Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Inghetata cu unt de arahide


16 răspunsuri la acest topic

#1 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 23 June 2007 - 02:04 AM

No am facut-o si pe asta, m-am enervat si mi-am luat masina de facut inghetata ca sa-mi pot face un serbet k lumea de fructe .. prima insa a iesit inghetata asta. Nu manc unt de arahide in mod normal, dar in combinatie cu inghetata imi place ca nu e asa de sec. Reteta e din cartea masinii, putin modificata, pt cine nu are minune din asta, sigur iese la fel de buna facuta normal, numai sa bateti frisca inainte sa amestecati toate. 1 cana = 250ml

70gr fructoza
1 3/4 cani - 425ml lapte fara lactoza
2 oua
putina sare
1 1/2 cani - 375ml frisca lichida
1 lingurita extract de vanilie
1/2 cana de unt de arahide (de fapt este PASTA de arahide pt ca m-am dus la magazin la masina care zdrobeste arahidele, daca luati la borcan de gata are IG dublu)
3 cuburi cioco 70%

Se pune laptele cu fructoza si sarea la foc mediu. Se bat ouale. Cand e fierbinte laptele, pe punctul de a fierbe, se da focul la minim, se toarna jumate peste oua, se amesteca incet si se pune totul in oala de pe foc. Se amesteca in continuu pe foc mediu-mic cam 3 min pana se ingroasa putin crema. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Eu am facut crema intr-o zi si a 2-a zi am scos de la frigider si am continuat.

Cand masina e pregatita(inghetata) se amesteca crema de oua cu frisca lichida si se toarna in masina. La 15 min dupa ce am pornit-o, am adaugat pasta de arahide si ciocolata taiata cubulete. Dupa inca 5 min a fost gata si avea consistenta inghetatei de pe strada la cornet, adica numai buna de mancat. Am degustat si iar gustat, am pus-o in alt vas si directia congelator ca n-aveam de gand sa manc 1l de inghetata. A 2-a zi am scos-o de la congelator, am lasat-o 10 min afara si am servit-o cu carlionti de cioco.

E de vis, extraordinar de cremoasa, super super buna. Inghetata de cumparat e fix pix fata de asta. Urmeaza pozele ...

#2 Lizura

Lizura

    a dancing miracle...

  • Membri
  • 3318 posturi
  • Gender:Female
  • Location:CA

Postat 23 June 2007 - 02:17 AM

Vrem o poza raluca!
Eu sint fan unt de arahide. Il cumpar de la Whole Foods -simplu neindulcit si am sa iti zic ce IG are.
If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm

#3 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 23 June 2007 - 03:28 AM

Scuze, a trebuit sa plec si n-am mai apucat sa adaug pozele.
Aici era maglavaisul pe jumate inghetat in masina:
[attachmentid=108366]

Aici e gata inghetata, o transferam in alt vas. Nu arata super, dar v-am pus poza sa vedeti consistenta.
[attachmentid=108371]

A 2-a zi, la 10 min dupa ce am scos-o din congelator, era deja moale si fara nici un ac.
[attachmentid=108369]

Si aici urma sa fie halita ... portia e pt 2 persoane.
[attachmentid=108370]

E de departe cea mai buna inghetata ce-am mancat-o eu. Masinuta asta isi merita toti banii, categoric.

Miniaturi atașate

  • P1010743.JPG
  • P1010760.JPG
  • P1010783.JPG
  • P1010776.JPG


#4 mumtza

mumtza

    Captain Cook

  • Membri
  • 240 posturi
  • Location:romania

Postat 26 June 2007 - 11:19 AM

cat costa o asemenea minunatie?
in romania cred ca nu se gaseste sad.gif

#5 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 26 June 2007 - 11:26 AM

(mumtza @ Jun 26 2007, 12:19 PM)

in romania cred ca nu se gaseste sad.gif


ba se gaseste dar nu imi amintesc exact unde am vazut, in cora, in metro ...

am gasit pe google un exemplu, e aproape doua milioane vad:
http://www.shopmania.ro/magazin~online-rob...i~p-360024.html
Ale mele


şi când plâng eu râd

#6 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 26 June 2007 - 07:16 PM

Eu asta am luat-o.
http://www.target.co...asin=B000JL1JL4
Era cea mai ieftina, dar e buna. Are vasul de jos cu gel intre pereti care se ingheata si motorasul din capac are o paleta care se invarte. Cand e tare inghetata se opreste singura, dureaza maxim 30min. Destul de simpla, nu ar trebui sa fie prea scumpa nici acasa.

Editat de RalucaM, 26 June 2007 - 07:18 PM.


#7 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 28 June 2007 - 08:19 AM

Am vazut intr-un pliant de Selgros tot Delonghi si era 200 lei, dar nu aduceau decat pe comanda. Si eu caut pt ca cea congelata nu iese asa cremoasa. Arata super inghetata cu unt de arahide... Mor de pofta, mai ales ca aici nu gasesti nici masina care zdrobeste arahidele, poate doar daca incerc sa-mi stric blender-ul.

#8 seima

seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 07 August 2007 - 04:49 PM

RalucaM, faina reteta, m-ai hipnotizat cu poza cu finalu'! blink.gif
Numai sa-mi vina odata robotul si m-apuc s-o fac; prea bine suna rolleyes.gif

#9 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 07 August 2007 - 07:48 PM

(seima @ Aug 7 2007, 05:49 PM)

RalucaM, faina reteta, m-ai hipnotizat cu poza cu finalu'! blink.gif
Numai sa-mi vina odata robotul si m-apuc s-o fac; prea bine suna rolleyes.gif


Ti-ai luat si tu robot? Foarte bine, iti zic eu ca nu o sa regreti. Eu saptamanal fac tot felul de inghetate. Sa pui poze cu bunatatile. smile.gif

#10 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 28 May 2008 - 07:34 AM

Deci dupa cum am promis (si nu m-am tinut de cuvant eusa_naughty.gif ) pun niste retete de inghetata. Le-am executat cu masina mea scumpa si draga, cea din pozele de mai sus, toata vara trecuta in tot felul de combinatii de fructe. Nu va suparati pe mine ca sunt cantitatile in cani (250ml), cum o sa mai fac vara asta, o sa cantaresc si o sa completez cu grame.
P1000209.JPG
P1000218.JPG

SERBET DE PIERSICI

350gr piersici proaspete
750ml half 'n half (aici se vinde direct la cutie, jumatate lapte si jumatate frisca lichida)
1 lingurita zeama de lamaie
fructoza dupa gust

Se pun piersicile si fructoza la blender pana sunt pasta, apoi se pun lichidele peste si se mixeaza pana sunt uniforme. Se toarna in masina de inghetata si dupa 15 min se haleste.

SORBET DE CAPSUNI

4 cani de capsuni proaspete
1 cana apa
1 lingura zeama de lamaie
fructoza dupa gust

Se pun toate in blender si se mixeaza pana sunt pasta. Se arunca in masina de inghetata. Este foarte usor si racoros. Daca nu aveti masina va avea ceva ace, dar se merita!

IAURT INGHETAT CU AFINE

1.5 cani afine
250ml iaurt normal
125ml half 'n half (lapte si frisca)
fructoza dupa gust

Se blenduiesc toate pana se dizolva fructoza si apoi se pun in masina de inghetata.

INGHETATA SIMPLA VANILIE

250ml lapte fara lactoza
500ml frisca lichida
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita zeama de lamaie
fructoza dupa gust

Aceasta nu mai e in poza. Fructoza se dizolva mai intai in lapte, apoi se pun toate ingredientele in masina. De la reteta asta se pot face diverse combinatii adaugand in masina dupa 15 min, ciocolata, nuci, biscuiti cu crema sfaramati (cookies'n'cream), diferite arome.

Editat de RalucaM, 28 May 2008 - 07:47 AM.


#11 katy51

katy51

    Bucataras

  • Membri
  • 198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti

Postat 31 March 2009 - 10:39 PM

CITAT(RalucaM @ Jun 23 2007, 04:28 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Scuze, a trebuit sa plec si n-am mai apucat sa adaug pozele.
Aici era maglavaisul pe jumate inghetat in masina:
[attachmentid=108366]

Aici e gata inghetata, o transferam in alt vas. Nu arata super, dar v-am pus poza sa vedeti consistenta.
[attachmentid=108371]

A 2-a zi, la 10 min dupa ce am scos-o din congelator, era deja moale si fara nici un ac.
[attachmentid=108369]

Si aici urma sa fie halita ... portia e pt 2 persoane.
[attachmentid=108370]

E de departe cea mai buna inghetata ce-am mancat-o eu. Masinuta asta isi merita toti banii, categoric.



#12 katy51

katy51

    Bucataras

  • Membri
  • 198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti

Postat 31 March 2009 - 10:41 PM

CITAT(RalucaM @ Jun 23 2007, 03:04 AM) <{POST_SNAPBACK}>
No am facut-o si pe asta, m-am enervat si mi-am luat masina de facut inghetata ca sa-mi pot face un serbet k lumea de fructe .. prima insa a iesit inghetata asta. Nu manc unt de arahide in mod normal, dar in combinatie cu inghetata imi place ca nu e asa de sec. Reteta e din cartea masinii, putin modificata, pt cine nu are minune din asta, sigur iese la fel de buna facuta normal, numai sa bateti frisca inainte sa amestecati toate. 1 cana = 250ml

70gr fructoza
1 3/4 cani - 425ml lapte fara lactoza
2 oua
putina sare
1 1/2 cani - 375ml frisca lichida
1 lingurita extract de vanilie
1/2 cana de unt de arahide (de fapt este PASTA de arahide pt ca m-am dus la magazin la masina care zdrobeste arahidele, daca luati la borcan de gata are IG dublu)
3 cuburi cioco 70%

Se pune laptele cu fructoza si sarea la foc mediu. Se bat ouale. Cand e fierbinte laptele, pe punctul de a fierbe, se da focul la minim, se toarna jumate peste oua, se amesteca incet si se pune totul in oala de pe foc. Se amesteca in continuu pe foc mediu-mic cam 3 min pana se ingroasa putin crema. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Eu am facut crema intr-o zi si a 2-a zi am scos de la frigider si am continuat.

Cand masina e pregatita(inghetata) se amesteca crema de oua cu frisca lichida si se toarna in masina. La 15 min dupa ce am pornit-o, am adaugat pasta de arahide si ciocolata taiata cubulete. Dupa inca 5 min a fost gata si avea consistenta inghetatei de pe strada la cornet, adica numai buna de mancat. Am degustat si iar gustat, am pus-o in alt vas si directia congelator ca n-aveam de gand sa manc 1l de inghetata. A 2-a zi am scos-o de la congelator, am lasat-o 10 min afara si am servit-o cu carlionti de cioco.

E de vis, extraordinar de cremoasa, super super buna. Inghetata de cumparat e fix pix fata de asta. Urmeaza pozele ...



#13 katy51

katy51

    Bucataras

  • Membri
  • 198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti

Postat 31 March 2009 - 10:43 PM

arata nemaipomenit si cum vine sezonul cald,sigur voi incerca


#14 Ciutu Lavinia 33827

Ciutu Lavinia 33827

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 12 July 2010 - 06:35 PM

QUOTE(RalucaM @ Jun 23 2007, 02:04 AM) <{POST_SNAPBACK}>
70gr fructoza
1 3/4 cani - 425ml lapte fara lactoza
2 oua
putina sare
1 1/2 cani - 375ml frisca lichida
1 lingurita extract de vanilie
1/2 cana de unt de arahide (de fapt este PASTA de arahide pt ca m-am dus la magazin la masina care zdrobeste arahidele, daca luati la borcan de gata are IG dublu)
3 cuburi cioco 70%

E de vis, extraordinar de cremoasa, super super buna. Inghetata de cumparat e fix pix fata de asta. Urmeaza pozele ...


Dupa 3 ani am citit si eu reteta asta. Am vazut si pozele si arata minunat.
Am si eu o intrebare: 2 OUA? Nu cumva 2 galbenusuri? Cam cum se face albusul fiert 3 minute?
Am mai trecut si eu prin bucatarie si mi se pare ca s-a strecurat o greseala. Oare a mai facut-o cineva dintre cele ce au admirat-o sau s-au saturat cu imaginile?
Multumesc ptr reteta. Iese o inghetata buna

#15 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 12 July 2010 - 06:54 PM

QUOTE(Ciutu Lavinia 33827 @ Jul 12 2010, 07:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Dupa 3 ani am citit si eu reteta asta. Am vazut si pozele si arata minunat.
Am si eu o intrebare: 2 OUA? Nu cumva 2 galbenusuri?

nu este nicio greseala.
Este foarte clara reteta : este vorba despre 2 oua si nu despre 2 galbenusuri

QUOTE(RalucaM @ Jun 23 2007, 03:04 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Se pune laptele cu fructoza si sarea la foc mediu. Se bat ouale. Cand e fierbinte laptele, pe punctul de a fierbe, se da focul la minim, se toarna jumate peste oua, se amesteca incet si se pune totul in oala de pe foc. Se amesteca in continuu pe foc mediu-mic cam 3 min pana se ingroasa putin crema. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Eu am facut crema intr-o zi si a 2-a zi am scos de la frigider si am continuat.



#16 flu

flu

    Captain Cook

  • Membri
  • 486 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Targu Mures

Postat 12 July 2010 - 07:55 PM

CITAT(RalucaM @ Jun 23 2007, 03:04 AM) <{POST_SNAPBACK}>
1/2 cana de unt de arahide (de fapt este PASTA de arahide pt ca m-am dus la magazin la masina care zdrobeste arahidele, daca luati la borcan de gata are IG dublu)

eu nu prea am inteles asta. ce masina care zdrobeste arahidele? deci cea din comert nu e buna?chiar si fara zahar? si inca ceva biggrin.gif e de F1 sau F2?

#17 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 12 July 2010 - 10:04 PM

QUOTE(flu @ Jul 12 2010, 08:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
eu nu prea am inteles asta. ce masina care zdrobeste arahidele? deci cea din comert nu e buna?chiar si fara zahar? si inca ceva biggrin.gif e de F1 sau F2?

Unt de arahide cred ca poti face in orice robot de bucatarie daca le mixezi mult timp.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi