.montignac.../ig_tableau.php
sau
http://www.culinar.r...r-Glicemici-IG/

Deci, dupa cum vezi are IG=40 deci fara grasimi
Poti pune quinoa cu IG=35, caz in care poti folosi si grasimi

Consulta mereu tabelele IG


Si eu as vrea sa fac ardei umpluti. Si din cate vad si ma gandesc eu asa...daca punem quinoa cu carne tocata de pui + ceapa + patrunjel si marar ar trebui sa iasa destul de monti, nu? Ar fi oricum o sursa de proteine zdravana :)

Am acasa quinoa insa nu am folosit niciodata si are instructiuni in germana blink.gif. As vrea sa va cer un sfat.... Quinoa se inmoaie inainte sau se adauga asa uscata in amestecul cu care vrem sa umplem ardeii si se lasa la fiert?

Se umfla cu mult mai tare? adica sa las loc in ardei ca atunci cand ii faceam cu orez?

Multumesc anticipat si spor la retete noi! D.gif
"Nu exista speranță fără încredere, fără curaj și fără efort" - Andrei Plesu

#15 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 04 April 2011 - 12:05 PM

QUOTE(Maco @ Apr 4 2011, 11:50 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Si eu as vrea sa fac ardei umpluti. Si din cate vad si ma gandesc eu asa...daca punem quinoa cu carne tocata de pui + ceapa + patrunjel si marar ar trebui sa iasa destul de monti, nu?

Da, este monti D.gif

QUOTE(Maco @ Apr 4 2011, 11:50 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Am acasa quinoa insa nu am folosit niciodata si are instructiuni in germana blink.gif. As vrea sa va cer un sfat.... Quinoa se inmoaie inainte sau se adauga asa uscata in amestecul cu care vrem sa umplem ardeii si se lasa la fiert?

Eu o pun 'uscata' dar mai intai trebuie foarte, foarte, foarte bine spalata.
Poti folosi orez salbatic (IG35)

#16 Maco

Maco

    Bucataras

  • Membri
  • 82 posturi

Postat 04 April 2011 - 12:58 PM

CITAT(Sheng @ Apr 4 2011, 10:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Da, este monti D.gif
Eu o pun 'uscata' dar mai intai trebuie foarte, foarte, foarte bine spalata.
Poti folosi orez salbatic (IG35)


Multumesc mult! Chiar aveam si ceva orez salbatic, dar mi-am propus as incerc quinoa pt prima data tongue.gif . Doamne'ajuta!

Ma duc sa ma apuc. O zi buna!
"Nu exista speranță fără încredere, fără curaj și fără efort" - Andrei Plesu



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi