Sari la conținut

Poză

Retete montignac-Tort cu blat cacao si crema de vanilie


2 răspunsuri la acest topic

#1 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 16 September 2006 - 08:04 PM

am mai facut o combinatie:

Tort cu blat de cacao si crema sa vanilie

am facut blatul de aici: http://www.culinar.r...w...7279&st=313
adica
1 cana indesata faina de arahide (am cumparat arahide crude, le-am macinat in blender si le-am cernut cu multa truda)
4 oua
4 linguri fructoza (din experiente am ajuns la concluzia ca asta e proportia ideala pentru mine: 1 ou=1 lingura fructoza)
1 plic praf de copt (10 gr)
1/2 fiola esenta de rom
4 linguri rase cacao (mi s-a parut cam mult)
4 linguri apa
1/2 pachet unt (100 gr)

iar crema pe principiul de aici: http://www.culinar.r...showtopic=12440
din urmatoarele ingrediente:
500 ml frisca lichida
2 galbenuse
2 linguri fructoza (merge mai multa, depinde de gusturi)
1 pliculet gelatina (10 gr)
1/2 fiola esenta vanilie

cand crema a fost gata am taiat marunt jumatate de tableta de ciocolata amaruie si am amestecat "asciile" de ciocolata in crema, sa iasa o "straciatella".

tortul l-am imbracat in crema ganache din 150 ml frisca lichida slaba si 300 gg (3 table) ciocolata

si iaca pozele: (am fost invitati la cineva si m-am apucat acolo sa fac poze icon_smile.gif )
[attachmentid=59421]
si asa arata inauntru:
[attachmentid=59422]

Imagini atașate

  • Imagine_9_.jpg
  • Imagine_10_.jpg


#2 Lizura

Lizura

    a dancing miracle...

  • Membri
  • 3318 posturi
  • Gender:Female
  • Location:CA

Postat 27 September 2006 - 10:07 PM

(boni @ Sep 16 2006, 06:04 PM)

am mai facut o combinatie:

Tort cu blat de cacao si crema sa vanilie

am facut blatul de aici: http://www.culinar.ro/forum/index.php?show...7279&st=313
adica
1 cana indesata faina de arahide (am cumparat arahide crude, le-am macinat in blender si le-am cernut cu multa truda)
4 oua
4 linguri fructoza (din experiente am ajuns la concluzia ca asta e proportia ideala pentru mine: 1 ou=1 lingura fructoza)
1 plic praf de copt (10 gr)
1/2 fiola esenta de rom
4 linguri rase cacao (mi s-a parut cam mult)
4 linguri apa
1/2 pachet unt (100 gr)

iar crema pe principiul de aici: http://www.culinar.r...showtopic=12440
din urmatoarele ingrediente:
500 ml frisca lichida
2 galbenuse
2 linguri fructoza (merge mai multa, depinde de gusturi)
1 pliculet gelatina (10 gr)
1/2 fiola esenta vanilie

cand crema a fost gata am taiat marunt jumatate de tableta de ciocolata amaruie si am amestecat "asciile" de ciocolata in crema, sa iasa o "straciatella".

tortul l-am imbracat in crema ganache din 150 ml frisca lichida slaba si 300 gg (3 table) ciocolata

si iaca pozele: (am fost invitati la cineva si m-am apucat acolo sa fac poze icon_smile.gif )
[attachmentid=59421]
si asa arata inauntru:
[attachmentid=59422]

Boni, draga mea arata( cum spunea o colega de a mea in facultate), demential tortul asta!
Intrebare: pot folosi migdale macinate?

If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm

#3 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 28 September 2006 - 07:04 AM

(Lizura @ Sep 27 2006, 11:07 PM)

Boni, draga mea arata( cum spunea o colega de a mea in facultate), demential tortul asta!
Intrebare: pot folosi migdale macinate?


daaaaaaa icon_smile.gif ca doar reteta originala a blatului (dat de mon) e cu faina de migdale. eu folosesc arahide pentru ca sunt cele mai "rentabile" la pret aici la noi si imi si plac. migdalele m-ar ruina icon_smile.gif cred ca se pot folosi orice "nuts": nuci, alune de padure, arahide, migdale, etc. e chestie de gusturi.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi