Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Crema budinca din tofu


1 răspunsuri la acest topic

#1 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 23 October 2006 - 03:32 AM

Asta este reteta Cristinei, montinizata (reteta, nu Cristina icon_biggrin.gif ) postata de ea la retete in imagini - aici
post#35


Crema ciocolata

Ingrediente:

170g tofu (moale)
125 ml lapte cald (de soia sau fara lactoza)
5g gelatina pudra dizolvata in 1 lingura apa
100g ciocolata 70% cacao
1 lingurita esenta migdale sau rom (optional)
2 linguri fructoza
putin cardamon, nucsoara, scortisoara
pt. decor: nuci / migdale / coji de portocala confiate...

Eu am folosit 2 cutii de tofu, asa ca am marit cantitatea de 3 ori. Pentru ca nu am avut 3 ciocolate, am pus 1 cocolata (100g) + 2 linguri de cacao

Ingrediente:

[attachmentid=64060]

Tofu se lasa la scurs pe servetele, se schimba mai multe randuri de srvetele, pana cand lasa umezeala rezonabila

[attachmentid=64061]

Gelatina se amesteca cu putina apa calduta

[attachmentid=64064]

Se adauga laptele cald, arome si fructoza

[attachmentid=64062]

Ciocolata se topeste la baie de aburi sau microunde - eu am topit-o la micro la "decongelare"

[attachmentid=64063]

Se adauga cacaoa

[attachmentid=64065]

Se mixeaza tofu, apoi se amesteca cacao si ciocolata topita cu ingredientele lichide (lapte + gelatina + fructoza + arome) si se strecoara peste tofu mixat. Se strecoara pentru a fi siguri ca totul s-a dizolvat. Ce-i nedizolvabil se arunca.

[attachmentid=64069]

Am repartizat totul in pahare cu capac si le-am pus la frigider

[attachmentid=64066]

Dupa cateva ore, le-am scos din frigider. Crema este solida si cand intorc paharul nu curge

[attachmentid=64067]

Detaliu:

[attachmentid=64068]

Este excelenta la gust si consistenta. Nu e grasa pentru ca nu are grasime, nu este greu digerabila, pentru ca nu are oua, este fina si are un gust dulce-amarui superb.

Multumesc Cristinei pentru minunata ei reteta.

Miniaturi atașate

  • 102206_001.jpg
  • 102206_002.jpg
  • 102206_006.jpg
  • 102206_007.jpg
  • 102206_005.jpg
  • 102206_008.jpg
  • 102206_011.jpg
  • 102206_013.jpg
  • 102206_016.jpg
  • 102206_009.jpg


#2 bygocris

bygocris

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 14 June 2016 - 03:07 AM

Mersi de reteta. Eu gatesc deseori tofu dar niciodata nu m-am gandit sa fac un desert din tofu. Cu siguranta am sa incerc reteta ta.

 

Eu pun bucata de tofu intre servetele de hartie si apoi o presez putin. Se scurge apa mai repede si mai bine ;)





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi