Sari la conținut

Poză

Clatite Montignace


88 răspunsuri la acest topic

#1 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 16 April 2007 - 08:29 PM

Si sa mai zica cineva ca Montignac nu e cel mai cel stil de mancat! Cu dedicatie pt pofticioase.

Ingrediente:
- 2 oua
- 1 cana faina integrala
- juma de cana tarate
- praf sare
- lapte monti(poate fi lapte fara lactoza, apa+smantana lichida, lapte migdale, lapte soia)

Se bat ouale cu sarea, se adauga faina, se freaca bine si se completeaza cu lapte pana compozitia are consistenta de clatite. Mie-mi place sa las compozitia la odihnit 15 min. Se coc in tigaie cu foarte putin ulei. Ies aproximativ 15 clatite intr-o tigaie medie.

In functie de umplutura lor pot fi faza I sau faza II

Eu le-am umplut cu dulceata de pere cu fructoza.
Se pot umple si cu crema de branza dulce, frisca si fructe proaspete etc.

[attachmentid=95788]
Mai multe poze n-am pt ca pana sa-mi dau seama, erau deja mancate. Mentionez ca am ales proportia de faina:tarate 2:1 ca medie intre ce am hotarat aici pe culinar si raspunsurile de pe site-ul oficial unde Dominique zicea de 4:1. Am zis sa merg la jumate pt ca nu stiu cat de integrala e faina mea si sa fiu sigura ca IGul va fi totusi mic.
Pofta buna! Astept idei de umpluturi cu poze :D

Miniaturi atașate

  • clati_004.jpg


#2 puskin

puskin

    Master of disaster

  • Membri
  • 3776 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 16 April 2007 - 08:40 PM

Multumim Raluca!

De-abia astept sa le pap biggrin.gif .

Ruxandra

#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 16 April 2007 - 08:44 PM

Moooooor ! Da' asta seara nu fac.
Raluca, cand faceai "inainte" clatite, puneai la 1 ou 3 lg. de faina alba ?
P.S - Le-ai facut in tigaia de clatite asa ca "inainte" ?
pupic.gif pupic.gif

Editat de 2heng, 16 April 2007 - 08:47 PM.


#4 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 16 April 2007 - 08:48 PM

Puneam mai mult Rodica, cam o cana daca mai tin minte, ca n-am mai facut de vre-o 3 ani. Da, in tefal cu cativa stropi pe ulei.

Editat de RalucaM, 16 April 2007 - 08:50 PM.


#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 16 April 2007 - 08:53 PM

(RalucaM @ Apr 16 2007, 09:48 PM)

Puneam mai mult Rodica, cam o cana daca mai tin minte, ca n-am mai facut de vre-o 3 ani.

De fapt nici nu conteaza ca tot din lapte o reglam biggrin.gif
Eu am mai incercat sa fac dar mi se lipeau asa ca am renuntat dar acum . . . . mai incerc . . . te am pe tine de exemplu tongue.gif

#6 PUIULETU

PUIULETU

    micro Bucatar

  • Membri
  • 36 posturi

Postat 16 April 2007 - 09:12 PM

Cristos a inviat! :D
Felicitari pentru clatite! Sa le mananci cu ochii, nu alta! :)

Am facut si eu ceva asemanator ( F2) dar nu am pozeee :( :
3 oua
6 linguri de faina integrala de grau
2 linguri de tarate (am respectat ultima indicatie: 25% tarate)
1 lingura de faina de gluten
2 cani de apa
1 lingurita de fructoza
putina sare
Am lasat scrobul vreo ora sa se odihneasca.

Am facut trei feluri de umpluturi:
1.cascaval ras
2.branza dulce de vaci amestecata cu putina fructoza, esenta de vanilie si smantana
3.gem de prune facut fara fructoza.

O nebunieee!!! Au iesit vreo 20 de clatite cred, ca nu am apucat sa le numar bine ca dispareau pe masura ce le coceam. :D A avut grija sotul!

Va pupacesc cu drag!

#7 mumtza

mumtza

    Captain Cook

  • Membri
  • 240 posturi
  • Location:romania

Postat 17 April 2007 - 12:39 PM

buna fetelor!
parca se mai vorbea odata de clatite si nu aveam voie galbenusul , deci numai cu albusuri, acu nu mai stiu ce sa mai cred...
pupici

#8 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 17 April 2007 - 03:49 PM

Ralu arata super clatitele tale! Felicitari!

mumtza, poti pune galbenus de ou si grasimi daca scazi IGul fainii integrale prin adaosul de taratze.

#9 Catza

Catza

    Bucataras

  • Membri
  • 138 posturi
  • Location:Cluj-Napoca (Cluj)

Postat 17 April 2007 - 06:49 PM

salvat !
duminica le fac blob1.gif


#10 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 20 April 2007 - 11:33 AM

le-am facut si eu aseara (F1) si am fost incantata de ele.
eu am facut doar dintr-un ou (ca am facut si din alea "normale"), am folosit faina de secara si tarate in proportii egale si mi-au iesit cam 9 clatite dar am tigaie mare. in compozitie am adaugat 3 lingurite de ulei si nu am mai folosit deloc ulei la prajit.
le-am umplut (in tigaie) cu telemea amestecata cu fructoza si coacaze uscate (mie imi place la nebunie combinatia dulce sarat). totul se intampla in tigaie: dupa ce am intors clatita (adica s-a copt pe o parte) am pus cate o lingurita de umplutura, am impaturit clatita in 2, am lasat-o putin asa, apoi am mai intors-o putin pe cealalta parte a impaturiturii pana s-a topit branza. ati inteles ceva din explicatii? :lol: las' ca vedeti in poza cum sunt impaturite.
precizez ca poza e facuta cu telefonul mobil (am umblat de nebuna prin firma sa reusesc sa-mi descarc poza ca scula mea de descarcat s-a stricat) nu cu aparatul lui "bunicu". stiam ca nu mai ramane nici una pana azi dimineata.
[attachmentid=96484]

Imagini atașate

  • clatite.jpg


#11 Ramonabg

Ramonabg

    micro Bucatar

  • Membri
  • 35 posturi
  • Location:LOS ANGELES

Postat 24 April 2007 - 03:48 PM

Unde pot gasi tarate in LA? Si cum se numesc in engleza?

#12 PUIULETU

PUIULETU

    micro Bucatar

  • Membri
  • 36 posturi

Postat 24 April 2007 - 09:23 PM

Ce succes au clatiteleee smile.gif Si ce bune sunt!

Tarate in engleza:
Bran (oat, wheat...) 15(indice glicemic)



#13 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 27 April 2007 - 10:08 PM

(Ramonabg @ Apr 24 2007, 04:48 PM)

Unde pot gasi tarate in LA? Si cum se numesc in engleza?


Hi hi! Uite cine a aparut, Ramona ai venit dupa mirosul de clatite? Stiam ca nu-i bine sa las geamul deschis. Vad ca ti-au raspuns fetele, tarate la whole foods gasesti, faina integrala cam peste tot, King Arthur's folosesc eu ca-i fff buna, mai multe detalii vii la mine deasupra la Paradise in Glendale si ma intrebi tongue.gif
Semnat,
Raluca (a lu' Cipri biggrin.gif )

P.S. Rodica bine ca n-am vazut mai repede tortul tau de clatite ca te trezeai cu mine la usa.


#14 Ramonabg

Ramonabg

    micro Bucatar

  • Membri
  • 35 posturi
  • Location:LOS ANGELES

Postat 29 April 2007 - 08:28 PM

Ca marea majoritate ADOR clatitele dar incercand sa slabesc mi-a fost cam teama de ele(de cele facute cu faina alba ) caci sunt in stare sa mananc pana imi explodeaza stomacul,sa iau o pauza iar apoi sa mai bag cateva in mine asa ca imi doream mult o reteta care sa stiu ca nu imi afecteaza ft mult dieta iar cea postata de tine suna ft buna, MULTUMESC RalucaM --o voi incerca indata ce voi gasi oat sau wheat bran care dupa cum spuneti sunt tarate.
Si mie imi place Whole Foods ,am intrat pt prima data chiar acum o saptamana in WF de langa The Grove si am cam ramas cu gura cascata de ce am vazut acolo,o varietate mare de produse presupun ca cele mai multe sunt organice ,mult mai multe ca in Trader Joe's unde imi fac de obicei cumparaturile .
Semnat
Ramona(a lu' Paul)


#15 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 19 June 2007 - 05:39 PM

Oare pot sa folosesc numai faina de naut in locul celei integrale cu tarate? Nu de alta dar tin post si fara ou or sa iasa si asa scortoase.

#16 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 19 June 2007 - 07:20 PM

Faina de naut o sa le schimbe mult gustul. Daca tii post si nu pui ou, fa-le cu faina integrala, dar atunci ai grija la ulei. Nu cred ca o sa iasa prea bune.
Incerca sa faci clatitutele lui Boni cu fulgi de ovaz si fructe in blender, alea sunt de post si sunt bune. Sunt la index la retete.

#17 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 21 June 2007 - 04:22 PM

Am facut ieri clatite monti de post. Au iesit buuune rau, inedite. Si sotul si fetita mea le-au papat; ce-i drept ei au avut gem cu zahar si eu gem cu fructoza. Nu sunt estetice dar nu a contat. Combinatia este de faina integrala cu tarate fine 2:1, am pus o lingurita de ulei in ele si le-am prajit in tigaie Tefal, fara ulei. Nu au nici ou si nici lapte, doar apa minerala. Nu s-au lipit si nici nu s-au rupt.

[attachmentid=108044]

Trebuie sa specific ca nu au fost atat de groase pe cat par in poza biggrin.gif .

Miniaturi atașate

  • IMG_0387.jpg


#18 doinaro3

doinaro3

    Big Chef

  • Membri
  • 570 posturi
  • Location:Bucuresti-Romania

Postat 21 June 2007 - 08:49 PM

Daca tot le-ai facut cu tarate, puteai sa si ungi tigaia fara probleme...
Interesant este ca se pot face in cadrul unei mese glucidice doar din faina integrala, si fara pic de ulei, nici macar in compozitie....Eu am facut candva (tot cu apa minerala) si au iesit foarte bune. Am mai pus in compozitie esenta de rom si coaja de lamaie.
Umplute cu branza de vaci 0% si indulcite cu fructoza,au fost o minunatie!

#19 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 26 September 2007 - 01:43 PM

s-a lasat linistea peste montignace.... unsure.gif

trebuie sa recunosc cu rusine ca nu mai tin monti decat in proportie de 40-60%. dar pentru ca ieri seara mi-am facut claltite (F1) m-am hotarat sa va anunt :)

n-am poze, dar trebuie sa va pozestesc despre ele. am vrut sa fiu mai cu motz si le-am facut putin altfel. sunt interesante si asa, dar imi plac mai mult cele facute dupa procedeul normal. eu am facut asa:
- 2 oua (separat albusul de galbenus)
- 2 linguri fructoza
- 1 lingura smantana
- 2-3 linguri tarate (depinde cat sunt de fine pot intra si mai multe linguri)
- putin esenta de rom
- putin ulei pentru uns tigaia

am batut albusurile cu fructoza si esenta de rom, apoi am adaugat smantana si la sfarsit taratele. iese ca un aluat de chek pe care nu il coc in tava ci il prajesc in tigaie.
am pus tigaia la incins, am uns-o cu putin ulei, iar din compozitia rezultata am copt 2 clatite astfel: am luat cu lingura, am pus in tigaie si am nivelat cu un cutin. am intors si pe cealalta parte si apoi pe farfurie.
le-am umplut cu putin jeleu de fructe de padure cu fructoza (cumparat).

sunt interesante asa. ies foarte pufoase. trebuie grija la manuit ca se rup foarte usor. poate si cu faina integrala in compozitie nu mai sunt asa de fragede. dar raman la concluzia de dinainte: imi plac mai mult cele normale.

#20 RainGirl

RainGirl

    micro Bucatar

  • Membri
  • 28 posturi
  • Location:Brasov

Postat 26 September 2007 - 03:26 PM

Am facut si eu clatite. iata ce a iesit:
[attachmentid=124444][attachmentid=124445]
Am facut si painica, dar ma rusinez cu ea icon_redface.gif Mai incerc.
Boni, poza ta este superba. Nu am mai vazut asa frumusete de fetita smile.gif

Miniaturi atașate

  • clatite.JPG
  • gem.JPG




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi