Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Pizza Margherita


43 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 13 November 2008 - 04:27 PM

Pizza Margherita
(Reteta nr. 1)

Reteta Laurei_A o gasiti aici
http://www.culinar.r...zza-Margherita/

Deoarece fac parte dintre admiratoarele retetelor postate de Laura_A , am facut multe din ele, printre care si aceasta pizza.
Ca introducere va copiez ceea ce a scris Laura_A . Mi s-a parut interesant.
« Dintre toate pizzele, Pizza Margherita este cea mai cunoscuta. Se spune ca la Napoli, cu ocazia vizitei regelui Umberto I si a reginei Margherita, Raffaele Esposito, cel mai renumit maestru in ale pizzei(pizaiolo), a oferit inaltilor sai oaspeti 3 tipuri de pizza diverse printre care se afla si cea creata special pentru regina si care era compusa din: pomodoro(rosii), mozzarella, origano si basilico si care reprezenta prin ingredientele sale culorile steagului italian. Regina a fost atat de incantata incat a dorit sa-l felicite personal pe maestru care la randu-i, pentru a imortaliza acel moment, a botezat opera sa culinara "Pizza Margherita". »

Tocmai am terminat de mancat a treia felie , asa ca . . .

Aluatul este acelasi ca cel al Otiliei de la Tarta cu ceapa si bacon sau Quiche:
250 gr faina monti ( ½ faina integrala de grau + ½ tarate) sau 7 lg faina integrala +7 lg tarate
125 gr unt moale ( la temp camerei)
1 ou ( de data asta am pus si ou)
1 lgt praf de copt
2 lg apa rece
sare (ceva mai multicica)

Observatie : Daca nu puneti oul, nu se pune nici praf de copt dar se pun 4-5 lg apa rece (in loc de 2linguri)

Se amesteca toate ingredientele si se intinde coca rezultata in tava de tarta ( de pizza) , prin presare cu palma .
Se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la rece pentru 30 minute, timp in care se prepara « salsa »
Forma mea are diametrul de 27 cm.

Se incinge cuptorul . Trebuie sa fie incins bine cand punem in el pizza.

Salsa ( am facut exact cum a scris Laura). : 5 lg pulpa de rosii + 4 lg ulei de masline + 1 lgt fructoza + oregano + cimbru + sare

* Se scoate tarta din frigider si se pune in cuptorul incins aprox. 10 minute
* Se scoate din cuptor si se unge cu salsa. Am mai presarat din nou f. putin cimbru
* 250 gr. mozzarella taiata in felii mai grosute , am raspandit-o peste sos, le-am pus asa ca sa semene cu o margareta. . ..
* Deasupra am presarat niste busuioc + cimbru
* La cuptor aprox 20-25 minute, pana se topeste mozzarella de tot sau aproape de tot , depinde cum va place sa arate la sfarsit . Eu nu am lasat-o sa se imprastie chiar peste toata tarta.
* se mananca fiebinte , cu disperare, pana nu mai ramane nimic

Pizza_Margherita133626.jpg Pizza_Margherita___134036.jpg

#2 Flory28

Flory28

    Big Chef

  • Membri
  • 899 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bologna

Postat 13 November 2008 - 04:42 PM

arata f bine ...exact ca o margareta smile.gif deocamdata eu sunt doar cu apreciatul mai am pana sa testez retete tongue.gif

#3 doinaro3

doinaro3

    Big Chef

  • Membri
  • 570 posturi
  • Location:Bucuresti-Romania

Postat 13 November 2008 - 08:05 PM

Wow, Rodica, suna bestial reteta ta de pizza Margherita. Eu am mai incercat dupa o reteta primita de pe site-ul South Beach, dar nu am fost prea incantata. Cea pusa de tine suna insa muuuult mai imbietor, mai mult ca sigur o voi testa in week-endul acesta, mai ales ca am toate cele de trebuinta in casa.
Multumim pentru reteta. floare.gif

p.s. te-as ruga sa comentezi...in linkul pus de tine ,reteta Laurei mi se pare ca are o formula putin cam diferita pentru blat ( nu tu unt, nu tu ou,drojdie in loc de praf de copt).Doar salsa este aceeasi. Presupun ca ai incercat si formula ei si ai apreciat ca este mult mai gustoasa in formula pe care ne-o prezinti.

#4 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 13 November 2008 - 09:20 PM

am incercart eu aluatul laurei...fix asa doar faina difera si e ff bun..numai asa am facut pizza..dar acum cu reteta asta presimt ca urmeaza ceva....curand biggrin.gif biggrin.gif felicitari floare.gif arata bestial
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 13 November 2008 - 09:42 PM

QUOTE(doinaro3 @ Nov 13 2008, 10:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
p.s. te-as ruga sa comentezi...in linkul pus de tine ,reteta Laurei mi se pare ca are o formula putin cam diferita pentru blat ( nu tu unt, nu tu ou,drojdie in loc de praf de copt).Doar salsa este aceeasi. Presupun ca ai incercat si formula ei si ai apreciat ca este mult mai gustoasa in formula pe care ne-o prezinti.

Doina, eu nu am facut aceasta pizza cu aluatul prezentat de Laura ( normal ca inlocuind faina alba cu integrala+tarate sau simplu doar cu faina de soia) , dintr-un motiv foarte simplu.
Sunt foarte obisnuita sa fac acest aluat , postat de mine , pt tarte & pizze .

De obicei pe acesta in care pun ou si praf de copt il mai folosesc , adaugand fructoza, la aluaturi cu umpluturi dulci. Mi se pare ca e mai potrivit pt umpluturi dulci , seamana mai mult a prajitura, se "topeste " in gura. Tot ca aluat cu umpluturi dulci il folosesc si pe cel de la "portofele"
Pentru aluatul cu umpluturi "sarate" il folosesc tot pe aceasta dar fara ou si praf de copt. De fapt pe asta-l folosesc cel mai des dar astazi am schimbat putin formula

Daca vrei sa vezi o parte din aluaturile postate de noi, iti reamintesc ca le gasesti si aici
http://www.culinar.r...ceapa-si-bacon/

Aluatul facut de Laura este de fapt cel clasic pt pizza crocanta, zice chiar ea.
De fapt este un aluat de paine cu faina, apa calda, drojdie, ulei si sare.
Nu cred ca e rau de incercat si cu acest aluat ( normal cu faina monti) !

Iti mai amintesti ca reteta data pentru pizza ca raspuns la intrebarile puse de tine sau Crisstinuta (direct pe situl MM) este tot asa : faina ( integrala de grau + integrala de secara + tarate) , apa calda, drojdie, ou. Deci foarte aproape de cea postata de Laura.
La toping era trecuta mozzarella asa ca mi se pare foarte potrivita si simpla aceasta reteta de pizza data de Laura

Astept sa ne spui cum ti-a iesit , indiferent de varianta aleasa de tine pt aluat.

#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 13 November 2008 - 09:43 PM

QUOTE(Flory28 @ Nov 13 2008, 06:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
arata f bine ...exact ca o margareta smile.gif deocamdata eu sunt doar cu apreciatul mai am pana sa testez retete tongue.gif

Multumesc pt aprecieri !
Pacat ca nu poti spune si cum ti-a placut la gust.
Poate o faci simpla ca in reteta data de MM ?

#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 13 November 2008 - 09:54 PM

QUOTE(antzuka @ Nov 13 2008, 11:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
..dar acum cu reteta asta presimt ca urmeaza ceva....curand biggrin.gif biggrin.gif felicitari floare.gif arata bestial

Multumesc Antzuka ! Dar tu esti de groaza ! Asteptam pozele si impresii. . .

Uite, profit si postez reteta de care spuneam ca s-a primit de la MM, valabila in faza 1 si 2 diferenta venind numai din toppingul folosit

Aluatul :
- ¾ cana faina integrala de grau
- 1 cana faina integrala de secara
- ¾ cana tarata de grau ;
- ¼ drojdie ;
- 2/3 cana apa calduta ;
- 1 ou;
- 1 lingura ulei de masline mai mult pentru pentru uns tava ;
- sare;
Topping:
- rosii
- branza (Parmezan, cheddar, cascaval,sau mozzarella)
- ciuperci
- sunca afumata
- ton
- somon afumat
- masline


EDIT : Aceasta reteta este atasata ca raspuns la :
Intrebarea nr.105:
marea mea ispita este pizza si as vrea sa stiu daca se poate consuma in faza 1 sau 2 si cum.
Raspuns:
Din punct de vedere Montignac, pizza are doar un dezavantaj: faina sa alba si IG-ul mare al crustei.
Anexat veti gasi o reteta de pizza din cartea de retete versiune englezeasca, permisa in fazele 1 si 2, depinzand de toppinguri.
De asemenea, veti gasi IG-ul pizzei obisnuite (IG mare al crustei de faina alba + grasimi saturate in branza adaogata) in table: nu este permisa in faza 1 dar poate fi acceptabila odata pe luna in faza 2, ca o abatere.

Editat de 2heng, 14 November 2008 - 11:58 AM.


#8 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 14 November 2008 - 09:58 AM

Rodica, fara sa ne vorbim, m-a tentat si pe mine reteta Laurei si am facut-o cu prima ocazie ce mi s-a ivit, dar dupa ce am gustat-o m-am indragostit deabinelea de ea.
Am facut-o cu aluatul de saratele al antzukai, ca tot imi ramasese o bucata.
Data viitoare o fac cu acelasi toping, dar vreau sa incerc aluatul Laurei, montificat, bineinteles.
A, si eu am pus rosii proaspete taiate felii rotunde si presarate cu busuioc si piper, in loc de sos.











#9 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 14 November 2008 - 12:01 PM

QUOTE(mico @ Nov 14 2008, 11:58 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Rodica, fara sa ne vorbim, m-a tentat si pe mine reteta Laurei si am facut-o cu prima ocazie ce mi s-a ivit, dar dupa ce am gustat-o m-am indragostit deabinelea de ea.

Eram sigura ca avem cam aceleasi gusturi . . . mincacios.gif
Ai folosit tot mozzarella ?

Editat de 2heng, 14 November 2008 - 12:50 PM.


#10 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 14 November 2008 - 06:37 PM

tot cu mozzarella. Oare cu cascaval iese tot asa?

data viitoare incerc sa-i dau si eu forma de margareta tongue.gif

#11 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 November 2008 - 06:45 PM

QUOTE(2heng @ Nov 13 2008, 09:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Aluatul :
[i]- ¾ cana faina integrala de grau
- 1 cana faina integrala de secara
- ¾ cana tarata de grau ;
- ¼ drojdie ;
- 2/3 cana apa calduta ;
- 1 ou;
- 1 lingura ulei de masline mai mult pentru pentru uns tava ;
- sare;


Rodica, zi-mi, te rog frumos, ce inseamna "1/4 drojdie"? Un sfert de plic? De lingura?

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#12 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 14 November 2008 - 06:48 PM

Moooaaaama ce pizza de reclama! Buna rau, iar ideea cu margareta m-a cucerit. Nu m-am gandit pana acum ca as putea taia sulul de mozzarella felii si sa construiesc margareta. Multzu' de idee.

Arata apetisant amandoua. Mico, pizza ta mi se pare mai suculenta, Cred ca ai pus mai multe rosii sau ai lasat-o mai putin timp la cuptor. Imi place. Aluatul a fost bine copt?

#13 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 14 November 2008 - 08:12 PM

CITAT(mon @ Nov 14 2008, 06:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Moooaaaama ce pizza de reclama! Buna rau, iar ideea cu margareta m-a cucerit. Nu m-am gandit pana acum ca as putea taia sulul de mozzarella felii si sa construiesc margareta. Multzu' de idee.

Arata apetisant amandoua. Mico, pizza ta mi se pare mai suculenta, Cred ca ai pus mai multe rosii sau ai lasat-o mai putin timp la cuptor. Imi place. Aluatul a fost bine copt?


am copt aluatul 10minute si apoi am pus topingul si am mai copt 15minute
aluatul a iesit crocant (strat subtire) si rosiile suculente, na, ca mi s-a facut pofta acum:D


#14 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 14 November 2008 - 08:26 PM

QUOTE(onaf @ Nov 14 2008, 08:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Rodica, zi-mi, te rog frumos, ce inseamna "1/4 drojdie"? Un sfert de plic? De lingura?

Uite ca nu prea stiu ce sa raspund la aceasta intrebare !
Banuiesc, ca e vorba despre 1/4 cub drojdie dar nu stiu la ei in Franta cam cat atarna cubul de drojdie.
Dupa cum am scris este raspunsul dat la intrebarea 105 ( vezi blogul Doinei)
Dupa cantitatile de faina (adunate) cred ca este vb despre 1/2 cub drojdie de-a noastra pt ca de fapt aluatul de pizza nu trebuie sa fie prea crescut, nu ?
EDIT : Pe cand ti-ai planificat sa-ti expui aici pozele ?

Editat de 2heng, 14 November 2008 - 09:26 PM.


#15 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 14 November 2008 - 08:36 PM

QUOTE(mico @ Nov 14 2008, 08:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
tot cu mozzarella. Oare cu cascaval iese tot asa?

Cred ca iese tot asa daca este un cascaval gras , ca sa se topeasca frumos.

#16 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 14 November 2008 - 08:37 PM

QUOTE(mon @ Nov 14 2008, 08:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Moooaaaama ce pizza de reclama! Buna rau, iar ideea cu margareta m-a cucerit. Nu m-am gandit pana acum ca as putea taia sulul de mozzarella felii si sa construiesc margareta. Multzu' de idee.

Ma bucur ca ti-a placut ideea cu margareta !

#17 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 November 2008 - 10:39 PM

QUOTE(2heng @ Nov 14 2008, 08:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
EDIT : Pe cand ti-ai planificat sa-ti expui aici pozele ?


sad.gif( nu mai devreme de sfirsitul lunii (nici la tirgul de carte n-am timp sa ma duc din cauza ei, fir-ar...)
dar oricum nu stiu ce-as putea sa mai expun eu dupa asa niste pozeeeeeeeeee...

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#18 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 15 November 2008 - 08:32 AM

CITAT(onaf @ Nov 14 2008, 10:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
sad.gif( nu mai devreme de sfirsitul lunii (nici la tirgul de carte n-am timp sa ma duc din cauza ei, fir-ar...)
dar oricum nu stiu ce-as putea sa mai expun eu dupa asa niste pozeeeeeeeeee...


cine este ea?
si lasa modestia asta, poti sa expui reteta de blat de pizza a lui MM, pe care n-a experimentat-o nimeni dintre noi pana acum
sunt curioasa cum iese icon_rolleyes.gif

#19 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 November 2008 - 09:29 AM

QUOTE(onaf @ Nov 15 2008, 12:39 AM) <{POST_SNAPBACK}>
dar oricum nu stiu ce-as putea sa mai expun eu dupa asa niste pozeeeeeeeeee...

Pai expui . . . . tot niste poze . . . wink.gif

#20 doinaro3

doinaro3

    Big Chef

  • Membri
  • 570 posturi
  • Location:Bucuresti-Romania

Postat 17 November 2008 - 08:10 AM




Rodica, te-am copiat intocmai! Poate n-a iesit margareta asa frumoasa ca a ta, dar la gust n-am nimic a-i reprosa!
Multumim inca odata de reteta!!

Editat de doinaro3, 17 November 2008 - 08:11 AM.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi