Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Papanasi din branza vaci - prajiti sau fierti


35 răspunsuri la acest topic

#21 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13871 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 05 September 2006 - 03:59 PM

Zau ca nu-mi vine sa cred !! Am fost plecata 2 zile si aproape sa nu recunosc paginile !
Ce de prajituri , ce mai minunatii !

Boni, m-ai facut fericita cu papanasii. Nu intelegeam cum de mie imi ies si altora, NU.
Nu-i asa ca se face usor si repede ?
Ce poate fi greu sa amesteci branza cu ou si cu faina. Dar ce fel de branza ai folosit ca a trebuit sa o storci ? M-am tot gandit si totusi cred ca fetele nu au pus destul ulei in tigaie. Trebuie ulei mai mult ( am scris asta) ca ei sa poata pluti. Si mai cred ca depinde de marimea oului , pt. ca, daca el e mai mare, normal trebuie mai multa faina ca sa fie aluatul mai taricel.
Infine, bine ca s-a spart ghiata !
Si sotul meu ii mananca tot cu smantana si gem (pt. diabet) sau dimineata cu lapte batut si e cel mai fericit.
Nu este zi sa nu fac macar dintr-un pachet de branza ( 7-8 papanasi)

Pupa russa m-ai terminat cu tortul . . . musai sa-l fac si eu.. . dar te rog sa-mi explici AMANUNTIT cum e aia frisca fiarta . Nu rade , n-am facut inca asa ceva. Sau poate-mi explica altcineva care stie.
pupic.gif

Editat de 2heng, 05 September 2006 - 10:38 PM.


#22 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13871 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 06 September 2006 - 09:41 AM

Multumesc Boni pt. explicatii.
Parca-mi suna cunoscut numele "ganache" de pe aici (culinar) dar nu stiu dece nu m-am oprit asupra lui (cred ca nu-mi placea numele).
Si eu am facut zacusca , castravetii si acum am cumparat gogosarii. Toate le fac dupa reteta mamei care este f. clara pt. mine. Nu ma mai complic cu altele. Vreau sa termin repede ca vom mai pleca cateva saptamani dar nu stim inca precis cand.

Azi dimineata am facut papanasi din nou dar . . . .gauriti . . .
Am citit mai atenta ce ai scris tu, nu este nevoie sa-i lasi sa se "odihneasca" 30 minute.
Asta e farfuria "marelui mancator" de papanasi cu smantana si dulceata pt. diabet pe ei icon_biggrin.gif

Miniaturi atașate

  • 091302.jpg


#23 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 06 September 2006 - 10:14 AM

(2heng @ Sep 6 2006, 10:41 AM)

Azi dimineata am facut papanasi din nou dar . . . .gauriti . . .
Am citit mai atenta ce ai scris tu, nu este nevoie sa-i lasi sa se "odihneasca" 30 minute.
Asta e farfuria "marelui mancator" de papanasi cu smantana si dulceata pt. diabet pe ei icon_biggrin.gif


wow! arata "profesionist"! ai devenit experta in papanasi!

nu e nevoie sa-i lasi sa se odihneasca dar ajuta. dupa ce sta putin compozitia faina trage in ea umezeala, se umfla putin iar "coca" e mai usor de modelat. de asta am zis ca e bine sa stea putin.

Editat de boni, 06 September 2006 - 10:15 AM.


#24 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13871 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 06 September 2006 - 06:14 PM

QUOTE(boni @ Sep 6 2006, 11:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
wow! arata "profesionist"! ai devenit experta in papanasi!

Da, tocmai mi-am luat doctoratu' !! icon_rotf.gif

#25 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1958 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 13 September 2006 - 10:32 PM

Suuuuper. Pune smantana si fructoza peste ei si mananca-i repede.... icon_smile.gif

Felicitari!

#26 tasha

tasha

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 15 September 2006 - 09:08 AM

(mon @ Sep 13 2006, 08:32 PM)

Suuuuper. Pune smantana si fructoza peste ei si mananca-i repede.... icon_smile.gif

Felicitari!


gata papat tot icon_smile.gif eu am mancat cand i-am facut vreo 6 si am mai prins 4 azi dimineatza icon_smile.gif ca pe restul i-a papat tati meu icon_smile.gif

ruth asteptam modul de prepare al tortului. icon_biggrin.gif

#27 ruth

ruth

    Bucataras

  • Membri
  • 62 posturi
  • Location:Ireland

Postat 28 September 2006 - 04:09 PM

Boni am facut papanasi ,sunt fff buni.Nu am pus faina de soia in compozitie ci tarate si am pus si un pic de bicarbonat,sunt foarte pufosi icon_biggrin.gif .Merci

Editat de ruth, 28 September 2006 - 04:10 PM.


#28 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 06 June 2007 - 01:41 PM

stiu ca am mai discutat undeva despre papanasii prajiti dar nu reusesc sa gasesc unde asa ca am sa-i lipesc aici pe ai mei.
eu fac papanasii prajiti (sunt mai gustosi) si nu exista pericolul asa de mare de a se imprastia in apa la fiert pentru ca la prajit li se formeaza repede crusta.
de cand am renuntat la faina de soia pentru ca am descoperit combinatia faina-tarata arata mai bine papanasii si sunt mai gustosi.

va scriu cantitatile folosite de mine. proportiile nu sunt prea diferite fata de cele folosite de 2heng


PAPANASI PRAJITI

500 gr branza de vaci
2 oua
o lingura fructoza
2 linguri faina de secara
2-3 linguri tarate de grau

se amesteca toate, le-am lasat putin sa stea, am prajit papanasii si iata-i

[attachmentid=104999]

mi-au iesit in total cam 20 bucati cat am luat cu o lingura si am pus in tigaie.

eu pun fructoza in aluat pentru ca imi place sa-i iau asa reci si sa-i mananc oriunde as fi, fara sa-mi mai pun nimic pe ei. daca pun ceva pe ei atunci imi place sa pun smantana si gem de fructe de padure.

se pot face si din categoria "neutru", adica cu IG<35 si fara grasime (pentru fetele care vor sa fie mai stricte). atunci se foloseste branza de vaci 0% si doar albusul de la ou (are 0.2% grasime)

Imagini atașate

  • papanasi.jpg


#29 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 06 June 2007 - 07:58 PM

Ce bine arata, am uitat de papanasi si ma tot gandeam ce vreau sa fac dulce. Merci Boni de reteta!

#30 monykutz

monykutz

    Big Chef

  • Membri
  • 602 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Abu Dhabi
  • Interests:Calatoriile, cartile si bucatele

Postat 26 October 2008 - 06:11 PM

CITAT(boni @ Jun 6 2007, 03:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
stiu ca am mai discutat undeva despre papanasii prajiti dar nu reusesc PAPANASI PRAJITI

500 gr branza de vaci
2 oua
o lingura fructoza
2 linguri faina de secara
2-3 linguri tarate de grau

se pot face si din categoria "neutru", adica cu IG<35 si fara grasime (pentru fetele care vor sa fie mai stricte). atunci se foloseste branza de vaci 0% si doar albusul de la ou (are 0.2% grasime)


Boni ... imi vine sa te tot pup.

Am la cina azi papanasi din branzica tofu cu faina de secara si taratze (in proportie de 1:2) si ... pesmet .. din taratze prajite in putin ulei cu fructoza si scortisoara.

Un deliciu!

Sa intru putin in detalii:

120g tofu (tare)
2 linguri taratze
1 lingura faina secara
1 albus ou
1/2 lingura fructoza
scortisoara

Se amesteca frumos si se pun cu lingura in apa sarata la fiert. Dupa cum se stie, se ridica singuri cand sunt gata. Mi-au iesit 10 papanasi nu foarte mari.

Se amesteca 4 linguri de taratze cu 1/2 lingura fructoza si cu scortisoara. Se scurg papanasii si se amesteca usor in "pesmet".

Serviti cu dulceata acrisoara de prune (in amestec cu mar si portocala, ca asta am facut azi, deci asta am avut tongue.gif )

Uitati si poz(n)e.

Imagini atașate

  • papanasul_fiert.JPG
  • pesmet.JPG
  • amestecati.JPG
  • papanasul_gata.JPG
  • servire_1.JPG

Editat de monykutz, 26 October 2008 - 06:17 PM.






#31 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13871 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 08 December 2008 - 04:51 PM

Azi mi-a fost o pofta nebuna sa mananc niste papanasi prajiti cu dulceata de visina
I-am facut cu cas in locul branzei de vaci. Eu prefer asa deoarece casul este mult mai uscat decat br de vaci si atunci intra mai putina faina de soia. tongue.gif

Aceleasi cantitati ca pe prima pagina, deci ca de obicei :
http://www.culinar.r...jiti-si-fierti/

~ 250 gr cas ( pisat bine cu furculita)
1 ou (intreg)
esenta vanilie ( 1 fiola dr.oetker)
~ 25 gr faina de soia

Au iesit 11 bucati , gogonate. Ma duc sa-i acopar cu dulceata si mincacios.gif

162310.jpg

Editat de 2heng, 08 December 2008 - 04:54 PM.


#32 pupurica

pupurica

    Bucataras

  • Membri
  • 94 posturi

Postat 07 May 2010 - 01:12 PM

Am prestat si eu niste papanasi si uitati ce-a iesit
asta e portia celorlalti membri ai familiei ca au iesit 6 bucati

Miniaturi atașate

  • Picture_152.JPG


#33 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13871 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 07 May 2010 - 02:26 PM

Mai multa dulceata decat papanasi tongue.gif
Cu ce faina i-ai facut ?

#34 pupurica

pupurica

    Bucataras

  • Membri
  • 94 posturi

Postat 07 May 2010 - 09:10 PM

CITAT(Sheng @ May 7 2010, 02:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mai multa dulceata decat papanasi tongue.gif
Cu ce faina i-ai facut ?

cu faina integrala si tarate,dar asta era pt sot si copii,eu am mancat fara nik,simpli

Editat de pupurica, 07 May 2010 - 09:12 PM.


#35 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 02 December 2015 - 04:11 PM

Rodica, oare merg facuti la cuptor, in forma de briose?
Ma gandesc ca ar fi mai rapid asa...
"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#36 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13871 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 04 December 2015 - 12:28 PM

Scuze em_new_15.gif Acum am vazut intrebarea ta.
Vad aici ca i-ai si facut si chiar arata foarte bine. E mai sanatos de facut in cuptor decat prajiti in ulei. Nici nu mi-a dat prin minte. Au crescut bine la cuptor ?



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi