Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Tort de zmeura si migdale


3 răspunsuri la acest topic

#1 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 02 September 2006 - 12:54 AM

Tort de zmeura si migdale

[attachmentid=57926]

[attachmentid=57927]


100g faina de migdale (3/4 cana plus 2 linguri)
1/3 cana Splenda granulata
1/8 lingurita sare
1/4 cana unt rece, taiat in cuburi mici

1/2 lingurita praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat
1/3 cana smantana
2 linguri frisca lichida
1 lingurita vanilie
1 ou

85g branza crema
2 linguri Splenda granulata sau echivalent Splenda lichida
1/8 lingurita esenta de migdale
1 albus

1/3 cana gem de zmeura fara zahar (sau alt gem fara zahar)
25g migdale feliate (2 linguri)

Intr-un bol mediu amestecati faina de migdale, 1/3 cana Splenda granulata si sare; taiati untul in bucatele si amestecati pana obtineti un aluat ca niste granule mari. Pastrati jumatate din aluat pentru umplutura si pastrati-l la rece pana il folositi.

La amestecul ramas adaugati praful de copt, bicarbonatul, smantana, frisca lichida, vanilia, si oul intreg. Amestecati bine la viteza medie cu mixerul. Varsati compozitia intr-o forma rotunda de 8" (20cm) unsa.

In acelasi castron, frecati branza crema, 2 linguri Splenda (sau 1/4 lingurita lichid), esenta de migdale si albusul, amestecati cu viteza medie, pana devine ca o crema. Adaugati-l egal peste aluatul din forma. Puneti deasupra din loc in loc cate o lingurita de gem. Presarati restul de aluat pastrat la frigi - bucatzit si deasupra solzii de migdale. Coaceti la 350F (177C) 30 minute sau pana cand atunci cand il apasam usor, revine la forma initiala. Lasati-l sa se raceasca inainte de servire.

Ies 8 portii
Poate fi congelat

Comentariile autoarei:
Splenda granulata este absolut necesara. Cea lichida nici macar nu se poate distribui uniform in amestec.

Cu gem fara zahar si Splenda granulata:
Pe Portie: 234 Calorii

Cu gem fara zahar si Splenda lichida:
Pe portie: 233 Calorii;

Este asa de frumos si delicat. Este minunat pentru mic dejun sau ceai. Eu am folosit gem de afine fara zahar, dar puteti orice fel. Portiile sunt mici dar suficiente.

Imagini atașate

  • 00.jpg
  • 01.jpg


#2 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 02 September 2006 - 01:07 AM

Acum ca un comentariu personal.

Eu faina de migdale nu am gasit. Doar migdale macinate sau solzi sau intregi. Poate ca exista, nu stiu, sau mai bine zis nu unde am cautat eu.

As incerca retetele de mai sus cu faina de soia sau de naut. Splenda se poate inlocui cu fructoza, numai ca proportia nu o cunosc, cred ca trebuie gustat aluatul inainte de al pune la cuptor. Asta cred ca nu-i greu sa adaptam cu timpul. Facem o data, notam cata fructoza am pus. Daca nu ne place marim sau reducem cantitatea data viitoare.

Daca mai aveti idei, le putem discuta.

#3 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 02 September 2006 - 07:45 AM

Gata, Mon, le-ai dat de lucru!! laugh.gif

#4 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 02 September 2006 - 08:22 PM

(mon @ Sep 2 2006, 02:07 AM)

...
As incerca retetele de mai sus cu faina de soia sau de naut.
...


eu nu recomand faina de naut la dulciuri pentru ca nu e neutru la gust. mie imi place mult gustul de naut, folosesc faina de naut la toate mancarurile sarate, dar la dulciuri nu as pune. bineinteles ca e chestie de gusturi...

mon, merci de toate retetele astea. tu nu scrii prea des, da' cand scrii e cu folos rolleyes.gif
am multe mere in perioada asta si nu mai stiam ce sa fac cu ele (placinta pe care am propus-o eu merge, dar n-as face tot la 2 zile icon_smile.gif ) asta a ta e mai usoara, imi duce aminte de chec-ul "merisor" care se gasea la noi pe vremea rapozatului si imi placea tare mult. cred ca am sa-l fac, dar cu faina de soia sau cu nuci (migdalele e scumpeeeee!!!! laugh.gif ) si cum eu mai am stress-uri cu slabit-ul tongue.gif , doar cu mentinutul, am sa o innobilez si cu un mot de frisca icon_smile.gif
tortul de ciocolata, cel pe care l-a incercat si 2heng, mi-a dat idei mai "sofisticate": sa-l fac ca si blat de prajitura sau tort, cu faina de arahide, adica cu arahide macinate, si sa-i fac crema ganache sau ceva crema de vanilie.
eu va tot pun aici ideile mele, ca imi coace creierul idei intr-una si imi ard mainile sa ma mai apuc de ceva prajituri, da' nu mai pot sa fac nimic de piciulina mea care a crescut intr-o luna (a inceput de la mare) cat alltii intr-un an si ajunge cu mainile peste tot (tre' sa-mi lungesc picioarele la masa laugh.gif ). heeelp! dati-mi idei! voi cum v-ati descurcat cu copiii vostrii cand au trecut prin faza asta? da' cred ca asta trebuie discutat in alta parte icon_smile.gif

(mon @ Sep 2 2006, 04:17 PM)

Atentie ca vin in Octombrie in Ro.

o intrebare timida.... pe unde treci?

Editat de boni, 02 September 2006 - 08:25 PM.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi