Sari la conținut

Poză

Retete montignac - Tort de mere (Mon)


Fără răspunsuri la acest topic

#1 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 01 September 2006 - 10:57 PM

Tort de mere

[attachmentid=57917]

[attachmentid=57918]


1 mar de 170g (McIntosh) taiat bucatele - (1 cana 250ml)
1/2 cana unt moale
4 uncii = 113g branza crema (cream cheese), moale
1 cana Splenda granulata sau echivalent Splenda lichid
5 oua, la temperatura camerei
1 lingurita vanilie
6 1/2 uncii = 184g faina de migdale, (1 1/2 cani plus 2 linguri)
1 lingurita praf de copt
1 1/2 lingurita scortisoara
un praf sare

Curatati marul, scoateti-i cotorul si taiati-l bucari mici. Intr-un bol de dimensiuni medii, frecati untul spuma impreuna cu branza crema si indulcitor. Adaugati ouale, cate unul, pe rand. Continuati amestecarea. Amestecati faina de migdale cu praful de copt, scortisoara si sarea. Adaugati amestecul treptat in crema de branza. Adaugati merele incet. Puneti compozitia astfel obtinuta intr-o tava de prajitura 8"x8" (20cmX20cm) unsa. Coaceti la 350ºF (176C) timp de 35-40 minutes. Va sugerez sa controlati blatul dupa 35 min. Atunci cant e facut trebuie sa fie auriu - maroniu si ferm la presare.

Rezulta 9 portii
Poate fi congelat

* Un mar de 170g va fi ceva mai mult decat aveti nevoie. Veti avea nevoie de 3/4 din mar.

Cu Splenda granulata:
Per Portie: 314 Calorii; 28g Grasime; 9g Proteine; 10g Carbohidrate; 3g Fibre; 7g Net Carbs

Cu Splenda lichida:
Per Portie: 303 Calorii; 28g Grasime; 9g Proteine; 7g Carbohidrate; 3g Fibre; 4g Net Carbs


Aceasta este o combinatie a unei retete vechi de tort de mere. Reteta veche are adaugat un sos bun de unt care se serveste peste tort, dar incercarea mea de a face varianta cu splenda a esuat. Trebuie zahar adevarat pentru ca rezultatul final trebuie sa semene cu un sos caramel. (cred ca ar merge cu fructoza, pentru ca si crema de zahar ars se poate face cu fructoza - nt). A trebuit sa adaug "xanthan gum" sa il ingros, asa ca a iesit un fel de budinca, dar nu minunat, asa ca am abandonat varianta asta. Tortul, insa, este foarte bun si chiar daca marul ne aduce un plus de 1 carb/ portie, are un gust minunat de mar. Apropo, este foarte bun de servit si cald. Stiu asta pentru ca nu am avut rabdare sa se raceasca si l-am gustat cald. Este un pic fragil cand este cald, dar nu-i nici o problema.

UPDATE: Dupa ce sta in frigider o noapte, crema s-a intarit si devine ca o crema de glazurat.

Imagini atașate

  • 00.jpg
  • 01.jpg




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi