Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Chec rapid si bun


16 răspunsuri la acest topic

#1 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 14 December 2007 - 03:09 PM


Acest topic cuprinde :

varianta 1 : CHEC CACAO, NUCI SI COACAZE - F2

varianta 2 : CHEC CU IAURT SI COACAZE - F2

varianta 3 : Modificata de Boni - F1

varianta 4 : Modificata de sorinadaniela - F1




Dupa mai multe incercari de checuri cu faina integrala si tarate, care ieseau bune la gust, dar nu cresteau sau cresteau si apoi se tufleau, am gasit aceasta reteta in carticica robotului moulinex. Cu ea nu dau gres niciodata.
V-o arat si voua, montificata, si in doua varaiante, cu cacao si nuca si numai cu coacaze:

Varianta 1 CHEC CACAO, NUCI SI COACAZE - F2

Ingrediente (1 cana=250ml.):
- 1 cana iaurt
- 1 cana fructoza
- 3 cani faina (1si1/4 cana faina integrala de grau, 1 cana tarata de grau, 1/2 cana faina de gluten)
- 1/2 cana ulei
- 3 oua
- 1 pachetel praf de copt dr. Oetker amestecat cu fainurile
- coaja rasa de lamaie, o fiola esenta vanilie dr. Oetker
- 3 linguri cu varf cacao
- 5 linguri nuci macinate mare (4 in interior si una deasupra pt décor)
- o mana de coacaze uscate
Preparare:
- se pun toate ingredientele (mai putin nucile si coacazele care se adauga la sfarsit) in mixer si se amesteca 2 minute
- se pune pasta intr-o forma unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt daca nu e din teflon
- se coace la foc mic 50-60 minute in cuptorul preincalzit (se incearca cu scobitoarea)

Imagini atașate

  • CACAO_1.jpg
  • CACAO_2.jpg
  • CACAO_3.jpg
  • CACAO_4.jpg


#2 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 14 December 2007 - 03:14 PM

si varianta 2

CHEC CU IAURT SI COACAZE

Ingrediente (1 cana=250ml.):
- 1 cana iaurt (eu am pus 0,1 grasimi, dar merge si normal)
- 1 cana fructoza (mi-a iesit cam dulce, deci puteti scoate o lingura)
- 3 cani faina (1si1/4 cana faina integrala de grau, 1 cana tarata de grau, 3/4 cana faina de gluten)
- 1/2 cana ulei
- 3 oua
- 1 pachetel praf de copt dr. oetker amestecat in faina
- coaja rasa de lamaie
- o mana de coacaze uscate
Preparare:
- se pun toate ingredientele in mixer si se amesteca 2 minute
- se pune pasta intr-o forma unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt daca nu e din teflon
- se coace la foc mic 50 minute


Imagini atașate

  • CHEC_BUN1.jpg
  • CHEC_BUN_2.jpg


#3 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 14 December 2007 - 03:22 PM

Sa vi le arat si pe astea, de la rebuturi:

unul care n-a crescut

si altul care s-a lasat


Miniaturi atașate

  • 1.jpg
  • 2.jpg


#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 14 December 2007 - 03:37 PM

Yumi, yumi ce frumusete de checuri ! Sunt F2, asa-i ?
Te-a convins Raluca ?
Nu te limita doar la astea, mai vreau, mai vreau ! Si cred ca nu sunt singura . . . .
floare.gif

#5 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 14 December 2007 - 04:02 PM

QUOTE(2heng @ Dec 14 2007, 03:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Yumi, yumi ce frumusete de checuri ! Sunt F2, asa-i ?
Te-a convins Raluca ?
Nu te limita doar la astea, mai vreau, mai vreau ! Si cred ca nu sunt singura . . . .
floare.gif


vi le ofer cu drag pentru ca si eu am invatat multe de la voi :)

#6 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 14 December 2007 - 08:21 PM

Ce faine is! pupic.gif Eu n-am pus gluten in checuri pana acuma si vad ca ale tale arata f bine. O sa-l folosesc si eu de acuma incolo.
Obs. La prima reteta nu merge laptele 0% pt ca sunt galbenusele si uleiul. Lapte de soia, migdale, smantana cu apa merge smile.gif. Banuiesc ca iaurtul care le-ai folosit era destul de lichid ca sa incorporeze 3 cani de faina. Cam ce consistenta are aluatul?

#7 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 14 December 2007 - 09:12 PM

Raluca, bine ca ai observat, se pune numai iaurt, laptele ala cred ca a fost o greseala de redactare (am corectat).
Aluatul trebuie sa iasa destul de gros, ca altfel se lasa, te mai ajuti cu lingura sa-l aranjezi in tava.
In afara de iaurt mai sunt cele 3 oua si uleiul, ca lichide care sa incorporeze cele 3 cani de faina. Daca totusi iese prea gros, mai adaugi putin iaurt.

Editat de mico, 14 December 2007 - 09:14 PM.


#8 ralucal

ralucal

    micro Bucatar

  • Membri
  • 39 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 April 2009 - 04:27 PM

Mico este absolut demential checul. In ce moment al zilei se mananca? Am o mare nelamurire cu treaba asta:( Eu l-am facut si am mancat dimineata la micul dejun si uneori intre mese .E ok asa?
Mersi,
Raluca

Ps: Sunt o incepatoare biggrin.gif


#9 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 14 January 2011 - 09:48 AM

QUOTE(mico @ Dec 14 2007, 03:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Varianta 1 : CHEC CACAO, NUCI SI COACAZE

Ingrediente (1 cana=250ml.):
- 1 cana iaurt
- 1 cana fructoza
- 3 cani faina (1si1/4 cana faina integrala de grau, 1 cana tarata de grau, 1/2 cana faina de gluten)
- 1/2 cana ulei
- 3 oua
- 1 pachetel praf de copt dr. Oetker amestecat cu fainurile
- coaja rasa de lamaie, o fiola esenta vanilie dr. Oetker
- 3 linguri cu varf cacao
- 5 linguri nuci macinate mare (4 in interior si una deasupra pt décor)
- o mana de coacaze uscate
Preparare:
- se pun toate ingredientele (mai putin nucile si coacazele care se adauga la sfarsit) in mixer si se amesteca 2 minute
- se pune pasta intr-o forma unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt daca nu e din teflon
- se coace la foc mic 50-60 minute in cuptorul preincalzit (se incearca cu scobitoarea)


ridic iar sus reteta asta. e foarte usor de facut, merge repede si e gustoasa.

Varianta 3 - F1

eu am facut mici modificari:

- am copt in tava de prajitura, nu de chec, ca sa se coaca mai repede si mai sigur.
- "faina" am facut-o in urmatorul amestec: 1+1/2 punga pudra de migdale (150g) + 2 linguri cacao + 4 linguri tarate + 2 linguri faina integrala de grau
- restul de pudra de migdale l-am amestecat cu fructoza si l-am presarat deasupra, inainte de copt. am vrut sa iasa o "crusta" dar nu a iesit em_new_05.gif cred ca trebuia sa fac un amestec cu ceva lichid, sa tina pudra laolalta. e foarte buna doar ca "zboara" de pe prajitura. mi-a placut cum s-a caramelizat fructoza la copt.

o poza grabita, ca am uitat total de ea rolleyes.gif
chec_1.jpg

acum vad si eu poza mai bine. nu pare crescuta, dar e pufoasa, pe cuvant tongue.gif

QUOTE(boni @ Jan 14 2011, 06:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
P.S. am uitat mai sus sa spun ca nu am pus decat 2 linguri fructoza. si una in amestecul de deasupra.



#10 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 14 January 2011 - 06:03 PM

CITAT(boni @ Jan 14 2011, 09:48 AM) <{POST_SNAPBACK}>
ridic iar sus reteta asta. e foarte usor de facut, merge repede si e gustoasa.

eu am facut mici modificari:
- am copt in tava de prajitura, nu de chec, ca sa se coaca mai repede si mai sigur.
- "faina" am facut-o in urmatorul amestec: 1+1/2 punga pudra de migdale (150g) + 2 linguri cacao + 4 linguri tarate + 2 linguri faina integrala de grau
- restul de pudra de migdale l-am amestecat cu fructoza si l-am presarat deasupra, inainte de copt. am vrut sa iasa o "crusta" dar nu a iesit em_new_05.gif cred ca trebuia sa fac un amestec cu ceva lichid, sa tina pudra laolalta. e foarte buna doar ca "zboara" de pe prajitura. mi-a placut cum s-a caramelizat fructoza la copt.

o poza grabita, ca am uitat total de ea rolleyes.gif


acum vad si eu poza mai bine. nu pare crescuta, dar e pufoasa, pe cuvant tongue.gif


Boni, ce bine ca ai scris si o varianta fara faina de gluten... eu pe aici nu gasesc... Multam frumos!
Arata bine, mi-ai facut pofta de ceva dulce.

Editat de sorinadaniela, 14 January 2011 - 06:03 PM.

Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#11 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 14 January 2011 - 06:10 PM

QUOTE(sorinadaniela @ Jan 14 2011, 06:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Boni, ce bine ca ai scris si o varianta fara faina de gluten... eu pe aici nu gasesc... Multam frumos!
Arata bine, mi-ai facut pofta de ceva dulce.

pai nici eu nu am gasit niciodata pe aici gluten.

merge facut chec-ul asta in miiiii de variante. si cu glazura de cioco.
P.S. am uitat mai sus sa spun ca nu am pus decat 2 linguri fructoza. si una in amestecul de deasupra.

#12 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 14 January 2011 - 06:17 PM

Ma tentezi din ce in ce mai mult... norocul meu ca in seara aceasta mergem la ziua finutei noastre, asa ca eu nimic dulce si nici nu am timp sa-mi fac eu ceva. Ma voi multumi cu niste orez cu lapte in seara aceasta in care voi tranti ceva fructoza sau mai bine ceva dulceata... si gataaaa, am dulce si eu.
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#13 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 January 2011 - 11:11 AM

Boni multumim, ce bine ca avem si o varianta pentru F1 floare.gif

#14 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 15 March 2014 - 12:23 PM

F1 doar cu faina de migdale si cu goji

IMG_1340.JPG

IMG_1343.JPG


Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#15 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 17 March 2014 - 08:26 AM

QUOTE(sorinadaniela @ Mar 15 2014, 12:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
F1 doar cu faina de migdale si cu goji

Arata bine floare.gif Ce ingrediente & cantitati ai folosit ?

#16 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 17 March 2014 - 09:03 AM

Varianta 4 - F1

- 250ml Kefir
- 3 linguri fructoza
- 350g faina de migdale
- 1/2 cana ulei
- 3 oua
- 1 pachetel praf de copt
- coaja rasa de lamaie, o fiola esenta vanilie dr. Oetker... am uitat
- 3 linguri cu varf cacao
- nu aveam chef sa maruntesc migdale le-am pus asa intregi + goji
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#17 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 17 March 2014 - 12:41 PM

Multumim floare.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi